Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Cynthia.nl bestaat 2 jaar

Ik wilde hier eigenlijk helemaal geen blog aan wijden, maar ik vind vandaag tóch een heuglijk moment. Vandaag is het twee jaar geleden dat ik Cynthia.nl lanceerde en ik wil je vooral even bedanken. En: gisteren realiseerde ik me dat ik zelf eigenlijk ook erg ben veranderd na de switch van Miss Lipgloss naar Cynthia.nl.

Leestijd

Jij daar. Bedankt!

Nou ja, bedankt, dus! Het blijft voor mij niet vanzelfsprekend dat er elke dag mensen op mijn blog kijken. Dat tienduizenden mensen elke maand hier komen kijken. En dat er terwijl ik dit schrijf 70 mensen op de site zitten. Misschien lijkt het soms alsof dit voor mij doodnormaal is omdat ik het al zo lang doe, maar het blijft áltijd speciaal. Dat jij dit leest, en misschien wel elke dag of een paar keer per week mijn artikelen doorneemt. Doordat jij hier elke dag komt kan ik mijn geld verdienen met Cynthia.nl en kan ik dus heel veel uren per week besteden aan het schrijven en het maken van content.

Zoals je laatst al kon lezen, doe ik dat nog elke dag met ontzettend veel plezier.

Ander blog, ander mens

Gisteren had ik een gesprek met Mayra Louise. Zij interviewde mij voor haar boek dat in mei verschijnt, over het schoonheidsideaal, over onzekerheden, over zelfbeeld. Een eer dat ik er ook mijn verhaal in mag doen! We zaten urenlang te praten en wat ineens duidelijk werd is dat ik met de overgang van Miss Lipgloss naar Cynthia.nl zelf ook ben veranderd. In de twee jaar tijd dat ik blog als Cynthia in plaats van als Miss Lipgloss ben ik veel meer ‘mezelf geworden’. Niet dat ik toen ik Miss Lipgloss had niet mezelf was, maar ik was toen wel meer bezig met een mooi plaatje neerzetten en ik deelde wel veel, maar niet vaak de lastige of lelijke dingen. Het was nou eenmaal ook een beautyblog. Op Cynthia.nl doe ik dat wel, ik blog bijvoorbeeld over seksuele intimidatie en hoe lastig ik de kritiek over mijn lichaam vind. Niet dat ik alleen maar dat soort schurende onderwerpen aansnijd, dat weet je wel, ik blog ook heel veel over fijne, leuke, mooie dingen. Ik deel gewoon wat me bezighoudt, en dat is de ene dag een goed boek en de andere dag dat een vent zijn lul uit zijn broek wilde halen toen ik in het park liep. That’s life. (Al vind ik dat laatste natuurlijk niet iets wat normaal gesproken bij het leven zou moeten horen). Op Instagram zet ik geen perfect plaatje neer, want daar voel ik me niet goed bij, ik deel het ook als ik even een klotedag heb en ik deel gewoon wat ik leuk vind.

Sinds ik hier blog en niet meer schrijf op een beautyblog, ben ik veel meer ongegeneerd mezelf. Ik doe veel meer waar ik zelf zin in heb. Dat is voor jou als lezer niet per se makkelijk, want ik spring niet meer in de sloot als iedereen zegt dat ik in de sloot moet springen. Voor veel mensen is dat veel minder leuk, ik houd niet meer zoveel rekening met ‘wat mijn doelgroep wil’. Dus veel mensen die graag over make-up lazen, of die graag YouTubefilmpjes keken, zijn afgehaakt. Dat snap ik, en dat vind ik ook alleen maar goed, want blijf me alsjeblieft niet volgen terwijl je mij of mijn content helemaal niet leuk vindt. Echt, ga iemand volgen waar je wel blij van wordt. Dat is niet bedoeld als een lelijke sneer, maar dit zeg ik met alle liefde. Want het is gewoon niet leuk om iemand te volgen die niet (meer) bij je past. Al weet ik hoe lastig dat kan zijn als je iemand al jaren volgt. Door de jaren heen heb ik ook afscheid genomen van online helden die niet meer bij me pasten, dat voelt soms toch alsof je een vriendin vaarwel zegt.

Sinds Cynthia.nl zit ik lekkerder in mijn vel omdat ik meer doe waar ik zin in heb. Qua werk en mijn bedrijf, maar ook in het dagelijkse leven. Waar ik me vroeger eindeloos druk maakte over wat anderen dachten, doe ik nu meer dingen waarvan ik zelf denk dat ze goed zijn. Niet dat ik nou zo’n ongelooflijk avontuurlijk bestaan leid, maar ik doe het nu in ieder geval wel echt op mijn manier. Ik maak niet meer wekelijks twee YouTubevideo’s omdat ik denk dat het hoort. Ik werk niet elke dag tot acht uur ’s avonds omdat ik denk dat het hoort. Ik ga niet op dieet omdat ik denk dat het hoort. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik doe dingen nu omdat IK ze wil. En niet omdat ze horen.

Niet dat ik kritiek of feedback negeer: zo post ik hier bijvoorbeeld niet meer zo regelmatig over wijn en komt er later dit jaar een aparte wijnblog. Kijk, als 80% iets stom vindt, dan is de keuze ook wel gemaakt. Het is hetzelfde als een eetclub hebben en elke week allemaal dingen maken waarvan je wéét dat je gasten het smerig vinden. Dat is niet echt gastvrij. Dus op mijn manier kijk ik zeker naar wat het goed en minder goed doet, en daar vind ik dan op mijn eigen manier weer mijn weg in. Jouw feedback neem ik dus nog steeds ter harte, maar ik laat me er minder door uit het lood slaan, denk ik. Ik waai gewoon niet met alle winden mee. Maar wel met sommige winden. 😉

Supertrots op 150.000 unieke bezoekers per maand

Nu op Cynthia.nl heb ik nu ongeveer 150.000 unieke bezoekers per maand en 600.000 paginaweergaven, wat echt way minder is dan vroeger op Miss Lipgloss, en ik heb het lang eng gevonden deze cijfers te delen. Omdat ze gedaald zijn. Ik schaamde me er bijna voor. Dat heb ik natuurlijk al wel eens gedeeld, die daling, en daar heb ik vrede mee. Natuurlijk zie ik ze liever de lucht in knallen, maar het is nu eenmaal niet zo, en ik ga niet nu allemaal marketingstrategieën toepassen om meer bezoekers te krijgen. Ik heb het nooit gedaan en ik wil het ook niet doen. Maar weet je, vroeger pochte ik echt met mijn cijfers, en als het dan minder wordt, worden die cijfers ineens vakkundig buiten beeld gehouden. Ben ik helemaal klaar mee. En hallo, ik ben hartstikke trots op zóveel mensen die elke maand komen kijken. Dat is superveel, man! Laten we het even omdraaien, alsjeblieft.
Omdat ik met zoveel zo transparant en eerlijk ben, vind ik het nu ook weleens leuk om die cijfers gewoon te delen. Wat ik dan wel weer leuk vind, is dat er sinds oktober weer een voorzichtige groei in de bezoekersaantallen zit. Maar het allerbelangrijkste is dat ik kan schrijven over wat ik wil, voor lezers die dat graag willen lezen. Jullie reacties en de gesprekken die vaak in de reacties ontstaan, zijn heel waardevol voor me.

Ik zou jullie allemaal een knuffel willen geven en willen bedanken voor dat je hier komt. Of je me al dertien jaar of nog maar net volgt: dank je. En nu taart!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.