7 rare dingen die ik in 10 jaar bloggen meemaakte

Wat leuk dat jullie de ‘behind the scenes’ artikelen zo leuk vinden, over hoe ik als blogger nu geld verdien, rare dingen die ik op persreizen meemaakte en hoe persreizen precies werken. Ik borduur hier nog even op voort met 7 rare dingen die ik in 10 jaar bloggen meemaakte.

Leestijd

Redacteuren en journalisten die niet met me wilden praten

In den beginne, zo ongeveer in 2007 of 2008, vonden redacteuren en journalisten van tijdschriften bloggers maar niks. In die tijd werd ik voor het eerst uitgenodigd voor persevenementen, en daar stond of zat ik naast de ‘echte’ beautyredacteuren die misschien al wel tientallen jaren in het vak zaten. Zij vonden dat destijds maar niks. Het gebeurde zelfs dat zij PR-bureaus verboden bloggers uit te nodigen omdat ze niet naar een event wilden als er bloggers aanwezig waren. PR-bureaus zaten dan ook met hun handen in het haar, want bloggen werd steeds groter. Uiteindelijk kwam dat allemaal wel op zijn pootjes terecht, maar er is echt een periode geweest dat beautyredacteuren en -journalisten niks met ons te maken wilden hebben. Het is dan ook weleens gebeurd dat ik op een beautyevent of een persreisje was en dat er serieus journalisten waren die me straal negeerden. Ze deden net of ik er niet was.

Inmiddels is dat heel anders en werken beautyredacteuren en -journalisten en bloggers of influencers juist samen. Het is zó veranderd! Door de jaren heen bleek dat ‘het internet’ steeds groter werd en ‘de bladen’ realiseerden zich wel dat we beter konden samenwerken dan ruzie met elkaar maken.

'Gratis' spullen

Zoals je wel weet krijg ik als blogger regelmatig producten opgestuurd. Soms gaat dit in overleg, maar meestal sturen bedrijven gewoon iets op in de hoop dat ik er iets over schrijf of het op een van mijn social media kanalen laat zien. Zij weten dat dit niet per se gebeurd en de meeste bedrijven en PR-bureaus hoor je daar dan ook niet over. Als ze zeker willen weten dat ik ergens over blog, dan moeten we daar eerst goed contact over hebben en dan zetten we eventueel een samenwerking op.

Het is me in de loop der tijd meerdere keren overkomen dat een bedrijf me zonder vooraf overleg spullen opstuurde en vervolgens mailden waar het artikel bleef. Als ik ze dan vriendelijk vertelde dat ik niet van plan was een artikel te schrijven, moest ik het terugsturen. Ik heb zelfs weleens een factuur gehad voor de opgestuurde producten! Heel raar natuurlijk, als je zelf producten opstuurt zonder dat vooraf te overleggen.

Het gebeurt trouwens ook weleens dat ik wordt uitgenodigd voor een reis of event, maar dat ik het dan wel gewoon zelf moet betalen. Dat vind ik ook gek, dan is het toch geen uitnodiging?

'Jij gaat op dieet'

In het verleden, zo’n acht jaar terug, blogde ik over het dieet dat ik destijds deed. De afgelopen jaren blog ik niet meer over diëten of over dat ik zelf op dieet ben of op dieet zou willen. Toch krijg ik de afgelopen jaren regelmatig mails en voorstellen van dieetbedrijven die graag zouden willen zien dat ik op dieet ga – en daar natuurlijk vervolgens over blog om hun dieet aan te prijzen. Ik kreeg zelfs een keer een voorstel voor een campagne waarin bij de briefing stond: ‘Cynthia gaat per 1 maart op dieet, zij gaat tien kilo afvallen’, zonder dat we daar vooraf enig overleg over hadden gehad! Natuurlijk heb ik ze uitgelegd dat ik helemaal niet op dieet wil en dat de campagne niet doorgaat. Dit gebeurt elk kwartaal nog wel een keer, dat ik op een dieet wordt gezet door een bedrijf. Je snapt dat ik daar verder niet op inga.

'Maar je krijgt heel veel expooooosure!'

Met enige regelmaat geef ik lezingen, workshops of presentaties. Dat vind ik erg leuk om te doen: ik houd ervan om kennis te delen en te spreken voor publiek. Ik doe dit bijvoorbeeld op congressen, bij social media cursussen en intern bij bedrijven. Er gaat enorm veel tijd in zitten, ik maak voor elke gelegenheid een nieuwe lezing en dit bereid ik goed voor. Al met al kost me dit al snel een uur of dertig, inclusief het geven van de lezing zelf. Normaal gesproken word ik hier voor betaald: dit is mijn werk en daar hangt een prijskaartje aan.

