13 juni 2017: naar Parijs met Mugler

De eerste ‘plog’ (photoblog) op Cynthia.nl! Afgelopen dinsdag ging ik heen en weer naar Parijs voor de lancering van de nieuwe geur van Thierry Mugler. Ik neem je mee in foto’s!

Leestijd

Goedemorgen! Rond 7.15 wandel ik 25 minuten naar het station. Toevallig moet Willem ook met de trein richting de Randstad, dus we reizen samen! Dat gebeurt echt nooit, dat we voor werk allebei in dezelfde trein zitten.

Na een uur en een kwartier kom ik op Schiphol aan en daar stap ik in de Thalys naar Parijs. Die doet er zo’n drie uur over. Heerlijk: zo heb ik tijd om te werken! Ik heb aardig wat te doen, dus aan de slag. Ik vind reizen met de Thalys altijd zo fijn: het is comfortabel, lekker relaxed, je hebt stroom, WiFi… Ideaal.

Als ik aankom op Gare du Nord staat er al een taxi op me te wachten die me naar de plek brengt waar ik de rest ontmoet. Ik ga naar een internationaal persevent van Mugler en de andere Nederlandse bloggers/journalisten zijn er al. Iedereen is aan het lunchen en ik schuif aan.

Ik maak alleen een foto van het toetje, ik zit tijdens de lunch druk te kletsen met de andere dames waardoor ik de foto’s helemaal vergeet. Ha! Dat maak ik goed hoor, de rest van de dag.

Voordat we naar de eventlocatie gaan, bezoeken we kort het Le Grand Musée de Parfum. Dit is een heel nieuw museum dat helemaal over parfum gaat. Ik ben er nog nooit geweest, dus ik vind het erg tof om hier even te kijken!

We hebben hier maar een krap halfuurtje, dus we gaan in een sneltreinvaart door het museum, dus ik kan het niet écht ervaren. Het ziet er wel echt práchtig uit en er zijn veel interactieve installaties die met geuren te maken hebben. Die bollen links kan je oppakken: er komt een geur uit en als je de bol daarna bij je oor houdt, vertelt hij je wat je zojuist geroken hebt.

Kijk dan ook hoe mooi het is ingericht! In de ruimte links worden workshops gegeven. Pauline van Mugler waarmee ik hier ben zegt meteen dat ik gerust nog eens terug kan komen om het museum uitgebreid te bezoeken en een workshop te doen. Hoe leuk is dat, dat zou ik heel graag dit najaar eens willen doen.

Ook al is het een bliksembezoek, ik vind ’t helemaal leuk. Ik houd zó van alles wat met parfum te maken heeft, ik word er blij van.

Snuffelen!

Er is natuurlijk ook een uitgebreide winkel waar je heel veel soorten parfum kan kopen.

Ik zie weinig van Parijs vandaag, maar dit soort uitzichtjes vind ik al zo mooi! Bijna elk straatje in Parijs heeft z’n charme door die bouwstijl.

In dezelfde straat als het museum is ook de Mugler winkel. Hier wordt de Mugler kleding verkocht, en natuurlijk gaan we eventjes kijken. Het is heel uitgesproken kleding in veel primaire kleuren, niet mijn stijl, maar wel leuk om even te zien. Eerlijk gezegd wist ik helemaal niet dat Mugler ook een kledingmerk was – ik kende het echt alleen van de geuren.

We zijn bij de eventlocatie. Het is prachtig weer en wat is dit een waanzinnige locatie! Ik heb altijd een haat/liefde-verhouding met Parijs, maar hierdoor wakkert de liefde wel weer aan.

Na koffie, wat lekkers en even kletsen worden we naar een aparte ruimte geleid.

In deze ruimte wordt een video geprojecteerd op de muren, aan alle kanten. Heel bijzonder!

Vanaf hier worden we meegenomen in de ‘wereld’ van de nieuwe Mugler geur.

