Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

10 dingen waar je mij wakker voor mag maken

Ik houd er niet zo van, als iemand mij wakker maakt. Soms ook niet als de wekker mij wakker maakt haha. Waar je me wél wakker voor mag maken vertel ik je vandaag.

Leestijd

Zoals ik al zei, wakker worden vind ik niet altijd even leuk. Helemaal niet als het koud en donker buiten is of als ik te weinig slaap heb gehad. Dan kan ik ook echt misselijk wakker worden. Heb ik een leuke dag voor de boeg, is het zonnig buiten en/of ben ik goed uitgerust, dan spring ik een stuk energieker naast mijn bed.
Een ochtendhumeur ken ik niet, ik ben gelijk mijn vrolijke zelf. Ook ken ik het niet dat ik koffie nodig heb (zoals ze hierboven eruit zien is echter wel heul fijn) om te functioneren of dat ik een langzame opstart heb. Ik ben er eigenlijk gelijk wel en je mag gelijk tegen me aanpraten met een luide stem. Als ik wakker wordt op een thuiswerkdag kleed ik mij aan, zet ik thee, en ga ik ook gelijk aan het werk. De ochtend is mijn meest productieve moment.

Als je me dan echt ’s nachts moet wakker maken, dan mag het wel een goede reden hebben. Welke dat dan zijn? Lees vooral verder.

Goede sushi of sashimi

Ja, ik kan dit altijd eten. Ik vind het heel erg lekker en het wordt me nooit teveel. Ik verlang er ook echt een beetje na als ik het een tijdje niet heb gegeten. Ik ga meestal met een klein beetje honger naar bed, ik krijg vaak wel trek in de avond en ik eet dan een beetje fruit, kwark of een cracker, maar compleet verzadigd ben ik dan niet. Helemaal prima verder, maar ik fantaseer dan wel eens over sushi haha. Dat ik het op DAT moment dan kan eten. Mocht iemand me dan na een paar uur wakker maken met een lekker bordje dan ga ik daar zeker voor uit bed. Want eten in bed vind ik echt mega ranzig haha. De allerlekkerste sushi? Van Het Okura in Amsterdam. Next best thing? De crispy salmon skin roll van Tao in Enschede. Je hoeft me overigens niet wakker te maken voor zo’n bakkie uit de super, dan slaap ik liever. A girl has her demands.

Een uitgebreide kaasplank met port

Een ander groot genot in het leven. Zo’n fijne cheese spread. En dan met veel verschillende kaasjes en ook een beetje een zoetje er tussen zoals vijgencompote of druifjes. Lekkere crackertjes erbij en dan het liefst ook truffelcrackertjes van de Albert Heijn, meine liebe wat een genot. Bij de Albert Heijn heb je in het versschap ook een kaasje, dat is een combi van mascarpone en gorgonzola. Serieus de hemel. Dat kaasje op zo’n truffelcrackertje, en dan een glaasje port er naast; veeg-mij-maar-op. Wellicht had ik dit artikel niet met honger moeten schrijven haha.

Vers gebakken brood

Vers gebakken brood is toch óók nirvana?!
Ik bak in het weekend meestal zelf een brood. Niks mega fancy, gewoon uit zo’n pak waar je water bijvoegt, een mens heeft ook andere dingen te doen. Hier voeg ik altijd zelf wat zout aan toe, wat hem eigenlijk heerlijk maakt. Niks zo stom als een flauw smakend brood.
Ik maak hem de avond van te voren, zodat hij op zaterdag of zondagochtend zo de oven in kan. Luuk duikt dan meestal het snelst uit bed want hij is nog iets enthousiaster dan ik. Hij maakt me hier dus letterlijk voor wakker. Alleen niet ’s nachts haha. Mag wel! Hij zet dan de oven vast aan, en ik kleed me rustig aan en maak me eventueel op. Tegen de tijd dat ik beneden kom is het hele huis gevuld met die lekkere geur van vers brood en dan eten we het brood het liefst met kaas van de kaasboer, wel een blok dat je zelf moet snijden, en eentje met gezouten roomboter met hagelslag. Te lekker.

Snoep & macarons

Ik hoef gelukkig niet vaak uit bed om te plassen. Ik heb het bijna nooit, en ik heb er ook een hekel aan. Plassen staat dus niet in het rijtje waar je me voor mag wakker maken. Als ik dan toch wakker ben om te plassen, heb ik op de een of andere manier altijd zin aan snoep. Of macarons. Beide vind ik gewoon echt heel erg lekker. Ik heb het nooit in huis, dus ik zal ook niet aan die craving kunnen voldoen, maar op de een of andere manier heb ik er altijd zin in. Ook overdag eigenlijk wel haha. En eigenlijk, als ik nog specifieker moet zijn, zouden die macarons dan wel echt perfect zijn naast een perfect kopje cappuccino met kokosmelk.