Ik krijg nog steeds vaak aanvragen voor een lezing of presentatie waarbij vervolgens blijkt dat er geen budget is. De uitleg daarbij is dan altijd ‘Maar het is supergoed voor je exposure, er zijn allemaal belangrijke mensen van grote merken aanwezig en wellicht krijg je daar weer nieuwe klussen uit!’
Dit heb ik nog nooit gedaan. Nog nooit heb ik gratis een lezing gegeven. Waarom niet? Omdat het gewoon ontzettend veel tijd kost. Ik doe best andere dingen gratis (heel veel dingen zelfs, op mijn site is maar een heel klein deel van de content betaald), maar niet iets wat zo’n grote tijdsinvestering is. Ik vind dat daar gewoon voor betaald moet worden. Punt.

'Maar je had ook even DIT moeten zeggen!'

Gelukkig gebeurt dit nu nooit meer, maar dit heb ik in de beginjaren echt heel vaak meegemaakt. Zoals je in mijn artikel over geld verdienen met bloggen hebt kunnen lezen, moeten bedrijven of merken die een advertorial of video (of iets anders waar ze voor betalen) afnemen bij mij, eerst een hele duidelijke briefing sturen. Daarin staat wat het doel van de uiting is, maar ook wat ze precies in de video, blogpost of Instagrampost willen hebben. Natuurlijk maak ik vervolgens iets wat past bij mij en bij jullie, maar het is belangrijk om te weten wat de klant wil.

Wat in het begin (toen we het allemaal nog aan het uitvogelen waren) echt veel gebeurde, was het volgende.

Klant: ‘We hebben dit product en we willen dat je daar een video over maakt. Maar doe dat lekker op je eigen manier, we willen dat je een video maakt zoals je dat zelf normaal ook doet.’
Ik: ‘Ok toppie’
*ik maakt de video, stuur hem naar de klant*
Klant: ‘Maar je had wel even iets moeten zeggen over de blaaskracht van de föhn! En dat hij je haar laat glanzen! En je had ook wel even iets moeten vertellen over ons merk, waar het allemaal te koop is, hoe je de föhn met opzetstuk C gebruikt en dat je er ook krullen mee kan maken! Hoezo heb je dat niet gezegd?’
Ik: …

Vervolgens moest alles dus opnieuw. Dit gebeurt nu nooit meer omdat we het ondervangen met een goede briefing. Maar wat weleens gebeurt is dat ik aan de hand van een briefing en goed overleg content maak voor een klant en dat ze dan tijdens het proces nog iets bedenken ‘wat ik had moeten zeggen’. En vervolgens kan ik dus opnieuw gaan filmen…

'Maar weet u wel wie dit is?!'

Op een dag zat ik rustig te werken in de trein. Ik had een eersteklas kaartje gekocht zodat ik lekker rustig en ongestoord aan de slag kon. Een meisje loopt langs me en zegt ‘OMG! Jij bent Miss Lipgloss!’ Ze kwam naast me zitten en ze knoopte een gesprek aan. Ik had een heel leuk gesprek met dat meisje, tot de conductrice kwam. Ze controleerde onze kaartjes en het meisje had geen eersteklas kaartje. ‘Maar mevrouw, weet u wel wie dit is?! Ik ben naast haar gaan zitten omdat ik zo’n grote fan ben!’ Ik besloot me er niet mee te bemoeien en deed alsof ik geen onderdeel van deze zeer ongemakkelijke situatie was. Vanzelfsprekend had de conductrice geen boodschap aan wie ik was en het meisje moest naar de tweede klas verkassen. Toch aardig dat ze geen boete kreeg.

Luidruchtige bovenburen

Vaste bezoekers kunnen zich dit misschien nog wel herinneren. Zo’n acht jaar geleden ging ik uit huis, en daar blogde ik natuurlijk over. In die periode woonde een kersvers stel boven mij, die nogal luidruchtige seks hadden, op de meest ‘onhandige’ momenten. Op zondagochtenden om zeven uur, als ik aan het uitslapen was. Op dinsdagmiddagen als ik met een zakelijke afspraak aan mijn eetkamertafel zat. Na de eerste paar keren schoof ik een briefje onder zijn deur door met deze observatie en of het misschíen net even wat zachter kan. Het geluid werd niet minder. Na nog een paar weken getuige te zijn van hun luidruchtige seks, probeerde ik het nog een keer, maar dan via een privéberichtje op Facebook. Ook dat hielp niet. Ik denk dat hij het niet tegen zijn kersverse vriendin durfde te zeggen. Regelmatig veranderde mijn woning in een pornoset. Heel fijn dat je een goed seksleven hebt, en dat dat eens luidruchtig gebeurt, prima, maar zo vaak en op zulke rare tijdstippen… Houd gewoon een beetje rekening met je buren, denk ik dan.Ik deelde deze frustraties destijds op Twitter.

