Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

De maand van Emmy – april

Ik genoot deze maand echt van elke zonnestraal die kwam. Ik hoop dat ze als dit online komt weer tot ons terug zijn gekeerd! Ik heb een maandje van alles wat gehad. Ik hoop dat je weer mee kijkt, dus pak maar even een theetje. Of wijntje 🙂

Leestijd

Mensen die mij kennen weten dat ik een vrij opgeruimd persoon ben. Ik heb het liefst alles in logische bakjes, plekjes en ik zal nooit een stapel met kleding op de grond hebben liggen. Iets wat ik wel een tijdje voor me uit heb geschoven is het uitzoeken en opruimen van mijn make-up collectie. Ik heb natuurlijk in de misslipgloss tijd best wat gekregen van Cynthia en ook van merken, en ik heb zelf ook een behoorlijke pleur aan make-up gekocht. Ik was alles wat ik niet gebruikte zat, want ik vond het ook zonde van de ruimte die het in nam (twee complete ladekasten). Ik zocht alles uit, en alles wat ik zeker niet ging gebruiken heb ik in een grote doos gedaan en hier laat ik vriendinnen door heen spitten als ze hier komen. Het is ook allemaal niet nieuw genoeg meer om te doneren. Alsnog heb ik veel, ik denk dat ik nog wel 20 oogschaduw paletten heb en wel 100 lipsticks maar nu past alles in 1 ladekast en heb ik overzicht in wat ik nog wel echt leuk vind. Ik heb op Ali Express nog wat extra lipstick organizers besteld, dus dan kan ik het echt netjes maken.

Pasen! Ik vind Pasen heerlijke feestdagen, eigenlijk meer dan Kerst. Dit komt omdat het voor mijn gevoel bijna altijd lekker weer is, en dat was het afgelopen Pasen ook! Pasen draait bij ons ook vaak meer om ontbijtjes, brunch en lunch en niet zo zeer om diners zoals met Kerst wel vaak het geval is. Dat voelt voor mij meer low key en gezelliger.

Deze foto met mijn oma en mijn zusje heb ik expres genomen omdat ik vanaf 2018 met iets nieuws ben begonnen. Ik ga van elk jaar een foto album maken. Van grote reizen zoals Colombia ook een apart album, maar ook zo’n jaar verzamelalbum. Dan kun je van die foto’s die je anders nooit meer bekijkt toch ergens kwijt. Ik had net mijn album van 2018 afgerond maar er ik had helemaal geen leuke foto van mijn oma, dus die wilde ik er in 2019 wel in. Je weet immers nooit wat er gebeurt!

Daarna op eerste Paasdag naar een Paasvuur! Helaas mochten ze niet zo hoog door de wind, maar dat is wel begrijpelijk.

Ik ga de laatste tijd als het mooier weer is vaker met de fiets. Daar zie je op deze foto niks van terug, dus je moet maar aannemen van me dat ik op de fiets zat. Op de route van ons huis naar de sportschool kunnen we een stukje afsnijden door langs dit mooie weggetje te gaan, met mooi weer geniet ik altijd zo van die Hollandse plaatjes.
Ik ga normaal vaker op de scooter, maar ik merk dat ik op de fiets veel rustiger ben in mijn hoofd omdat je meer tijd hebt om het verkeer en de omgeving in je op te nemen. Je kunt gerust even opzij kijken en genieten van het mooie weer, en op de scooter is dat toch anders. Toch vind ik het ook heerlijk dat je op de scooter sneller wat verder kunt gaan. Vanuit Hengelo zijn we op de scooter zo in Enschede voor een lekkere lunch op een gezellig terras bijvoorbeeld.

Een cabrio is super leuk met mooi weer, maar plantjes kopen is toch ingewikkeld. Vooral ook als je dan dingen op een stammetje koopt haha. Het is toch weer gelukt! We zijn begonnen aan onze moestuin en hebben het terras wat verder aangekleed. Ik zal daar voor volgende maand even wat foto’s van maken.

De foto is gemaakt bij Kuipers in Hengelo. Een kweker die maar twee maanden per jaar open is voor consumenten, maar ze hebben hele goedkope en vaak kwalitatief goede plantjes en bloemen.

