Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

13 juni 2017: naar Parijs met Mugler

De eerste ‘plog’ (photoblog) op Cynthia.nl! Afgelopen dinsdag ging ik heen en weer naar Parijs voor de lancering van de nieuwe geur van Thierry Mugler. Ik neem je mee in foto’s!

Leestijd

Goedemorgen! Rond 7.15 wandel ik 25 minuten naar het station. Toevallig moet Willem ook met de trein richting de Randstad, dus we reizen samen! Dat gebeurt echt nooit, dat we voor werk allebei in dezelfde trein zitten.

Na een uur en een kwartier kom ik op Schiphol aan en daar stap ik in de Thalys naar Parijs. Die doet er zo’n drie uur over. Heerlijk: zo heb ik tijd om te werken! Ik heb aardig wat te doen, dus aan de slag. Ik vind reizen met de Thalys altijd zo fijn: het is comfortabel, lekker relaxed, je hebt stroom, WiFi… Ideaal.

Als ik aankom op Gare du Nord staat er al een taxi op me te wachten die me naar de plek brengt waar ik de rest ontmoet. Ik ga naar een internationaal persevent van Mugler en de andere Nederlandse bloggers/journalisten zijn er al. Iedereen is aan het lunchen en ik schuif aan.

Ik maak alleen een foto van het toetje, ik zit tijdens de lunch druk te kletsen met de andere dames waardoor ik de foto’s helemaal vergeet. Ha! Dat maak ik goed hoor, de rest van de dag.

Voordat we naar de eventlocatie gaan, bezoeken we kort het Le Grand Musée de Parfum. Dit is een heel nieuw museum dat helemaal over parfum gaat. Ik ben er nog nooit geweest, dus ik vind het erg tof om hier even te kijken!

We hebben hier maar een krap halfuurtje, dus we gaan in een sneltreinvaart door het museum, dus ik kan het niet écht ervaren. Het ziet er wel echt práchtig uit en er zijn veel interactieve installaties die met geuren te maken hebben. Die bollen links kan je oppakken: er komt een geur uit en als je de bol daarna bij je oor houdt, vertelt hij je wat je zojuist geroken hebt.

Kijk dan ook hoe mooi het is ingericht! In de ruimte links worden workshops gegeven. Pauline van Mugler waarmee ik hier ben zegt meteen dat ik gerust nog eens terug kan komen om het museum uitgebreid te bezoeken en een workshop te doen. Hoe leuk is dat, dat zou ik heel graag dit najaar eens willen doen.

Ook al is het een bliksembezoek, ik vind ’t helemaal leuk. Ik houd zó van alles wat met parfum te maken heeft, ik word er blij van.

Snuffelen!

Er is natuurlijk ook een uitgebreide winkel waar je heel veel soorten parfum kan kopen.

Ik zie weinig van Parijs vandaag, maar dit soort uitzichtjes vind ik al zo mooi! Bijna elk straatje in Parijs heeft z’n charme door die bouwstijl.

In dezelfde straat als het museum is ook de Mugler winkel. Hier wordt de Mugler kleding verkocht, en natuurlijk gaan we eventjes kijken. Het is heel uitgesproken kleding in veel primaire kleuren, niet mijn stijl, maar wel leuk om even te zien. Eerlijk gezegd wist ik helemaal niet dat Mugler ook een kledingmerk was – ik kende het echt alleen van de geuren.

We zijn bij de eventlocatie. Het is prachtig weer en wat is dit een waanzinnige locatie! Ik heb altijd een haat/liefde-verhouding met Parijs, maar hierdoor wakkert de liefde wel weer aan.

Na koffie, wat lekkers en even kletsen worden we naar een aparte ruimte geleid.

In deze ruimte wordt een video geprojecteerd op de muren, aan alle kanten. Heel bijzonder!

Vanaf hier worden we meegenomen in de ‘wereld’ van de nieuwe Mugler geur.

In een andere ruimte krijgen we nog meer beelden te zien én de geur waarvoor we gekomen zijn: Aura. Dit is de nieuwe Mugler geur. Daar moet ik even bijzeggen dat deze pas vanaf eind augustus in de winkels ligt en dus nog niet te koop is. Daarom vertel ik inhoudelijk nog niet veel details over de geur, dat komt wat later wanneer jij het ook daadwerkelijk zelf kan gaan ervaren. Anders staan er straks allemaal dames bij de parfumerieën die Aura willen hebben (en terecht, want hij is echt waanzinnig!).

Als we doorlopen komen we in een soort jungle van lichtjes terecht waar we de geur mogen gaan ruiken. Al een halfjaar geleden kreeg ik van Pauline van Mugler al een preview en mocht ik hem al ruiken, maar toen wist ik nog niet dat het om Aura ging. Aura is net als de andere Mugler geuren een hele eigenzinnige en opvallende geur. Over een paar weken vertel ik je dus meer details!

In de laatste ruimte is een presentatie over de totstandkoming van Aura. Ze vertellen van A tot Z hoe ze de geur hebben ontwikkeld en dat vind ik zo boeiend!

Als afsluiter heb ik eer om Pierre Aulas en Daphne Bugey vijftien minuten te spreken. Pierre Aulas is ‘olfactive creative director’ bij Mugler en dat houdt in dat hij de overkoepelende verantwoordelijkheid heeft voor de geuren. Dat begon met Alien, een van mijn favoriete geuren. Hij is zelf geen parfumeur, maar beoordeelt wel wat de parfumeurs samenstellen en hij kijkt goed naar wat het concept en idee achter de geur is. Daphne Bugey is een van de vier neuzen die aan Aura heeft gewerkt. We praten vooral over de nieuwe geur en wat nu precies het succes is van de toch wel eigenzinnige en uitgesproken Mugler-geuren.

Wat bijzonder om deze interessante mensen te mogen spreken!

Vanavond is er nog een diner en de rest blijft heerlijk in Parijs logeren. Ik kan dat niet doen omdat ik morgenvroeg naar het ziekenhuis moet (ik heb een vervolggesprek naar aanleiding van mijn eerste afspraak voor mijn endometriose), dus ik ga nu weer terug naar huis. Vanuit Mugler zijn ze zo flexibel – ik vind het zo tof dat ik gewoon mee mag.

Wat ik nog nooit eerder heb meegemaakt met de Thalys: bagageecontrole! Niet erg natuurlijk, het is voor mijn eigen veiligheid.

In de Thalys ga ik weer lekker aan het werk en ik schrik even. Ik open mijn T-Mobile app en ik zie een bedrag staan van €8.957,61??? Ik zie ook al snel dat er waarschijnlijk MB’s moeten staan… Als ik de app even sluit en weer opnieuw open staat het er goed. Phew, haha.

Ik zie de zonsondergang vanuit de trein.

Doordat de Thalys vijf minuten vertraging heeft, mis ik net mijn overstap op Schiphol. Dan maar even koffie halen.

Om vijf over elf zit ik weer in de trein en ik ga nog even aan het werk. Hoe meer ik vandaag afkrijg, hoe minder ik morgen hoef te doen.

Dit was een hele leuke, maar ook nog eens een superproductieve dag. Precies wat ik hoopte. In de trein kan ik vaak heel geconcentreerd werken, maar het komt ook weleens voor dat het helemaal niet lukt. Deze keer lukte het dus wel, superchill.

Het is terwijl ik dit typ tien voor twaalf. Over twintig minuten kom ik aan in Zwolle waar Willem me even van het station komt halen. En dan… zzzzz!

Wat een topdag. Bedankt, Mugler! En binnenkort meer informatie en nieuws over Aura.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.