Op een random zondag was het weer zover. Ik zat op Facebook en zag toevallig dat zij die ochtend reageerde op een Facebookpost van hem met ‘Yes, ik zie je vandaag weer!’ Ik was zo gefrustreerd dat ik daarop reageerde met ‘Yes, ik hoor het!’ en een halfuur daarna ‘Nou, het is weer voorbij. Ik hoop dat het lekker was.’ Na een paar minuten hoorde ik van boven ‘Nou jaaaa!’ en gedender op de trap. De bel. Stond zij voor mijn neus, terwijl ze twee minuten geleden klaar waren gekomen – dat wist ik, want dat had ik gehoord.

Woest was ze. Of ik enig idee had hoeveel mensen dat wel niet konden zien. Ja, zei ik. Maar nu sta je in ieder geval voor mijn neus en ik hoop dat het vanaf nu wat zachter kan. Volgens mij heb ik toen nog sorry gezegd ook.

Wat dat allemaal met mijn blog te maken heeft: vervolgens ging zij op een blog van mij over mijn verhuizing met haar gehele voor- en achternaam reageren! De boodschap was ‘heel fijn dat je een nieuw huis hebt waar jij je ding kan doen, maar laat je buren dan ook hun ding doen!’ Mijn volgers waren op de hoogte van dit verhaal en vervolgens ging iedereen totaal los op haar. Ik heb daar een halfuurtje om gegniffeld en daarna heb ik alles weggehaald, want als je haar volledige naam Googelde, was dit het eerste resultaat en dat gunde ik haar niet. Maar raar was het wel. En achteraf ook wel een beetje genant allemaal.

In al die jaren zijn dit wel de gekste dingen die ik heb meegemaakt. Al met al valt het dan eigenlijk nog wel mee, het had nog veel raarder kunnen lopen, allemaal. Nu kan ik om alles wel heel erg lachen en ik heb met geen van deze dingen héél erg gezeten, maar op het moment zelf waren ze toch wel écht gek. Ook wel mooi om te merken bij mezelf is dat ik nu heel anders zou omgaan met veel van deze situaties. Sommige dingen zijn ook al zo lang geleden gebeurt!

Bedankt voor het lezen!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

67 reacties
 1. Tio

  Het kan behoorlijk lastig zijn vooral als men er regelmatig last van heeft. Je zou er toch gehoor aan moeten geven na dat het uiteindelijk in de openbaarheid komt. Fear to be exposed zou je denken maar nee dat ook niet eens. Vooral als zeggen niet helpt, wat dan. Het is ergerlijk en irritant, vooral als ze na zeggen er geen rekening mee houden. Je zou je eigenlijk schamen.

 2. Manouk

  Leuk artikel on te lezen. Ook wat betreft het verhaal over de bovenburen,maar de ophef in de reacties hieronder frustreert mij enorm. Ik kende het verhaal nog niet, maar ik krijg totaal niet het idee dat je de buren zwart wilt maken. Je noemt geen namen of adres, dus wie weet over wie dit gaat. Ik niet in ieder geval.. En oude berichten had je verwijderd, dus ik snap het probleem niet waar veel mensen hieronder over klagen. Dat wilde ik toch even kwijt. Net als dat ik nog even kwijt wil dat ik het heel leuk vind om jouw blogs te lezen en een inkijkje te hebben in jouw leven. Knap en bijzonder hoe je dat doet en jij je daarmee heel open en kwetsbaar opstelt, zo blijkt maar weer. Ga vooral zo door, ik houd ervan!

 3. Kaatje

  Ik ben een stille lezer en reageer nooit, maar er moet nu wel iets van me af… ik vond het een leuk en interresant stuk en wat kun je als blogger inderdaad aparte dingen meemaken. Het verhaal van de bovenburen kende ik nog niet, maar kan me voorstellen dat het frustrerend is, zeer zeker na een aantal keren vriendelijk vragen. Met verbazing dan ook gelezen dat vele commentaren hieronder gingen over het feit dat je (in dit geval de luidruchtige bovenburen) eigenlijk geen rekening hoef te houden met anderen… verbazingwekkend, ook de manier was misschien niet helemaal juist, maar kan me voorstellen dat na lang inhouden en opkroppen, je dan wel eens anders reageert dan je eigenlijk had gewild. Maar dames is dat niet precies wat jullie hier nou doen? Afgeven op Cynthia… geen rekening houden met haar maar alleen met je eigen frustratie.. tjonge de een nog gefrustreerder dan de ander… ze verteld alleen maar wat het meest rare in haar blogtijd haar is bijgebleven… niemand of niets word met naam of toenaam genoemd. En dan telkens aangeven over die schrijffouten…. het spijt me dat ik het zeg, maar vind het gewoon sneu als je alleen maar zoiets negatiefs te melden hebt… rest mij nog te zeggen; Cynthia, vind je een leuke meid, bedankt voor je openheid en kwetsbaarheid en ga zo door!

 4. Glynis

  Haha, dat van die bovenburen, juist, dat herinner ik me nog!
  Wat goed dat je daar nu vanaf bent seg. Dat moet echt enorm vervelend zijn!

