Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

2018 in 18 herinneringen

Lekker cliché, maar: ik kan niet geloven dat 2018 er alweer bijna op zit. Ik kan me de jaarwisseling van vorig jaar nog herinneren als de dag van gisteren. Toch is het tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar, en dat doe ik in 18 herinneringen.

Leestijd

Ik raakte voor dit artikel geïnspireerd door Shirley van Mommyhood.

1: Boeklancering 'Werkboek voor een Structuurjunkie in Spe'

We lanceerden Werkboek voor een Structuurjunkie in Spe bij boekhandel Westerhof in Zwolle met vrienden en familie en dat was zó leuk! Het was een ontzettend bijzonder moment en ik vond het heerlijk om dit met mijn naasten te kunnen vieren. We hielden het klein en eenvoudig, heel bewust, omdat de lancering van mijn eerste boek in 2014 zo groot was. Nu wilde ik het anders. Ik was supertrots (dat ben ik nog steeds) en zulke momenten moet je gewoon samen vieren. Niet te geloven dat dit alweer bijna een jaar geleden is!

2: Eerste Structuurjunkie Masterclass

Toen we bezig waren met de promotie voor Werkboek voor een Structuurjunkie in Spe bedachten we een manier om meer boeken te verkopen in de pre-order periode. Ik dacht: waarom geef ik niet een ‘Structuurjunkie Masterclass?’ Ik dacht het uit, we verlootten 25 plekken onder de mensen die het boek in pre-order kochten en dat was dat. In januari gaf ik de allereerste Structuurjunkie Masterclass en ik scheet in mijn broek. Doodeng vond ik het, maar het was ontzettend leuk en ik kreeg hele toffe reacties. En genoeg feedback om alles te verbeteren en het nog een keer te doen! En nog een keer, en nog een keer, en nog een keer… In 2018 gaf ik zes Structuurjunkie Masterclasses door heel Nederland én een keer op Curacao en dat vind ik te gek. Iets waar ik in 2019 zeker mee verder ga!

3: Kees!

Dit was echt het ultieme hoogtepunt van het jaar: Kees. Eind januari kwam Kees bij ons wonen en dat was een fantastische dag. We zijn zo ontzettend gelukkig met haar, ze is zo lief, grappig, slim en een beetje raar. Ik moet elke dag opnieuw om haar lachen en kan haar wel helemaal platknuffelen. Ze heeft echt veel toegevoegd aan ons leven en we zijn nu echt een gezinnetje met z’n drietjes.

Lees hier artikelen over Kees:

4: Terschelling in januari met Willem & Kees

Eind januari, toen we Kees net hadden, gingen we bijna drie weken naar Terschelling. Willem moest tussendoor nog wel terug naar het vasteland om een paar dagen te werken en ook ik had nog wat werk te doen, maar het was heerlijk om Kees kennis te laten maken met het eiland en er samen volop van te genieten. Het was guur, koud en nat en ik heb heel wat uren onder 25 dekentjes boeken zitten lezen en koffie zitten drinken. Genieten.

5: Mijn 28e verjaardagsfeestje

Vorig jaar vierde ik mijn verjaardag niet. Ik had er geen zin in, ik was te druk (in mijn hoofd), had geen zin in het ‘gedoe’… Dit jaar had ik juist wel heel veel zin om het te vieren en ik organiseerde een bescheiden feestje voor een handjevol vrienden. Dit was zó leuk. Lekker buiten bij de vuurkorf wijn drinken, tot diep in de nacht kaas eten en een mooie fles port opentrekken, goede gesprekken en gezelligheid.

6: Weekendje Londen met Willem

Begin mei gingen Willem en ik samen een weekendje naar Londen. Het was eigenlijk een klus voor Groningen Airport, maar het was gewoon zó ontzettend relaxed! We maakten 0 plannen en we genoten volop van dit relaxte weekend. Lekker speciaalbiertjes drinken bij Brewdog, samen door de stad slenteren, lekker eten, chillen in de luxe hotelkamer… Het was heel kort, maar zó leuk met z’n tweetjes. Ik ben altijd veel op pad, maar helemaal niet zo vaak samen met Willem. Dit soort weekendjes zijn dan extra leuk.

7: Naar de Moezel

Ik volg mijn wijnopleiding bij het Wijnhuis in Zwolle en kom daar ‘privé’ ook graag om een glas wijn te drinken. Voor de zomer vroeg eigenaar Arjan of ik zin had om mee te gaan naar de Moezel. Uhhh, ja! Met zijn personeel gaat hij elk jaar een dag die kant op om leveranciers te bezoeken en ik mocht mee. Ik vond het fantastisch, wat een mooie plek en te gekke wijnen. Je kan hier mijn artikel erover lezen.

8: Brommobiel geven aan onze buurman

Afgelopen zomer heb je vast meegekregen dat ik samen met mijn directe buurman geld heb ingezameld om een buurman verderop een nieuwe brommobiel te geven. Wekenlang hebben we samen geld ingezameld, ik via internet, hij ‘offline’, en samen haalden we genoeg geld op om een nieuwe brommobiel te kopen voor onze buurman. De dag dat we hem gingen verrassen was echt onvergetelijk. Die blik in zijn ogen, de dankbaarheid, echt te gek. Ik zie hem elke week wel een paar keer door de straat tuffen met dat kleine bakkie en ik word er elke keer weer blij van.

