Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

20 in 2020

Geïnspireerd door Merel van de Groene Meisjes, die op haar beurt weer werd geïnspireerd door Gretchen Rubin, deel ik vandaag mijn ’20 in 2020′. Geen voornemens, maar 20 dingen die me komend jaar heel leuk lijken om te doen. Geen dingen die per se moeten, maar waar ik gewoon zin in heb. Dus: ik deel vandaag mijn ’20 in 2020′!

Leestijd

Het idee van deze lijst is dat het niet moet, maar dat het allemaal mag. Dat is veel leuker dan een lijst met goede voornemens maken met allemaal dingen die per se moeten het komende jaar en dat het dan als falen voelt als het niet lukt. Dus, een super positieve lijst, waarmee het heerlijk is om het nieuwe jaar te starten!

  1. Dit deelde ik al in 2019, maar is niet echt gelukt: ik wil graag wat meer naar Nederlandse musea. Dat is afgelopen jaar niet echt gelukt, ik heb er gewoon geen werk van gemaakt, en dat wil ik komend jaar wel graag doen. Ik ben zelfs niet eens naar De Fundatie hier in Zwolle geweest, terwijl dat gewoon om de hoek is. Dus, in 2020 wil ik dat wél doen! Er zijn zoveel toffe musea hier in ons land.
  2. Een maand geen alcohol drinken. Niet dat ik nu zo heel veel drink, maar ik zou gewoon weleens willen ervaren hoe het is om een hele maand geen druppel te drinken.
  3. Ik heb nog nooit zelf pasta gemaakt, dat wil ik komend jaar echt eens gaan doen. Vrienden hebben een pastamachine, dus dat moet geen probleem zijn. Het is ook altijd zo lekker, verse huisgemaakte pasta.

4. Op Curacao at ik een paar keer een acai bowl en dat vond ik zo lekker, dat ik dat graag thuis wil gaan maken. Ik zag al dat je online ingevroren acaipuree kan bestellen, dus dat ik zeker doen om te kijken of ik het net zo lekker voor elkaar krijg als in een restaurant.

5. Naar Japan! We zouden in 2020 naar Zuid-Afrika, maar toen we samen écht gingen kijken wat we nou graag wilden doen, kwamen we toch uit op Japan. Japan is een plek waar we al jaren samen heen willen, maar wat we eigenlijk blijven uitstellen. Dus onder het mom van yolo gaan we in mei naar Japan. Ik ben er tien jaar geleden heel kort geweest, een aantal dagen in Tokio op een persreis, en dat was zo waanzinnig dat ik dolgraag meer van het land wil zien.

6. Ik zou in 2020 wel weer een culinair tripje willen maken. Dus echt om een restaurantbezoek heen een reisje plannen. Het restaurant waar ik het állerliefste zou willen eten is Osteria Francescana in Modena, dus misschien moeten we dat maar gewoon gaan uitstippelen voor in het najaar. Ik zag al dat je in mei al moet reserveren voor in november, dus we kunnen maar beter op tijd dit plannen, haha.

7. Ik geef met Structuurjunkie sinds ongeveer een jaar online trainingen en het lijkt me heel erg tof om een membership te beginnen. Elke maand een vast bedrag betalen en dan superveel content krijgen. Hier heb ik nog helemaal niks voor uitgewerkt en misschien lukt het wel helemaal niet in 2020 (het is niet het enige wat me tof lijkt om te doen), maar het idee is er in ieder geval.

8. In mei verschijnt mijn derde boek, Wandellust, en ik loop alweer met mijn uitgever te broeden op een vierde boek. Of het gaat komen weten we nog helemaal niet, het is pas in de idee-fase, maar áls het komt dan ga ik er zeker in 2020 mee aan de slag.

9. Het wordt in 2020 ook echt tijd om mijn kledingkast uit te ruimen.

10. In huis heb ik een ruimte die bedoeld is als mijn kantoor, maar is al jarenlang een opslagruimte voor spullen. Ik zit altijd beneden aan de eetkamertafel te werken. Ik ben al begonnen met opruimen en ben bijna klaar (elke week doe ik een uurtje), en in 2020 wil ik het wel echt ‘afmaken’ om echt als kantoor te gaan gebruiken.

11. Als we het hebben over restaurants, zou ik qua Nederlandse restaurants heel graag bij Inter Scaldes willen eten, of Pure C. Er staan wel meer restaurants hoog op mijn lijstje, maar deze twee staan wel echt bovenaan. Ik kan alleen al blij worden van het idee dat we dat gaan plannen.

12. Ik vind het leuk om altijd te blijven leren en ik volg nu ook een training die meer gericht is op bedrijfsvoering, maar ik zou komend jaar ook wel een training willen volgen die meer gericht is op coachen. Of dat een echte coachtraining of een NLP-training wordt weet ik nog niet, maar ik ga me er sowieso in verdiepen.

13. In 2020 wil ik een workation organiseren voor een groep ondernemers, sterker nog, die staat al gepland! Ik ga zelf regelmatig op ‘workation’: op werkvakantie om aan een specifiek project te werken. Ik liep al een tijdje met het idee om zo’n tripje te organiseren voor een groepje ondernemers en van 9 – 13 maart ga ik dit doen! Ik heb een heel mooi huis op Terschelling gehuurd en de aanmeldingen komen nu binnen, heel tof.

14. Ik zou wel een nieuwe keuken willen komend jaar… Ik vertelde er al over in deze blogpost.

15. Ik vind het heel leuk om met mijn ouders tijd door te brengen, ook los van elkaar. Als ik mijn ouders zie, zie ik ze vaak samen, en ik wil met beide in 2020 eens wat leuks doen. Uit eten, een middagje shoppen, naar een museum… Dit is echt iets wat ik gewoon met ze moet gaan inplannen.

 

16. Net als Merel wil ik een keer een heel weekend offline gaan. Ik heb dat nog nooit gedaan en het lijkt me heerlijk om eens te doen. Gewoon helemaal niks, geen WhatsApp, geen Instagram, niks.

17. Ik vertelde al dat ik leergierig ben en in 2020 wil ik mezelf ook meer gaan onderwijzen op gebied van financiën. Komend jaar ben ik tien jaar ondernemer en cijfertjes hebben me nooit zo geboeid. Ik dacht altijd: als ik gewoon lekker kan leven en af en toe uit eten en op vakantie kan, vind ik het wel prima. Maar ik heb ontdekt dat dat als ondernemer niet echt een heel handig uitgangspunt is, je moet echt weten wat er qua cijfers gebeurt. Daar ben ik afgelopen jaar al mee begonnen, en ik heb ook het boek Profit First gelezen waar ik komend jaar mee aan de slag wil. En ik wil er zeker nog meer over leren.

18. Ik wil weer op stedentrip in Nederland! Een weekendje naar Maastricht of zo.

19. Ik wil dus een maand geen alcohol drinken, maar het lijkt me ook goed om eens een maand vegetarisch te eten. Thuis eet ik al grotendeels vegetarisch en ik zou het weleens een maand volledig willen doen. Kijken hoe dat bevalt.

20. En als laatste: naar een pretpark! Het is heel lang geleden dat ik dit heb gedaan, maar ik vind het altijd zó leuk. Ik ben zo gek op achtbanen. Ik denk dat het wel wat wordt om dit in Japan te gaan doen…

Welke 5 dingen wil jij doen in 2020? Of eh, 20 dingen delen mag natuurlijk ook 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.