Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

8 dingen die mijn leven makkelijker maken

Emmy postte laatst een leuke blog over 8 dingen die haar leven makkelijker maken. Vandaag deel ik (Cynthia) die van mij!

Leestijd

AH Bezorgbundel

De boodschappen zijn weer in huis!

Dit is het eerste waar ik aan denk. Maar even serieus, hoezo heb ik dit niet al jaren? Sinds begin dit jaar heb ik een AH bezorgbundel (totaal #notspon, betaal het gewoon zelf) omdat ik toch al regelmatig bij de Albert Heijn bestelde en het leek me wel handig om een vast bezorgmoment te hebben. Zeker gezien het in deze tijd extra druk is en het me niet altijd lukte om op mijn favoriete tijden een bezorgslot te selecteren.

Ik betaalde €120 voor het hele jaar, nu heb ik elke week een vast bezorgmoment die ik niet meer handmatig hoef te reserveren en ik kan zo vaak als ik wil ‘gratis’ laten bezorgen, ook al vanaf €50 boodschappen.

Dit maakt mijn leven zoveel makkelijker.

  • Niet meer naar de supermarkt (zeker in coronatijden wel prettig)
  • Elke week op een vast moment boodschappen in huis
  • Als ik een keertje extra wil bestellen vanwege whatever dan kost dat niks extra
  • Geen gezoek naar bezorgmomenten of dan weer bij Jumbo, dan weer bij Picnic, dan weer bij AH bestellen omdat er geen bezorgmomenten zijn vanwege drukte
  • Het is goedkoper (ik liet elke week bezorgen en bezorgkosten zijn iets van €7,95 afhankelijk van je tijdslot)

Ja, dit maakt mijn leven dus echt zóveel makkelijker.

Onze Quooker Cube

Ik kan het zelf nog steeds niet helemaal geloven, maar we hebben dus een kraan waar én gewoon water, én kokend water, én gekoeld water én gekoeld bruisend water uitkomt.

Wat een gemak, joh.

Wij drinken ‘standaard’ bruisend water thuis, dus de kelder stond altijd vol met flessen. We hebben ook een tijdje een SodaStream gebruikt, wat ook wel handig was. Maar deze kraan. Deze kraan! Het is geweldig.

En als ik kokend water nodig heb, of het nou voor thee is of om mee te koken, het komt gewoon uit mijn kraan. Het is amazing.

De bibliotheek

Sinds vorig jaar ben ik lid van de bibliotheek en oh, wat ben ik fan. Als ik een boek wil lezen, reserveer ik ‘m gewoon bij de bieb en dan haal ik hem een keertje op. Altijd stapels boeken om te lezen. Wat een genot.

Een goede planning

Tja, als Structuurjunkie kan dit natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Een goede planning maakt mijn leven en mijn werk zo ongelooflijk veel makkelijker.

Planningen voor projecten, voor werkdagen, voor lanceringen, voor doelen, voor mijn boek. Alles gaat in mijn planner en daardoor heb ik altijd rust en overzicht. Zo fijn.

Maar ook planningen voor het eten (maak ik altijd een week vooruit zodat ik de boodschappen op zaterdag kan laten bezorgen), sporten (zodat ik drie keer per week daadwerkelijk ga sporten) en andere privé dingen. Ik kan echt niet zonder. Ik maak deze planning trouwens (natuurlijk) in de Structuurjunkie Planner.

E-reader

Vooral ideaal als ik op pad ga, of op vakantie. Hoe heerlijk het ook is om fysieke boeken te lezen (en dat doe ik nog steeds het allerliefst), mijn e-reader is echt te gek. Hoe handig is het om altijd vanaf je e-reader een boek te kunnen kopen en dan meteen te kunnen lezen? Hoe handig is het om tientallen (honderden, duizenden!) boeken mee te kunnen nemen op 1 apparaat? Ik vind het ook altijd heel relaxed dat ik met mijn e-reader veel makkelijker liggend in bed kan lezen. Wat is een papieren boek dan ineens zwaar en onhandig, haha. Mijn e-reader is trouwens de Kobo Libra en die heb ik gekregen van Kobo.

Moneybird

Vroegah maakte ik factuurtjes in Word, die exporteerde ik naar PDF en die verstuurde ik naar klanten. Het was echt een heel drama, omdat ik er geen goed overzicht in had (wat is nou wel en niet betaald), ik het maken altijd uitstelde (het was best wat handwerk om zo’n factuur te maken) en tja, het was gewoon niet handig. Ik werk nu voor mijn bedrijf een paar jaar met Moneybird en halleluja, wat is dat een verademing. In 2 klikken maak en verstuur je een factuur, het systeem herinnert niet-betalers automatisch en het houdt ook nog je hele boekhouding bij. Het is overzichtelijk, makkelijk en maakt mijn werk echt zoveel makkelijker.

Als je Moneybird ook wil uitproberen, met mijn link krijg je een 60 dagen langere proefperiode t.w.v. €60.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.