De maand van Emmy: april

Uiteraard gebeurde er in april weer van alles. Ik won voor mijn doen een mega grote prijs, ik voelde me naakt en Jill was ook eens een keer stout. Kijk je weer mee naar hoe ik april heb beleefd?

Leestijd

Ik begin even met deze schoenen. SUPER TOCH?! Ik zag ze op Asos waar ze in de sale waren ook nog eens. Maar, uiteraard was mijn maat uitverkocht. Heel erg jammer.

Maar oke, ik en hakken zijn eigenlijk ook geen goede combinatie. Misschien is dit het universum dat mij behoedt voor een valpartij.

Uiteraard zit er elke maand een kwijlkiekje in van Lily. Dat buikje! Net een biggetje vind ik soms haha. Maar goed, iedereen vind zijn eigen ‘kind’ het mooist ;p. Het gaat nog steeds goed met haar trouwens.

Dit is geen topfoto, ik nam hem eigenlijk niet om in dit artikel te stoppen. En nu kan ik aankomende maand een betere maken maar ik wil het gewoon graag laten zien haha. We hebben bij Coffee-Star inmiddels een paar briefjes vol. Ik denk serieus dat we het moeten bundelen haha. Het is zo komisch wat sommige mensen zeggen, en het is nog leuker om daar met collega’s om te kunnen lachen. Even inzoomen misschien om alles te kunnen lezen. (niet op de spelling letten, dit wordt neer gekrabbeld in 2 seconden tussen het werk door)

Die met die rookworst is mijn favoriete verhaal. Die wil ik met alle liefde verder toelichten als we elkaar ooit in het echt tegenkomen. Gekkenwerk!

Fooi gaat bij Studio Mint in het goede doelen potje. Dat zal wel niet zo snel gaan, maar ik hoop toch dat ik een keer een mooi bedrag ergens aan kan bijdragen. Ik steun zelf ook maandelijks wel goede doelen maar dat zijn grote organisaties. Soms denk ik dat het beter is om kleine organisaties te zoeken waar het allemaal wat transparanter is. Steunen jullie standaard goede doelen?

Vlak bij mijn huis begint het groengebied al, en dat vind ik zo fijn. Helemaal nu het wat mooier weer aan het worden is, kan ik daar echt van genieten. Vooral omdat ik geen tuin heb.

We hebben best een ruim balkon daarentegen, maar we hebben ons ‘tuin’setje weg gedaan. Nu komt er iets anders, maar we weten nog niet wat. Misschien iets met pallets ofzo. En wees gerust, de bamboe zijn we tot leven aan het wekken haha. De plantenbaby’s naast Lily zijn inmiddels ook wat groter. En dan weet ik vervolgens niet waar ik er mee heen moet haha. Elk jaar hetzelfde liedje met die AH actie.

Heertjes, kano’s, geen idee hoe ze deze units ook alweer noemen. Maar ik vind het heerlijk. Van die dingen die je krijgt als je ergens op ‘visite’ bent haha.

Enorm aan het genieten van een dessert bij Verso in Enschede. Je ziet wel aan mijn blik dat ik liever niet gestoord word onder het genieten.

Jum! Het eten wordt altijd mooi voor mij opgemaakt thuis. Ik kook zelf vrijwel niet. Toch wel handig dat je dan zulke restaurantwaardige plaatjes voorgezet krijgt hè? Dit is brood met groene asperges in paprika gegrild, een gepocheerd ei, parmezaanse kaas, munt zout en peper. Heel erg simpel, maar heel erg lekker. Volgens mij komt het idee van Jamie Oliver maar dat weet ik niet zeker.

STOUT. Dit is een beetje zo’n beeld wat te vergelijken valt met een filmpje van zinloos geweld op straat. Hoezo sta je te filmen, ga wat doen!
Tja, hoezo sta ik te fotograferen terwijl Jill Takkie (naam van het slachtoffer) aan het vermoorden is? Eigenlijk heeft ze nog nooit wat stuk gemaakt. Alleen 1 keer een flamingo, maar die zal dan ook wel iets verkeerds hebben gedaan dachten wij zo. Dus toen Takkie al half open lag, dacht ik laaaaat maar lekker. Takkie zal het wel verdiend hebben.

