Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

De geldweek van Emmy – deel 2

Ik heb dit al eens eerder gedaan en dit werd goed gelezen, dus nu wederom een dagboek aan de hand van mijn kasboekje!

Leestijd

Mijn eerdere blog hierover vind je hier, en Cynthia’s blog hierover vind je hier. We hebben het beide een keer beschreven uit een random week, en ik ga dat nu nog eens doen! Ik ben zelf ook wel benieuwd of er dan een vergelijkbaar bedrag uit komt of dat het heel anders is.

Zoals de vorige keer neem ik niet mijn vaste lasten mee, het kan zijn dat er wel wat deze week is afgeschreven maar dat tel ik nu niet mee omdat dat maandelijkse kosten zijn. Hier zal ik apart een blog van maken. Ik schreef al wel eerder deze blog, over hoe percentueel mijn uitgaves in totaal verdeeld zijn.

Ik zal dus vandaag de uitgaves delen die ik maakte in mijn eentje, maar de boodschappen en etentjes zijn dan wel voor ons samen.

Maandag

Op maandag verstuurde ik een kaart via Greetz, iets wat ik helemaal niet zo vaak doe maar in deze week op de een of andere manier drie keer. Je ziet hem dus nog vaker voorbij komen haha €3,95 voor een kaartje voor een collega die vader werd.

Ik rijd daarna naar Nijverdal om daar te lunchen met Cynthia. We splitten de rekening waardoor ik €23,00 betaal en daarnaast betaal ik €5,10 voor het parkeren.

Eenmaal weer in Hengelo moet ik twee grote dozen met rietjes naar het filiaal in Delft sturen, dit declareer ik weer dus dit tel ik niet mee. Ik ga ook gelijk langs de supermarkt en de bakker €11,12 en €4,50. 

Dagtotaal: €47,67

Dinsdag

Op dinsdag sta ik de hele dag op de vloer bij Coffee-Star en Luuk haalt boodschappen, €23,77.

Na het eten besluiten we echt nog graag buiten te willen zijn dus we scooteren naar Delden, wat tegen Hengelo aan ligt. Hier halen we een heel lekker softijsje met chocodip €3,20.

Daarna rijden we langs een restaurant dat heel idyllisch twee rieten lounge stoelen in het weiland heeft gezet richting de ondergaande zon. We stoppen, bestellen twee glazen rosé en genieten nog even van de zon op ons gezicht. Heerlijk! €9,90. Eigenlijk heb ik de regel geen alcohol te drinken doordeweeks, maar zulke zomeravonden vragen om een uitzondering haha.

Dagtotaal: 36,87

Woensdag

Deze is prachtig, maar gaat het niet worden 😉

Na een lange ochtend aan het werk lunch ik met een vriendin maar zij trakteert. Daarna stop ik nog snel bij een aantal winkels. Een tegelwinkel ter oriëntatie, Kruidvat €16,68, Albert Heijn €5,98 en de Turkse bakker €1,49.

Ook moet ik nog mijn gouden armband ophalen omdat hij kapot was, en dat kost €15,00. Daar zie ik een enkelbandje die er precies bij past, alleen dan niet van echt goud. Ik neem hem wel mee! €20,00.

Thuis ga ik gauw verder, maar ik moet ook nog een kaartje versturen. Dit keer voor geslaagde familie, €3,95.

Dagtotaal: €63,10

Donderdag

Op donderdag ga ik als een speer en verzet ik veel werk. Ik verstuur nóg een keer wat met Greetz, nu met een ballon erbij. Dit is voor een verrassing wat ik organiseer voor een bevriend stel wiens bruiloft verzet is naar volgend jaar. €20,93. Ik mag wel aandelen van die toko krijgen haha.

Ook doen we boodschappen voor €83,12. We krijgen die avond vrienden over de vloer om voetbal te kijken, en dan heb ik gelijk bijna alles voor het weekend in huis.

Dagtotaal: 104,05

Vrijdag

Op vrijdag hebben wij een heleboel afspraken staan voor het nieuwe huis en vliegen we samen van hot naar her. Hierdoor geven we niets uit, dat scheelt dan weer haha.

In de avond ga ik met een groepje eten bij Fellini in Enschede. Per persoon betalen we €33,75 en ik betaal nog €2,00 aan het parkeren.

Dagtotaal: €35,75

Zaterdag

Zaterdag rommel ik wat aan in het huis en ik betaal ook een rekening van de tandarts van €19,90. Ook moet ik toch nog even naar de supermarkt voor een kaartje (nóg één), en halen we gelijk het avondeten van zondag. €25,40

Die avond gaan we uiteten met mijn zus en zwager in Enschede, en daarna het terras op. We geven €106 per stel uit.

Dagtotaal: €151,30

Zondag

Op zondag lopen we door een bouwmarkt om even wat prijsindicaties te verzamelen, en kopen we nog niks.

We gaan lunchen bij mijn schoonouders voor vaderdag, en verder relaxen we thuis en zoeken we ook weer veel voor het huis uit.

Dagtotaal: €0,00

Weektotaal

Totaal geef ik €438,74 uit waarvan €122,70 alleen aan mezelf en de rest is gezamenlijk gegaan.

De vorige keer dat ik het in een blog beschreef was het €611 euro dus ik ben blij om te zien dat dat geen gemiddelde week was. Maar wat is een gemiddelde week? Elke week aan uitgaves zegt natuurlijk heel veel over je uitgavenpatroon. Ik vind dat wij op best ruime voet leven. Ik heb het hele weekend buiten de deur gegeten, heb sociale afspraken gehad die geld kostten en heb ook nog wat leuks voor mezelf gekocht. Het voelt heel vrij dat dit allemaal kan, en ik besef me dat dit privileges zijn die niet iedereen heeft. Toch denk ik dat mijn uitgaves best herkenbaar zijn voor veel lezers en denk ik ook dat er nog veel mensen zijn die een stuk meer uitgeven. Ik zou meer kunnen besparen op boodschappen en zeker ook op buiten de deur eten. Maar wil ik dat? Nu de restaurants weer net allemaal open zijn? Nee, eigenlijk niet. Zolang het kan, kan het!

Ik hoop dat je het inkijkje leuk vond!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)