Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

De Cynthia van tien jaar geleden

Tien jaar geleden was ik 19 en studeerde ik Journalistiek. Ik had een hobbyblog over beauty, Miss Lipgloss, en ik werkte voor Girlscene. In deze blogpost kijk ik terug naar 2009 en de Cynthia van tien jaar geleden. Wat deed zij elke dag en waar droomde ze van?

Leestijd

Deze tag las ik zelf bij Shirley, maar is gemaakt door Simone.

Tien jaar geleden was mijn leeftijd…

Heel wat verschillende kapsels ook, in 2009. En wie herkent dat bruin-blauwe behang nog?

19!

Tien jaar geleden was ik verliefd op…

Ik was superverliefd op een klasgenoot. Dat is niet wat geworden 😉

Tien jaar geleden woonde ik...

Nog bij mijn ouders! Een jaar later ging ik op mezelf wonen in Zwolle, maar toen ik 19 was, in 2009 dus, woonde ik nog in Dalfsen, ’thuis’.

Tien jaar geleden droeg ik het liefst…

Ik droeg, net als nu, graag zwart. Ik ben nooit een heel modebewust type geweest en dat was ik toen ook niet. Veel spijkerbroeken, zwart, truien, simpel.

Tien jaar geleden ging ik dagelijks…

Een roze BlackBerry Pearl, zucht…

Ik heb The Way Back Machine gebruikt om door mijn oude Miss Lipgloss blog te spitten en daar vond ik dit tekstje:

“In 2008 heb ik mijn VWO diploma gehaald. Ik heb eerst lang getwijfeld over mijn studiekeuze, maar heb uiteindelijk gekozen voor HBO Journalistiek. Eerder dacht ik aan interieurarchitectuur (wat me nog steeds ongelooflijk leuk lijkt), visagie (een droom van me om ooit nog te gaan doen) en een studie aan de kunstacademie. Het is toch Journalistiek geworden omdat schrijven echt een passie van me is. Ik schrijf nu al twee jaar elke dag voor MissLipgloss.nl en nu ongeveer 1,5 jaar voor Girlscene.nl.
Ik doe Journalistiek aan het Windesheim in Zwolle (leuke school!).

Cynthia – werk
Ik heb een héél leuk baantje: ik ben redactrice op Girlscene.nl! Dat houdt in dat ik elke week een aantal artikelen voor de site schrijf. Ik ben nu sinds mei vast in dienst, daarvoor schreef ik al ongeveer een jaar omdat ik het heel erg leuk vond om te doen.
Hiervoor heb ik een tijdje in een kledingwinkel in mijn woonplaats gewerkt (op mijn zestiende) en ongeveer een jaar op de vleesafdeling van een supermarkt in mijn woonplaats. Ik ben nogal, ehh, veelzijdig, zullen we maar zeggen!”

Dat deed ik dus in die tijd! Ik studeerde Journalistiek, ik zat in het eerste jaar. Elke dag op de fiets naar het station in Dalfsen en met het boemeltreintje naar Zwolle. Ik had het enorm naar mijn zin op het Windesheim. Ik haalde dat jaar ook mijn propedeuse en na mijn tweede jaar stopte ik. Daarnaast was ik dus elke dag druk bezig met Miss Lipgloss, waar ik dagelijks een nieuwe blog online zette, en ik was ook al bezig met YouTube toen. En ik had een baantje bij Girlscene waar ik elke week voor schreef. Ik was dus lekker druk bezig met allemaal dingen die ik heel erg tof vond om te doen. Leuk ook om dat stukje over mijn studiekeuze te lezen. Die visagie-opleiding ben ik uiteindelijk in 2010 gaan doen en die interieurliefde is er ook nog steeds, al heb ik daar nooit een opleiding voor gedaan.

Ik weet nog zo goed hoe leuk ik deze tijd vond, ik was echt heel gelukkig toen. Ik ging elke dag fluitend naar school! Als ik terugkijk was dit echt een zorgeloze periode, al lijkt dat misschien ook gewoon zo omdat het al zo lang geleden is, en ik er nu van een afstandje naar kijk.