Vakantie

Op vakantie gaan is voor de meeste mensen denk ik één van de leukste dingen die er is. Soms hebben mensen ook last van vakantiestress, inpakstress of heimwee, maar daar heb ik niet zoveel last van. Soms wel van een beetje stress vooraf, het voelt vaak als een grotere to-do list dan het daadwerkelijk is. Want moet het huis écht in zo’n perfecte staat zijn als je weggaat? Je kunt beter een vies kopje op tafel laten staan, dan is het ook minder interessant voor inbrekers.
Als we met de auto weggaan, dan rijden we gewoon op een redelijk normaal tijdstip weg, want ik vind het ook belangrijk om uitgerust achter het stuur te zitten. Met het vliegtuig is het natuurlijk minder ruim kiezen. Ik woon in Hengelo, en ik moet eigenlijk altijd minimaal 1,5 uur rijden voor een vliegveld. Eindhoven, Dusseldorf, Schiphol, het is allemaal best ver.  Ik vlieg het liefst vanaf Eindhoven, daar kan ik de auto zo ongeveer voor de deur parkeren en daar is de luchthaven heerlijk overzichtelijk. Dat ellenlange geloop op Schiphol vind ik niks. Als ik wil winkelen ga ik de stad wel in. Terug naar het wakker gemaakt worden voor een vakantie; dat gebeurt dus natuurlijk wel eens. Als je in de ochtend vliegt, een paar uur van de voren aanwezig moet zijn, en ook nog eens een paar uur reistijd hebt dan moet je aardig vroeg opstaan. Ik vind het helemaal niet erg, want dan weet ik wat voor leuks er tegenover staat! Wat ik wel merk is dat ik zo’n eerste dag van een vakantie of stedentrip dan door de moeheid minder bewust meemaak. Nu kies ik er dus vaker voor om aan het einde van de middag te vliegen, lekker te dineren op de bestemming en vanaf de volgende dag optimaal te genieten. Voelt voor mij rustiger, maar het wakker worden an sich, zeker geen probleem. Schreeuw mij maar in mijn oor voor een nieuw avontuur, ik ga mee!

Een perfecte winkeldag

Een doordeweekse dag, zodat het rustig is in de winkels. Goed gezelschap, (niet iedereen is een geschikt winkelmaatje, sorry but not sorry), een goede stad met een uitgebreid aanbod aan winkels, een overheerlijke lunch, lekkere koffie tussendoor met eventueel taart, en tot slot all you can eat sushi naar binnen schuiven tot je omvalt. Ge-niet-en. Doe ik af en toe, zo’n dagje. Ik vind het heerlijk. Hele dag je verstand op nul en passen, voelen, kijken, bedenken en ervaren. Ik ga er enorm goed op, al die prikkels. Zet mij in een winkelstraat neer en ik vermaak me echt prima van 8.00 tot 20.00. Ik vind het dan ook helemaal niet erg als iemand mij wakker zou maken om me te vertellen dat we dat dan gaan doen. Zet mij maar een megafoon aan mijn oor dan hoor!

Een verrassing

Ik ben echt dol op verrassingen. Dit hoeft niet zozeer een cadeautje te zijn (mag wel), maar het idee van een verrassing vind ik geweldig.  Een verrassingsmenu, nieuwe plekken op reis ontdekken, een nieuw restaurant in de stad, het is allemaal een verrassing.

Een geweldig idee

Als je me midden in de nacht wakker zou maken met een geweldig idee, dan zou ik dat niet erg vinden. Ik ben gek op enthousiaste ideeën. Kleine kans dat ik daarna weer in slaap val, maar goed. Een idee voor een leuk artikel, een idee voor een boek (heb ik overigens, moet ik ooit wat mee), een idee voor een nieuw bedrijf, een idee voor een recept, een idee voor een outfit, ik ben gek op enthousiaste input waar ik wat mee kan. Wie niet?!

Het perfecte recept voor een geweldige taart

Ik vind bakken heel erg leuk maar ik ben niet zo ervaren in het bedenken van nieuwe dingen omdat ik niet goed weet hoe ingrediënten reageren. Daarom ga ik vaak van bestaande recepten af, maar pff … soms zijn het zoveel ingrediënten dat ik beter drie nieuwe taarten kan kopen. Het lijkt me echt geweldig als je midden in de nacht ineens zo’n ingeving krijgt voor een geweldig recept van dingen die je in huis hebt toevallig, en dat je dan in de ochtend ook nog eens tijd hebt om dit gelijk te gaan maken. Misschien moet ik huisvrouw worden haha.

Luuk

Ah, heerlijk klef hè. Die man mag mij echt altijd wakker maken. Zodra hij wakker is, is hij net als ik ook vrolijk. Als wij wakker worden dan lachen we ook gelijk naar elkaar. Ik ben zo dankbaar dat ik elke dag naast hem mag wakker worden, en in het weekend geniet ik extra hard van onze luie ochtendjes. We hebben ook lekker het zelfde ritme. Hij mag mij echt midden in de nacht om NIKS wakker maken <3.

En jij? Wie of wat mag jou wekken?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)