Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Aannames over mij

Cynthia wijdde er al een artikel aan naar aanleiding van een trend op Instagram, en ook ik geef nu meer tekst en uitleg bij de aannames die jullie instuurden.

Leestijd

Ik heb sommige weggelaten omdat er echt teveel waren. De leuksten heb ik gebruikt, maar als je de anderen ook erbij wilt zien kun je dat nog terug kijken op mijn Instagram @emmystudiomint. Daar heb ik in een highlight genaamd true/false, al deze stories bewaard.

'Je bent ongeduldig'

Klopt. Ik ben op sommige vlakken heel erg ongeduldig. Als ik iets wil, wil ik het gisteren haha. Niet mijn beste eigenschap, maar het maakt me ook wel een ‘go getter’. Als ik iets bedenk dan heb ik de neiging dat gelijk in werking te zetten. Een muur schilderen bijvoorbeeld. Niet altijd handig in planning, maar dan wel uit mijn hoofd en daar ervaar ik op zulke momenten groot plezier van. Op grote beslissingen ben ik wel geduldig, bijvoorbeeld als het gaat om een huis kopen. Natuurlijk wordt mijn geduld wel op de proef gesteld nu we vier keer een bod hebben gedaan maar niks gekocht, maar ik geloof dan ook heel erg dat dit loopt zoals het moet lopen. Dat het juiste huis komt, wanneer het moet komen. Call me a zweefteef maar ik denk het echt.

'Dat je je soms alleen voelde toen je moeder in Frankrijk woonde'

Ze woont nog steeds in Frankrijk, maar heeft nu wel een vakantiehuis in Nederland erbij. Daardoor kan ze hier langere periodes zijn en deze winter is ze hier december, januari en februari geweest. Dat maakt ook wel een enorm verschil op elkaar maar kort zien vier keer in het jaar.
Toen ze naar Frankrijk verhuisde heb ik daar inderdaad wel moeite mee gehad. Ik voelde me verlaten, alsof ik niet belangrijk genoeg was om voor te blijven. Dus de stelling klopt, maar ik heb er nu geen moeite meer mee. Het went, en ik ben dankbaar dat ik mijn moeder nog heb überhaupt want dat kan ook niet iedereen zeggen.

'Dat je soms te lief bent en anderen daar misbruik van maken'

Ik heb niet het gevoel dat mensen misbruik maken van me, of misschien heb ik het niet door haha. Ik vind het wel fijn dat ik blijkbaar op deze persoon (die de stelling in stuurde) overkom als lief haha, thanks! Ik zeg vaak, don’t mistake my kindness for weakness. En ik denk ook dat ik dat uitstraal. Ik ben goed voor anderen, maar ik ben ook geen heilige guru die alleen maar hele dagen lief is. Ik kan me niet herinneren dat er misbruik van mijn ‘goedheid’ is gemaakt de afgelopen jaren. Ik ga ook liever een keer vaker op mijn bek maar wel dat ik handel in goed vertrouwen, dan dat ik altijd maar wantrouwig bent. Dat vind ik zo’n ongezond gevoel.

'Jouw glas is altijd halfvol'

Klopt. En als je hem niet halfvol krijg moet je een ander glas pakken. Dit was wat ik op Instagram zei, en waar ik toen een hoop positieve dm’s over kreeg. Ik wijdde er toen nog een post aan die ik hieronder zal herhalen.

Wat ik er eigenlijk mee bedoel is dat je verwachtingen bijstellen ook een optie is. Ik zeg niet settelen for less, maar in een wereld waarin je zelf niet meer door hebt hoe erg je beïnvloed wordt door (sociale) media kun je misschien denken dat het normaal is om elke dag 100% happy te zijn met álles. En dat als je dat niet bent, er iets niet klopt.
Dit soort gedachtes zijn relatie killers en burn out boosters. De verwachtingen die je daarmee naar je partner schept zijn huge, en daarmee ook die van jezelf. Want als je perfectie van een ander verwacht, dan waarschijnlijk ook van jezelf.
Accepteer dat niet alles altijd 100% kan zijn, accepteer dat mensen niet perfect zijn, accepteer dat jij zelf niet perfect bent (al kom je natuurlijk in de buurt :P).
Is je glas vaker halfleeg dan halfvol? Probeer dan eens een kleiner glas, verwacht minder, richt je minder op één doel. Laat je eens verrassen waar het leven je heen voert als je gewoon met de stroming mee vaart. Spoelt dat glas misschien zo ineens halfvol ;).