In een andere ruimte krijgen we nog meer beelden te zien én de geur waarvoor we gekomen zijn: Aura. Dit is de nieuwe Mugler geur. Daar moet ik even bijzeggen dat deze pas vanaf eind augustus in de winkels ligt en dus nog niet te koop is. Daarom vertel ik inhoudelijk nog niet veel details over de geur, dat komt wat later wanneer jij het ook daadwerkelijk zelf kan gaan ervaren. Anders staan er straks allemaal dames bij de parfumerieën die Aura willen hebben (en terecht, want hij is echt waanzinnig!).

Als we doorlopen komen we in een soort jungle van lichtjes terecht waar we de geur mogen gaan ruiken. Al een halfjaar geleden kreeg ik van Pauline van Mugler al een preview en mocht ik hem al ruiken, maar toen wist ik nog niet dat het om Aura ging. Aura is net als de andere Mugler geuren een hele eigenzinnige en opvallende geur. Over een paar weken vertel ik je dus meer details!

In de laatste ruimte is een presentatie over de totstandkoming van Aura. Ze vertellen van A tot Z hoe ze de geur hebben ontwikkeld en dat vind ik zo boeiend!

Als afsluiter heb ik eer om Pierre Aulas en Daphne Bugey vijftien minuten te spreken. Pierre Aulas is ‘olfactive creative director’ bij Mugler en dat houdt in dat hij de overkoepelende verantwoordelijkheid heeft voor de geuren. Dat begon met Alien, een van mijn favoriete geuren. Hij is zelf geen parfumeur, maar beoordeelt wel wat de parfumeurs samenstellen en hij kijkt goed naar wat het concept en idee achter de geur is. Daphne Bugey is een van de vier neuzen die aan Aura heeft gewerkt. We praten vooral over de nieuwe geur en wat nu precies het succes is van de toch wel eigenzinnige en uitgesproken Mugler-geuren.

Wat bijzonder om deze interessante mensen te mogen spreken!

Vanavond is er nog een diner en de rest blijft heerlijk in Parijs logeren. Ik kan dat niet doen omdat ik morgenvroeg naar het ziekenhuis moet (ik heb een vervolggesprek naar aanleiding van mijn eerste afspraak voor mijn endometriose), dus ik ga nu weer terug naar huis. Vanuit Mugler zijn ze zo flexibel – ik vind het zo tof dat ik gewoon mee mag.

Wat ik nog nooit eerder heb meegemaakt met de Thalys: bagageecontrole! Niet erg natuurlijk, het is voor mijn eigen veiligheid.

In de Thalys ga ik weer lekker aan het werk en ik schrik even. Ik open mijn T-Mobile app en ik zie een bedrag staan van €8.957,61??? Ik zie ook al snel dat er waarschijnlijk MB’s moeten staan… Als ik de app even sluit en weer opnieuw open staat het er goed. Phew, haha.

Ik zie de zonsondergang vanuit de trein.

Doordat de Thalys vijf minuten vertraging heeft, mis ik net mijn overstap op Schiphol. Dan maar even koffie halen.

Om vijf over elf zit ik weer in de trein en ik ga nog even aan het werk. Hoe meer ik vandaag afkrijg, hoe minder ik morgen hoef te doen.

Dit was een hele leuke, maar ook nog eens een superproductieve dag. Precies wat ik hoopte. In de trein kan ik vaak heel geconcentreerd werken, maar het komt ook weleens voor dat het helemaal niet lukt. Deze keer lukte het dus wel, superchill.

Het is terwijl ik dit typ tien voor twaalf. Over twintig minuten kom ik aan in Zwolle waar Willem me even van het station komt halen. En dan… zzzzz!

