20 nutteloze feitjes over mij

Als je me hier al even volgt, weet je best wat over mij. Grote lijnen, hoe mijn dagen eruit zien. Het was voor mij dan ook een leuke uitdaging om 20 nutteloze feitjes over mezelf te verzamelen. Ik zou zeggen. Veel plezier ermee. 😉

Leestijd

Foto: Patrick Laan

 1. Als ik een hond zie, waar dan ook, kan ik meestal de drang niet weerstaan de hond in kwestie te aaien of knuffelen. Het kan natuurlijk niet altijd, en ik check ook altijd of baas en hond het oké vinden, maar de drang is er áltijd éxtreem. Bij elke hond. Groot, klein, knuffelig, borstelig, dun, dik: ik vind alle hondjes leuk.
 2. Vroeger, als kind, las ik met gemakt zes boeken door elkaar. Nu lees ik liever een boek helemaal uit voor ik in een nieuwe start. Maar soms doe ik het nog wel eens, zeker als ik niet door een boek heen kom. Uiteindelijk leg ik hem dan meestal weg.
 3. Dit jaar ben ik tien jaar ondernemer. Woop!
 4. Ik kan niet tegen honger. Ik raak dan extreem overprikkeld. Ik krijg buikpijn, rugpijn, word chagrijnig. Hangry. Ik heb dan ook altijd wat te eten bij me, zoals fruit of noten.
 5. Soms heb ik irrationele angsten. Als ik ’s nachts wakker word en Willem is nog niet thuis van een feestje, dan kan ik er even volledig van overtuigd zijn dat hij een ongeluk heeft gehad of dood is. Tot ik ga relativeren en realiseer dat het onzin is.
 6. Nadat ik twee keer een ervaring heb gehad waarbij ik dacht dat Kees doodging (een keer tijdens een soort epileptische aanval en een keer toen ze werd gegrepen in haar nek door een hond) zou ik haar het liefst in een hokje opsluiten zodat ze voor altijd veilig bij me is. Doe ik niet hoor.
 7. Ik heb gaatjes maar draag bijna nooit oorbellen. Ik vind dat het me al snel tuttig staat.
 8. Ik maak elke week wel een keer mee dat iemand op straat zijn of haar levensverhaal tegen me verteld. En ik weg moet voor een afspraak of zo, maar ik het lullig vind om het gesprek af te kappen.
 9. Ik ga bijna nooit naar de supermarkt (laat alles bezorgen). Bevalt me heel goed.
 10. Ooit was ik ernstig Coca-Cola Light verslaafd. Dronk twee liter per dag en kreeg hoofdpijn als ik het niet dronk. Het was best lastig ervan af te komen. Spa rood met citroen was mijn redding.
 11. Als er een randje van mijn (gel)nagellak los zit, MOET ik het er af pulken. Ik kan het soms weerstaan, maar het is extreem moeilijk.
 12. Ik kan heel lang nadenken over een (dure) aanschaf die niet per se nodig is. Luxe dingen dus. Maar ook als ik voor mijn werk een nieuwe laptop nodig heb kan ik daar weken over dubben.
  Sinds ik de financiën van mijn bedrijf heel helder heb, maak ik deze keuzes wel makkelijker en meer gebaseerd op feiten dan op gevoel.
 13. Ik was heel slecht met geld. En daarmee bedoel ik: ik heb jaren een bedrijf gerund waarvan ik geen idee had wat er cijfermatig gebeurde. Als ik m’n rekeningen kon betalen en af en toe uit eten kon, en als mijn boekhouder niet aan de bel trok, dan was het wel prima, dacht ik.
  Dat is ook prima zolang het met inkomsten heel goed gaat en je zeker weet dat je altijd bedrag X binnenhaalt. Wat natuurlijk niet per se het geval is.
  Inmiddels, zie punt 12, heb ik er grip op en weet ik precies wat er in- en uitgaat. Nogal cruciaal als je een bedrijf hebt.
 14. Ik heb een haat-liefdeverhouding met techniek. Ik vind het best leuk om met technische systemen te knutselen, zoals met mijn e-mailsysteem of website. Maar ik vind het leuk zolang het leuk is. Als ik iets niet snap, dan ben ik er meteen klaar mee.
 15. Thuis heb ik altijd sloffen aan. Als ik thuis kom, doe ik meteen mijn schoenen uit. Oké, in de zomer draag ik dan slippers.
 16. Ik wil al jaren een mooi groot schilderij kopen, maar ik ben de perfecte niet tegengekomen. Tenminste niet de perfecte die geen €20.000 kost.
 17. Als ik lang wandel (langer dan een uur) dan voel ik allemaal kleine speldenprikjes in mij benen als ik weer ga zitten of stilstaan.
 18. De meeste kleding of schoenen die ik koop, draag ik tot ze helemaal op zijn. Tot de zolen totaal versleten zijn. Tot er gaten in zitten.
 19. Soms ga ik met Kees lopen en dan heb ik zo geen zin om met mensen te praten, maar dan doe ik het toch, want anders staat het zo onaardig.
 20. Ik zit op de bank altijd met een dekentje. Ik vind het zo fijn om me ergens onder te ‘verstoppen’.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

22 reacties
 1. Heleen

  Omg, de speldenprikjes!! Eindelijk iemand die het ook heeft! Ik noem het zelf geen speldenprikjes maar ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt. Het voelt voor mij alsof overal kleine spiertjes “ploink” doen 😀 Onwillekeurige spiertrekkingen

  • Ellen

   Jaaaaaa, ik heb het ook!

