8 doodgewone dingen die ik (bijna) nooit doe

Laatst zat ik met Emmy te kletsen over hoe raar we (niet) zijn, en toen kwam ik erachter dat er heel veel doodgewone dingen zijn die ik (bijna) nooit doe. Zoals naar de supermarkt gaan. Uitgaan. En te laat komen. Vandaag deel ik acht doodgewone dingen met je die ik (bijna) nooit doe.

Leestijd

Uitslapen

Ik kan het niet, uitslapen. Standaard word ik gewoon om 6.30 of 7.00u wakker, de tijd waarop ik normaal doordeweeks mijn bed uit ga. Als ik blijf liggen om verder te slapen, word ik steevast met hoofdpijn wakker. Dus uitslapen doe ik niet. Want ik voel me er nooit beter of uitgeruster door. Wat ik wel eens doe, in het weekend of op vakantie: lekker blijven liggen en een boek lezen. Dat is mijn variant van uitslapen.

Vlees kopen

Ik ben geen vegetariër, maar thuis eten we 9 van de 10 keer vegetarisch. Ik koop dus zelf ook praktisch nooit vlees. In de (online) supermarkt is het ook echt zo’n afdeling waar ik rechtstreeks doorheen loop (of waar ik niet eens op klik).

Strijken

Laatst heb ik weer eens één keer een jurkje gestreken waar kreukels in zaten, maar verder strijk ik echt nóóit. Gewoon niet. Dingen die kreukelen hang ik na het wassen op zodat de kreukels eruit gaan. En ik heb trouwens gewoon weinig kleren die echt gestreken moeten worden. Scheelt een hoop tijd. Vind het niks aan. Als kind vond ik het leuk! Stond ik altijd hele bulten was te strijken voor mijn moeder.

Mijn telefoon opnemen

Natuurlijk neem ik mijn telefoon wel op als ik een belafspraak heb, maar verder neem ik praktisch nooit mijn telefoon op. Meestal merk ik niet dat ik word gebeld: als ik aan het werk ben of een afspraak heb, leg ik mijn telefoon weg en merk ik niet dat er iets gebeurt. Natuurlijk contact ik dan altijd even als ik wel ben gebeld, of ik bel even terug zodra het uitkomt. Maar als je mij belt zonder afspraak, kan je er vanuit gaan dat ik nooit de eerste keer opneem. Zo kan ik 100% focussen en laat ik me niet constant afleiden door mijn telefoon. Vindt niet iedereen even chill, trouwens.

Naar de supermarkt

Ik ga bijna nooit naar de supermarkt: ik bestel al mijn boodschappen online. Dat doe ik meestal bij Crisp, maar ook weleens bij Albert Heijn. Elke week plan ik de maaltijden die we gaan eten, op zondag bestel ik het en op maandag hebben we het in huis. Het is niet per se zo dat ik een enorme hekel aan de supermarkt heb, alleen vind ik het op deze manier super relaxed en het scheelt me veel tijd. Daarnaast doe ik wel echt liever wat anders dan naar de supermarkt gaan, haha. Ik ken veel mensen die het juist wel fijn vinden, of die het als ontspanning zien. Nou, ik niet, dus ik kom er nauwelijks. Heel soms als ik iets vergeten ben kom ik er nog, of als we voor het weekend nog meer boodschappen nodig hebben of als er spontaan bezoek komt en we niet zoveel meer in huis hebben. En dan te bedenken dat ik vroeger toen ik in de stad woonde elke ochtend even naar de Albert Heijn ging! Dat was ook omdat we geen auto hadden en omdat er toen nog geen bezorging was waar wij woonden, en ik vond het ook niet zo erg om te doen. We hadden nog geen hond, dus dan deed ik mijn ochtendwandeling alleen en dan ging ik gewoon altijd eventjes langs de Appie. Maar nu dus niet meer!

