Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

De maand van Emmy – de eerste helft van april

Geweldige zon en akelige hagel wisselden elkaar af, en ik maakte er het beste van. Zodra de zon scheen was ik buiten te vinden en ik deed best veel leuke dingen!

Leestijd

Met Luuks familie sjoelden we een avond, en dat was voor mij wel echt heel erg lang geleden. Echt wel een heel leuk spel eigenlijk, omdat je ook zelf actief moet zijn maar het kan wel gewoon op de keukentafel.

Met mijn familie deden we ook een spelletjesavond en daar speelden we levensweg. Eigenlijk slaat dat hele spel nergens op, er is geen ruimte voor tactiek of echt zelf nadenken, maar toch is het best vermakelijk zo een avondje met een lekker hapje en drankje erbij.

Over lekkere drankjes gesproken … haha nee dit is niet mijn drankje. Ik ben sowieso geen bierdrinker maar MAN wat een unit is dit! Mijn zusje had voor de grap voor Luuk en mijn zwager een liter blik bier gekocht met zo’n bijbehorende pul. Ik denk dat ik echt in coma lig als ik dit weg zou drinken.

Jahaa, wie doet er weer mee? Ik vind dit altijd zó leuk. Uiteindelijk heb ik geen flauw idee wat een juffertje in het groen is, of cosmea, maar ik groei het allemaal op en dan kan het leuk in onze moestuin.

Op zaterdag, als het lekker weer is, door de stad struinen met een cappuccino to go vind ik heerlijk nu deze lock-down. Ik word blij van het kleine beetje bedrijvigheid dat er nog is bij de ondernemers en ik ben sowieso gek op het wandelen door een stad. Hier speurde ik bij Dille en Kamille tussen de spulletjes die ze buiten hadden uitgestald.

Bij vrienden keken we een avond (tot 21:45 dan haha) oude Lowlands edities op Youtube terug met een drankje. Zo gezellig! Een beetje nostalgisch herinneringen ophalen en feestherinneringen delen. Ik ben zelf nooit op Lowlands geweest en op dit moment doe ik een moord voor een feestje!

Ik zette buiten alles weer klaar om van te genieten. We hebben aan het huis een overkapping vast dus daar kunnen de kussens dan ook prima in blijven liggen. Nu nog even wat leuke plantjes scoren in het rieten mandje op tafel! Volgens mij is het daar nu ook wel een keer tijd voor, echt vriezen zal het wel niet meer gaan doen toch?

Ook ruimde ik de gym even op en maakte ik het goed schoon. We hebben daar geen plafond, je kijkt zo op de dakpannen dus daar valt altijd veel stof doorheen. Nu kan ik weer veilig op de grond gaan liggen voor oefeningen haha.

Ik nam de foto in de avond dus hij is een beetje donker, maar aan het begin van de maand had ik nog hele leuke hyacintjes op tafel. Die ruiken zo lekker en deze waren ook nog eens lila.

Sommige mensen komen hier binnen en maken gelijk een opmerking over die lila kaars, dat hij een pornografische vorm zou hebben hahaha. Luuk vind dat ook, maar ik houd hem toch lekker nog op tafel haha.

Halverwege de maand switchte ik naar deze superleuke set. Ik kocht het allemaal bij Sostrene Grene. De onderzettertjes zijn van steen, en de print die er door heen loopt is echt mooi. Ik kan ook nooit een winkel binnengaan zonder wat te kopen hè. Dat is een serieus ding, ik heb dat van mijn moeder geloof ik. Ik doe niks wat niet kan, maar soms kan ik de winkels beter vermijden haha. Nu ik dit schrijf staat er nog een heel leuk dagje Amsterdam op de planning, dus daar gaan we weeer haha!

Uiteraard werd er ook weer sushi gegeten. Er kunnen geen twee weken voorbij gaan zonder sushi toch?!

Luuk en ik reden ook een vrijdag naar Utrecht voor een heerlijke dag door de stad struinen. Lekker koffie to-go, wat winkelafspraken en op jullie aanraden (op Instagram vroeg ik om tips) zocht ik zowel fijne koffiebarretjes als lunchrooms op. Heerlijke dag! Echt even UIT!

Ik dacht dat ik de meest wanstaltige combinatie had aangetrokken, en toen bleek dat ik onbewust toch nog best een oké match had met het rood wit blauwe streepje haha. Op dagen dat ik ga sporten en ik toch alleen maar thuis werk, trek ik mijn sportkleding alvast aan. Hierdoor skip ik minder snel, dat werkt voor mij serieus!

F.
M.
L.
Ik kwam bij Coffee-Star Hengelo en toen zag ik dat onze friskoeling was gaan vriezen in plaats van koelen. Alle blikjes waren ontploft, stonden op ontploffen of ontploften nog spontaan in onze hand terwijl we aan het opruimen waren. Zo zonde, want de eerste lock-down gebeurde dit ook al. Wederom dus een hele voorraad aan fris down the drain. De koeling gaat nu definitief naar het koelingkerkhof. Zo’n gore smeerboel ook, verschrikkelijk.

Even een fijne beauty aanrader: deze twee lipsticks van Catrice draag ik nu heel veel! Ze hebben beide een mooie glans en een subtiele kleur. Ik gebruik ze als vervanger voor mijn Mac Shanghai Spice, en deze zijn dan ook nog eens veel geschikter voor een wat meer casual look.

Ik ging langs bij een jarige vriendin en daar kreeg ik een donut in plaats van taart. Ik had al weken zin in een donut dus dit was perfect. Super leuk idee ook, minder afwas en minder gedoe ook met opslaan als je een kleine koelkast hebt. Ga ik ook eens toevoegen aan ons verjaardagen-eet-assortiment. Luuk is in juli jarig, ik ben benieuwd of we dan een normale(re)  verjaardag kunnen vieren …

Wij wandelen zo veel meer sinds Corona, dat is echt wel een positief aspect wat ik daaruit meeneem. We krijgen echt meer stappen gezet dan voor de lock-down. Dichtbij waar we wonen is een bos waar we zo naar toe kunnen lopen, en in een bos wandelen geeft altijd zoveel rust in mijn hoofd.

Ik schreef een artikel over hoe je je lippen kan ‘vergroten’ met make-up. Lipfillers zijn tegenwoordig zo’n hype, en dit geeft een kans om het zonder fillers te doen. Best goed gelukt al zeg ik het zelf, bij mijn lippen was het mega intens omdat ik al geen kleine lippen heb, maar alsnog mooi!

Tijdens een wandeling stuitten we op een nieuwbouw appartementencomplex. Ik vond het zo leuk met die paarse luikjes! Sowieso was de gehele stijl van die wijk heel erg verfrissend als je het vergelijkt met andere projecten. Leuk dat er ook zulke dingen gebouwd worden. Ik ben benieuwd hoeveel nieuwbouw projecten er bij gaan komen de komende jaren, dat moet toch komen met zo’n woningnood!

En tot slot nog even een overview-kiekje van mijn schouw. Gewoon omdat ik vind dat hij er gezellig bij staat deze dagen haha. In het stenen potje komen als het goed is nog gekleurde bloemetjes, de zaadjes moeten nog uitkomen.

Ik zal weer mijn best doen de komende twee weken een hoop foto’s voor jullie te verzamelen zodat je lekker een voyeuristisch inkijkje weer hebt.

Mocht je graag bepaalde dingen willen zien, artikelen willen lezen, ik sta altijd open voor suggesties en die kun je mij op Instagram via DM gerust toesturen @emmystudiomint.

<3!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)