 5. Mirthe

  Vind het altijd zo frappant dat allemaal mensen (enkele kritische maar vriendelijke reacties daargelaten) hier super kort door de bocht en negatief een persoonlijke aanval op komen jou plaatsen met als argument dat je onsympathiek bent, lees anders je eigen reactie nog even terug? Ik ben blij dat bijna alles dat ik als puber/jongvolwassene sociaal onhandig heb aangepakt niet online onder een vergrootglas wordt gelegd, wat lijkt het me vermoeiend om dat als deel van je baan te ervaren.

 6. Chantal

  Jeetje…een half uurtje om gegniffeld? Maar als er nare reacties komen op een artikel die jij hebt geplaatst dan zet je erbij dat je ze verwijderd en bij een ander geniet je ervan?
  Sowieso iets om voor jezelf te houden en met de buren op te lossen lijkt me.
  Lijkt een beetje alsof dit artikel geschreven is om nog wat frustratie kwijt te kunnen. De link naar het bloggen vindt ik namelijk ver te zoeken.

 7. Nicole

  Haha dat verhaal van die buren van je is zo erg. Echt te bizar eigenlijk.

 8. Annet

  Ik denk dat cynthia het bericht over grammatica fouten inmiddels wel heeft gelezen hoor! Zo onnodig om dat 20 keer te herhalen. Ik zou graag eens willen begrijpen waarom sommige dames zo fel reageren; zijn jullie jaloers? Heb je problemen in je leven en probeer je dat een beetje af te reageren? Ik zou mij echt kapot schamen als mij dochter, vriendin of zus zo op internet zou reageren. Het zegt echt heel veel over je persoonlijkheid!

  • lisa

   zo mee eens!!

 9. Titia

  Het stoort mij echt ontzettend dat veel bloggers, waaronder jij, zo vaak en veel fouten maken in het vervoegen van werkwoorden. Met snel lezen, zie ik zo al drie fouten. Misschien verstandig om hier een kleine cursus in te volgen?

  • Iris

   Ik snap niet dat mensen hier alleen even komen klagen over de typfouten en vervolgens niks inhoudelijks te melden hebben. Laat dan gewoon geen reactie achter. Je bent al bijna de 10e persoon die er over klaagt onder dit artikel, Cynthia weet het inmiddels wel 😉
   Ja de typfouten zijn storend, maar al deze zeurende reacties zijn nog veel storender.

 10. Ikke

  Grappig om over de lezingen te lezen. Ik werk voor iemand die in haar beroepsgroep vrij bekend is en die idd rustig wordt ‘uitgenodigd’ een lezing te komen geven waarbij ze er vanuit gaan dat je je altijd enorm vereerd voelt dat je mag komen….. in allerlei verre buitenlanden zonder zelfs maar de reiskosten te vergoeden. Ook door commerciële organisaties die zelf entreeprijzen vragen om de lezing bij te wonen. Echt bizar!

 11. Marjoleine

  Hahaha jeetje wat een aparte dingen! Leuk om eens te lezen 🙂

 12. Aboutsbstyle

  Wat tof dat je dit soort dingen deelt met ons. Ik vind het wel apart dat sommige mensen zo moeilijk deden on het verleden. Maar tijden zijn gelukkig verandert. Liefs soraya

 13. Stefanie

  Wat brutaal van die dieetsukkels, zomaar ff een samenwerking proberen opdringen.
  Waarom moet jij op dieet? Ik ben ook best stevig, maar ben verder gezond. Ik ga niet meer op dieet omdat ik vind dat het je zoooo beperkt in voedingkeuze. Dan mag je letterlijk niks meer. Nee dank je wel, ik hou het wel bij opletten wat er in gaat en uitspattingen wat beperken.

  Ik moest best wel lachen om dat laatste stukje. Je zakelijke afspraak zal er toen ook wel het zijne van gedacht hebben, haha. Als zij een reactie plaatst met volledige naam, is dat wel heel dom van haarzelf.
  iedereen die hier de moraalridder uithangt en geschoffeerd is over het wederom benoemen van dit voorval, zelf onschuldig als de pest zeker? Als je 18-24 bent reageer je heel anders en doet men iets wat achteraf ondoordacht lijkt.

 14. Lianne

  Ik vind het zo wonderlijk dat een hele club hier altijd vol op het orgel gaat tegen Cynthia als persoon zodra ze daar aanleiding toe zien.

  Alsof je zelf nooit in frustratie iets gezegd, getypt of gedaan heb waarvan je later dacht “oh kut dat was minder handig”

  Cynthia verdedigt haar actie verder helemaal niet in het stukje, legt alleen maar uit hoe het tot stand kwam, en laten we wel wezen, die dame kwam zelf terug tetteren in de comments toen ze daar aanleiding toe zag. Maar laten we inderdaad vooral diegene en jullie zelf allemaal wassen in onschuld hoor joe.