9: De eerste keer de Structuurjunkie Planner zien

In de zomer op de Deventer Boekenmarkt kon ik hem voor het eerst zelf vasthouden: de Structuurjunkie Planner! Magisch. Te gek hoe goed de planner het doet, ik had het niet durven hopen.

10: Naar 't Nonnetje met Willem

Willem nam me voor mijn verjaardag mee naar restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk. Een restaurant dat al tijden hoog op mijn lijstje stond. Wat hebben we daar een waanzinnige avond gehad. Je kan hier mijn recensie over het restaurant lezen.

11: Geslaagd voor WSET2

Het eerste halfjaar van 2018 deed ik de WSET2 wijnopleiding en de dag dat ik te horen kreeg dat ik geslaagd was zal ik niet snel vergeten. Ik was zó blij dat het gelukt was! Niet dat ik verwachtte dat ik ging zakken, maar toch, je weet het maar nooit…

12: Alleen op vakantie naar Curacao

In de zomer had ik zin om nog even weg te gaan, en ik besloot een week alleen naar Curacao te gaan. Ik boekte een superdeluxe all-inclusive hotel en heb daar met volle teugen van genoten. Vooraf twijfelde ik wel een paar keer, zelfs in het vliegtuig dacht ik nog ‘Pfff, jij altijd met je goede ideeën’, maar het was zoveel chiller en leuker dan ik vooraf had gedacht. Voor herhaling vatbaar, alleen op vakantie gaan.

13: Mijn eerste eigen wijnproeverij

Sinds juni dit jaar heb ik mijn eigen wijn instagramaccount, en omdat ik zo vaak verzoekjes kreeg of ik een keer een wijnproeverij wilde organiseren, besloot ik dat gewoon te gaan doen. Ik organiseerde er meteen twee, ze zaten binnen no time vol en we hadden met z’n alleen twee superleuke, leerzame en lekkere avonden. Het was het begin van meerdere wijnactiviteiten van 2018 en ook daar ga ik komend jaar absoluut mee verder. Ik vind het zo leuk om al dat wijnplezier te delen met mensen die het net zo leuk vinden. Je kan hier mijn blog over de eerste proeverij lezen.

14: Oerol

Dit jaar ging ik voor de  tweede keer naar Oerol, samen met mijn vriendin Judith. Wat was dit toch weer leuk! Terschelling is mijn favoriete plek van de hele wereld (ja, echt) en met Oerol verandert het eiland in een groot festival. We zijn naar een aantal voorstellingen geweest, van muziek (Tim Knol) tot theater (De Aardappelvreters) en hebben genoten van terrasjes en kroegen. Ik zal vooral de Aardappelvreters voorstelling nooit vergeten. We zaten op een tribune in een weiland en het waaide en regende zó hard dat de voorstelling een paar keer werd gepauzeerd. Eigenlijk maakten die weersomstandigheden de voorstelling nog indrukwekkender en naargeestiger.

15: Chef's Revolution

Och, Chef’s Revolution. Een dag lang kookdemonstraties, de BOERenmarkt met allerlei leuke en lekkere stands én de zesgangen wijnspijslunch bij De Librije. Zes sterrenchefs kookten een gang en dat was echt één groot feest.

16: De geboorte van Suze & Rivka

Mijn vriendin Marije beviel in november van tweeling Suze & Rivka. Ze appte me de ochtend dat ze naar het ziekenhuis ging om ingeleid te worden, dus ik was er ook nog eens heel bewust mee bezig tijdens de bevalling. Een paar dagen later kon ik de meisjes ontmoeten en dat was een heel bijzonder moment. Ik ben zo trots op Marije en Mark-Jan en hun prachtige gezin.

17: Wijnreis naar de Rhone

In oktober ging ik met de Wijnstudo mee op wijnreis naar de Rhone. Dit was echt te gek. Vijf dagen lang naar allemaal topwijnhuizen, heel veel verschillende wijnen proeven en héél veel leren. Daarnaast waren we met een ontzettend gezellige groep waarmee ik echt gelachen, gegierd en gebruld heb en ik heb hele leuke mensen leren kennen. En dan de fantastische lunches en diners niet te vergeten… Lees hier en hier mijn blogs erover.

18: Berlijn met Edith

Als laatste van de 18 is kiezen wel erg lastig, want ga ik dan voor het tripje naar Berlijn met Edith, het midweekend Maastricht met Annemieke of de week Curacao met Willem? Aarrrgh. Kiezen is onmogelijk, dus ik noem ze gewoon alledrie, maar licht de trip naar Berlijn uit. Je kan hier het Berlijn artikel lezen.

Natuurlijk heb ik nog veel meer toffe, mooie en bijzondere herinneringen aan 2018, maar ik móest er echt 18 kiezen. Deze sprongen er voor mij meteen uit toen ik terug ging denken aan het afgelopen jaar. Mooie dingen!
Welke herinnering springt er voor jou meteen uit?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.