Bij een tripje aan de Lidl kon ik deze Cinnamon Rolls niet weerstaan, ik had ze eerder gehad van Lidl en deze zijn ZOOO lekker. Perfect voor een Paasbrunch. Ik kocht ook geinige taart deco voor Pasen en drukte er een brownie (met witte chocolade topping) helemaal vol mee. Zo ziet het er wat chaotisch uit maar per stukje was het heel cute.

Om even in het genre van budget supermarkten te blijven, ik heb de Aldi onlangs ontdekt. Ik begrijp dat ik nu echt als een verwende nitwit klink, ik ben het zelfs met je eens als je dat nu vindt. Er zit een winkelcentrum heel dicht bij mijn huis, daar zit een Aldi en een Albert Heijn, en ik was nog nooit bij die Aldi geweest. Ondertussen kreeg ik steeds vaker gesprekken met vriendinnen waarin ik mijn beklag deed over mijn eigen supermarkt gedrag. Ik ga elke dag, in plaats van eens per week, en ben dan best een bedrag kwijt. Vind ik. In de rest van mijn leven ben ik ook een vrije grote big spencer, en dat kan allemaal prima en dat is ook de reden dat je dat dan maar zo blijft doen. Toch voelde het op supermarkt gebied soms wel heel erg zonde. Daarom maak ik nu eerst een ronde door de Aldi en daarna pas door de Albert Heijn, en dat scheelt een geld! Jeetje! Ik ben er ook echt door verrast, ze hebben goede dingen! Ik kan er nog zeker niet alles halen, en moet eigenlijk altijd nog wel naar de Albert Heijn maar dat vind ik ook niet erg. Ik houd van de Appie, geweldige winkel. Toch voelt het ook wel constructief om zo wat geld te besparen door simpelweg wat slimmer in te kopen.

Lekker pakkie weer toch? Nieuwe verovering van H&M. Met mijn make-up loze hoofd voelde ik me wel een beetje een witte marshmallow maar een beetje selftanner en bronzer en we zijn er. Luuk op de achtergrond draagt een shirt van het Colombiaanse nationale voetbal team, gescoord in Colombia uiteraard. Misschien vond je dat geen interessante informatie maar je krijgt het gewoon even gratis erbij.

Geel is aan, geel is hot, geel is mijn nieuwe lievelings. Ik zag op Instagram een gele eyeliner voorbij komen, en omdat ik onlangs mijn make-up stash had opgeruimd wist ik dat ik nog een gele eyeliner van Dior had liggen. Come to mama! Na wat uitproberen ben ik erachter dat het het beste lukt als je eerst een witte eyeliner aanbrengt, en daarover heen een gele. Bij deze outfit was het niet perse heel passend vond ik achteraf, maar soms moet je even wat uittesten.

Die avond was het Koningsnacht, en toen werd de look omgetoverd tot een wat zwoelere avond look, mét mijn nieuwe lievelingslipstick. Shanghai Spice van Mac. Wat een fijne kleur! En wat warmer, waardoor het beter past bij mijn huidige keuzes in oogschaduws (warmer) en blush (Luminoso van Milani). Een artikel over mijn huidige beauty favo’s staat op de planning, dus daar zal ik alles even beter toelichten. Ik hield lekker hetzelfde shirt aan want het was toch koud. Deze oorbellen shopte ik bij Six. Ik draag dus echt werkelijk NOOIT oorbellen, ik voel me altijd heel snel zo’n dametje. Toch vond ik deze met dat rotan wel heel tof. Rotan is net als geel mijn nieuwe lievelings haha.
Koningsnacht was heel gezellig met Joost, Veertje en Luuk in Enschede.

Mijn oprechte excuses als je een voetenfobie hebt :). Koningsdag was een hele relaxte me-time dag. Ik moest wel wat werk ook nog verzetten, maar ik heb dat lekker gedaan met goed wat pauzes en lekker eten. Veel thee, chocoladerozijnen, en ’s avonds een Koningsdag sushibox. Luuk was wel naar Amsterdam, dus ik heb de hele dag doorgebracht met een scheve knoedel op mijn hoofd en een lelijk huispak. Ik heb ook goed wat afleveringen van seizoen vier van Jane the Virgin er door geknald en inmiddels heb ik hem al weer ‘op’. Hoewel ik het einde niet bevredigend vond heb ik wel echt weer heel hard genoten. Dat huis van Rogelio en Xiomara…. wat een droom!!

