20 in 2020

Geïnspireerd door Merel van de Groene Meisjes, die op haar beurt weer werd geïnspireerd door Gretchen Rubin, deel ik vandaag mijn ’20 in 2020′. Geen voornemens, maar 20 dingen die me komend jaar heel leuk lijken om te doen. Geen dingen die per se moeten, maar waar ik gewoon zin in heb. Dus: ik deel vandaag mijn ’20 in 2020′!

Leestijd

Het idee van deze lijst is dat het niet moet, maar dat het allemaal mag. Dat is veel leuker dan een lijst met goede voornemens maken met allemaal dingen die per se moeten het komende jaar en dat het dan als falen voelt als het niet lukt. Dus, een super positieve lijst, waarmee het heerlijk is om het nieuwe jaar te starten!

 1. Dit deelde ik al in 2019, maar is niet echt gelukt: ik wil graag wat meer naar Nederlandse musea. Dat is afgelopen jaar niet echt gelukt, ik heb er gewoon geen werk van gemaakt, en dat wil ik komend jaar wel graag doen. Ik ben zelfs niet eens naar De Fundatie hier in Zwolle geweest, terwijl dat gewoon om de hoek is. Dus, in 2020 wil ik dat wél doen! Er zijn zoveel toffe musea hier in ons land.
 2. Een maand geen alcohol drinken. Niet dat ik nu zo heel veel drink, maar ik zou gewoon weleens willen ervaren hoe het is om een hele maand geen druppel te drinken.
 3. Ik heb nog nooit zelf pasta gemaakt, dat wil ik komend jaar echt eens gaan doen. Vrienden hebben een pastamachine, dus dat moet geen probleem zijn. Het is ook altijd zo lekker, verse huisgemaakte pasta.

4. Op Curacao at ik een paar keer een acai bowl en dat vond ik zo lekker, dat ik dat graag thuis wil gaan maken. Ik zag al dat je online ingevroren acaipuree kan bestellen, dus dat ik zeker doen om te kijken of ik het net zo lekker voor elkaar krijg als in een restaurant.

5. Naar Japan! We zouden in 2020 naar Zuid-Afrika, maar toen we samen écht gingen kijken wat we nou graag wilden doen, kwamen we toch uit op Japan. Japan is een plek waar we al jaren samen heen willen, maar wat we eigenlijk blijven uitstellen. Dus onder het mom van yolo gaan we in mei naar Japan. Ik ben er tien jaar geleden heel kort geweest, een aantal dagen in Tokio op een persreis, en dat was zo waanzinnig dat ik dolgraag meer van het land wil zien.

6. Ik zou in 2020 wel weer een culinair tripje willen maken. Dus echt om een restaurantbezoek heen een reisje plannen. Het restaurant waar ik het állerliefste zou willen eten is Osteria Francescana in Modena, dus misschien moeten we dat maar gewoon gaan uitstippelen voor in het najaar. Ik zag al dat je in mei al moet reserveren voor in november, dus we kunnen maar beter op tijd dit plannen, haha.

7. Ik geef met Structuurjunkie sinds ongeveer een jaar online trainingen en het lijkt me heel erg tof om een membership te beginnen. Elke maand een vast bedrag betalen en dan superveel content krijgen. Hier heb ik nog helemaal niks voor uitgewerkt en misschien lukt het wel helemaal niet in 2020 (het is niet het enige wat me tof lijkt om te doen), maar het idee is er in ieder geval.

8. In mei verschijnt mijn derde boek, Wandellust, en ik loop alweer met mijn uitgever te broeden op een vierde boek. Of het gaat komen weten we nog helemaal niet, het is pas in de idee-fase, maar áls het komt dan ga ik er zeker in 2020 mee aan de slag.

9. Het wordt in 2020 ook echt tijd om mijn kledingkast uit te ruimen.

10. In huis heb ik een ruimte die bedoeld is als mijn kantoor, maar is al jarenlang een opslagruimte voor spullen. Ik zit altijd beneden aan de eetkamertafel te werken. Ik ben al begonnen met opruimen en ben bijna klaar (elke week doe ik een uurtje), en in 2020 wil ik het wel echt ‘afmaken’ om echt als kantoor te gaan gebruiken.

11. Als we het hebben over restaurants, zou ik qua Nederlandse restaurants heel graag bij Inter Scaldes willen eten, of Pure C. Er staan wel meer restaurants hoog op mijn lijstje, maar deze twee staan wel echt bovenaan. Ik kan alleen al blij worden van het idee dat we dat gaan plannen.

12. Ik vind het leuk om altijd te blijven leren en ik volg nu ook een training die meer gericht is op bedrijfsvoering, maar ik zou komend jaar ook wel een training willen volgen die meer gericht is op coachen. Of dat een echte coachtraining of een NLP-training wordt weet ik nog niet, maar ik ga me er sowieso in verdiepen.