'Je valt op een persoon en niet op een geslacht'

Ik denk dat dit waar moet zijn, gezien mijn relatiegeschiedenis. Nu ik met Luuk ben, ben ik eigenlijk helemaal niet meer bezig met ‘waar val ik op?’ want ik val op Luuk. Hij is voor mij mijn levenspartner en voor mij valt nu alles op z’n plek.

'Je bent altijd het mooiste meisje van de klas/school geweest'

Echt verre van! Op de basisschool was iedereen bij ons ongeveer gelijk in mijn beleving. Er was niet iemand de knapste. De middelbare was wel intens. Ik was niet populair en had ook niet veel aandacht van de jongens. Er zijn ook periodes geweest dat ik weinig vriendinnen had omdat het leven me zuur werd gemaakt door een bepaald groepje en er zijn ook momenten geweest dat ik mijn boterhammetje in mijn eentje op de wc heb opgegeten. Want dan zou niemand zien dat ik alleen zat. De meiden waar ik wel mee omging zaten niet bij mij op school of in een andere klas. Dat zijn pijnlijke herinneringen aan een tijd die natuurlijk ook zoveel meer bevatte dan dat. Dat was een korte periode als je het bekijkt op al die jaren. De herinneringen die ik heb aan de vriendinnen die ik wel had zijn wél echt bijzonder.
Ik heb weinig herinnering dat ik dus knap werd gevonden en ik denk ook nu achteraf dat ik er vanuit ging dat ik niet knap was. Pas toen ik uit begon te gaan kreeg ik aandacht, en ging ik mezelf ook in een ander licht zien. Ik was er gewoon nooit zo mee bezig geweest. Ik ging mezelf toen ook meer uitdrukken, kwam meer tot mezelf daardoor eigenlijk gek genoeg. Ik probeerde allerlei kledingstijlen uit en dat werd me ook niet altijd in dank afgenomen in de warzone die de middelbare heet. Gelukkig heb ik ouders die dat altijd hebben gestimuleerd en ik ben blij dat ik iemand ben die trouw aan zichzelf blijft.

'Je bent HSP of empaat'

Ik heb er niet veel verstand van maar iemand die HSP is kan volgens mij slecht tegen prikkels, en ik kan niet zonder prikkels. Ik voel me ook helemaal onderprikkeld nu in deze Corona tijd. Ik ga het liefst de drukte en chaos in. Empatisch ben ik wel, ik voel goed aan wat iemand nodig heeft in een gesprek en kan goed meeleven met iemand.

'Je probeert dingen van de zonnige kant te bekijken'

Ja, dat doe ik echt. Ik heb er jaren werk van gemaakt om dit actiever te doen omdat ik mezelf wel zuur vond destijds. Nu doe ik het automatisch. Als je de keuze hebt om iets van een zonnige of duistere kant te bekijken, waarom zou je dan de duistere kiezen?

In het begin kost het moeite, maar probeer het uit en je zult zien dat je het op een gegeven moment vanzelf overal de positieve dingen in ziet en dat maakt het leven voor jezelf leuker. Het is echt een cadeautje aan jezelf.

