De 10 blogposts die jullie het best lazen

Omdat ik dit zelf altijd zo leuk vind om op andere blogs te zien, én omdat het leuk is om op deze manier even terug te kijken op het eerste jaar van Cynthia.nl: vandaag deel ik de tien blogposts die jullie het meest lazen. En wat vind ik daarvan?

Leestijd

1: 'Wil je een lekkere dikke pik zien?'

Begin dit jaar werd ik seksueel geïntimideerd aan de Wijthmenerplas in Zwolle. Daar schreef ik na een paar weken een openhartige blog over. Niet alleen over wat er daar precies gebeurde, maar ook over de bizarre reacties die ik kreeg nadat ik mijn verhaal online deelde. Ik ben er nog een tijdje druk mee aan de slag geweest omdat ik het bizar vind hoe dit gaat (en natuurlijk niet alleen bij mij), maar ik merkte dat het me teveel energie kostte. Elke keer dat ik er wat over deelde, kreeg ik zoveel gezeik en negativiteit over me heen, dat ik besloot er niet meer zoveel over te delen.

2: Hoe ik omga met mijn hooggevoeligheid

Ik deelde in deze blogpost voor het eerst iets over hoe ik omga met mijn hooggevoeligheid/HSP. Ik hing er voor de buitenwereld nog niet eerder zo’n label aan, maar omdat ik zelf merkte hoe prettig ik het vond om herkenbare verhalen en tips te lezen, besloot ik er toch over te bloggen. De hoeveelheid reacties en berichtjes die ik hierover heb gekregen was overweldigend. Ik vind het heel tof dat ik zoveel mensen een beetje heb ‘geholpen’ hiermee. Ook tof dat het werd opgepikt door media als LINDA. en Psychologie magazine.

3: Getest: oplossingen tegen schuren benen deel 1

Grappig, een blogpost van Miss Lipgloss uit 2016! In die zomer testte ik verschillende oplossingen tegen schurende bovenbenen en daar schreef ik over. Deel 2 is nooit gekomen, eigenlijk omdat ik nooit meer betere (of überhaupt goed werkende) producten heb gevonden tegen dit probleem. Ik gebruik trouwens nog steeds de Spanx in de zomer en op warme plekken, en Smoovall ook. Al is de Spanx mijn favoriet.

4: Passion Planner

2017 was echt het jaar waarin ik de planners ontdekte, en ik blogde enthousiast over de Passion Planner! Dit is echt een fantastische planner waar ik erg positief over ben. Ik gebruik hem sinds oktober – november niet meer omdat ik toen de Productivity Planner kreeg en die graag wilde proberen. Dat verandert niks aan mijn mening over de Passion Planner, dat is nog steeds een fantastisch ding, alleen ik vind het een beetje teveel van het goede om twee planners naast elkaar te gebruiken.

5: Binnenkijken bij Cynthia & Willem

De binnenkijkers waren sowieso erg populair in 2017, en de populairste was die bij ons thuis! In deze blogpost geef ik je een kijkje in ons huis.

6: Ik voel me ruk

Ik deelde eind augustus dat ik me niet zo goed voelde. Als blogger ontkom je niet helemaal aan de ‘instagram poppenkast’, maar ik vind het prettig om het soms ook te delen als het wat minder gaat. Met niemand gaat het altijd fantastisch en het is doodnormaal om een wat mindere periode (dag/week/maand/jaar) te hebben. Dus daar blogde ik over. Ik deel in de die blogpost wat me allemaal dwarszit.

Sinds oktober praat ik af en toe met een therapeut over verschillende ‘issues’ die ik heb, onder andere de dingen die ik in deze blogpost bespreek, en ik merk dat dat me goed helpt. Sinds september werk ik halve dagen en die ruimte heeft me ook goed gedaan. Het gaat nu echt veel beter met me en per januari ga ik mijn werkdagen weer opbouwen.

7: Bekentenis: mislukte vegan week

Helemaal in het kader van ‘geen poppenkast’ deelde ik dat ik een week vegan ging eten maar dat dat niet zo goed lukte. De reacties hierop waren zo verrassend positief! Echt leuk. Wat echt goed is, is dat ik sinds deze week echt veel vaker vegetarisch en veganistisch eet. Dus al met al is het super positief geweest.

8: Hoe ik van mijn smartphoneverslaving afkwam

Afgelopen zomer besloot ik mijn smartphoneverslaving aan te pakken, en daar blogde ik over. Wat was het confronterend en wat herkenden veel van jullie dit ‘probleem’! Heel tof om wat mensen te inspireren om ook hun telefoon minder te gebruiken. Ik gebruik mijn telefoon nog steeds veel minder dan ik deed toen ik begon met deze ‘telefoondetox’, maar ik moet wel zeggen dat ik hem weer wat meer ben gaan gebruiken. Een goed moment om te reflecteren, dit! Tijd om hem weer wat vaker weg te leggen.