 15. Iris

  Ik vind de reacties van mensen over het stukje dat over die bovenburen gaat ook wel overdreven. Ik snap dat het niet sympathiek overkomt, maar Cynthia is ook maar een mens. En geloof me, constant naar andermans seks moeten luisteren is echt vreselijk, heb het zelf ook meegemaakt. Heel frustrerend, zeker als je zakelijk bezoek hebt. Dat ze dan daar om moet gniffelen kan ik goed begrijpen. En ze heeft het toch weggehaald om dat meisje verder wat te beschermen? En dat ze het er nu weer over heeft: logisch, het artikel gaat over dit soort gebeurtenissen. Ze noemt geen namen en ik kan me niet voorstellen dat er lezers zijn die die namen nog gaan herinneren…

  • Stefanie

   Exact!
   Of zijn we met z’n allen nog zo preuts zodat alles aanstootgevend is, en dat anno 2018?
   Ik moet gaan geloven van wel.
   Uiteraard op enkele uitzonderingen na, gelukkig maar.

 16. Bernadette

  Leuk artikel! Maar dat leek wel even moddergooien met je buren zeg.

  Waarom heb je ze in de eerste plaats niet persoonlijk erop aangesproken i.p.v. kaartje onder de deur geschoven of fb, vooral gezien de intieme lading van alles? Misschien wisten ze toch van niks.

 17. Marieke

  Leuk stuk! Alleen het laatste stuk met de perikelen rondom de buurtjes, je had het ook bij een paar zinnen kunnen laten, zonder alles weer tot in detail op te rakelen. Je zet ze zo toch wel in de kijker op een negatieve manier. Ik denk dat je dit zelf ook niet leuk zou vinden als dit zo met jezelf zou gebeuren.

 18. Anne

  Wat ontzettend onsympathiek van je om dat laatste voorval weer op te raken. Ik kan me het voorval nog herinneren omdat je je hierover tot in den treure hebt beklaagd op je website en Twitter. En waarom, om bevestiging te krijgen van jouw gelijk bij je achterban? Die praten je toch wel naar de mond. Vond ik toen al erg flauw en kinderachtig, maar om er nu weer op terug te komen? Ja vervelend dat je overlast ervaart, maar volgens mij wist je heel goed dat je in een oud huis ging wonen, waar je elkaar nu eenmaal hoort. Heel flauw om zo’n berichtje te plaatsen op iemands pagina. Volgens mij vergeet je er trouwens bij te vermelden dat jouw vriend in de huiskamer van jouw bovenburen als een malle heeft staan schreeuwen tegen dat meisje, dat bevestigde je zelfs in de comments.

  • Cynthia Schultz

   Je haalt twee verhalen door elkaar Anne, en je trekt het ook uit zijn verband. Je was er volgens mij niet zelf bij, dus wat er precies gebeurt is daar kan jij niet echt over oordelen.

  • Lisa

   Ja, niemand was daarbij behalve jullie zelf. Waarom je dan aan de hele digitale wereld (weer) alleen jouw kant van t verhaal doet, snap ik niet. Ik snap sowieso totaal niet waarom je zulke dingen over anderen op internet deelt. Het komt wat pesterig over richting het meisje, zeker als jij er om moet gniffelen.

   In de rest van je artikelen kom je juist heel volwassen en soms ook inspirerend over. Dus dit soort dingen kan ik niet zo goed plaatsen. Het zou je sieren je artikelen gewoon zoveel mogelijk bij jezelf te houden en over jezelf. Dat vind ik persoonlijk ook de interessantste artikelen.

 19. Meryll

  Haha ik vind het een leuk artikel hoor! En voor de droeftoeters onder ons, zeur niet zo.
  Ga met je negativiteit lekker ergens anders heen.

  • Diana

   :’)

 20. Lavendula

  Nou Cynth, je laat met dit artikel wel weer je ware aard zien als je het mij vraagt. En misschien lukt het in je 80-urige werkweek (haha suuure) ergens een gaatje te vinden om je eigen artikelen na te lezen op fouten?!

 21. MVS

  Wow, hoeveel mensen er ineens vallen over dat stukje met de bovenburen..!

  Je hebt het meerdere keren aardig gevraagd, als men daar geen gehoor aangeeft dan volgt er een minder aardige manier om het duidelijk te maken. Het beïnvloed niet alleen je persoonlijke leven maar ook je zakelijke afspraken.. Je mag er dus best iets van zeggen. Maar goed, volgens mij ging het daar niet eens om in deze blog. Qua blog heb je meegemaakt dat mensen een hele vete op elkaar houden ónder jouw blog! Bizar, doe dat gewoon op je eigen (social)media of zo 😉
  Je hebt het netjes verwijderd, opgelost en jouw blog is ook weer ‘schoon’..