'Je werkt zelf heel hard en verwacht dat ook van de mensen om je heen'

Ik werk zelf zo hard als dat het nodig is. Niet dat ik zeg dat ik geen extra stap wil zetten, ik neem zeker ook initiatief anders zou ik mijn werk absoluut niet kunnen doen. Ik werk mezelf alleen niet stuk. Ik hecht meer waarde aan privé dan aan werk. Sorry bosses. Ik ben nooit iemand geweest met wilde ambities of carrièreplannen. Ik wil gewoon een leuk leven leiden, en ik flow eigenlijk een beetje op waar het leven me heen brengt. Natuurlijk moet je je eigen kansen creëren, en dat heb ik dan ook wel gedaan. Ik zit nu in een rustig vaarwater op dit vlak (afgezien van de dreiging die Corona heet op de hele horeca sector). Ik verwacht wel van mensen waar ik mee werk, dat zij óók net zo hard werken als dat dat nodig is. Ik verwacht daar ook eigen initiatief in. Dat je ziet wat er nodig is, dat je vooruit denkt en met een ander mee denkt.

Die trend dat ‘ja druk hè’ het nieuwe ‘het gaat goed’ is daar ga ik dus niet in mee.

'Een kalm persoon, maar ook een beetje een prinsesje, sorry'

Haha deze vond ik grappig omdat dit een soort van steek is denk ik? Ik noem mezelf vaak parttime hippie parttime yuppie dus dat beantwoord het denk ik wel. Ik houd ervan dat de dingen voor elkaar zijn, ik neem geen genoegen met halfbakken situaties als dat niet nodig is. Echt prinsessengedrag zie ik zelf echter meer als willen dat anderen voor mij lopen, en dat is echt het laatste wat ik ambieer dus wat dat betreft ben ik geen prinses.

Kalm ben ik niet. Ik ben aanwezig en druk haha. Mijn stiefvader noemt het ‘een spektakel’ als mijn zusje, moeder en ik bij elkaar zijn. En met recht, ben ik bang haha.

'Je bent vaak onzeker'

Nee niet echt. Iedereen is wel eens onzeker denk ik, niemand is overal altijd 100% zeker van. Dat kwam ook wel met de jaren denk ik. Vanaf mijn dertigste ben ik zekerder dan ooit. Ik ben wel eens onzeker over putten in mijn billen of over de zon die vol op mijn huid staat en elk haartje en pukkeltje laat zien. Maar écht er mee zitten doe ik gelukkig niet.

'Je vindt autenticiteit belangrijk'

Heel erg. Ik wordt heel erg aangetrokken naar mensen die heel eigen zijn. Ik vind het zelf ook belangrijk om mezelf te presenteren naar de buitenwereld zoals ik echt ben, of dat nou zakelijk of privé is. Ik denk dat open en eerlijkheid je het verst brengt, loyaliteit creëert, en dat is dan ook groot onderdeel van mijn managementstrategie.

'Het liefst zou je in de jaren 70 geboren zijn qua kleding'

JA! Ik ben echt gek op de stijl van de jaren zeventig, ook in interieur. Ik heb dat ook altijd al gehad. Ik was vroeger al gek op broeken met wijde pijpen en Paisleyprints. Dat is altijd gebleven. Mijn oma en moeder pakken ook altijd dezelfde printjes uit de rekken als ik haha.

'Je bent een heel open persoon'

Klopt, heel erg open. Soms iets te open misschien wel, ik moet mezelf soms afremmen niet werkelijk alles aan een ander te vertellen.
Ik merk gewoon dat openheid heel ontwapend werkt. Kwetsbaarheid op tafelgooien nodigt vaak uit voor een ander om hetzelfde te doen en daarmee creëer je gemakkelijker een band. Iemand die dan zo vast blijft in een ‘schone schijn modus’ terwijl ik mijn kwetsbaarheid deel, daar ga ik dan ook niet zo lekker op. Sharing is caring! Ik vind andere open mensen dan ook heel erg prettig om mee om te gaan.

'Je bent bang voor een nieuwe zwangerschap'

Niet bang, want ik zou extreem blij zijn, wel heel voorzichtig en berekenend als het eenmaal zo ver is. Ik hoop dat ik op een bepaald punt vertrouwen kan hebben in een goede uitkomst.

Dat was het dan, de meeste aannames. Nogmaals voor meer kun je op mijn Insta kijken. Hoop dat je het leuk vond!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)