Een dagje shoppen

Als je mij ergens géén plezier mee doet, is het een dagje shoppen. Naar een stad gaan om de hele dag winkel-in, winkel-uit spullen te kopen. En te passen. Als kind vond ik het al verschrikkelijk en nu doe ik het gewoon nooit. Als ik iets echt nodig heb, ga ik het doelbewust kopen. In de stad of online. Maar ik beleef geen plezier aan een dag ‘shoppen om het shoppen’. Ik vind het wél leuk om een stad te bezoeken en dan lekker rond te struinen, maar dan geniet ik vooral van ergens koffie drinken, leuk lunchen en dan hier en daar een leuk boetiekje in te lopen. Maar meestal koop ik dan ook één of twee dingen. Een mooie tas, een nieuw notitieboek of een pen of zo. Shoppen zal nooit een hobby worden, maar dat vind ik ook niet erg. Het is mij vaak ‘teveel’ (helemaal als het om kleding gaat wat je ook graag wilt passen) en ik vind het ook niet prettig om allemaal spullen te kopen die ik eigenlijk niet nodig heb.

Uitgaan

Oké, dit doe ik niet nóóit, maar wel bijna nooit. Lees: een of twee keer in het jaar. Valt dus wel ongeveer onder ‘nooit’. Als tiener ging ik elke zaterdagavond uit met vriendinnen, op het HBO deed ik dit ook nog wel regelmatig. Maar toen ik mijn eigen bedrijf had, vond ik het wel erg lastig dat ik dan op zondag totaal brak was en niet eens lekker kon genieten van een dagje vrij. Niet dat ik dan altijd een kater had, maar als ik om vier of vijf uur in bed lig, en wel op zondag gewoon rond zevenen wakker ben, dan ben ik overdag niet bepaald Miss Sunshine 😉

De laatste jaren heb ik dat nog steeds, maar vind ik het meestal gewoon niet zo leuk. Een avondje dansen, daar kan ik wel van genieten, maar in de kroeg versta ik niemand en iedereen probeert een gesprek te voeren, de muziek staat keihard en ik word constant omver geduwd, dat is niet per se mijn idee van plezier. Ieder zijn ding natuurlijk, ik heb genoeg vriend(inn)en die elke week meerdere avonden in de kroeg of club staan, maar ik word er meestal niet zo heel gelukkig van. Wel leuk vind ik spontane avonden die ontstaan na een avondje eten, nog één drankje aan de bar, en dan uiteindelijk tot vijf uur staan dansen. Maar daar heb ik vaker niet dan wel zin in, haha.

Wat ik dan wel doe?
Lekker lang tafelen. Uit eten met vriend(inn)en of met Willem. Goede fles wijn, uitgebreid eten. Dat is mijn uitgaan. En gewoon op de bank hangen met een speciaalbiertje en een goede film. Of naar de bios!

Te laat komen

Ik heb het idee dat te laat komen een vrij normaal en geaccepteerd concept is, ik kan het niet. Ik neem altijd extreem veel marge zodat ik altijd overal op tijd ben. Te vroeg dus zelfs, maar dan loop ik meestal gewoon even een rondje, of ik lees een boek, of ik werk wat (ik heb meestal mijn laptop bij me). Ik heb gewoon een intense hekel aan haasten. Haast hebben. Ik kan het niet. Dat je je opgejaagd voelt, dat je te weinig tijd hebt, dat je ergens te laat dreigt te komen… Nee, het lukt me gewoon niet. Als ik óóit eens te laat kom (de laatste keer kan ik me niet eens herinneren), dan komt het echt doordat ik in een bizarre monsterfile ben belandt, of dat een trein niet reed. Zoiets.

Wat zijn hele normale dingen die jij nooit doet?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

19 reacties
 1. Janna

  Dingen ik (bijna) nooit doe:

  – Te laat komen door eigen schuld. Als ik te laat ben dan is dat altijd door overmacht.

  – Uitgaan.. Mijn manier van uitgaan is op restaurant gaan of een terrasje pakken in de zomer. Zelfs in mijn tienerjaren ging ik niet uit. Ik ben 4x in 32 jaar in een kroeg geweest en 1x in een discotheek.

  – Alcohol drinken. Op mijn bruiloft heb ik champagne gedronken. En vorig jaar met oudejaarsavond iets dat leek op champagne. Dat was het wel wat ik aan alcohol op heb in mijn leven. Heb heus wel eens her en der een slok geproefd. Maar ik lust gewoon niks..