Wat een topdag. Bedankt, Mugler! En binnenkort meer informatie en nieuws over Aura.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

18 reacties
 1. Bibi

  Erg leuk om te lezen! Drukke en interessante dag! Ik ben erg benieuwd naar deze nieuwe geur van Thierry Mugler.. ze zijn bijzonder en anders dan anderen. Ik heb zelf 3 TM geuren

 2. Loes | Gewoon iets met Loes

  Wat een heerlijke foto’s! Dat museum is iets om te onthouden, dat lijkt me zo leuk om te zien! En wat een leuke locatie voor een event, goed geregeld. Fijn inderdaad dat je gewoon weer naar huis kunt, ondanks dat het dan toch wel een beetje laat is geworden. Ik ben benieuwd naar de nieuwe geur van Thierry Mugler.

 3. Varenka W

  Wat moet dat geweldig zijn om hier voor uitgenodigd te zijn
  Prachtig allemaal en zo intresant
  Ik hou zo van Mugler, de geuren en kleding…
  En van Parijs, een top combi dus

 4. Annika

  Wat een fantastische locatie, volgens mij heb je echt een geweldige dag gehad!

 5. Lydia

  Vind de foto s ook altijd zo leuk. Filmpjes kijk ik nooit maar dat zal mijn generatie misschien zijn. Bovendien kun je video s niet onder werktijd kijken ? zeker niet in t onderwijs.

 6. Lesley

  Wat een leuke plog! Heerlijk om te lezen en foto’s te kijken 🙂

 7. Ingrid

  Wat leuk, een plog! Ik had ze niet bewust gemist, maar vind ze altijd erg leuk. Mijn favoriete geur van Thierry Mugler is Womanity, maar helaas is deze wat minder verkrijgbaar dan alien en angel. Ik ben benieuwd maar Aura! De kleren zien er trouwens van ver best leuk uit.

 8. Britt

  Oh my, I can’t wait! Ik ben een grote fan van alle geuren van Thierry Mugler dus ik ben heel benieuwd!

 9. Sabine

  Wat een gezellige plog! Het museum lijkt me echt fantastisch. Ik ben dol op geuren en stiekem zou ik graag parfumeur willen worden (in een volgend leven misschien haha). Alien vind ik alleen eerlijk gezegd helemaal niks…

 10. Bianca

  Ik houd van plogs, wat een leuk jasje heb je aan.

 11. Marije

  Wat een toffe dag! Ben erg benieuwd naar de nieuwe geur. Gek op de geuren van Thierry Mughler

 12. Suuz

  Ik ben echt heel benieuwd naar deze geur. Alien herken ik altijd overal bovenuit. Bij mij ruikt ie alleen minder lekker, dus zelf gebruik ik m niet.

  Parijs. *zwijmelt*

  Ik was al groot fan. De afgelopen jaren ben ik er een aantal keer geweest, waaronder twee weken geleden voor het eerst met m’n tienjarige dochter.
  Als verrassing stond mijn vriend (hij was niet mee) op de top vd Eiffel op ons te wachten en vroeg me ten huwelijk.

  Kortom. J’aime Paris à l’infini! /
  🙂

  (De Thalys is idd superfijn. Wij hadden daar idd ook bagagecontrole, maar het was zo druk, dat uiteindelijk iedereen alsnog mocht doorlopen. Handiger als ze dat bij boeking al aankondigen)

 13. Kimberly

  Oo dat museum! Ik wil erheen haha. Ik wist trouwens ook niet dat Mugler ook een kledingmerk was, ik dacht ook altijd alleen van de geuren haha. Wat een heerlijke dag en fijn dat je zo kon werken in de trein, dat scheelt enorm!

 14. Lindsey Beljaars

  Oeh ik ben heel benieuwd naar de nieuwe geur van Mugler! Ik ben ook echt een Alien fan!

 15. rachel

  wat onwijs gaaf en oh dat museum :D, so nice

 16. Syl

  Met zo’n museum en die projecties wordt de geur wel echt een beleving.
  Alien is niet echt mijn geur… aura misschien wel

 17. Margot

  Wat een gave dag en dat museum ziet er interessant uit! Ik ben benieuwd naar de geur!

 18. Susan

  Oooh ik ben heel benieuwd naar deze geur. Ik vind Alien namelijk echt een vreselijke geur, misschien dat deze mij wel bevalt!