Cynthia.nl in 2018: meest gelezen artikelen

Ik vind het altijd leuk om even persoonlijk terug te blikken op het voorbije jaar, maar óók om te kijken welke artikelen het in 2018 het beste deden. 2018 was mijn eerste volle jaar Cynthia.nl (want in 2017 startte ik er in februari mee) en ik deel graag wat insights met je.

Leestijd

Eerst kijk ik even met je terug naar de tien best gelezen artikelen van het afgelopen jaar. Dit vind ik altijd zo leuk om te delen, bij elke blog is wel een verhaal te vertellen of een herinnering op te halen.

1: Getest: oplossingen tegen schuren benen deel 1

Geinig: dit artikel stond ook in mijn top tien van best gelezen artikelen van vorig jaar. Het is een oude blogpost uit 2016 en deze wordt nog enorm goed bezocht. Hij staat gewoon op nummer één van alle artikelen die in 2018 gelezen werden. Dit komt deels door Google en deels doordat Smoovall dit artikel soms boost op hun Facebook. Leuk dus dat dit relevant blijft, wel een idee om dit in 2019 weer eens op te pakken, want ook ik blijf uitproberen als het hierop aankomt. Lees hier het artikel!

2: Lidl wijntest: witte wijnen

Ha, een wijnartikel in de top tien! Heel leuk. De Lidl wijntest werd heel erg goed gelezen en het eerste deel staat op nummer 2 van de best gelezen artikelen van 2018. Ik ga in 2019 zeker wat meer wijntesten doen – wat denk je van een HEMA wijntest of een Jumbo wijntest? Precies. Je wil natuurlijk gewoon weten waar je betaalbare en goede wijn kan halen en ik kan je daarbij helpen!

3: 27 series op Netflix waar ik van genoot

Emmy behandelde in één artikel heel veel van haar favoriete Netflix series en dat viel in de smaak. Emmy en ik kijken deels dezelfde dingen, maar hebben ook wel weer een heel andere smaak qua series en films dus het is heel leuk dat dit artikel het zo goed doet!

4: Bodypositivity/leef en laat leven

Afgelopen zomer schreef ik een stuk over de hoeveelheid lullige reacties die ik altijd krijg over mijn gewicht en uiterlijk. Dat artikel is veel gelezen en wordt ook nu nog veel gelezen, het is een onderwerp waar we veel mee bezig zijn en waar in 2018 veel over geschreven en gezegd is. Het heeft veel losgemaakt, ook bij mijzelf. Het is nog steeds iets waar ik soms mee worstel, want de hoeveelheid reacties is wel minder geworden, maar nog wekelijks heb ik te maken met mensen die het nodig vinden iets beledigends over mijn lichaam te zeggen. Ik leer er steeds beter mee omgaan, maar het blijft lastig.

5: Gezinsuitbreiding!

In januari van dit jaar kwam Kees bij ons wonen. Daar schreef ik een stuk over en jullie omarmen Kees net zo als hoe wij dat hebben gedaan. De reacties van jullie op Kees zijn zo leuk, niet alleen Willem en ik maar ook heel veel lezers en volgers zijn van haar gaan houden. We zijn zo dol op haar, elke dag moet ik om haar lachen, ze is echt een knuffelkont (al wil ze niet op schoot) en is het liefst altijd dicht bij me in de buurt. Wat een topper is ze.

6: De Structuurjunkie Planner

Zo leuk om terug te lezen dit: in mei deelde ik dat in augustus de Structuurjunkie Planner zou komen! Wat een fantastisch nieuws om te delen, en de reacties waren en zijn nog steeds zo goed. De planner loopt als een trein en daar ben ik zo dankbaar voor, ik had niet durven dromen dat het zo goed zou gaan. Met elke ‘Structuurjunkie stap’ die we zetten denken we: wij geloven erin, wij denken dat het top is en we zien wel hoe het gaat, en dat is wel een hele relaxte houding.

7: Gelnagellak na twee maanden: wat vind ik er van? + tips

Dit is ook geinig: dit artikel over gelnagellak uit 2013 doet het nog heel goed. Een artikel van vijf jaar oud, dat is toch wel gek in een top 10 van 2018, maar dat komt doordat ik artikel via Google heel veel wordt bezocht. Leuk om terug te lezen, want dit is uit de periode dat gelnagellak voor thuis een enorme trend was. Ik doe het nu echt nooit meer zelf thuis, maar heb natuurlijk alles nog wel liggen… Misschien in 2019 weer eens doen?

8: Bloomr Coconut Charcoal voor wittere tanden

Emmy testte Bloomr Coconut Charcoal en ontdekte dat je daarmee echt (een beetje) wittere tanden krijgt. Deze beautyreview is het meest gelezen dit jaar! Ik vind het zo leuk dat er twee artikelen van Emmy in deze top tien staan, ik ben zo blij met haar en de content die ze maakt én dat jullie haar ook zo leuk vinden.