  – Telefoon opnemen… Inderdaad wat jij zegt, het moet afgesproken zijn. En anders neem ik alleen op als ik me echt stierlijk verveel of in een hele gulle bui ben 😂

  – Boodschappen Laten bezorgen. Het idee dat ik niet alles voor aankoop kan bekijken maakt me gek.

 2. Jessica J.

  Altijd leuk om te lezen, zulke artikels! Op een heel aantal punten ook erg herkenbaar. Ik shop ook alles behalve graag, strijk helemaal niets, neem nooit m’n telefoon op (tenzij een familielid of m’n vriend belt) en kan ook niet uitslapen. In het weekend blijf ik wel langer in bed hangen – zo typ ik deze reactie vanuit bed –, maar echt uitslapen, lukt me niet.

 3. Saskia

  Want een leuk artikel dit. En zo herkenbaar, vooral van het uitslapen, de telefoon opnemen en het uitgaan.

 4. Luna

  Normale dingen die ik nooit doe:
  Papieren boeken lezen, ik lees namelijk altijd digitaal op mijn e-reader.
  Popcorn in de bios nemen, ik neem altijd een cappuccino en een tosti mee de filmzaal in. Bizar, maar o zo lekker.
  Meteen terugappen, ik app soms vrij laat terug als ik een berichtje gehad heb, ik zit gewoon niet constant met mijn telefoon in mijn handen en soms ligt de telefoon boven en ben ik beneden.
  Slapen… heel doodnormaal, maar elke avond moet ik medicatie slikken, anders slaap ik totaal niet.

  Net als jij ben ik overal op tijd, soms zelfs te vroeg. Ik haat te laat komen, ik wil op tijd zijn en niet hijgend ergens binnen vallen. Ik bel ook niet vaak, alleen als het moet of als ik graag meteen ergens duidelijkheid over wil.

 5. Sofia

  Haha, zo herkenbaar allemaal! Het enige dat ik wel doe is boodschappen doen in de supermarkt en strijken. Leuk artikel! 🙂

 6. Lotte

  Leuk artikel! Meeste dingen zijn voor mij helemaal niet herkenbaar haha,
  Maar wel leuk om te lezen.

  Over strijken: ik haat strijken ook, maar draag veel bloesjes, jurkjes etc van stof die kreukt. Sinds paar maanden heb ik een stomer en dat is echt een mega ontdekking haha! Het is zoo veel makkelijker, sneller en relaxter. Heb er 1 van maar 40 dollar oid, en voelt als een magisch ding 😉

 7. Stephanie

  Heel herkenbaar allemaal! Vooral het niet kunnen uitslapen; maakt niet uit of ik om 10 uur in bed lig of om 3 uur s’ nachts, ik word automatisch tussen 6 en 7 wakker. Vandaar dat ik het plezier van uitgaan ook niet (meer) ken en het dus ook niet meer doe. Ik kijk nu al uit naar nieuwjaar haha.

 8. Irene

  Super herkenbaar! Uitgaan is echt al een eeuwigheid geleden. Ik vind op zich het dansen wel leuk maar dat je dan de dag erna zo moe bent, no thanks. Strijken doe ik ook niet. Ik vind het zo’n tijdverspilling. Ik heb niets tegen een paar kreukels en vaak zijn die er na 10 minuutjes dragen ook weer uit. Ik ben wel weer iemand die heel graag boodschappen doet. Heb nog nooit boodschappen laten bezorgen maar dat lijkt me op zich ook wel nog handig tijdens drukke weken.

 9. Kirsty

  Strijken doe ik ook niet, heb daar echt een hekel aan. Sowieso vind ik de was altijd maar veel gedoe, maar daar kom je niet onderuit. Uitgaan doen we nog af en toe, maar eigenlijk gaan we vaker naar festivals omdat de sfeer en muziek bij het “gewone” uitgaan niet meer zo leuk is (vinden wij dan).
  Boodschappen doen we nog wel meestal gewoon in de winkel, maar het is een heel gedoe om dat in te plannen. Vaak heb je doordeweeks geen tijd en in het weekend ook niet en dan is bezorgen wel een fijne optie.
  Ik herken trouwens ook wat je zegt over shoppen. Ik vond dat vroeger echt geweldig maar tegenwoordig bestel ik of het liefst online of ga ik het liefst samen met mijn vriend even de stad in, omdat we allebei niet van lang shoppen houden haha.