9: Business Class vliegen

In maart deed ik iets wat ik al heel lang wilde doen: Business Class vliegen! Het was een hele ervaring voor me en daar besloot ik over te bloggen. Ik dacht: er zullen echt wel meer mensen zijn die net zo nieuwsgierig zijn als ik naar hoe dat nou in zijn werk gaat. De reacties die er op kwamen vond ik heel erg leuk en heel verrassend! Ik vind het zelf ook leuk om terug te lezen, beleef ik het weer even opnieuw 😉

10: Binnenkijken bij Marije

De eerste binnenkijker die ik maakte was bij mijn vriendin Marije, en die is ook het beste gelezen. Ik weet nog goed dat ik bij haar aan tafel koffie zat te drinken en dat ik zei: ‘Ik heb geen idee wat ik doe, dus als het niet lukt, dan hebben we gewoon gezellig koffie gedronken.’ Uiteindelijk lukte het best goed en werd deze blogpost ook nog eens mégaveel gelezen. Ik heb in 2017 nog veel meer binnenkijkers gemaakt (die allemaal goed gelezen zijn, het is een erg populaire categorie op Cynthia.nl) en dat vond ik zó leuk om te doen. Het leuke is ook dat ik telkens bij iemand thuiskom en heel vaak ken ik deze mensen helemaal niet. Daar ontstaan dan weer leuke gesprekken en dat zijn toffe herinneringen. Ik ben benieuwd welke huizen ik in 2018 ga fotograferen!

Twee dingen vallen me op aan deze top tien: er staat geen beauty-artikel in en de ‘echte’ heel persoonlijke artikelen worden heel goed gelezen. Ik vind het erg leuk dat de artikelen waar ik mijn ziel en zaligheid instop, of artikelen die ik zelf met veel plezier heb geschreven, ook goed gelezen worden. Dat is natuurlijk niet altijd zo, maar als het wel zo is, is dat gewoon tof.

Bedankt dat ik deze top tien heb kunnen samenstellen, bedankt dat Cynthia.nl mede door jou zo’n succes was afgelopen jaar. Ik kan niet omschrijven hoe blij ik daarmee ben! Dankjewel, dankjewel, dankjewel.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

33 reacties
 1. Emma

  Hi Cynthia!
  Wat een leuk rijtje, voor mij staan er wel wat verrassingen tussen haha, ook al volg ik je trouw! Durfde zelf nooit zo’n lijst te maken want vroeg me af ‘wie daar nou op zat te wachten’, tot ik me bedacht dat ik het super leuk vind om bij anderen te lezen, dus waarom niet zelf? Thanks daarvoor! Hele fijne jaarwisseling gewenst!

 2. Anolief

  Leuk overzicht. Dat van die ‘pik zien’ kende ik niet joh. Wat belachelijk dat je zulke reacties kreeg… ben blij dat je dingen blijft delen ondanks negativiteit. Ga zo door cynthia. Je lijkt me een leuke, lieve en oprechte vrouw.

 3. Loes

  Leuk om te zien, dit soort lijstjes aan het eind van het jaar. Ik heb ze overigens allemaal gelezen, ha. Ik vind je blog echt enorm leuk om te lezen, en waardeer het ook enorm als je WEL over beauty schrijft. Persoonlijk hecht ik waarde aan jouw mening over bepaalde dingen (vooral het testen), daar kan ik dan vaak wat mee. Overigens lees ik je andere artikelen ook met enorm veel plezier, dus daarom hoop ik dat je lekker zo door blijft gaan in 2018! Fijne jaarwisseling!

 4. Johanne

  Ik vond je blog altijd al leuk, maar ben heel blij dat je wat meer de lifestyle kant op bent gegaan. Het past heel goed bij je en je snijdt interessante en nieuwe onderwerpen aan. Je merkt dat je hier nu veel meer, zoals je zelf al zegt, ziel en zaligheid in stopt. Het werpt zijn vruchten af ;-).

 5. Daniëlle

  Wat een mooie lijst met mooie artikelen. Ik kom altijd graag op Cynthia.nl om even je blogs te lezen. Door de post over de Passion plannen ben ik nu alleen lichtelijk verslaafd geraakt aan planners haha… 😉 Alvast een fijne jaarwisseling!

 6. Mandy

  Handig overzicht! Ik volg je blog niet zo heel vaak meer wegens tijdgebrek.. nu heb ik vakantie en kan ik even alles gaan teruglezen!

 7. rachel

  leuk overzicht meis. en ook ik ben blij met je overstap!! en trots op je!

 8. Ruby

  Wat tof om deze artikelen allemaal bij elkaar te zien en leuke mix om in 2018 mee door te gaan! Ik vind trouwens je vlogs en insta-stories ook erg leuk!

 9. Diana

  Zelf sla ik de make up en beauty artikelen ook altijd over op jou blog….vind de binnenkijkers en je weekoverzicht favoriet! Ben blij dat je bent overgestapt naar cynthia.nl was al een fan van misslipgloss maar nu ben ik hier dagelijks te vinden voor een beetje ontspanning!

 10. Jamie

  Wauw, wat een goed jaar heb je achter de rug! Met hoogte- en misschien dieptepunten, maar dat tezamen geeft je alleen maar leermomenten en van daaruit kun je alleen maar leren over jezelf. Ik hoop dat wanneer je erop terugkijkt dat het erg waardevol is voor je 🙂

  Ga zo door Cynthia, ik lees alles met heel veel plezier!!