  Dat van die dieëten is echt belachelijk! Je kiest zelf of je af wilt vallen en op welke manier je dat wilt doen.. En zoals ik het inschat, zul je ons heus meenemen op dat avontuur mocht het ooit komen 😊

  Overigens is het betaald krijgen voor lezingen soms een beetje dubbel natuurlijk. Maar ik begrijp dat je geen 30u voor niets gaat werken! Soms zit er aanzienlijk minder werk in en kun je overwegen of er iets anders te ‘halen’ is als tegenprestatie.. Maar dat is gewoon helemaal aan jou.. Voor niets gaat de zon op, voor bijna al het andere moet gewoon betaald worden.. Ik ga ook geen 30u voor niets werken 😉

 22. Diana

  Cynthia .. kom op. Dit is echt aso om weer alles op te rakelen. Je komt echt als een onaardig persoon over. Hoezo zei je niks tegen de conductrice? Je had kunnen zeggen: we hebben net een foto genomen en ze gaat weer naar de tweede klas 😀 was vast een prettiger gesprek geweest.
  En het gedoe met de buurvrouw? Hoe durf je openbaar hun seksleven te benoemen op facebook. Ik zou echt je deur hebben ingetrapt mocht je dit bij mij flikken.

  • Judith

   Nou dat is het eerste wat ik dacht, wat ontzettend onsympathiek om je buiten het gesprek te houden.

   En dat gedoe met de buurvrouw… op internet zetten? Mensen mogen toch ook in hun eigen huis doen wat zij willen en hoeven toch geen rekening te houden met het tijdstip omdat jij dan werkt. Schijnbaar zijn het gehorige huizen, tja dan hoor je soms dingen…. pff blij dat ik niet jouw buurvrouw ben.

 23. Pim

  Waarom die bovenbuurvrouw er weer bij halen? Bij de andere onderwerpen geef je aan wat je ervan geleerd hebt, maar hier niet. Ik zie het raakvlak met bloggen ook niet zo op dit punt. Je hebt er zelf kennelijk ook niet van geleerd door dit nu weer online op te rakelen.
  En d en t fouten en zinnen in de verkeerde tijd plaatsen zijn inderdaad echt onnodige en storende fouten.

  • Lotte

   misschien geven al de reacties wel heel goed weer wat het met bloggen te maken heeft…..

 24. Jen

  Je klinkt zelf ook niet aardig. ‘En vervolgens gingen mijn volgers compleet los op haar. En daar moest ik wel om gniffelen’

 25. Susanne

  Hahahaha dat laatste verhaal is echt hilarisch. Bedankt, ben meteen weer opgevrolijkt!

 26. M

  OMG, , die buren 😂

 27. Jessica J.

  Wauw, brutaal dat bedrijven voor jou bepalen dat je op dieet gaat – en dan nog zeggen hoeveel je moet afvallen ook.

 28. Nel

  Wat smakeloos van je om dat hele verhaal over je buurvrouw weer op te rakelen. Je hebt er toen al een groot genoeg drama van gemaakt door mensen op social media te kakken te zetten, niet?. Misschien doe je er goed aan om je vuile was niet meer buiten te hangen dmv social media. En misschien je stukken voortaan eens laten proeflezen op grammaticafouten.

 29. Aukje

  Hahaha, wat een leuk artikel.
  En wat een bizarre dingen maak je mee en heb je soms meegemaakt….

  Wow….
  Ik moest hier en daar heel hard lachen en hier en daar werd ik boos of viel mijn mond open van verbazing….
  Never a dull blog moment…..

  X

 30. Fleur

  Oh ja buren die luidruchtig sex hebben… Ik had kort geleden nieuwe onderburen en de dame was mega luidruchtig. Werd er wakker van om 1u snachts en dacht eerst dat er iets erg aan de hand was vanwege het enorme gekrijs. Daarna hoorde ik al gauw dat t krijsen van plezier was en werd ik boos dat ik wakker door was geworden. Heb ik even drie hard met mn hiel gestampt en toen was het over en kon weer verder slapen. Twee weken later verhuisden ze terwijl ze er pas net een paar weken woonden. Nu hebben we studenten die bijna elke avond een klein feestje houden, ook lastig…. Al vier keer aangebeld in twee weken tijd. Zo lastig soms met buren die geen tot weinig rekening houden met elkaar. Qua bloggen heb ik niet veel raars meegemaakt in de afgelopen 8 jaar. Wel n keer n rare mail of ik interesse had in een betaalde fotoshoot, je raad het al, zonder kleren aan, whaha! Idioot!

 31. Emma

  Ik kende het verhaal over je oude bovenburen niet. Maar ik vind het niet zo chique van je om daar (weer) over te beginnen. Je lijkt me zo’n leuke sympathieke meid en dan zoiets op twitter etc zetten vind ik een beetje laag.
  Nee het is ook vooral niet chique van je bovenburen wat zij hebben gedaan.
  Maar om zo’n prive zaken op twitter etc te gaan zetten vind ik een beetje ver gaan.
  Je bent beter dan dit denk ik!

