Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

8 doodgewone dingen die ik (bijna) nooit doe

Laatst zat ik met Emmy te kletsen over hoe raar we (niet) zijn, en toen kwam ik erachter dat er heel veel doodgewone dingen zijn die ik (bijna) nooit doe. Zoals naar de supermarkt gaan. Uitgaan. En te laat komen. Vandaag deel ik acht doodgewone dingen met je die ik (bijna) nooit doe.

Leestijd

Uitslapen

Ik kan het niet, uitslapen. Standaard word ik gewoon om 6.30 of 7.00u wakker, de tijd waarop ik normaal doordeweeks mijn bed uit ga. Als ik blijf liggen om verder te slapen, word ik steevast met hoofdpijn wakker. Dus uitslapen doe ik niet. Want ik voel me er nooit beter of uitgeruster door. Wat ik wel eens doe, in het weekend of op vakantie: lekker blijven liggen en een boek lezen. Dat is mijn variant van uitslapen.

Vlees kopen

Ik ben geen vegetariër, maar thuis eten we 9 van de 10 keer vegetarisch. Ik koop dus zelf ook praktisch nooit vlees. In de (online) supermarkt is het ook echt zo’n afdeling waar ik rechtstreeks doorheen loop (of waar ik niet eens op klik).

Strijken

Laatst heb ik weer eens één keer een jurkje gestreken waar kreukels in zaten, maar verder strijk ik echt nóóit. Gewoon niet. Dingen die kreukelen hang ik na het wassen op zodat de kreukels eruit gaan. En ik heb trouwens gewoon weinig kleren die echt gestreken moeten worden. Scheelt een hoop tijd. Vind het niks aan. Als kind vond ik het leuk! Stond ik altijd hele bulten was te strijken voor mijn moeder.

Mijn telefoon opnemen

Natuurlijk neem ik mijn telefoon wel op als ik een belafspraak heb, maar verder neem ik praktisch nooit mijn telefoon op. Meestal merk ik niet dat ik word gebeld: als ik aan het werk ben of een afspraak heb, leg ik mijn telefoon weg en merk ik niet dat er iets gebeurt. Natuurlijk contact ik dan altijd even als ik wel ben gebeld, of ik bel even terug zodra het uitkomt. Maar als je mij belt zonder afspraak, kan je er vanuit gaan dat ik nooit de eerste keer opneem. Zo kan ik 100% focussen en laat ik me niet constant afleiden door mijn telefoon. Vindt niet iedereen even chill, trouwens.

Naar de supermarkt

Ik ga bijna nooit naar de supermarkt: ik bestel al mijn boodschappen online. Dat doe ik meestal bij Crisp, maar ook weleens bij Albert Heijn. Elke week plan ik de maaltijden die we gaan eten, op zondag bestel ik het en op maandag hebben we het in huis. Het is niet per se zo dat ik een enorme hekel aan de supermarkt heb, alleen vind ik het op deze manier super relaxed en het scheelt me veel tijd. Daarnaast doe ik wel echt liever wat anders dan naar de supermarkt gaan, haha. Ik ken veel mensen die het juist wel fijn vinden, of die het als ontspanning zien. Nou, ik niet, dus ik kom er nauwelijks. Heel soms als ik iets vergeten ben kom ik er nog, of als we voor het weekend nog meer boodschappen nodig hebben of als er spontaan bezoek komt en we niet zoveel meer in huis hebben. En dan te bedenken dat ik vroeger toen ik in de stad woonde elke ochtend even naar de Albert Heijn ging! Dat was ook omdat we geen auto hadden en omdat er toen nog geen bezorging was waar wij woonden, en ik vond het ook niet zo erg om te doen. We hadden nog geen hond, dus dan deed ik mijn ochtendwandeling alleen en dan ging ik gewoon altijd eventjes langs de Appie. Maar nu dus niet meer!

Een dagje shoppen

Als je mij ergens géén plezier mee doet, is het een dagje shoppen. Naar een stad gaan om de hele dag winkel-in, winkel-uit spullen te kopen. En te passen. Als kind vond ik het al verschrikkelijk en nu doe ik het gewoon nooit. Als ik iets echt nodig heb, ga ik het doelbewust kopen. In de stad of online. Maar ik beleef geen plezier aan een dag ‘shoppen om het shoppen’. Ik vind het wél leuk om een stad te bezoeken en dan lekker rond te struinen, maar dan geniet ik vooral van ergens koffie drinken, leuk lunchen en dan hier en daar een leuk boetiekje in te lopen. Maar meestal koop ik dan ook één of twee dingen. Een mooie tas, een nieuw notitieboek of een pen of zo. Shoppen zal nooit een hobby worden, maar dat vind ik ook niet erg. Het is mij vaak ’teveel’ (helemaal als het om kleding gaat wat je ook graag wilt passen) en ik vind het ook niet prettig om allemaal spullen te kopen die ik eigenlijk niet nodig heb.

Uitgaan

Oké, dit doe ik niet nóóit, maar wel bijna nooit. Lees: een of twee keer in het jaar. Valt dus wel ongeveer onder ‘nooit’. Als tiener ging ik elke zaterdagavond uit met vriendinnen, op het HBO deed ik dit ook nog wel regelmatig. Maar toen ik mijn eigen bedrijf had, vond ik het wel erg lastig dat ik dan op zondag totaal brak was en niet eens lekker kon genieten van een dagje vrij. Niet dat ik dan altijd een kater had, maar als ik om vier of vijf uur in bed lig, en wel op zondag gewoon rond zevenen wakker ben, dan ben ik overdag niet bepaald Miss Sunshine 😉

De laatste jaren heb ik dat nog steeds, maar vind ik het meestal gewoon niet zo leuk. Een avondje dansen, daar kan ik wel van genieten, maar in de kroeg versta ik niemand en iedereen probeert een gesprek te voeren, de muziek staat keihard en ik word constant omver geduwd, dat is niet per se mijn idee van plezier. Ieder zijn ding natuurlijk, ik heb genoeg vriend(inn)en die elke week meerdere avonden in de kroeg of club staan, maar ik word er meestal niet zo heel gelukkig van. Wel leuk vind ik spontane avonden die ontstaan na een avondje eten, nog één drankje aan de bar, en dan uiteindelijk tot vijf uur staan dansen. Maar daar heb ik vaker niet dan wel zin in, haha.

Wat ik dan wel doe?
Lekker lang tafelen. Uit eten met vriend(inn)en of met Willem. Goede fles wijn, uitgebreid eten. Dat is mijn uitgaan. En gewoon op de bank hangen met een speciaalbiertje en een goede film. Of naar de bios!

Te laat komen

Ik heb het idee dat te laat komen een vrij normaal en geaccepteerd concept is, ik kan het niet. Ik neem altijd extreem veel marge zodat ik altijd overal op tijd ben. Te vroeg dus zelfs, maar dan loop ik meestal gewoon even een rondje, of ik lees een boek, of ik werk wat (ik heb meestal mijn laptop bij me). Ik heb gewoon een intense hekel aan haasten. Haast hebben. Ik kan het niet. Dat je je opgejaagd voelt, dat je te weinig tijd hebt, dat je ergens te laat dreigt te komen… Nee, het lukt me gewoon niet. Als ik óóit eens te laat kom (de laatste keer kan ik me niet eens herinneren), dan komt het echt doordat ik in een bizarre monsterfile ben belandt, of dat een trein niet reed. Zoiets.

Wat zijn hele normale dingen die jij nooit doet?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.