Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Bladeren door mijn notitieboekjes

Vroeger, jaren geleden op mijn vorige blog, maakte ik weleens blogs en video’s waarin ik door mijn notitieboekjes bladerde. Nu in 2019 gebruik ik nog steeds dagelijkse notitieboeken en op Instagram kreeg ik een verzoek of ik weer eens zo’n update wilde doen. Ja, superleuk! Ik laat je graag mijn huidige notitieboeken zien en vertel je over mijn ‘systeem’.

Leestijd

Mijn 'systeem' in notitieboeken

Elke dag gebruik ik de Structuurjunkie Planner als dagelijkse houvast. Daarin maak ik ook notities, maar dat zijn dan meer notities over dingen die ik nog moet/wil doen. Achterin de planner kan je ook notities maken en dat doe ik ook wel, maar ik gebruik hoofdzakelijk een los notitieboek. Ik houd heel erg van papier en van met pen schrijven. Ik maak notities over van álles. Bij afspraken, als ik weer eens vol ideeën zit en ze even wil stroomlijnen, om van me af te schrijven als mijn hoofd vol lijkt, bij cursussen en trainingen die ik volg om hoofdlijnen op te schrijven die ik wil onthouden, om checklists te maken, om notities te maken bij telefoongesprekken… Als ik bijvoorbeeld met een blog, boek of cursus ontwikkelen bezig ben, dan werk ik het altijd eerst op papier uit. Dat vind ik prettig, dat werkt goed voor mijn hoofd. Pas later ga ik met de computer bezig. Dat doe ik dus allemaal in mijn notitieboeken.

Op dit moment heb ik er vijf in gebruik en ik ga ze je laten zien. Ik gebruik ze allemaal voor verschillende ‘doeleinden’.

Mijn 'programma' Moleskine

Begin dit jaar begon ik in deze Large Moleskine. Ik startte met een training over het maken van een online programma, en alles schreef ik hierin op. De eerste ideeën, de grootste lessen, aantekeningen over dingen die ik nog moest doen en later notities bij gesprekken met deelnemers. Alles zit in dit boekje. Nu ook wel op mijn computer natuurlijk, maar het begon hier. Inmiddels heb ik ook wat post-it’s hier en daar geplakt, zodat ik als ik gesprekken voer met deelnemers van mijn programma, makkelijk terug kan bladeren naar mijn eerste notities naar aanleiding van een telefoongesprek met ze.

Nuuna notitieboek voor mijn wijnopleidingen

Een paar zomers geleden kocht ik op vakantie in Bergen een mooi Nuuna notitieboek, waarvan ik wel wist: hier komt nog wel een goede invulling voor. Toen ik startte met mijn WSET wijncursussen ging ik hierin aantekeningen en samenvattingen maken. In dit boek staan mijn aantekeningen van level 1 en deels level 2. Ik heb ook nog twee Moleskine Large Ruled met notities van mijn level 2 en 3 opleidingen die ik ook helemaal volgeschreven heb en waar ik veel uit gestudeerd heb toen ik examen ging doen. In dit Nuuna boek maakte ik ook een tijd proefnotities tijdens proefavonden, maar dat doe ik nu in mijn wijnboekje.

A6 Stalogy Notebook voor op reis

Mijn eerste Stalogy A6 notebook is bijna vol, er ligt al een nieuwe! Ik gebruikte deze vooral op reis, en dan met name wijnreizen. Hij staat vol met proefnotities. Er staan ook wel wat andere dingen in, maar ik had hem altijd vooral onderweg bij me. Dit is zo’n handig klein notitieboekje dat in elk tasje past en waar héél veel notities in gaan.

W.H. Smith Blah Blah Blah notebook voor curssen

In april was ik in Engeland daar wandelde ik een W.H. Smith in. Daar belandde ik in de stationery hemel, wat hadden ze daar veel en goedkope notitieboeken en planners! De kwaliteit was niet van alles even mooi, maar ik heb wel wat leuke dingen meegenomen, waaronder een ringband Blah Blah Blah notebook. Wel een tikje spijt van, want ik heb gewoon een lichtelijke hekel aan ringband (zit altijd in de weg), maar vind het verder wel een erg leuk notitieboek.

Ik volg regelmatig cursussen en trainingen en de aantekeningen en opdrachten maak ik in dit boek.

Moleskine Large Ruled voor random notities

Nog niet zo lang geleden ben ik gestart in een verse nieuwe Moleskine Large Ruled en dit is voor nu mijn notitieboek voor random notities.

Als mijn ‘programma notebook’ helemaal vol is, ga ik daar wel een nieuwe voor gebruiken, want ik vind het erg fijn als ik alles daarin makkelijk kan terugvinden. Zoals je merkt gebruik ik notitieboekjes echt tot ze helemaal vol zijn, ik kan ook echt niet zonder.

Wat voor notitieboeken gebruik jij graag en waar gebruik je ze voor?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.