Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

De 10 blogposts die jullie het best lazen

Omdat ik dit zelf altijd zo leuk vind om op andere blogs te zien, én omdat het leuk is om op deze manier even terug te kijken op het eerste jaar van Cynthia.nl: vandaag deel ik de tien blogposts die jullie het meest lazen. En wat vind ik daarvan?

Leestijd

1: 'Wil je een lekkere dikke pik zien?'

Begin dit jaar werd ik seksueel geïntimideerd aan de Wijthmenerplas in Zwolle. Daar schreef ik na een paar weken een openhartige blog over. Niet alleen over wat er daar precies gebeurde, maar ook over de bizarre reacties die ik kreeg nadat ik mijn verhaal online deelde. Ik ben er nog een tijdje druk mee aan de slag geweest omdat ik het bizar vind hoe dit gaat (en natuurlijk niet alleen bij mij), maar ik merkte dat het me teveel energie kostte. Elke keer dat ik er wat over deelde, kreeg ik zoveel gezeik en negativiteit over me heen, dat ik besloot er niet meer zoveel over te delen.

2: Hoe ik omga met mijn hooggevoeligheid

Ik deelde in deze blogpost voor het eerst iets over hoe ik omga met mijn hooggevoeligheid/HSP. Ik hing er voor de buitenwereld nog niet eerder zo’n label aan, maar omdat ik zelf merkte hoe prettig ik het vond om herkenbare verhalen en tips te lezen, besloot ik er toch over te bloggen. De hoeveelheid reacties en berichtjes die ik hierover heb gekregen was overweldigend. Ik vind het heel tof dat ik zoveel mensen een beetje heb ‘geholpen’ hiermee. Ook tof dat het werd opgepikt door media als LINDA. en Psychologie magazine.

3: Getest: oplossingen tegen schuren benen deel 1

Grappig, een blogpost van Miss Lipgloss uit 2016! In die zomer testte ik verschillende oplossingen tegen schurende bovenbenen en daar schreef ik over. Deel 2 is nooit gekomen, eigenlijk omdat ik nooit meer betere (of überhaupt goed werkende) producten heb gevonden tegen dit probleem. Ik gebruik trouwens nog steeds de Spanx in de zomer en op warme plekken, en Smoovall ook. Al is de Spanx mijn favoriet.

4: Passion Planner

2017 was echt het jaar waarin ik de planners ontdekte, en ik blogde enthousiast over de Passion Planner! Dit is echt een fantastische planner waar ik erg positief over ben. Ik gebruik hem sinds oktober – november niet meer omdat ik toen de Productivity Planner kreeg en die graag wilde proberen. Dat verandert niks aan mijn mening over de Passion Planner, dat is nog steeds een fantastisch ding, alleen ik vind het een beetje teveel van het goede om twee planners naast elkaar te gebruiken.

5: Binnenkijken bij Cynthia & Willem

De binnenkijkers waren sowieso erg populair in 2017, en de populairste was die bij ons thuis! In deze blogpost geef ik je een kijkje in ons huis.

6: Ik voel me ruk

Ik deelde eind augustus dat ik me niet zo goed voelde. Als blogger ontkom je niet helemaal aan de ‘instagram poppenkast’, maar ik vind het prettig om het soms ook te delen als het wat minder gaat. Met niemand gaat het altijd fantastisch en het is doodnormaal om een wat mindere periode (dag/week/maand/jaar) te hebben. Dus daar blogde ik over. Ik deel in de die blogpost wat me allemaal dwarszit.

Sinds oktober praat ik af en toe met een therapeut over verschillende ‘issues’ die ik heb, onder andere de dingen die ik in deze blogpost bespreek, en ik merk dat dat me goed helpt. Sinds september werk ik halve dagen en die ruimte heeft me ook goed gedaan. Het gaat nu echt veel beter met me en per januari ga ik mijn werkdagen weer opbouwen.

7: Bekentenis: mislukte vegan week

Helemaal in het kader van ‘geen poppenkast’ deelde ik dat ik een week vegan ging eten maar dat dat niet zo goed lukte. De reacties hierop waren zo verrassend positief! Echt leuk. Wat echt goed is, is dat ik sinds deze week echt veel vaker vegetarisch en veganistisch eet. Dus al met al is het super positief geweest.

8: Hoe ik van mijn smartphoneverslaving afkwam

Afgelopen zomer besloot ik mijn smartphoneverslaving aan te pakken, en daar blogde ik over. Wat was het confronterend en wat herkenden veel van jullie dit ‘probleem’! Heel tof om wat mensen te inspireren om ook hun telefoon minder te gebruiken. Ik gebruik mijn telefoon nog steeds veel minder dan ik deed toen ik begon met deze ’telefoondetox’, maar ik moet wel zeggen dat ik hem weer wat meer ben gaan gebruiken. Een goed moment om te reflecteren, dit! Tijd om hem weer wat vaker weg te leggen.

9: Business Class vliegen

In maart deed ik iets wat ik al heel lang wilde doen: Business Class vliegen! Het was een hele ervaring voor me en daar besloot ik over te bloggen. Ik dacht: er zullen echt wel meer mensen zijn die net zo nieuwsgierig zijn als ik naar hoe dat nou in zijn werk gaat. De reacties die er op kwamen vond ik heel erg leuk en heel verrassend! Ik vind het zelf ook leuk om terug te lezen, beleef ik het weer even opnieuw 😉

10: Binnenkijken bij Marije

De eerste binnenkijker die ik maakte was bij mijn vriendin Marije, en die is ook het beste gelezen. Ik weet nog goed dat ik bij haar aan tafel koffie zat te drinken en dat ik zei: ‘Ik heb geen idee wat ik doe, dus als het niet lukt, dan hebben we gewoon gezellig koffie gedronken.’ Uiteindelijk lukte het best goed en werd deze blogpost ook nog eens mégaveel gelezen. Ik heb in 2017 nog veel meer binnenkijkers gemaakt (die allemaal goed gelezen zijn, het is een erg populaire categorie op Cynthia.nl) en dat vond ik zó leuk om te doen. Het leuke is ook dat ik telkens bij iemand thuiskom en heel vaak ken ik deze mensen helemaal niet. Daar ontstaan dan weer leuke gesprekken en dat zijn toffe herinneringen. Ik ben benieuwd welke huizen ik in 2018 ga fotograferen!

Twee dingen vallen me op aan deze top tien: er staat geen beauty-artikel in en de ‘echte’ heel persoonlijke artikelen worden heel goed gelezen. Ik vind het erg leuk dat de artikelen waar ik mijn ziel en zaligheid instop, of artikelen die ik zelf met veel plezier heb geschreven, ook goed gelezen worden. Dat is natuurlijk niet altijd zo, maar als het wel zo is, is dat gewoon tof.

Bedankt dat ik deze top tien heb kunnen samenstellen, bedankt dat Cynthia.nl mede door jou zo’n succes was afgelopen jaar. Ik kan niet omschrijven hoe blij ik daarmee ben! Dankjewel, dankjewel, dankjewel.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.