Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Workshop over financiële structuur

Vroeger had ik echt geen idee wat er qua geld gebeurde. Privé niet en in mijn bedrijf niet. Dat gaat goed zolang het goed gaat: toen ik grote belastingaanslagen kreeg, en onverwachte facturen (van dingen die ik echt wel had geweten als ik wat meer structuur had), had ik ineens een groot probleem en kwam ik in de min uit. De lessen die ik daaruit heb geleerd, wil ik met je delen!

Leestijd

Het ging best wel mis

Jaren geleden ging het bij mij qua geld best mis.  Ik schaam me daar eigenlijk echt wel een beetje voor. Maar toch deel ik het, omdat het mij ontzettend veel geleerd heeft en ik dát met je wil delen.

Sinds 2006 ben ik ondernemer – niet stoppen met lezen als je geen ondernemer bent, want dit is iets wat je ook kan overkomen als je geen bedrijf hebt en de lessen hieruit zijn voor iedereen belangrijk –  en sinds de start ging alles best wel lekker. Ik hoefde me nooit echt druk te maken om geld.  Het was er gewoon altijd, ik kon rekeningen betalen, ik kon mezelf salaris betalen. En dus maakte ik me er ook nooit druk om.

Maar:
Ik maakte me er echt 0% druk om.
Ik had geen
flauw
idee
wat er gebeurde financieel gezien.

Wat er uit ging. Wat er in kwam. Of het goed ging. (Mijn filosofie was: als ik kan pinnen, zal het wel goed zijn – dramatisch natuurlijk, want je moet altijd geld achter de hand hebben voor belastingen, voor onverwachte zaken, voor aankomende kostenposten)
Of het slecht ging. Ik stak mijn kop in het zand: ik wilde me er niet mee bezig houden.

Dat kan niet, zeker niet met een eigen zaak, maar ook privé zou dit geen stand kunnen houden. Want op een dag kreeg ik een grote belastingaanslag. Had ik totaal geen rekening mee gehouden. En ook een aantal grote facturen die ik niet in het zicht had. BAM. Ik stond keihard in de min. En niet een paar duizend euro. Ik maak geen grapje. Het ging he-le-maal mis.

GELUKKIG had ik een buffer.  Gelukkig had ik spaargeld waarmee ik dit kon aanvullen, waarmee ik alles kon betalen.

Maar voor mij was het een enorme wake-upcall.
Ik voelde me een enorme faler. Vreselijk vond ik het. Niet alleen vanwege het geld, ook vanwege dat ik echt in de min stond – het gaf me het gevoel alsof ik een hele slechte ondernemer was. En als ik die buffer niet gehad had, dan was ik gewoon failliet gegaan.

Enorme wake-up call

Dat NOOIT meer. Sindsdien heb ik orde op zaken gesteld. Structuur aangebracht in mijn financiën, zowel zakelijk als privé.  Weet ik exact wat er in en uit gaat. Weet ik exact welke rekeningen en aanslagen er nog aankomen. Heb ik 100% de grip op mijn geld en word ik nooit meer verrast. En ik houd veel meer geld over. Ik heb mooie spaardoelen – die ik haal. Ik heb mijn financiën voor de toekomst (mijn pensioen) geregeld.

Wat geeft dat een gevoel van rust, joh.
Jemig.
En het moest echt, want ik werd op een harde manier met mijn neus op de feiten gedrukt.

Workshop 'Financiële Structuur'

Als jij lid wordt van het Structuurjunkie Gáán Membership,
krijg jij ook die rust in je kop. Krijg jij ook je financiën op orde, ga je ook meer overhouden, beter nadenken over je geld en nog op een LEUKE manier ook!

Vandaag is namelijk de nieuwe workshop ‘Structuur in je Financiën’ online gekomen in het membership.
In enkele heldere stappen krijg jij weer structuur in je geld.

Je kan je vragen aan mij stellen én aan onze expert Renee Lamboo van PorteRenee.

En als je lid wordt, krijg je ook nog eens toegang tot elf andere volledige workshops (bijvoorbeeld over tijd voor jezelf, grip op je inbox of minderen met je smartphone), en de levendige community, én de wekelijkse focussessies.

Klik hier om voor maar €5 twee weken volledig toegang te regelen, zodat je even kan kijken of het wat voor je is. Ik zou het heel tof vinden om je in de community te verwelkomen en met je mee te denken.

Zie je daar?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.