 2. Sara

  Haha leuk om te lezen! En deels herkenbaar.. momenteel lig ik op de bank maar met mijn sjaal om mij heen, omdat de dekens in de was zitten en ik toch graag onder iets lig 😂! Ik heb binnen ook altijd sloffen of slippers aan (terwijl we vloerverwarming hebben!). Ik ben verder ook te aardig als mensen een heel verhaal vertellen, terwijl ik eigenlijk geen tijd of zin heb om te luisteren! En ook de gellak er af halen en cola light verslaving zijn herkenbaar!

 3. Dees

  Voor betaalbare én originele Nederlandse kust kan je ook naar de eindexamen expo van een kunstacademie gaan. Veel van de afstuderende kunstenaars verkopen ook werken. Daarmee steun je ook meteen een beginnende kunstenaar.

 4. Fay

  Ik had ook altijd last van honger (zo’n flauw gevoel, alsof ik om kon vallen, en ook snel geïrriteerd), maar sinds ik aan intermittent fasting doe heb ik hier geen last meer van! Mijn moeder en vriend doen het nu ook, en ze zijn er ook echt fan van. Het is geen dieet of iets waar je je superstrak aan moet houden, maar het werkt voor mij supergoed, ik voel me veel energieker en kan me beter concentreren sinds ik het doe. Als je het interessant vindt is er een aflevering op NPO Start van de Dokters van Morgen over vasten. En zo niet, ook geen probleem hihi

 5. Ilona Wielinga

  Zo leuk! Als ik de hond uitlaat en geen zin heb om te praten, zet ik gewoon mijn koptelefoon op. Dan is de hint wel duidelijk. Vaak heb ik niet eens muziek opstaan, omdat ik gewoon even wil genieten van het moment zelf.

 6. Anna

  Leuk om te lezen! Altijd een leuke manier om iemand beter te leren kennen :D. Die irrationele angsten zijn heel herkenbaar en ik kan ook echt niet tegen honger, haha.

 7. Jessica J.

  Je vijfde puntje is zó herkenbaar. Als mijn vriend bijvoorbeeld gaan repeteren is en op zijn normale uur nog niet thuis is, begin ik te fantaseren. Als ik dan ook nog een ambulance hoor, weet ik het zeker: hij is dood. 🙃

 8. Lenneke

  Aaah, zo leuk dat je me noemt! Thanks! En OMG JE FOTO VROUW

 9. Machteld

  Nummer 8 heb ik ook steeds! Samenhangend met dat mensen mij heel snel vertrouwen. Ik straal blijkbaar zo iets uit, mijn vriend zegt dit ook. Leuk, maar soms ook wel vermoeiend!

 10. Luus

  Prachtige foto!

 11. I

  Hoi Cynthia,

  Over punt 16, dit probleem had ik ook jaren, totdat ik deze winkel tegen kwam. Ik weet niet of ik hier een linkje mag plaatsen, maar wellicht zie het anders prive:

  http://www.schilderijenshop.com

  Hebben ze erg mooie en betaalbare schilderijen!

 12. HouseTreeBeast

  Waarom laat je geen schilderij maken op commissie? Krijg je iets unieks wat ook precies past bij je wensen…. alleen weet je dan vooraf niet wat je precies krijgt 🙂
  Ik doe het voor de helft hahaha

  • Rowan Chanel

   Mijn moeder is kunstenares en maakt hele mooie betaalbare oosterse schilderijen. Als je interesse hebt kan ik de site wel doorgeven 🙂

 13. Audrey

  Leuk om te lezen! Een paar dingen herken ik wel, zoals die irrationele angsten, en natuurlijk de enorme drang om honden te aaien.

 14. Lucinda

  Ik heb dan wel geen onderneming, maar ik heb ook een hele tijd niet naar mijn rekening omgekeken en ‘hopen op het beste’. Nu heb ik juist veel grip op de financiën en dat voelt ergens ook wel fijn, niet meer bang zijn voor wat het bedrag op mijn rekening zegt. En wat jij met sloffen hebt, heb ik met blote voeten, loop het liefste altijd (winter en zomer) op blote voeten in huis.

 15. Alida

  Ik herken mezelf wel in sommige punten, vooral punt 4, 12 en 15. Ik kan ook uren peinzen of ik die dure aanschaf wel nodig heb etc etc, gelukkig is mijn partner wel snel met keuzes maken. En verder vind ik het vies om met schoenen in huis rond te lopen dus gaan bij mij thuis standaard de sloffen aan. Is ook gewoon relaxed thuis.

 16. Marije

  Punt 5 herken ik maar al te goed. Helemaal als ik ’s nachts wakker schrik en hij is er nog niet

 17. M

  Leuke post!!