We gingen op tweede Paasdag naar indoor foodfair Schaft in de Werkspoorkathedraal in Utrecht Er waren eigenlijk alleen maar gezinnen, en we liepen er een beetje misplaatst rond. Het was best leuk, maar voor ons net te weinig te beleven. We besloten dat we dan beter een leuk restaurant op konden zoeken in Utrecht.

Op Bartsboekje.com vonden we Tiger Mama. Het concept is 10 gangen Aziatisch dineren voor €27,50. Het restaurant ziet er hip uit, maar daar nam ik stom genoeg geen foto’s van. Het was lekker, maar niet uitzonderlijk. Maar dat kun je ook niet voor €27,50 verwachten. Het was goed zo, leuk om tweede Paasdag ’s avonds door te brengen.

Even op lieve Joepie passen. Die tandjes zijn echt bizar klein voor zo’n joekel van een hond.

Ik had nog een ‘bloeifoto’ beloofd van de planten voor Studio Mint. Ik had gehoopt dat het meer bloem dan groen was, maar tot nu toe is het gewoon een soort oerwoud met een sporadische bloem.

Bij Coffee-Star proberen we altijd leuke teksten op bordjes uit. Deze hebben we niet zelf bedacht moet ik er even bij vertellen.

Ik ben geen winnaar. Mijn hele leven speel ik al wel mee in prijsvragen, loterijen, wedstrijdjes, maar eigenlijk is het grootste wat ik ooit heb gewonnen een chocoladepaashaas. En dat was de hoofdprijs.
Een paar dagen geleden viel er met de staatsloterij ook een grote prijs in Hengelo, of althans, dat lot was gekocht bij een winkel waar ik ook winkel. Tja, story of my life.

Maar toen, toen won ik 2 repen Tony Chocolonely bij de Postcode Loterij. En toen, toen kreeg ik er per ongeluk 4 in plaats van 2. En nee, ik breng ze niet terug. Ik vreet ze allemaal op. Want ze zijn al bijna over datum. Maar toch bedankt.

En dan iets wat jullie misschien herkennen. Ik heb afgelopen najaar een heel leuk jurkje gekocht. Althans dat vind ik dan. Op een zonnige zondag in april besloot ik dat ik best blote benen kon hebben (zorgvuldig gezelfbruind, en ja dat vind ik een woord). Bovendien had het jurkje lange mouwen dus dat neemt dan het hele zomerjurkjes effect een beetje weg.
Maar zodra ik in de auto zat, voelde ik me eigenlijk al naakt en had ik spijt dat ik het aanhad. Dat heb ik altijd met jurkjes. Ik heb het gevoel dat iedereen naar me kijkt en als ik ga zitten heb ik het idee dat iedereen de putten in mijn bovenbenen aan het tellen is. Maar fuck it. Ik ga me niet verstoppen, dat zelfbruinen is ook nog wel een karwei, dat mag ook best gezien worden. Screw iedereen met een oordeel, ik draag blote benen. Ook als het nog niet hoog zomer is.

… Hopelijk voel ik dat nog steeds zo de volgende keer dat ik een jurkje aan doe…

In mei ga ik heerlijk naar mijn moeder, YES! Fijne maand mei lieve bezoekers!


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

26 reacties
 1. Tara

  Hi Emmy,

  Waar heb je het goede doelen potje gekocht?

 2. Amber

  Emmy,
  Waar is die mooie roze top/jurk van die je aan hebt toen je uit eten was?
  X Amber

 3. Ingrid

  Ik vind deze posts echt altijd geweldig en zo leuk geschreven ook!
  Ik wil me dit jaar ook wat beter oriënteren om andere/kleinere goede doelen te steunen. Blindegeleide-honden, brandwondenstichting. Zoiets. 🙂

 4. Juliette

  Takkie was vast onuitstaanbaar tegen jill! Fuck it Emmy, gewoon lekker jurkjes dragen! (ik geloof ook niks van je putjes…)
  Lekker dat je naar Frankrijk gaat! Wij komen heel binnenkort langs ge-cruised met onze Campert! Als je even laat weten hoe het weer is 😉

 5. Suus

  Ik vind jouw kledingstijl zo leuk! heerlijk die printjes en kleurtjes! Zou je daar eens over willen schrijven? Een kijkje in je kast of waar je graag winkels ofzo 🙂

 6. Edith Veltkamp

  Emmy wat ben je toch verfrissend, in je berichten, je woordkeuze en je onderwerpen! Foto’s ook. Wat is Cyntia.nl een leuke website zeg , heel breed , goede items!
  Ik ben een trotse moeder. Tot straks in Larochemillay samen met je zus en je oma!
  Ik kan niet wachten tot jullie hier zijn .

