Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Cynthia.nl in 2018: meest gelezen artikelen

Ik vind het altijd leuk om even persoonlijk terug te blikken op het voorbije jaar, maar óók om te kijken welke artikelen het in 2018 het beste deden. 2018 was mijn eerste volle jaar Cynthia.nl (want in 2017 startte ik er in februari mee) en ik deel graag wat insights met je.

Leestijd

Eerst kijk ik even met je terug naar de tien best gelezen artikelen van het afgelopen jaar. Dit vind ik altijd zo leuk om te delen, bij elke blog is wel een verhaal te vertellen of een herinnering op te halen.

1: Getest: oplossingen tegen schuren benen deel 1

Geinig: dit artikel stond ook in mijn top tien van best gelezen artikelen van vorig jaar. Het is een oude blogpost uit 2016 en deze wordt nog enorm goed bezocht. Hij staat gewoon op nummer één van alle artikelen die in 2018 gelezen werden. Dit komt deels door Google en deels doordat Smoovall dit artikel soms boost op hun Facebook. Leuk dus dat dit relevant blijft, wel een idee om dit in 2019 weer eens op te pakken, want ook ik blijf uitproberen als het hierop aankomt. Lees hier het artikel!

2: Lidl wijntest: witte wijnen

Ha, een wijnartikel in de top tien! Heel leuk. De Lidl wijntest werd heel erg goed gelezen en het eerste deel staat op nummer 2 van de best gelezen artikelen van 2018. Ik ga in 2019 zeker wat meer wijntesten doen – wat denk je van een HEMA wijntest of een Jumbo wijntest? Precies. Je wil natuurlijk gewoon weten waar je betaalbare en goede wijn kan halen en ik kan je daarbij helpen!

3: 27 series op Netflix waar ik van genoot

Emmy behandelde in één artikel heel veel van haar favoriete Netflix series en dat viel in de smaak. Emmy en ik kijken deels dezelfde dingen, maar hebben ook wel weer een heel andere smaak qua series en films dus het is heel leuk dat dit artikel het zo goed doet!

4: Bodypositivity/leef en laat leven

Afgelopen zomer schreef ik een stuk over de hoeveelheid lullige reacties die ik altijd krijg over mijn gewicht en uiterlijk. Dat artikel is veel gelezen en wordt ook nu nog veel gelezen, het is een onderwerp waar we veel mee bezig zijn en waar in 2018 veel over geschreven en gezegd is. Het heeft veel losgemaakt, ook bij mijzelf. Het is nog steeds iets waar ik soms mee worstel, want de hoeveelheid reacties is wel minder geworden, maar nog wekelijks heb ik te maken met mensen die het nodig vinden iets beledigends over mijn lichaam te zeggen. Ik leer er steeds beter mee omgaan, maar het blijft lastig.

5: Gezinsuitbreiding!

In januari van dit jaar kwam Kees bij ons wonen. Daar schreef ik een stuk over en jullie omarmen Kees net zo als hoe wij dat hebben gedaan. De reacties van jullie op Kees zijn zo leuk, niet alleen Willem en ik maar ook heel veel lezers en volgers zijn van haar gaan houden. We zijn zo dol op haar, elke dag moet ik om haar lachen, ze is echt een knuffelkont (al wil ze niet op schoot) en is het liefst altijd dicht bij me in de buurt. Wat een topper is ze.

6: De Structuurjunkie Planner

Zo leuk om terug te lezen dit: in mei deelde ik dat in augustus de Structuurjunkie Planner zou komen! Wat een fantastisch nieuws om te delen, en de reacties waren en zijn nog steeds zo goed. De planner loopt als een trein en daar ben ik zo dankbaar voor, ik had niet durven dromen dat het zo goed zou gaan. Met elke ‘Structuurjunkie stap’ die we zetten denken we: wij geloven erin, wij denken dat het top is en we zien wel hoe het gaat, en dat is wel een hele relaxte houding.

7: Gelnagellak na twee maanden: wat vind ik er van? + tips

Dit is ook geinig: dit artikel over gelnagellak uit 2013 doet het nog heel goed. Een artikel van vijf jaar oud, dat is toch wel gek in een top 10 van 2018, maar dat komt doordat ik artikel via Google heel veel wordt bezocht. Leuk om terug te lezen, want dit is uit de periode dat gelnagellak voor thuis een enorme trend was. Ik doe het nu echt nooit meer zelf thuis, maar heb natuurlijk alles nog wel liggen… Misschien in 2019 weer eens doen?

8: Bloomr Coconut Charcoal voor wittere tanden

Emmy testte Bloomr Coconut Charcoal en ontdekte dat je daarmee echt (een beetje) wittere tanden krijgt. Deze beautyreview is het meest gelezen dit jaar! Ik vind het zo leuk dat er twee artikelen van Emmy in deze top tien staan, ik ben zo blij met haar en de content die ze maakt én dat jullie haar ook zo leuk vinden.

9: 13 Rare dingen die mensen tegen bloggers zeggen

Ik heb in 2018 een serie ‘bloggen behind the scenes’ artikelen geschreven waar deze onderdeel van is. Van ‘jij bent altijd op vakantie, he?’ tot ‘Verdien je dáár geld mee?!’ De reacties waren best pittig hier en daar, maar dat snap ik ook best, en ik vind de discussies die zijn ontstaan interessant om terug te lezen. Leuk om dit weer eens door te nemen, ik krijg veel van deze vragen nog steeds vaak!

10: Budget mascaratip: Catrice Lashes to Kill Ultra Curl & Volume Mascara

Een eenvoudige budget mascaratip staat als laatste op dit lijstje, de Catrice Lashes to Kill Ultra Curl & Volume Mascara. Nog steeds een goede tip, dus als je nog een topmascara zoekt voor €3,99, check hem dan even!

2018 was dus het eerste ‘volle’ jaar voor Cynthia.nl en ik ben heel blij. Heel eerlijk: mijn bezoekersaantallen zijn gedaald, maar dat verwachtte ik ook al toen ik de overstap van Miss Lipgloss naar Cynthia.nl maakte. In het begin vond ik dit erg lastig, maar inmiddels weet ik dat mijn plezier in het bloggen belangrijker is. Dat plezier is weer terug, ik geniet weer van het maken van content, van creatiever zijn, mezelf wat meer uitdagen met dingen die ik lastig vind (zoals binnenkijkers maken en schrijven over persoonlijke kwetsbare dingen). Ik wil in 2019 weer aan de slag met binnenkijkers trouwens, de laatste is echt al een poosje geleden.

Ik wil de kans ook even aangrijpen om je enorm te bedanken voor het bezoeken van Cynthia.nl. Ik ben elke dag opnieuw blij en dankbaar dat bloggen alweer negen jaar mijn fulltime baan is, dat ik hier mijn geld mee kan verdienen, met iets dat zo leuk is. Met een baan waarbij ik elke dag kan doen wat ik het liefste doe – dat is toch wel een van de mooiste dingen die er is. Dus: dankjewel. Zonder jou was er geen Cynthia.nl.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.