 10. VWillemse

  Strijken heb ik ook nog nooit gedaan, nou ja bijna nooit dan.
  En uitslapen is ook niet echt mijn ding.
  Aan te laat komen heb ik een hekel en vind ik gewoon niet netjes.
  Oh en ook het stappen is heel herkenbaar haha…op een terasje zitten of naar een voorstelling , uit eten enz vind ik heerlijk, maar echt naar een kroeg of iets daar maak je mij niet blij mee.
  Alleen de supermarkt bezoek ik wel regelmatig , al koop ik eveneens nooit vlees.
  Heel herkenbaar allemaal, wat grappig.

 11. Doutsje

  Hoe levert Crisp de boodschappen? Ik hou niet van onnodige plastic zakken die er bij AH dus veel te veel omheen zaten. Maar hoe is dat bij Crisp?

  • Patricia van Steensel

   Ik heb nu 3 keer bij Crisp besteld. In kartonnen dozen komt het binnen en heb bij alle keren alleen de broccoli verpakt in plastic gehad. Verder helemaal geen plastic, maar alles in papieren zakken welke weer makkelijk te recyclen zijn.

 12. Mariska

  Wat ik sinds een jaar of 5 niet meer doe is op social media zitten. Ik was klaar met alle oninteressante informatie die dagelijks tot mij kwam in deze wereld vol prikkels. Mensen vallen bijna van hun stoel als ik zeg niet op social media te zitten. Ze zijn zo nieuwsgierig en willen alles van je weten. Ik doe er niet aan mee. Ik vind het ook niet interessant om te zien wat anderen – vooral vage kenissen- doen. Het scheelt mij een hele hoop stress en geeft me toch een beetje een gevoel van controle. Kan het iedereen aanraden. Als ik wil w weten hoe het met iemand ga app ik of maak ik een afspraak.

  • Jolanda

   Same,.

   Ik doe niet aan social media zelf.
   Geen Facebook geen persoonlijke Instagram, of wat dan ook. Als je mijn naam googled lijk ik 20 jaar geleden van de aardkloot verdwenen te zijn ( Google weet beter natuurlijk ) maar ik vind het wel fijn.

 13. Audrey

  Ik heb dus niet eens een strijkijzer 😉 En uitgaan als in stappen doe ik ook echt nooit.

 14. N.

  Wat grappig, ik kon het wel geschreven hebben. Heel herkenbaar dus allemaal.

 15. Lauren

  Grappig, wat jij noemt ervaar ik juist het hetzelfde behalve dat deel van de supermarkt dan. 🙂 En uitgaan doe ik helemaal niet meer, vroeger wel hoor maar sinds ik een vaste relatie heb zegt mij dat gewoon niks meer. Ik plan sowieso niet veel ‘sociale’ activiteiten. Een koffietje gaan drinken, uit eten gaan, wat door de stad lopen, maar shoppen is dan ook weer niets voor mij. Iets spontaan, daar kan het meest van genieten. Oh en autorijden doe ik ook niet, omdat ik het niet fijn vind.

 16. Marloes

  Leuk om te lezen! Uitslapen vind ik zelf ook een stuk lastiger. Vandaag zelfs om half 6 al begonnen met werken om lekker productief bezig te zijn.

 17. Dingske

  Heel erg herkenbaar qua uitslapen, uitgaan en te laat komen om dezelfde redenen als jij.
  Uitslapen vind ik ook een soort ‘tijdverlies’: slaap je tot 10u, is de halve voormiddag al weg.
  ’s Avonds is het wel tegen 22u op, bedtijd is voor mij max. 23u.

  Maar ik vind het het heerlijk om (zeker ’s zomers) in het weekend tegen 6u fris en fruitig beneden te zijn en mijn hele dag nog voor me te hebben 🙂

  Strijken doe ik wel trouw elke week.
  Ik zie er altijd tegenop om op te starten maar eens ik bezig ben vind ik het wel een leuk klusje. Netflix erbij en na een uurtje al die nette stapeltjes in de kast, ik hou ervan 🙂