Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

De ‘kleine dingen’ waar ik nu heel erg van geniet

We zitten in een tijd waarin het erg makkelijk is om te focussen op wat er allemaal niet mag. We mogen niet met meer dan 1 persoon bij een ander op bezoek, we mogen na 21u niet meer naar buiten, we mogen niet naar het buitenland, niet uit eten, niet naar kantoor… Pff. Ik doe erg mijn best om te focussen op datgene wat wél kan. Vandaag deel ik de ‘kleine dingen’ met je waar ik nu extra van geniet.

Leestijd

Nu we ons massaal nogal opgesloten voelen, geven mijn wandelingen me een nog groter gevoel van vrijheid dan normaal. Ik realiseer me tijdens mijn wandelingen zo goed: dit kan nog wél. Sinds ik me vorige week een beetje verveeld begon te voelen, ging ik andere wandelingen maken. Normaal gesproken wandel ik elke ochtend hetzelfde rondje met Kees (macht der gewoonte én het is fijn voor Kees omdat ze soms wat angstig is: minder prikkels), nu ga ik wat vaker ‘op zoek’ naar een andere route. Door het park en langs (of door) de stad, andere straatjes in in mijn wijk of gewoon eens totaal de andere kant op lopen en wel zien waar ik uitkom. Tja, het zijn de grote avonturen van deze tijd, maar ik geniet er wel bewust van.

Van die wandelingen geniet ik nóg meer als het zonnetje tevoorschijn komt. Of als ik geluk heb met een vet mooie zonsondergang of zo. Echt een cadeautje.

(oude foto)

Die momenten met een vriend(in) of familielid zijn zo zeldzaam geworden dat ik ze nog meer ben gaan waarderen. Even ergens aanwaaien kan niet zomaar meer, dus het is wat beter afstemmen en plannen, áls je al gaat. Dus als ik dan koffie ga drinken met een vriendin of m’n moeder, of als ik er met iemand op uit ga voor een wandeling, dan ben ik heel bewust met dat moment bezig. Wat fijn dat we elkaar nog wel kunnen zien, al is het zo beperkt en op afstand.

Dit zie ik niet als een ‘klein ding’, maar omdat het iets is wat me echt heel veel plezier geeft wil ik het wel hier delen. Voor volgende week (als dit online komt is het waarschijnlijk al geweest) heb ik twee dagen Hotel Pillows hier in Zwolle geboekt om even vanaf een andere plek te werken. Voor deze lockdowns ging ik heel vaak met mijn laptop ergens anders zitten werken, vaak in restaurants of hotels. Dat kan nu natuurlijk al een tijdje niet meer en ik mis het heel erg, die afwisseling. Je kan via websites als voordethuiswerkers.nl een hotelkamer boeken om te werken, maar ik besloot mijn favoriete hotel te mailen wat er mogelijk was. Nu heb ik 1 overnachting geboekt en kan ik de dag ervoor al rond negenen de kamer in en de dag erna tussen 15 en 17 vertrekken. Dus twee complete werkdagen en óók nog een nacht. Zó lekker. Ik zit er enorm naar uit te kijken, zin om een dag daar productief te werken maar ook om natuurlijk lekker te chillen in een hotelbed. En wandelingen te maken in de stad, wat dan ineens anders voelt omdat ik niet in mijn eigen bed slaap. Zooooveel zin in.

Absoluut no spon: de croissants van Crisp. Serieus. Ze liggen hier altijd in de vriezer en het zijn de allerlekkerste croissants die bestaan. Boterig en romig, maar ook heel flaky en krokant.

Op zondagochtend, met een cappuccino, een boek, Kees naast me. Hemels.

Ons huis ben ik nog meer gaan waarderen. Ik zorg er nu extra goed voor, door het netjes en opgeruimd te houden, geurkaarsen aan te steken, te zorgen voor een fijne bos bloemen op tafel. Ik maak het extra gezellig omdat dit toch de enige plek is waar we de hele dag en nacht zijn. Vorig jaar kregen we een nieuwe keuken en daar geniet ik ook zo van. Ik ga meestal met mijn laptop zo zitten dat ik naar de keuken kijk zodat ik er de hele dag extra blij van word.

Ik haal bijna nooit koffie to go, maar áls ik het doe… Een écht fantastisch gezette cappuccino met goede bonen smaakt toch anders dan mijn thuis gefabriceerde cappu. Wat een vreugde.

Boeken, series en films. Wat is het heerlijk om even weg te dromen bij andere werelden en andere mensen. Gelukkig kan je hier bij de bibliotheek nog steeds reserveringen afhalen. En Kobo Plus doet het altijd nog fantastisch, haha. En Netflix, en Amazon Prime, en Videoland, en NLZiet… Genoeg te kijken en te lezen en dat is wel nodig in deze tijd waarin we echt op zoek zijn naar vermaak. (Momenteel helemaal hooked aan Prince Charming (net afgelopen), Temptation Island, Wie is de Mol, Heel Holland Bakt en Married at First Sight. Oh en oude afleveringen van Chateau Meiland. Hoezo gek op reality TV?)

Sinds begin dit jaar ben ik meer aan het sporten. Vorig jaar deed ik het twee keer per week en nu heb ik het opgeschroefd naar drie keer, en als het even lukt vier keer per week. Twee keer per week doe ik dat buiten bij mijn sportschool en twee keer thuis. Ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar wat ben ik blij dat dit nog kan! Het is natuurlijk best een beetje behelpen en het liefst ben ik gewoon binnen bij de gym, maar het gaat prima zo. Niet dat ik nu naar elke workout uitkijk, maar het gevoel wat ik daarna altijd heb, dat energieke en voldane, dat vind ik zo fantastisch. Echt heerlijk.

Uit eten gaan is zo ongeveer mijn grootste hobby en dat kan nu niet. Dus maak ik er thuis een feestje van, elke dag. Ik kook allerlei nieuwe recepten, probeer van alles uit en we eten elke dag megalekker. En soms laten we iets bezorgen. Dat kan gewoon een pizza of pokebowl zijn, maar laatst hebben we bijvoorbeeld ook een Indonesische snackbox met een cocktail van Bar Senang besteld – dat was echt helemaal geweldig. Op mijn eigen manier geniet ik nog net zoveel van lekker eten als voorheen, alleen moeten we er gewoon ietsje meer moeite voor doen. Scheelt wel in de portemonnee, dus ik zit nu al te bedenken waar ik straks als het weer kan 9382 gangen met 101 glazen wijn ga eten en drinken.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.