 11. Judith

  Heel veel nuttige, leuke en interessante artikelen in 2017 van je gelezen. In 2018 blijf ik je dan ook volgen – vooral persoonlijke en boekgerelateerde artikelen zijn bij mij favoriet. 🙂 Alvast een hele fijne jaarwisseling gewenst!

 12. Lenneke

  Op welke blogposts ben je zelf het trotst? Zit die ook in dit lijstje of is het juist een totaal andere blogpost? 🙂

 13. Vera

  ik vind de binnenkijker-artikelen zo leuk om te lezen! Altijd fijn om te zien hoe anderen hun huis ingericht hebben en leuk om te zien dat meer mensen het met me eens zijn doordat 2 daarvan de meest gelezen artikelen zijn. Ik vind je echt een inspiratie Cynthia, ik vind het knap dat je ook persoonlijke dingen wilt delen en ik lees je blog al jaren erg graag. Bedankt voor een mooi 2017 en ik ben erg benieuwd wat je in 2018 allemaal weer gaat schrijven 🙂

 14. Susan

  Ah dat artikel over schurende bovenbenen vond ik echt super chill! Heb daar ook altijd last van.

 15. Stefanie

  Ik vind nog steeds jouw overstap van MissLipgloss naar Cynthia echt helemaal top. Je hebt heerlijke artikelen, welke ik nog steeds met veel plezier lees.
  Ik zou zeggen; ga vooral zo door, je doet het hartstikke goed! En wat je zelf zegt; je kan niet iedereen tevreden houden en dat hoeft ook niet. Het blijft jouw blog, heel simpel. En als iemand je echt leuk vind, blijft diegene je toch wel volgen, net als ik!

  Ik wens jullie alle goeds toe en ik kijk uit naar een nieuw jaar vol artikelen en video’s!

 16. Linda

  Ik ben dit jaar echt vrijwel al je artikelen gaan lezen, omdat je veel minder over beauty schrijft nu (dat interesseert me echt totáál niet; ik las op Miss Lipgloss altijd alleen je persoonlijke artikelen), en dat vind ik zo leuk! Ik vind je (heel) persoonlijke artikelen het interessantst denk ik, hoewel het fijn is dat je het ook afwisselt met wat meer ‘luchtige’ onderwerpen zoals spelletjes reviewen (superleuk!) en Binnenkijkers (ook heel fijn).

 17. Iris

  Hate to be that person maar ‘ik vindt’ en ‘ik werdt’… zo zonde 🙁 Doet echt afbreuk aan je leuke artikelen. X

  • Iris

   ‘Het werdt’ overigens, maar je begrijpt wat ik bedoel

  • Cynthia Schultz

   Dank je voor je feedback, heb het aangepast. Ik doe m’n best ☺️

  • Elise

   Vind ik ook echt zo jammer!

 18. Renee

  Wat lijkt me dit fijn voor je Cynthia. Een soort bevestiging dat het een goede overstap is geweest, van Misslipgloss naar Cynthia (qua blog)
  Fijne jaarwisseling!

  • Cynthia Schultz

   Ja dat is het zeker. Dank je en jij ook Renee!

 19. Sabine

  Wat een mooi overzicht. Goed om te zien dat de persoonlijke artikelen het best gelezen worden. Ik wens je een heel goed 2018 toe!

 20. M.

  Overzicht ziet er anders uit dan ik verwacht had. Wel verrassend! Tip: het is ik vinD zonder t (eerste of tweede alinea). Misschien goed voornemen voor het nieuwe jaar om je teksten grondig na te lezen om dt-fouten? 😀

 21. Elisa

  Maar er zijn naar mijn mening ook niet echt beauty artikelen meer… de kerstcollecties van alle grote merken ed komen allang niet meer voorbij. Dat vind ik echt heel jammer! Veel artikelen die hierboven staan heb ik wel gelezen maar had ik persoonlijk niks mee..

  • Lys

   Die grote kerstcollectie artikelen vond ik juist niet zo boeiend.. maar iets meer beauty mag van mij ook.
   On topic: erg leuk dit overzicht! Bijna allemaal gelezen.

  • Cynthia Schultz

   Ik kan niet iedereen tevreden houden, hoe graag ik dat ook zou willen. Er komt elke week 1 beauty post over het algemeen online ☺️

  • Elisa

   Maar de zoveelste opgemaakt video met alleen tandpasta en droogshampoo noem ik geen beauty post 😉

  • Cynthia Schultz

   Wat zou je dan wel graag willen zien, Elisa? 🙂

 22. Iris

  Altijd leuk zo’n terugblik. Ik vind Cynthia.nl top. Lekker afwisselend en persoonlijk, soms met diepgang, andere keren weer luchtig. Dank je wel!

 23. femketje

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik het juist goed vond dat je deelde wat voor nare ervaring je had met die engerd. Ik denk dat dit nog veel te veel voor komt en mensen niet weten wat voor impact het kan hebben op iemand. Niet iedereen staat even sterk in zijn of haar schoenen in zulk soort situaties!