Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

20 nutteloze feitjes over mij

Als je me hier al even volgt, weet je best wat over mij. Grote lijnen, hoe mijn dagen eruit zien. Het was voor mij dan ook een leuke uitdaging om 20 nutteloze feitjes over mezelf te verzamelen. Ik zou zeggen. Veel plezier ermee. 😉

Leestijd

Foto: Patrick Laan

 1. Als ik een hond zie, waar dan ook, kan ik meestal de drang niet weerstaan de hond in kwestie te aaien of knuffelen. Het kan natuurlijk niet altijd, en ik check ook altijd of baas en hond het oké vinden, maar de drang is er áltijd éxtreem. Bij elke hond. Groot, klein, knuffelig, borstelig, dun, dik: ik vind alle hondjes leuk.
 2. Vroeger, als kind, las ik met gemakt zes boeken door elkaar. Nu lees ik liever een boek helemaal uit voor ik in een nieuwe start. Maar soms doe ik het nog wel eens, zeker als ik niet door een boek heen kom. Uiteindelijk leg ik hem dan meestal weg.
 3. Dit jaar ben ik tien jaar ondernemer. Woop!
 4. Ik kan niet tegen honger. Ik raak dan extreem overprikkeld. Ik krijg buikpijn, rugpijn, word chagrijnig. Hangry. Ik heb dan ook altijd wat te eten bij me, zoals fruit of noten.
 5. Soms heb ik irrationele angsten. Als ik ’s nachts wakker word en Willem is nog niet thuis van een feestje, dan kan ik er even volledig van overtuigd zijn dat hij een ongeluk heeft gehad of dood is. Tot ik ga relativeren en realiseer dat het onzin is.
 6. Nadat ik twee keer een ervaring heb gehad waarbij ik dacht dat Kees doodging (een keer tijdens een soort epileptische aanval en een keer toen ze werd gegrepen in haar nek door een hond) zou ik haar het liefst in een hokje opsluiten zodat ze voor altijd veilig bij me is. Doe ik niet hoor.
 7. Ik heb gaatjes maar draag bijna nooit oorbellen. Ik vind dat het me al snel tuttig staat.
 8. Ik maak elke week wel een keer mee dat iemand op straat zijn of haar levensverhaal tegen me verteld. En ik weg moet voor een afspraak of zo, maar ik het lullig vind om het gesprek af te kappen.
 9. Ik ga bijna nooit naar de supermarkt (laat alles bezorgen). Bevalt me heel goed.
 10. Ooit was ik ernstig Coca-Cola Light verslaafd. Dronk twee liter per dag en kreeg hoofdpijn als ik het niet dronk. Het was best lastig ervan af te komen. Spa rood met citroen was mijn redding.
 11. Als er een randje van mijn (gel)nagellak los zit, MOET ik het er af pulken. Ik kan het soms weerstaan, maar het is extreem moeilijk.
 12. Ik kan heel lang nadenken over een (dure) aanschaf die niet per se nodig is. Luxe dingen dus. Maar ook als ik voor mijn werk een nieuwe laptop nodig heb kan ik daar weken over dubben.
  Sinds ik de financiën van mijn bedrijf heel helder heb, maak ik deze keuzes wel makkelijker en meer gebaseerd op feiten dan op gevoel.
 13. Ik was heel slecht met geld. En daarmee bedoel ik: ik heb jaren een bedrijf gerund waarvan ik geen idee had wat er cijfermatig gebeurde. Als ik m’n rekeningen kon betalen en af en toe uit eten kon, en als mijn boekhouder niet aan de bel trok, dan was het wel prima, dacht ik.
  Dat is ook prima zolang het met inkomsten heel goed gaat en je zeker weet dat je altijd bedrag X binnenhaalt. Wat natuurlijk niet per se het geval is.
  Inmiddels, zie punt 12, heb ik er grip op en weet ik precies wat er in- en uitgaat. Nogal cruciaal als je een bedrijf hebt.
 14. Ik heb een haat-liefdeverhouding met techniek. Ik vind het best leuk om met technische systemen te knutselen, zoals met mijn e-mailsysteem of website. Maar ik vind het leuk zolang het leuk is. Als ik iets niet snap, dan ben ik er meteen klaar mee.
 15. Thuis heb ik altijd sloffen aan. Als ik thuis kom, doe ik meteen mijn schoenen uit. Oké, in de zomer draag ik dan slippers.
 16. Ik wil al jaren een mooi groot schilderij kopen, maar ik ben de perfecte niet tegengekomen. Tenminste niet de perfecte die geen €20.000 kost.
 17. Als ik lang wandel (langer dan een uur) dan voel ik allemaal kleine speldenprikjes in mij benen als ik weer ga zitten of stilstaan.
 18. De meeste kleding of schoenen die ik koop, draag ik tot ze helemaal op zijn. Tot de zolen totaal versleten zijn. Tot er gaten in zitten.
 19. Soms ga ik met Kees lopen en dan heb ik zo geen zin om met mensen te praten, maar dan doe ik het toch, want anders staat het zo onaardig.
 20. Ik zit op de bank altijd met een dekentje. Ik vind het zo fijn om me ergens onder te ‘verstoppen’.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.