  • Cynthia Schultz

   Dankjewel Edith! Wat superlief. Ik ben ook heel erg blij met Emmy!

 7. Bo

  Wie zijn “we”? 🙂

  Ik vind het eten leuk opmaken altijd erg leuk. Heb ik het idee dat het exclusief is :))

  • Eva

   Correct me if i am wrong maar ik dacht dat Emmy ooit ergens vertelde dat ze daar samen woont met haar vriendin!

 8. Loes | Gewoon iets met Loes

  Ha, wat een heerlijke maand weer. Dat jurkje staat je prachtig hoor! Ik ken het gevoel wel, maar dat moet je maar even een beetje uitschakelen. 🙂 En dat rookworst-verhaal mag je me vertellen als ik de volgende keer bij je in de salon ben 🙂 Veel plezier bij je moeder deze maand.

 9. Britt

  Hahaha, ik heb zo hard moeten lachen om die leuke berichtjes op dat papier, geweldig om allemaal terug te lezen! En van mij mag je gewoon blote-benenweer houden hoor, als je het wilt, gewoon doen! En toch, 4 repen, het heeft gewoon zo moeten zijn hoor 😉

 10. Daphne

  20+ graden is gewoon blotebenenweer. Valt niet over te onderhandelen haha. Mooi jurkje trouwens!

 11. Martine

  Hele leuke (en grappige) foto’s weer! Altijd leuk om je overzicht te lezen.
  Het jurkje staat je super! 🙂

 12. Femke

  Ik vind dat jurkje echt heel leuk. Ahhhh de ‘wildernis’ met wat bloemen, ik vind het toch mooi. Groen en een beetje kleur is altijd goed :-)!

 13. Fiona

  Leuke maand weer, Emmy! Ik ben alleen helemaal in de war nu, haha, want heet jouw hondje nou Lily of Jill? (beide namen staan in het artikel) 😉

  • Lysanne

   Volgens mij herinner ik me uit het voorstel artikel van Emmy dat het hondje in principe Jill heet, maar dat ze haar ook vaak Lily noemen 🙂
   (ja, ik onthoud altijd alles mbt dieren haha, met name honden.. Honden zijn mijn baby’s :p)

 14. rachel

  wat een heerlijke blogpost weer meis en ik ben ook weg van je jurkje!! ik kan zelf zelf geen jurkjes aan, ja kan wel maar uhh nee ziet er niet uit 😉

 15. Kim

  Wat ben je toch een mooie vrouw, Emmy. Ik heb trouwens hetzelfde met jurkjes. Ik vind het véél mooier om een jurkje met blote benen te dragen (haat panty’s!), maar als ik het eenmaal aanheb… dan heb ik echt spijt en zit ik er de hele dag over in.

 16. Carina

  Dat met die jurk is zo herkenbaar! Ik draag ze alleen met panty of legging. Blote benen doe ik alleen op vakantie, best raar eigenlijk.
  Ik steun geen goede doelen, puur omdat ik niet weet of mijn geld wel daar heen gaat waar ik het wil hebben. Maar ik beleg wel met ASN en heb daar een spaarrekening dus dat werkt ook mee 🙂 wil later meer met goede doelen gaan doen maar heb er nu de tijd en heel eerlijk ook het budget niet voor.

 17. Irina

  Hmmm Tony’s! Ik snap dat je die allemaal gaat opeten, hihi.

 18. Caroline

  Genoten van je schrijfstijl. Zo leuk, vol humor en zelfspot.
  En wat is Jill een schatje: dat buikje, om op te vreten!!

 19. Ingrid

  Wat een mooi jurkje! Ik denk dat mensen naar je kijken omdat het je super staat. Ik ben benieuwd naar het Utrechtse restaurant, ik woon zelf in Utrecht, maar ik kende het nog niet.

 20. Susan

  Emmy, ik vind jou stukje altijd zo leuk! Je schrijfstijl leest echt heel fijn weg. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar dat rookworst verhaal haha. Bizar.