Deze vrolijke units kocht ik bij New Yorker. In Enschede en Hengelo waren ze al helemaal uitverkocht in mijn maat, maar vriendin Jen ging toevallig shoppen in Oberhausen en nam ze daar nog voor me mee. Ben er heel blij mee, de kleuren kan ik goed combineren en ze lopen heerlijk. Ze waren overigens maar €29,95.

Wederom even mijn liefde voor geel. Ik draag dit gele tasje (ook New Yorker) echt heel veel. Die gele riem vind ik heel erg leuk erbij maar ik vind riemen altijd zo knellend als je gaat zitten met een high waist broek. Ik bewaar het dus voor staande en lopende situaties haha.

Die ontzettend leuke tekkel is Liz, volgens mij heb ik haar wel vaker laten zien. Hiske (gal-pal en zus van Luuk) heeft haar geadopteerd nadat ze gered is van een malafide fokker waar ze 10 jaar lang alleen maar in een kooitje heeft gezeten en geen buitenlucht heeft gezien. Ze kent heel weinig, luistert dus ook totaal niet, maar ik geniet er zo van. Zo’n eigenwijs drolletje. Ze is best snel gestresst, dus ik neem haar altijd graag onder mijn hoede in sociale situaties. In augustus mag ik een volle week op haar passen! Nu al zin in 🙂

Als ik kook en er is een product wat los op tafel moet komen, bijvoorbeeld een sausje, dan doe ik dat altijd even in een kek bakje in plaats van in het plastic bakje waar het in gekocht wordt. Met kwark doe ik echter wel wat luier en dan gooi ik er wat overheen en dan eet ik het zo uit de bak. Ik ben de laatste tijd verslaafd aan ouderwetse cornflakes. Niet de beste optie maar wel lekker.

Dit ziet er niet zo lekker uit. Geef ik als eerste toe. Maar dat is het wel echt enorm, en ik heb er een artikel van gemaakt zodat jullie ook het recept hebben. Het is een risotto met geitenkaas en dadels, naar eigen recept. Adult comfort food noem ik het haha.

Ik heb wel eens verteld dat mijn droom is om ooit een paar geitjes te hebben toch? Die droom is nu geëvolueerd naar geiten én alpaca’s. Die zijn toch geniaal. Zo fluffy! En als ze rennen dan houd ik het niet meer. Te. Leuk. Deze kaars kocht ik bij Action voor maar €1,69.

In het borrelglaasje zet ik vaak wat bloemetjes die afgeknapt zijn van een plantje of boeket. Staat altijd cute.

In Hengelo (en Enschede) zit de lekkerste ijssalon van de wereld. En dat klinkt overdreven, daar ben ik me van bewust, maar ik heb serieus nergens ter wereld zulk lekker ijs gegeten als Van der Poel heeft. En ik heb behoorlijk wat ijs gegeten door de jaren heen. Ik heb ook vaak overdreven, maar dit keer niet.

Als ik een ijsje ga halen dan maak ik er ook echt even het beste van. Dan laat ik slagroom ín het horentje doen (thank me later) en neem ik in ieder geval de smaak Cookie Caramel en dan vaak een variërende smaak erboven op. Nu was het gezouten karamel. Veeg mij maar op.

Mijn favoriete concealer is er nu ook in supersize! Ik draag hem in de kleur C4, en hij dekt net zoals de Gamma superdekkende muurverf. Geweldig.

Dat waren ook alweer mijn foto’s uit april, ik hoop dat het weer leuk vond om te lezen! In mei ga ik een paar dagen naar Valencia, ik heb er echt heel veel zin in om Luuk Valencia te laten zien. Ook zijn er ook nog een boel feestdagen, en hoop ik dat de zon weer terug in mijn leven komt. En natuurlijk ook in die van jou 🙂

<3


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.