Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

De geldweek van Emmy

Af en toe neem ik jullie mee in mijn uitgaven van een week uit die periode, zo ook vandaag! Ik hoop dat je weer mee kijkt 🙂

Leestijd

Maandag

Op maandag werd bij ons de Hello Fresh altijd bezorgd en na aflevering schrijven ze het af. Enerzijds ben ik er elke keer erg tevreden over geweest. De gerechten smaken lekker, het is niet ingewikkeld en ik had het gevoel wellicht wel goedkoper af te zijn. Bovendien hoef je niet steeds na te denken en hoefde ik minder boodschappen te halen. Maar, er stond me ook wel wat tegen. De kwaliteit van sommige producten vond ik minder. Als je een mozzarella krijgt dan is dat een goedkope mozzarella die ik niet lekker vind en zelf niet zou halen. Eieren hebben code nummer 2 terwijl ik zelf altijd alleen maar code 0, biologische eieren haal. Ik vond dat er ook wel meer keuze mocht zijn in vegetarische opties. We hebben het nu dus even stopgezet, ik ga qua werk nu ook een iets rustigere tijd in en heb meer tijd om zelf dingen te bedenken. Deze specifieke week schreven ze nog €5,50 en €44,48 af. Misschien pakken we het in de toekomst weer op.

Aan het einde van de middag ga ik met zus Elise naar Ikea voor een Sinterklaas cadeau voor onze vader. Hij doet altijd wat voor ons gezamenlijk en wij doen wat voor hem gezamenlijk. We vieren altijd samen Sinterklaas, een leuke traditie bij ons. Ook al zijn er geen kleine kinderen in het spel haha. Bij Ikea halen we een nieuw servies voor hem en ik geef  €93,70 uit. Ik haal ook wat voor onszelf zoals een grote lijst en wat geurkaarsen.

Het wordt veel later dan ik had gehoopt, ik heb mega honger en ik ben heel erg moe. Ik rij langs de MacDonalds en betaal €28,10.
Zit ik net een steek te geven naar Hello Fresh, ga ik MacDonalds halen haha! Wel vega … maar gezond was het natuurlijk niet. Wel lekker :).

Dagtotaal: €171,78

Dinsdag

Op dinsdag heb ik maar één uitgave en dat is een Klarna betaling van Zara, waar ik beige leren enkellaarsjes had besteld. Ik betaal wel vaker met Klarna, als ik niet zeker weet of ik iets wil houden. In dit geval zeker wel en betaalde ik €61,90 aan Zara.

Dagtotaal: €61,90

Woensdag

Op woensdag ben ik de dag op pad voor CoffeeStar en rijd ik naar Haarlem. Zowel heen en terug heb ik files dus het kost allemaal erg veel tijd. Daar betaal ik de parkeergarage, €7,19 en onderweg ga ik nog een keer naar de wc bij een tankstation waar ik €0,70 voor betaal.

Luuk haalt wat extra boodschapjes bij Jumbo die dag en geeft €31,49 uit daar.
Als ik ’s avonds thuis ben krijg ik het in de bol en wil ik wat nieuws aan de muur. Ik bestel met een hele dikke kortingscode voor Black Friday op Desenio twee posters voor €26,01.

Dagtotaal: €65,39

Donderdag

Op donderdag doneert Luuk €10,00 aan zijn collega die mee doet met een stichting om geld op te halen. Stichting Alpe D huZes. En nee, dat is geen spelfout. Hij drinkt ook een kopje koffie of twee bij Van der Valk zie ik, dat doet hij vaker als hij tussen twee klant afspraken onderweg is. Van der Valk is ook wel een fijne plek om onderweg even te stoppen en te werken. Daar betaald hij €5,50. 

Ondertussen ga ik aan het einde van de middag, als ik mijn werk af heb, even naar Action. We hebben heel erg veel nodig aan voorraad. Ik koop wat kleine cadeautjes, schoonmaakspullen, snacks, Kerstverlichting en to be honest, ik weet het serieus al niet meer. Ik weet wel dat het een schokkende €122,83 kostte, een record voor wat ik ooit bij Action uitgaf denk ik haha. De Kerstverlichting was bij elkaar ook wel wat duurder… denk ik haha.

Dagtotaal: €138,33

Vrijdag

Op vrijdag neem ik grotendeels vrij en begin ik de dag bij de letterlijke kaasboer in een dorp in de buurt. Heerlijke, kaas. Ik haal er een flinke voorraad in vacuum en ook wat lekkere kaasjes voor een kaasplankje voor deze vrijdag avond. €64,00. Best wat geld voor kaas, maar we doen er weer een tijdje mee. Daarna rijdt ik naar Hoge Hexel waar mijn moeder woont en we gaan samen bij haar in de buurt lunchen. Ik trakteer, en ik betaal €30,00. Daarna ga ik even bij haar in de buurt naar de supermarkt, de Plus, en geef daar nog €24,91 uit.
Later thuis bestel ik nog een nieuwe pen voor mijn Ipad om digitale planners voor Structuurjunkie te testen en ik betaal €29,95. 

