Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Comments uit & andere focus

Sinds afgelopen week staan de comments uit hier op Cynthia.nl. Voor trouwe bezoekers die vaak een reactie achterlaten wil ik daar kort wat over vertellen, want ik kan me voorstellen dat je er helemaal niks van begrijpt, haha!

Leestijd

Een andere focus

Vorig jaar vertelde ik je al dat mijn focus was veranderd: dat Cynthia.nl niet meer mijn prioriteit is en ook niet meer hetgeen is waar ik mijn geld mee verdien. Die blog kan je hier lezen.

Dat is niet veranderd, sterker nog: het is ‘meer’ geworden. Meer Structuurjunkie, minder Cynthia.nl. Zeker sinds de eerste lockdown in maart zijn mijn inkomsten hier nog verder gekelderd en investeer ik nog meer tijd in Structuurjunkie. Een logisch gevolg van de situatie, maar ook iets waar ik op dat moment echt heel erg klaar voor was.
Doordat ik nog wat minder tijd steek in Cynthia.nl is de content hier wat anders, is er ook meer content van Emmy en soms gewoon iets minder updates (niet meer elke werkdag).  Eigenlijk is mijn blog weer echt mijn hobby geworden naast mijn activiteiten voor Structuurjunkie.

Ik blog omdat ik het echt heel erg leuk vind om te doen. Om een aantal keer per week iets te delen, of dat nu over mijn persoonlijke leven is of over de boeken die ik lees, of over favoriete beautyproducten. Het bloggen vind ik gewoon nog steeds heerlijk en dat wil ik blijven doen. Niet meer elke dag, maar wel een paar keer per week.

Comments uit

Nooit had ik gedacht dat ik de reacties hier uit zou zetten, maar vorige week heb ik de knoop doorgehakt om dat wel te doen.

Een aantal redenen wil ik daarvoor met je delen.

Ten eerste omdat ik mijn blog zie als een hobby. Zie hierboven voor meer uitleg, haha. Het managen van de comments kost ten eerste veel tijd, maar ten tweede is dat ik door de comments steeds meer het plezier in het bloggen verlies.

Dus… ten tweede omdat de negativiteit de laatste maanden gewoon niet meer leuk is. Op alles komen er haatreacties. Of het nou is over welke boeken ik lees, over wat ik eet, over mijn al dan niet positieve (of negatieve?) attitude, over reclame op mijn blog… Het maakt niet uit, op letterlijk alles komt kritiek. Een groot deel zie jij als lezer niet, want veel wordt door het spamfilter opgevangen of modereren wij zelf. We gaan er (bijna) nooit op in, maar ook al kost het op die manier geen tijd, het kost wel energie om dit soort reacties te modereren, zowel voor mij als voor Emmy.

Steeds vaker denk ik: als het zo moet, dan heb ik er gewoon geen zin meer in. Dan stop ik wel met dingen delen op mijn blog. Want er is niet zoveel aan als je op álles wat je deelt gezeik krijgt. En natuurlijk weet ik: een groot deel reageert niet en een groot deel is superpositief, maar onderaan de streep kost het me teveel negatieve energie.

Dus toen ik ging nadenken hoe ik dit kon oplossen waren er twee mogelijkheden:

  1. Stoppen met bloggen
  2. De comments uitzetten

En het tweede is het geworden. Niet omdat ik geen tegenspraak duld of omdat ik geen zin heb in reacties, maar puur vanwege de overheersende negativiteit van pak ‘m beet de laatste zes maanden.
Ik vind het heel erg jammer voor de mensen die wél vaak iets leuks te reageren hebben, die meedenken, of gewoon de mensen die kritiek uiten op een normale manier. Voor jullie: sorry. Voor mij is het de enige manier hoe ik nog plezier kan beleven aan het bloggen.

Ik vertrouw op je begrip, en als er echt iets is wat je me/ons wilt laten weten, mag je natuurlijk altijd een mailtje sturen via de contactpagina.

Liefs,

Cynthia & Emmy


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.