Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

De maand van Emmy: april

Uiteraard gebeurde er in april weer van alles. Ik won voor mijn doen een mega grote prijs, ik voelde me naakt en Jill was ook eens een keer stout. Kijk je weer mee naar hoe ik april heb beleefd?

Leestijd

Ik begin even met deze schoenen. SUPER TOCH?! Ik zag ze op Asos waar ze in de sale waren ook nog eens. Maar, uiteraard was mijn maat uitverkocht. Heel erg jammer.

Maar oke, ik en hakken zijn eigenlijk ook geen goede combinatie. Misschien is dit het universum dat mij behoedt voor een valpartij.

Uiteraard zit er elke maand een kwijlkiekje in van Lily. Dat buikje! Net een biggetje vind ik soms haha. Maar goed, iedereen vind zijn eigen ‘kind’ het mooist ;p. Het gaat nog steeds goed met haar trouwens.

Dit is geen topfoto, ik nam hem eigenlijk niet om in dit artikel te stoppen. En nu kan ik aankomende maand een betere maken maar ik wil het gewoon graag laten zien haha. We hebben bij Coffee-Star inmiddels een paar briefjes vol. Ik denk serieus dat we het moeten bundelen haha. Het is zo komisch wat sommige mensen zeggen, en het is nog leuker om daar met collega’s om te kunnen lachen. Even inzoomen misschien om alles te kunnen lezen. (niet op de spelling letten, dit wordt neer gekrabbeld in 2 seconden tussen het werk door)

Die met die rookworst is mijn favoriete verhaal. Die wil ik met alle liefde verder toelichten als we elkaar ooit in het echt tegenkomen. Gekkenwerk!

Fooi gaat bij Studio Mint in het goede doelen potje. Dat zal wel niet zo snel gaan, maar ik hoop toch dat ik een keer een mooi bedrag ergens aan kan bijdragen. Ik steun zelf ook maandelijks wel goede doelen maar dat zijn grote organisaties. Soms denk ik dat het beter is om kleine organisaties te zoeken waar het allemaal wat transparanter is. Steunen jullie standaard goede doelen?

Vlak bij mijn huis begint het groengebied al, en dat vind ik zo fijn. Helemaal nu het wat mooier weer aan het worden is, kan ik daar echt van genieten. Vooral omdat ik geen tuin heb.

We hebben best een ruim balkon daarentegen, maar we hebben ons ’tuin’setje weg gedaan. Nu komt er iets anders, maar we weten nog niet wat. Misschien iets met pallets ofzo. En wees gerust, de bamboe zijn we tot leven aan het wekken haha. De plantenbaby’s naast Lily zijn inmiddels ook wat groter. En dan weet ik vervolgens niet waar ik er mee heen moet haha. Elk jaar hetzelfde liedje met die AH actie.

Heertjes, kano’s, geen idee hoe ze deze units ook alweer noemen. Maar ik vind het heerlijk. Van die dingen die je krijgt als je ergens op ‘visite’ bent haha.

Enorm aan het genieten van een dessert bij Verso in Enschede. Je ziet wel aan mijn blik dat ik liever niet gestoord word onder het genieten.

Jum! Het eten wordt altijd mooi voor mij opgemaakt thuis. Ik kook zelf vrijwel niet. Toch wel handig dat je dan zulke restaurantwaardige plaatjes voorgezet krijgt hè? Dit is brood met groene asperges in paprika gegrild, een gepocheerd ei, parmezaanse kaas, munt zout en peper. Heel erg simpel, maar heel erg lekker. Volgens mij komt het idee van Jamie Oliver maar dat weet ik niet zeker.

STOUT. Dit is een beetje zo’n beeld wat te vergelijken valt met een filmpje van zinloos geweld op straat. Hoezo sta je te filmen, ga wat doen!
Tja, hoezo sta ik te fotograferen terwijl Jill Takkie (naam van het slachtoffer) aan het vermoorden is? Eigenlijk heeft ze nog nooit wat stuk gemaakt. Alleen 1 keer een flamingo, maar die zal dan ook wel iets verkeerds hebben gedaan dachten wij zo. Dus toen Takkie al half open lag, dacht ik laaaaat maar lekker. Takkie zal het wel verdiend hebben.

We gingen op tweede Paasdag naar indoor foodfair Schaft in de Werkspoorkathedraal in Utrecht Er waren eigenlijk alleen maar gezinnen, en we liepen er een beetje misplaatst rond. Het was best leuk, maar voor ons net te weinig te beleven. We besloten dat we dan beter een leuk restaurant op konden zoeken in Utrecht.

Op Bartsboekje.com vonden we Tiger Mama. Het concept is 10 gangen Aziatisch dineren voor €27,50. Het restaurant ziet er hip uit, maar daar nam ik stom genoeg geen foto’s van. Het was lekker, maar niet uitzonderlijk. Maar dat kun je ook niet voor €27,50 verwachten. Het was goed zo, leuk om tweede Paasdag ’s avonds door te brengen.

Even op lieve Joepie passen. Die tandjes zijn echt bizar klein voor zo’n joekel van een hond.

Ik had nog een ‘bloeifoto’ beloofd van de planten voor Studio Mint. Ik had gehoopt dat het meer bloem dan groen was, maar tot nu toe is het gewoon een soort oerwoud met een sporadische bloem.

Bij Coffee-Star proberen we altijd leuke teksten op bordjes uit. Deze hebben we niet zelf bedacht moet ik er even bij vertellen.

Ik ben geen winnaar. Mijn hele leven speel ik al wel mee in prijsvragen, loterijen, wedstrijdjes, maar eigenlijk is het grootste wat ik ooit heb gewonnen een chocoladepaashaas. En dat was de hoofdprijs.
Een paar dagen geleden viel er met de staatsloterij ook een grote prijs in Hengelo, of althans, dat lot was gekocht bij een winkel waar ik ook winkel. Tja, story of my life.

Maar toen, toen won ik 2 repen Tony Chocolonely bij de Postcode Loterij. En toen, toen kreeg ik er per ongeluk 4 in plaats van 2. En nee, ik breng ze niet terug. Ik vreet ze allemaal op. Want ze zijn al bijna over datum. Maar toch bedankt.

En dan iets wat jullie misschien herkennen. Ik heb afgelopen najaar een heel leuk jurkje gekocht. Althans dat vind ik dan. Op een zonnige zondag in april besloot ik dat ik best blote benen kon hebben (zorgvuldig gezelfbruind, en ja dat vind ik een woord). Bovendien had het jurkje lange mouwen dus dat neemt dan het hele zomerjurkjes effect een beetje weg.
Maar zodra ik in de auto zat, voelde ik me eigenlijk al naakt en had ik spijt dat ik het aanhad. Dat heb ik altijd met jurkjes. Ik heb het gevoel dat iedereen naar me kijkt en als ik ga zitten heb ik het idee dat iedereen de putten in mijn bovenbenen aan het tellen is. Maar fuck it. Ik ga me niet verstoppen, dat zelfbruinen is ook nog wel een karwei, dat mag ook best gezien worden. Screw iedereen met een oordeel, ik draag blote benen. Ook als het nog niet hoog zomer is.

… Hopelijk voel ik dat nog steeds zo de volgende keer dat ik een jurkje aan doe…

In mei ga ik heerlijk naar mijn moeder, YES! Fijne maand mei lieve bezoekers!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)