13. In 2020 wil ik een workation organiseren voor een groep ondernemers, sterker nog, die staat al gepland! Ik ga zelf regelmatig op ‘workation’: op werkvakantie om aan een specifiek project te werken. Ik liep al een tijdje met het idee om zo’n tripje te organiseren voor een groepje ondernemers en van 9 – 13 maart ga ik dit doen! Ik heb een heel mooi huis op Terschelling gehuurd en de aanmeldingen komen nu binnen, heel tof.

14. Ik zou wel een nieuwe keuken willen komend jaar… Ik vertelde er al over in deze blogpost.

15. Ik vind het heel leuk om met mijn ouders tijd door te brengen, ook los van elkaar. Als ik mijn ouders zie, zie ik ze vaak samen, en ik wil met beide in 2020 eens wat leuks doen. Uit eten, een middagje shoppen, naar een museum… Dit is echt iets wat ik gewoon met ze moet gaan inplannen.

 

16. Net als Merel wil ik een keer een heel weekend offline gaan. Ik heb dat nog nooit gedaan en het lijkt me heerlijk om eens te doen. Gewoon helemaal niks, geen WhatsApp, geen Instagram, niks.

17. Ik vertelde al dat ik leergierig ben en in 2020 wil ik mezelf ook meer gaan onderwijzen op gebied van financiën. Komend jaar ben ik tien jaar ondernemer en cijfertjes hebben me nooit zo geboeid. Ik dacht altijd: als ik gewoon lekker kan leven en af en toe uit eten en op vakantie kan, vind ik het wel prima. Maar ik heb ontdekt dat dat als ondernemer niet echt een heel handig uitgangspunt is, je moet echt weten wat er qua cijfers gebeurt. Daar ben ik afgelopen jaar al mee begonnen, en ik heb ook het boek Profit First gelezen waar ik komend jaar mee aan de slag wil. En ik wil er zeker nog meer over leren.

18. Ik wil weer op stedentrip in Nederland! Een weekendje naar Maastricht of zo.

19. Ik wil dus een maand geen alcohol drinken, maar het lijkt me ook goed om eens een maand vegetarisch te eten. Thuis eet ik al grotendeels vegetarisch en ik zou het weleens een maand volledig willen doen. Kijken hoe dat bevalt.

20. En als laatste: naar een pretpark! Het is heel lang geleden dat ik dit heb gedaan, maar ik vind het altijd zó leuk. Ik ben zo gek op achtbanen. Ik denk dat het wel wat wordt om dit in Japan te gaan doen…

Welke 5 dingen wil jij doen in 2020? Of eh, 20 dingen delen mag natuurlijk ook 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

23 reacties
 1. Kim

  Leuke lijst! Ah tof Japan! Staat ook op onze bucketlist om daar meerdere weken heen te gaan. We hebben net een kleine dus zal dan wel iets anders worden dan we normaal gewend zijn maar daar laten we ons niet door tegenhouden. En ook ik wil graag eens een keer zelf pasta maken. Het is altijd zo makkelijk om iets kant en klaar te halen maar als je het vers maakt is het zoveel lekkerder!

 2. Susan

  Ik heb geïnspireerd door Merel ook zo’n lijstje gemaakt, bij mij staan er best wel veel dingen op die ik al ingepland had ook – we doen een Bretagne-Champagne-Luxemburg-Zwolle roadtrip 🙂 Vooral door jouw blogs eigenlijk – dank daarvoor!

  Ook een alcoholvrije en vega-maand wil ik graag doen. Ik dacht erover het in januari te doen, maar ‘moest’ gisteren voor het koken witte wijn hebben en vond het toen zonde ook niet een glaasje te drinken haha. Nog 11 maanden kans… Ik ga ook afstuderen, dat moet ook, maar wil ik vooral ook erg graag.

 3. Belinda

  Hai hai,

  Super leuk lijstje! Ik ga er ook eens over nadenken voor mezelf…

  Wat betreft je culinaire trip even een tip van mij.
  Osteria Francescana heeft ook heel lang bovenaan mijn lijstje gestaan, maar ik hoor uit veel (betrouwbare ;)) hoeken dat La Madernassa een vergelijkbare kwaliteit biedt tegen een aanzienlijk betere prijs.
  Gewoon zodat je daar ook eens naar kunt kijken, mocht je er nog niet eerder van gehoord hebben.

  Groetjes, Belinda.

 4. Annelies

  Punt 19 met een betaalde samenwerking mah niet zo’n fan fan persoonlijk .

 5. Susanne

  Wat een leuk en inspirerend lijstje, en een goede manier om over plannen voor het nieuwe jaar na te denken. Ik denk dat ik ’t ook op deze manier ga aanpakken en vanavond zelf aan een lijstje begin :). Er staan in ieder geval erg toffe dingen op die van jou! Gelukkug nieuwjaar!

 6. Femke

  Misschien leuk om 2 van je punten te combineren:

  In Japan, in de buurt van Mount Fuji, is een heeeeeel gaaf pretpark: Fuji-Q highland – inclusief het meest enge spookhuis ter wereld.

  https://www.fujiq.jp/en/

 7. Krysta

  Als je nog tips zoekt voor Japan, laat maar weten. Ik ben er een paar jaar terug n maand geweest met mijn vriend en de hele reis zelf geregeld vanuit hier.

