Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Waar ik vorige week blij van werd

Sinds anderhalve maand houd ik dagelijks een ‘dankboek’ bij (waarover later meer). Hierdoor sta ik véél bewuster stil bij alles waar ik blij mee en dankbaar voor ben. Daardoor geïnspireerd deel ik vandaag heel veel dingen met je waar ik vorige week blij van werd.

Leestijd

Dat ik heel veel heb gelezen en dat dat ook echt hele goede, leuke boeken waren. Ik zit echt in een goede boeken-flow! Er zit geen een boek tussen de laatste tijd waar ik niet doorheen kom, of waar ik chagrijnig van word. Té fijn. Je kan op Goodreads zien wat ik allemaal lees, en natuurlijk in mijn maandelijkse boekenupdate.

Chubby. Hij was vorige week de hele week bij ons thuis en ik vind het zó gezellig als hij er is! Ik was veel thuis en dan kunnen we lekker samen knuffelen en natuurlijk wandelen. Wandelen krijgt toch ineens meer nut als er een hond bij is, ha!

Tosti’s met brie, walnoten en honing.

Half november ga ik een lezing geven op Curacao tijdens de Social Media Matters week, en ik en Aukje hebben afgelopen week de vliegtickets geboekt! Woohoo! Zij gaat gezellig mee en dat vind ik echt heel leuk. Ik heb er zoveel zin in! Vorig jaar was ik er ook en dat was zo’n ontzettend leuke week, dus ik kijk er extra naar uit.

Normaal gesproken doe ik in één keer ‘veel’ boodschappen voor de hele week, die ik laat bezorgen of ophaal bij een Pick-Up Point (als het bedrag niet hoog genoeg is om te laten bezorgen). Nu gebeurde deze week iets waar ik best tevreden over ben: ik heb geen boodschappen gedaan (oké, op een tros bananen na die ik nodig had voor foto’s van beautyproducten met banaan erin) en we hebben elke avond ‘gewoon’ dingen gegeten die we nog in huis hadden. Of dingen die nog in de vriezer lagen. Oké, en we hebben de groentetas waar ik ook dingen uit kon gebruiken. Ik vond het wel chill: geen boodschappen doen en toch zoveel in huis hebben! Nu is een voorraadkelder ook wel érg prettig, moet ik zeggen.

Het weer vorige week donderdag. Ja, die dag dat het zo keihard regende en waaide. Ik vind die wind door m’n haren heerlijk tijdens de wandelingen met Chubby en binnenzitten met de regen die op de ramen tikt vind ik echt maximaal hygge. Zo lekker knus! Ik houd wel echt van de herfst, hoor. Dikke truien, kaarsjes.

Magnum Double Peanutbutter.

 

De wijncursus die ik nu doe. Ik raak er niet over uitgepraat: ik vind het zó leuk om al deze kennis op te slurpen! Ik keek er al een poos naar uit en ik vind het onwijs leuk om nieuwe dingen te leren. En al helemaal als het over een onderwerp gaat waar ik al zo van houd. Ik probeer nu regelmatig wijntjes te proeven en daarbij de proefnotities te maken om extra te oefenen. Echt te gek. Ik ben al bezig met het plannen van een avondje wijnproeven met een groepje vrienden: haal ik acht verschillende wijnen (met een beetje hulp van mijn docent) en dan gaan we lekker proeven! Leuk en zo gezellig.

Ik zat door mijn agenda te bladeren en het idee van een nog volledig open en leeg 2018 (wat echt sneller is dan je denkt) geeft me zo’n vrij gevoel! Gewoon nog nul afspraken. Oké, dat is niet waar. Ik ga op 17 januari naar Joep Beving en 8 maart naar de tandarts… Maar verder: geen afspraken. Ik ben zo benieuwd wat er in 2018 allemaal gaat gebeuren.

Fantaseren over een wijnreis in de zomer van 2018. Misschien wil ik de WSET Level 2 wel in Frankrijk gaan doen: een week lang studeren en wijnhuizen bezoeken… Dit zijn de betere ideeën.

Donderdagochtend

Donderdagochtend: ik werd om 6.45 wakker. Willem moest voor zijn werk naar Den Haag en ging er dus vroeg uit. Hij ging douchen, ik haalde beneden Chubby op om nog even in bed te knuffelen. Hij mag niet bij ons op de slaapkamer ’s nachts, maar ’s ochtends even samen kroelen vind ik zo gezellig en knus! Ik val weer in slaap en om 7.30 hoor ik Willem bij de voordeur stommelen. Ik hoor ook dat het keihard regent dus ik roep naar beneden of ik hem even naar het station moet brengen met de auto. Ik hoor een opgeluchte ‘Wil je dat? Dat zou echt zooooo fijn zijn!’ dus ik trek mijn schoenen aan en stap in pyjama en zonder in de spiegel te hebben gekeken in de auto om Willem weg te brengen. Eenmaal thuis maak ik ontbijt, dat ik in bed opeet terwijl ik een onwijs spannend boek uitlees. En daarna val ik nog even in slaap tot 9:30… Wat een heerlijke ochtend. Het scheelde natuurlijk ook dat ik die dag helemaal nergens heen hoefde.

Waar ik ook blij van word: de goede koffie die wij thuis hebben. Wat een plezier geeft dat toch elke dag opnieuw.

Voor een artikel over mijn wijncursus zocht ik even terug naar de artikelen die ik schreef over een reisje naar Bordeaux samen met Mariët. Ik wilde wat foto’s daarvan gebruiken en ik scrolde dus weer even door die blogposts heen. Wat een prachtige foto’s maakte Jet toch en wat was dat toch een ontzettend toffe reis! Ik werd er helemaal blij van. Lees de artikelen zelf hier, hier, hier en hier.

 

Willem en ik gingen een weekendje naar Zuid-Limburg op uitnodiging van Visit Zuid-Limburg. Dat was echt zó heerlijk! Het hele weekend stond in het teken van wijn en eten – dat hoef je echt maar één keer tegen met te zeggen en ik sta met mijn koffers klaar. Het was nog meer genieten dan we vooraf hadden bedacht en daar werden we allebei héél blij van. Volgende week lees je hier op mijn blog meer over dit weekend.

Ik ging weer eens naar een concert, en wel die van Rico & Sticks in Hedon. Wat heb ik hier van genoten, ik houd zo van die muziek en de show was gewoon heel tof.

Wat een heerlijke week was het eigenlijk, met al deze blijmakers.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.