9: 13 Rare dingen die mensen tegen bloggers zeggen

Ik heb in 2018 een serie ‘bloggen behind the scenes’ artikelen geschreven waar deze onderdeel van is. Van ‘jij bent altijd op vakantie, he?’ tot ‘Verdien je dáár geld mee?!’ De reacties waren best pittig hier en daar, maar dat snap ik ook best, en ik vind de discussies die zijn ontstaan interessant om terug te lezen. Leuk om dit weer eens door te nemen, ik krijg veel van deze vragen nog steeds vaak!

10: Budget mascaratip: Catrice Lashes to Kill Ultra Curl & Volume Mascara

Een eenvoudige budget mascaratip staat als laatste op dit lijstje, de Catrice Lashes to Kill Ultra Curl & Volume Mascara. Nog steeds een goede tip, dus als je nog een topmascara zoekt voor €3,99, check hem dan even!

2018 was dus het eerste ‘volle’ jaar voor Cynthia.nl en ik ben heel blij. Heel eerlijk: mijn bezoekersaantallen zijn gedaald, maar dat verwachtte ik ook al toen ik de overstap van Miss Lipgloss naar Cynthia.nl maakte. In het begin vond ik dit erg lastig, maar inmiddels weet ik dat mijn plezier in het bloggen belangrijker is. Dat plezier is weer terug, ik geniet weer van het maken van content, van creatiever zijn, mezelf wat meer uitdagen met dingen die ik lastig vind (zoals binnenkijkers maken en schrijven over persoonlijke kwetsbare dingen). Ik wil in 2019 weer aan de slag met binnenkijkers trouwens, de laatste is echt al een poosje geleden.

Ik wil de kans ook even aangrijpen om je enorm te bedanken voor het bezoeken van Cynthia.nl. Ik ben elke dag opnieuw blij en dankbaar dat bloggen alweer negen jaar mijn fulltime baan is, dat ik hier mijn geld mee kan verdienen, met iets dat zo leuk is. Met een baan waarbij ik elke dag kan doen wat ik het liefste doe – dat is toch wel een van de mooiste dingen die er is. Dus: dankjewel. Zonder jou was er geen Cynthia.nl.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

20 reacties
 1. Angela

  Ik vind je ‘nieuwe’ site juist veel leuker dan misslipgloss! Toen kwam ik alleen af en toe langs, nu ben ik een trouwe lezer 😊

 2. Lotte

  Leuk om te lezen! En idd leuk 2 Emmy artikelen, ze is ook echt een topper.

  Over schurende benen, mijn aller aller beste tip: bandalettes! Elke vriendin die ik dit aangeraden heb is fan haha. Het is zoveeel minder warm of minder gedoe dan zo’n broekje. En het staat nog sexy ook!

  Moet zeggen dat bij mij alleen 2 of 3 cm van Mn bovenbenen maar schuren, dus dat maakt t wel Iets makkelijker. Maar ook wat vollere vriendinnen waar groot deel van bovenbenen schuren zijn fan.

  Haha lijkt promotie dit 😂 maar ik ben begin 2018 naar een heeel zonnig land verhuisd en heb die bandalettes ZO veel gedragen afgelopen jaar! Wilde de tip delen.

  Mooi 2019 allemaal!

 3. Mimi

  Leuk terugblik! Je blog heeft een fijne mix van verschillende onderwerpen. Emmy lees ik ook graag. En hoewel ik zelf niet veel wijn drink (waardeer het wel in een goed restaurant) zijn de meeste wijn artikelen interessant genoeg omdat je ook over het eten of omgeving schrijft. Samen met Aranka ben je ook de enige die regelmatig post. Heel prettig want YouTube heb ik wat minder mee.

 4. Ibrich

  Hoi Cynthia,

  Leuk zo’n terugblik :-).
  Ik las jouw blog destijds ook al, en nu nog steeds, met veel plezier. Ik vind de overgang absoluut een positieve evolutie! Ook de bijdrage van Emmy is fijn.

  Het is mooi om te zien dat je trouw blijft aan jezelf. En je hebt plezier in wat je doet, dat is zo belangrijk.

  Bedankt voor alle mooie artikelen; Ik wens je nog een fijne jaarwisseling en het beste voor 2019!

  Liefs, Ibrich

 5. Klarinda

  Hoi Cynthia, leuk om dit te zien! Grappig dat Google bij dit soort lijstjes altijd zo aanwezig is😉 Achter punt 7 en 8 zit geen link. Wellicht iets om nog toe te voegen? (Of ik kan niet klikken via mijn telefoon). Groetjes!