  • Aukje

   Ach, het is toch een leuk verhaal… Zonder naam, anoniem.
   Cynthia woont er nu niet meer, niemand weet nog wie de dame was.
   En ja, als je iets doms doet kan het je jaren achtervolgen.

   Maar zoals Cynthia aangaf: met voor en achternaam is dit niet meer te achterhalen.
   Nu is het gewoon een sterk verhaal met anonieme hoofdrolspelers.
   Ik vind ‘m legendarisch! 🙂

  • Lidewij

   Legendarisch 🙂

 32. Lisa

  Ik moet opbiechten, dat ik mijzelf ook regelmatig ‘schuldig’ maak aan seks waar ik luider dan de regelmaat van geniet.
  Dit zijn, tenminste in mijn leven, geen dingen die op bepaalde tijden moeten plaatsvinden. Ik vind het altijd een beetje vreemd, of preuts misschien dat er altijd zo vreemd over gedaan wordt. Alsof dat stel boven jou, zich zou moeten schamen.
  Geniet allemaal gewoon een beetje van t leven.
  Als iemand er bij mij last van heeft hoor ik dat graag en probeer ik er op te letten maar ik vind het een beetje kinderachtig (maar misschien is dat van deze tijd) om het seksleven van anderen te bespreken op het internet. Dit gebeurd ook regelmatig met foto’s die gemaakt worden van seksende stelletjes buiten. Eigen schuld? Misschien. Maar laat mensen toch gewoon..

  • T

   Helemaal mee eens Lisa, mooi gezegd!

 33. Lien

  Niet de eerste x dat ik hier een reactie over stuur, maar wellicht verstandig om je stukken na te laten kijken voor je ze online zet? Het is ik word (vervang bv door “loop”) niet ik wordt. Ik verwacht van iemand die stukken schrijft voor haar werk en ook nog een artikel post over dat men haar niet serieus neemt binnen de journalistiek niet zulke schrijffouten…

  • lisa

   mens…rot op met je gezeik

  • Lien

   Wil je me uitleggen waarom je het nodig vindt om op zo’n respectloze manier op mij te reageren? Doe je dat in het echte leven ook?

  • M.

   Stuur jij een brief naar de krant, elke keer als je een spelfout ziet?

  • Lavendula

   Eens, spelling en grammatica wordt met het jaar slechter lijkt wel. Hoe is het mogelijk?! Alsof het er ineens niet meer toe doet?!

  • Nikki

   Ik snap Lien wel! Het is mij ook al heel vaak opgevallen, bijna bij elk artikel wel (ook die van Emmy). Als je zelf die fouten herkent is het heel irritant om te lezen. Zeker wat Lien noemt: als teksten schrijven een groot deel is van je werkzaamheden…

  • loes

   Volledig mee akkoord. Ik vind dit echt niet kunnen op een ‘professionele’ site. Ook in de reacties maakt ze dt-fouten en dat kan gebeuren hé maar geef het dan toe en zorg voor een oplossing (iemand die naleest oid) in plaats van uit de hoogte te reageren op reacties over dt-fouten. Been there.

   Verder was ik niet van plan te reageren op de inhoud van deze blogpost want flabbergasted.

 34. rachel

  hhahah ging stuk om je buurvrouw! ja nee is leuk maar ff hoor hahah. en idd beetje vaag uitgenodigd worden voor een event en dan zelf voor de kosten op draaien…rare bedrijven heb je er toch tussen zitten 😉
  vond het leuk om te lezen

 35. Fiona

  Moet je dat voorval met je buurvrouw nou weer oprakelen na zoveel jaar? Echt, let it go. Het doet je echt niet sympathieker overkomen zo.

  • Ans

   Ehh ja, dus? Ik vind het wel hilarisch om te lezen 😀 Het is trouwens de eerste keer dat ik het lees in heel veel jaren dat ik Cynthia volg. Ben jij niet stiekem de buurvrouw dat je zo op je pikkie getrapt bent?

  • lousaa

   Eens! Dat het raar en vervelend was snap ik. Ik kan me nog voorstellen dat je als jongvolwasene zo’n privéding een keer over twitter uitvecht. Maar waarom zou je erop terugkomen als daar volstrekt geen aanleiding voor is?

   Ik vind trouwens ook dat niet elke lezing betaald hoeft te worden. Ik werk in het onderwijs en daar is het best gebruikelijk dat mensen voor een fles wijn of iets kleins komen vertellen over hun werk. Voor weekendscholen is dat zelfs de standaard. Veel werkgevers geven hun werknemers daar ook de gelegenheid voor. Andere mensen doen het als vrijwilligerswerk. Voor veel mensen is het een manier om iets maatschappelijks te doen, hun kennis te delen met jonge mensen. Ik merk dat veel zzp’ers daar nogal rechtlijnig over zijn, (punt. ;-)) maar je kunt er in je bedrijfsvoering makkelijk rekening mee houden en het zo nu en dan wél een keer doen.