Daarna blijf ik lekker thuis, werk ik nog wat vanaf de bank en hebben we een lekker kaasplankje.

Dagtotaal €148,86

Zaterdag

Weer een heerlijke dag, met wederom best wat uitgaves. Elke keer als ik zo’n artikel schrijf dan sta ik best versteld van wat wij uitgeven op wekelijkse basis. Ik houd het zelf ook allemaal bij in een maand overzicht en ik weet dat het kan,  maar zo per dag ziet het soms best intens uit.

In de ochtend gaan we lekker Enschede in na het ontbijt. We halen koffie bij Rosy’s en betalen €7,55. We lopen door de Decathlon en gaan even naar Sostrene Grene waar ik een mega leuke tas haal en wat cadeautjes. Ik geef daar €23,26 uit. We lopen nog wat rond en voor we naar huis gaan halen we een broodje bij een broodjeszaak om thuis op te eten, €18,40. De parkeergarage kost €4,50. 

Ook wordt mijn creditcard rekening afgeschreven, die ik niet zo heel erg veel gebruik. Het is daarom ook maar €14,14. 
Eenmaal thuis beslis ik dat ik TOCH een adventkalender wil en wel eentje met alleen maar make-up. Ik kies voor de kalender van Makeup Revolution omdat deze nog een beetje schappelijk geprijsd is in verhouding tot andere merken. En ik vind het merk vaak leuke make-up hebben overigens. Ik kocht ook een blush erbij, die helaas totaal niet mijn kleur bleek te zijn. In totaal €49,95.
Ik heb dit jaar voor Luuk zelf een adventkalender gemaakt. Elke dag een cadeautje in een grote mand. Heel leuk om allemaal bij elkaar te zoeken! Er zit van alles bij, van kleinere gereedschap dingen tot een biertje of een chocoladereep. Geen dure dingen maar alles bij elkaar telt het toch wel op. Luuk vond het in ieder geval wel heel erg leuk. We kregen van Tony Chocolonely ook een leuke kalender met hun chocolade dus nu hebben we er drie staan. Helemaal gezellig haha.

In de avond gaan we naar de bios. We betalen €23,00 voor de kaartjes en daarna nog €13,55 aan popcorn en later nog eens €5,60 voor een extra drankje. We keken de film The Menu, best tof!

Een lekker weekend, normaal hebben we altijd op vrijdag en/of zaterdag wat gepland staan met anderen maar nu hadden we echt vrijdagavond tm zondag avond samen. Ook wel eens leuk en fijn. Het voelde ook heel rustig daardoor, om eens even niks in de agenda te hebben. Maar, het maakte de dagen niet perse minder duur haha.

Dagtotaal: €159,95

Zondag

Op zondag lunchen we met de schoonfam bij mijn schoonzusje thuis, en in de avond drinken we nog even thee met mijn vader, zusje en zwager. Tussendoor chillen we lekker.

Ik bestel online bij Hema nog wat cadeautjes (tijd van het jaar) en betaal €32,75. Daarna komt de klapper van de week, want we beslissen dat we voor mij een nieuwe laptop gaan kopen. €1599,00. Kabam, auch. Maar, wel de nieuwste macbook air met veel geheugen in een mooie champagne kleur. Dit zijn natuurlijk ook zakelijke uitgaves waar je ook geld apart voor zet. Maar veel geld is het wel.
Mijn laptop doet het nog wel, maar is bijna tien jaar oud. Luuk’s laptop doet het echt heel slecht dus we kopen een nieuwe voor mij, omdat ik hem elke dag voor mijn werk gebruik en hij neemt mijn oude. Tot dat die het begeeft haha.

Dagtotaal: €1631,75.

Weektotaal: €2378,68.
Hot.
Damn.
De laptop maakt natuurlijk het grootste verschil, maar ik kocht deze week ook wel erg veel cadeaus, dat hoort een beetje bij de tijd van het jaar. Terwijl ik elk jaar denk, dit jaar ga ik het minder doen haha.


De kosten die ik nu allemaal benoemd heb waren allemaal pintransacties of overschrijvingen die niet onder de vaste lasten vallen. Deze tel ik er niet bij want dan krijg je een vertekend beeld van één week. Dit zijn dus puur de uitgaves die daarnaast zijn gebeurt, soms nodig en soms onnodig haha. Ik vond het wel een hele fijne week.

Ik besef me ook dat niet iedereen de mogelijkheden heeft om de uitgaves te doen die ik nu heb gedaan. Ik ben dankbaar voor mijn positie en werk er hard voor, maar weet dat ik me er bewust van ben en er bij stil sta.


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)