  • Lily

   Hallo Krysta,

   Heb jij toevallig een blog of een of andere rapport over jouw reis naar Japan? Misschien zijn meer mensen geintereseerd in je reis naar Japan. Namelijk, ik wil graag in april naar Japan, dus jouw advies zou meer dan welkom zijn.

  • Lily

   Hey Cynthia,

   Kun je mij ook mailen aub?!
   Ik heb echt wat tips&trics rond Japan nodig, ik ga van 18 april t/m 02 mei. Thus, dan ben ik net terug voordat jij bent gegaan.

  • Lily

   … of je maakt een (paar) blog(s) met de tema “Japan & vakantie”, wat te bezoeken, transport, hotels, eettentjes, evenementen, musea, must-see…
   Maar die blogs komen dan wel in januari/februari online 😉

   Dat doe jij altijd erg goed, jou reis-verslagen (Terschelling, New York, Ijsland…). Maar dat doe je wanneer je terug bent van vakantie.
   In dit geval, mij zou enorm helpen als je maakt voordat je gaat 😉

 8. Nadja

  Hoi Cynthia,

  leuk artikel!
  Mag ik vragen waar je de acaipulp hebt gevonden? Ik heb alleen poeder gevonden tot nu toe.

  Alvast heel erg bedankt!

  • Cynthia Schultz

   Nog niet besteld, maar als je Googelt vind je meteen webshops die het verkopen!

  • Lily

   Hoi,

   Vitaminstore verkoopt het soort bevroren pap. Dus, denk ik niet dat je kan via webshop bestellen omdat het is bevroren en zal snel ontdooien, maar je kan wel kopen in hun fysieke shops.

 9. Suuz

  Interessant hoeveel mensen van hun telefoon af willen, of in ieder geval het gebruik willen minderen. Ik ben daar sinds een paar weken mee bezig.
  Ik vond het werkelijk bizar om naar mezelf te moeten verantwoorden dat ik soms wel 3 tot 5 uur tijd had voor dat apparaat. En dat ik die uren van mijn eigen leven gebruikte om naar dat van een ander te kijken (insta, fb) of naar nietszeggende plaatjes (pinterest). Van FB ben ik sinds een paar maanden af en op insta heb ik alleen mijn dochter (ter controle, tiener).
  Ik heb een limiet gesteld van ca. 1 uur. Gemiddeld zit ik momenteel ongeveer op 1,5u per dag denk ik. Boodschappen bestellen kost altijd wel wat meer tijd bijvoorbeeld. Binnen dat uur blijven is lastig: als je af en toe je agenda bekijkt, je mail checkt en hier en daar wat appjes verstuurt, dan is het zo voorbij.
  Ik stel mezelf als ik m’n iPhone oppak de vraag waarom ik dat doe. Als ik geen concrete reden heb om te gaan kijken, anders dan verveling/controledrang/onzin, dan leg ik ‘m weer neer.

  Succes met alle leuke voornemens en hou ons op de hoogte hoe het gaat.

 10. Sanne

  Mocht je ooit nog eens naar Zuid Afrika gaan en dat combineren met een trip rondom restaurants, dan kan ik je Paternoster aanraden. Een plek aan de kust met de beste restaurants van Zuid Afrika, sommige zo populair dat je maanden van te voren moet reserveren (bv. Wolfgat)

 11. Amy

  Wat een mooi, positief lijstje Cynthia! Ik vind het wel leuk om ook over na te denken. Dan kom ik toch uit op dingen als vaker wandelen (dat ging in de eerste helft van 2019 goed maar daarna minder vanwege werkdrukte). Ook zou ik vaker offline en ‘uit’ willen zijn.. ik heb het gevoel dat ik meer tijd aan mijn telefoon besteed dan ik eigenlijk zou willen..

 12. Audrey

  Dat zijn mooie doelen! Ik wil dit jaar een patisserie-cursus gaan volgen om mijn skills te verbeteren op dat gebied.

 13. Mirjam

  Mooi lijstje Cynthia leuke vooruitzichten ook.
  Mijn goals voor 2020
  Meer reizen maken. Eerste staat al gepland voor februari
  Beter worden met tekenen wat ik sinds afgelopen jaar weer opgepakt heb.
  Meer van het leven genieten
  Ook voor mij vaker vlees laten staat en zowiezo weer meer in de keuken bezig zijn
  Meer gaan lezen.

 14. Tineke

  Ik had een week vegatarisch op mijn lijstje staan, maar een maand is natuurlijk nog beter. Een weekend offline gaan lijkt mij ook wel een idee.

 15. Danielle

  Super inspirerend lijstje!

  Mijne bestaat o. a. uit eindelijk muziekles nemen, een eigen piano bezitten, minimaal 60 boeken lezen, m’n tuin aanpakken, vaker mensen uitnodigen om voor te koken, op wijntrip gaan en nog veel meer.. 😊

 16. Sandra-Anna

  Leuk zo’n lijstje! In 2020 wil ik graag een halve marathon lopen (of meerdere) en een vriend opzoeken in Beijing.