  • Naomi

   Het doet voor mij anders niets af aan hoe sympathiek Cynthia wel of niet is.. Wél moest ik er om gniffelen en vind ik het goed opgelost. Hadden ze maar eerder moeten reageren hoor.

  • Mariska

   Lousaa ik kende dit verhaal van die buren niet en lees het voor het eerst. Logisch dat lezingen in het onderwijs niet betaald worden er is al niet eens geld om hun leraren fatsoenlijk te betalen. Een commercieel bedrijf heeft geld zat en het is daarnaast gewoon een zakelijke transactie, je brengt je kennis over waar het bedrijf vervolgens weer iets mee kan. Een zzper zit bovendien in een hele andere situatie als iemand die een contract heeft met een vast salaris, vakantiegeld en pensioenopbouw. Bovendien dwing je je mening op, zij mag toch zelf weten hoe ze haar bedrijf runt.

  • Lola

   Beetje eens met dit. Ook apart dat je zo stil hield toen de conductrice dat meisje aansprak. Als je een fijn gesprek met haar hebt gehad en haar vervolgens negeert? Je had toch wel even kunnen bijspringen met ‘excuses, deze jongedame wilde graag even met me praten over mijn werk?’

  • Aukje

   Er is nergens te achterhalen wie deze dame is.
   En mocht ze het zelf toevallig lezen, dan zal ze misschien een beetje blozen maar zich beseffen dat het anoniem is. En dus niet oude koeien uit de sloot en een hand modder, maar meer gewoon een herinnering van Cynthia. Wat haar is bijgebleven. Tja. Je had je ook af kunnen vragen waarom het wilde stelletje na meerdere nette ‘klachten’ geen gehoor gaf… Of eigenlijk dus nog meer gehoord gaf.

   Ik moest er ook stiekem om gniffelen, het is een mooi verhaal en logisch dat deze ook thuishoort in gekke momenten uit een blog life.

 36. Jose

  Ik heb hetzelfde meegemaakt met onze bovenburen. Echt op de gekste tijdstippen en áltijd op dinsdagavond. Op een gegeven moment werden we doordeweeks rond 3 uur ’s nachts zelfs wakker door het gekrijs, gezucht, gesteun, omvallende meubels, stotende geluiden, etc. Dus wij maar een appje naar de buurman sturen, dat we blij waren dat ze zoveel van elkaar hielden, maar of het wat zachter kon s.v.p. buurman stuurde terug dat hij in het buitenland zat en dat we daarvoor bij de buurvrouw moesten zijn…. oepsie.

 37. Ier

  Er zitten wat dt foutjes in je tekst. Wat betreft je bovenburen: waarom heb je niet gewoon aangebeld tijdens zo’n luidruchtige sessie? Niet zo chiq om dat online te doen, toch? 🤔

  • Kirsten

   Ja, ik snap ook niet zo goed waarom ze niet gewoon langs was gegaan op een ander moment. Beetje passief agressief gedrag was het en dan nu zoveel jaren later weer oprakelen.

   En wat zijn dan ‘normale’ tijdstippen? Vind het een beetje een kinderachtig einde van dit artikel

  • Sascha

   Tuurlijk is het belangrijk om rekening te houden met elkaar als buren.. maar dit soort dingen vecht je niet online uit. Ik zou daar zelf ook niet blij van worden als iemand op FB daarover zou reageren.

   Passief agressief gedrag inderdaad, snap ook niet zo goed waarom je dit nu weer zou delen. En daarnaast: alleen omdat jij je aan de tijdstippen stoorde, was het raar? Wereld draait niet alleen om jou..

 38. Liza

  Hahaha wat verfrissend om dit te lezen! Ik merk uit je manier van schrijven dat je er inderdaad heel anders tegenaan kijkt nu. Fijn!

  Side note: er zitten wel een hoop dt-fouten in de tekst. O.a. ‘ik wordt’.

 39. Marie Antoinette

  Beetje erg onnodig om weer die situatie met de bovenburen naar boven te halen. Had je makkelijk weg kunnen laten. Er is toen al genoeg over gezegd toch.

 40. Kirsty

  Leuk om te lezen! Gelukkig zijn journalisten tegenwoordig een stuk aardiger tegen bloggers geworden, het lijkt mij echt ongemakkelijk als je op een event komt en niemand wil met je praten.

 41. Romy

  Wauw, dat punt van de dieetaanbiedingen is wel heel brutaal! Wat denken die mensen wel niet… En het verhaal van het meisje in de trein is ook best wel bizar, haha. Je moet het maar durven. Wel heel aardig dat je de voor- en achternaam van je oude buurvrouw hebt verwijderd. Wat een bijzonder type met haar acties, haha! 😉

 42. Tineke

  Dat laatste lijkt mij erg vervelend, maar uit frustratie doe je wat… Van die diëten is ook niet zo subtiel..