 6. Aranka

  Super leuk om jouw lijstje ook te lezen. Je bent een van de weinige blogs die ik nog dagelijks bezoek. Ik vind die trend naar YouTube maar niets, heb er zelf helemaal niets mee. Vind het leuk dat jij nog elke dag de moeite neemt een leuk blog artikel klaar te zetten, daar geniet ik elke dag nog van!

 7. Daphne

  Jouw blog is nog steeds de gene die ik als eerste lees ’s morgens. Natuurlijk zijn er ook artikelen die mij wat minder aanspreken maar die sla ik over en dan komt de volgende dag weer een artikel waar ik weer wat van op steek. Ik zeg blijf zo doorgaan in 2019!

 8. Marjoleine

  Super leuk om te zien! Ik vind je content juist steeds leuker geworden sinds je over bent gegaan naar Cynthia.nl en lees je blogs veel vaker 🙂 Ga zo door!

  • Aude

   Ja ik vind het ook alleen maar leuker en interessanter geworden! 🙂

 9. Willemse

  cynthia.nl checken hoort bij het wakker worden, eerst mailtjes lezen, het nieuws en daarna jouw blog.

 10. rachel

  een mooi jaar meis!! ik vind cynthia.nl heel leuk om te lezen en is ook een van mijn vaste routine’s morgens 😀 ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling mop en tot volgend jaar <3

 11. Yolans

  Het was een mooi jaar op cynthia.nl!
  Ik vind de overgang van je oude naar je nieuwe blog heel natuurlijk gegaan en je bent de enige blogger waar ik terug blijf terugkomen vanwege zowel je content als je ‘vibe’
  Ook Emmy’s bijdrage kan ik enorm waarderen.
  Ik hoop dat 2019 gevrijwaard blijft van negativiteit (want hoezo hoort dat erbij, ik kan daar niet aan wennen !!!) en dat je een fijn en gezond jaar tegemoet gaat !!

 12. Claudia

  Wat een mooi overzicht zo! Ik ben juist mega blij met de overgang naar Cynthia.nl, ik heb bijna elke dag je blog bezocht het afgelopen jaar. Het is voor mij gewoon de perfecte mix van artikelen die stuk voor stuk allemaal aansluiten op mijn interesses. Jouw blog is echt mijn favoriet! Moet eerlijk bekennen dat de artikelen over wijn me eerder het minst aanspraken, maar dat ik inmiddels gekeken heb naar een kennismakingsavond met wijn en de Vivino app heb geinstalleerd, oeps.. :’)

  Fijne jaarwisseling gewenst voor jou en Emmy, proost op een mooi 2019!

 13. Shirley

  Ik ben er nog steeds na al die jaren en vind het alleen maar leuker worden. Ook om jou te zien groeien en alles te lezen wat er in je omgaat en waar je mee bezig bent. Keep up the good work en tot in 2019 🙂

 14. Emmy

  Ik vind je blog steeds leuker om te lezen. Keep them coming <3

 15. Regina

  Leuke top-10! Laat ook heel goed zien waar jij voor staat.

  Ik ben blij met de ontwikkeling die jij hebt ingezet en doorgezet. Het loopt zo’n beetje gelijk met mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en het is fijn om nog steeds zo’n “rots in de branding” te hebben op het snel veranderende web.

  Leuk dat de binnenkomers terugkomen! Ik geniet ook echt van jouw artikelen over reizen binnen Nederland en nabij gelegen buitenland. Leuke en realistische artikelen met mooie foto’s die ook minder voor de handliggende bestemmingen in het zonnetje zetten. Erg tof! Mocht je een keer een artikel willen schrijven over Roermond of een samenwerking daar in de regio aangaan: ik tip je graag voor leuke adressen. 🙂

  Alle goeds voor 2019 toegewenst! Veel positiviteit, inspiratie en veerkracht toegewenst! <3

 16. Marieke

  Ik heb je site afgelopen jaar echt elke dag bekeken, het hoort echt bij m’n ochtendroutine 😀. Dus blijf maar mooie content plaatsen! Een goede jaarwisseling en fantastisch 2019 gewenst, je verdient het!

 17. Romy

  Wat een mooie terugblik! Je mag met veel trots terugblikken op het afgelopen blogjaar! Ik heb genoten van de artikelen van jou en Emmy en zie nu al uit naar jullie artikelen in het nieuwe blogjaar 🙂

 18. Lisa

  Altijd leuk. Je hebt, samen met Emmy, geweldige blogs gemaakt dit jaar. Geniet van de jaarwisseling en ik wens jullie een mooi 2019!

 19. Marloes

  Zo leuk altijd, dat terugkijken aan het eind van een jaar. Al is het einde het belangrijkste. Trouw blijven aan jezelf is zo veel waars! En je veranderd nu eenmaal dus wat je kunt wilt en leuk vindt dus ook. Wish you all the best for 2019!❤️