Tien jaar geleden sliep ik s’ochtends tot…

Een uur zeven denk ik, want ik moest natuurlijk gewoon elke dag naar school. Ik denk dat college rond negen uur begon, dus dan moest ik voor half negen de trein hebben.

Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik nu…

…doe wat ik doe. Gewoon op gebied van ALLES. Er is in tien jaar bizar veel gebeurd, ik heb zoveel dingen gedaan. Van fulltime bloggen op Miss Lipgloss tot werken voor magazines, een Beauty boek schrijven, de wereld rondreizen voor mijn blog, een tv-programma, beauty-expert zijn bij RTL Koffietijd, een beauty event organiseren en daarna de switch naar Cynthia.nl en nu sinds anderhalf jaar Structuurjunkie erbij. Ik was toen al wel bezig met plannen enzo, ik was in 2009 al heel stipt en consciëntieus, haalde deadlines ruim op tijd en was graag bezig met plannen en productiviteit en zo. Ik had alleen zeker niet gedacht dat ik daar ooit (deels) mijn werk van zou maken. Geen moment bij stilgestaan. Dus ja, ik had gewoon nooit gedacht dat er in de tien jaar daarna zo ongelooflijk veel zou gebeuren en dat ik nu doe wat ik nu doe.

Tien jaar geleden luisterde ik het liefst naar…

Volgens mij luisterde ik veel naar Two Door Cinema Club, en daar luister ik nog steeds graag naar. En van die vrij foute trance en dance.

Tien jaar geleden was ik de hele dag druk met…

Schrijven. Voor school, voor mijn blog en voor Girlscene. En met beauty natuurlijk, dat was echt mijn tweede hobby naast schrijven.

Tien jaar geleden droomde ik over…

Een beautybaan bij een groot Nederlands magazine. Ik ging journalistiek studeren met het idee dat ik ooit op de beautyredactie van een groot Nederlands magazine zou werken. Dat leek me helemaal fantastisch. Uiteindelijk heb ik voor tijdschriften geschreven (Yes toen het nog bestond en ik heb een tijd mijn eigen Miss Lipgloss pagina in CosmoGIRL! gehad), maar bleef ik altijd weer terugvallen op het bloggen. De vrijheid die ik daarin had, vond ik toen al geweldig, en nu nog steeds. Ik vond het erg leuk om voor magazines te schrijven, maar ik merkte ook dat het me beperkte (er is maar zoveel ruimte op die ene pagina) en ik vond het een enorme pain in the ass om altijd weer dat beeld van de beautyproducten op te vragen bij PR-bureaus. Ik vond (en vind het nu nog steeds) veel leuker om zelf foto’s te maken van producten, maar in een magazine moet het er natuurlijk allemaal superstrak uitzien.

Merk je ook dat ik totaal niet bezig was met het feit dat ik ooit wel fulltime zou kunnen bloggen? In deze periode was daar nog helemaal geen sprake van. In Nederland gebeurde dit nog nauwelijks en ik zag dat gewoon niet als een optie. Terwijl ik dus al halverwege 2010 fulltime kon leven van Miss Lipgloss! Deze periode is zo snel gegaan. Misschien was het juist wel goed dat ik dat toen nog niet wist, daardoor kon ik echt goed ontdekken wat ik wilde.

In die tijd was ik ook al wel bezig met een eigen huis. Ik was negentien en woonde nog bij mijn ouders, en keek wel uit naar een eigen plekje. Uiteindelijk ging ik in 2010 op mezelf, maar ik was er in 2009 ook al zeker mee bezig. Het appartement dat ik wist te bemachtigen in 2010 oversteeg mijn dromen.

Tien jaar geleden dacht ik dat ik over tien jaar…

…bij een magazine werkte op de beautyredactie. En waarschijnlijk dat ik ook nog wel iets met bloggen zou doen. Is dat even anders gelopen!

Wat leuk om zo terug te blikken. Wat kan er veel gebeuren in tien jaar tijd. Ik heb er echt van genoten. Neem gerust deze tag over!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.