Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Welke series ik de laatste tijd streamde

Ik wacht er soms te lang mee en er zijn inmiddels alweer zoveel leuke dingen voorbij gekomen! Ik deel het vandaag met je, wat ik allemaal keek.

Leestijd

Toen ik zag dat er een seizoen twee was van Bridgerton wist ik niet hoe snel ik moest beginnen. Wat een heerlijke serie is dit toch. Het speelt zich af rond 1820 geloof ik en het gaat over de elite gezinnen van Engeland die in het lente seizoen op een bepaalde leeftijd hun echtgenoot(e) moeten vinden. Of dat nou uit liefde is of niet. Ze hebben het inclusief gemaakt door mensen van allerlei afkomsten te gebruiken en ze gebruiken muziek van nu. Het heeft humor, drama, romantiek en die combi maakt het echt één van de lekkerste wegkijk series van de afgelopen jaren vind ik zelf. Veel is heel erg goed geacteerd en de karakters zijn gewoon heel erg goed gecast en bij elkaar gezocht.

Netflix

 

Natuurlijk kijk ik ook weer Boer zoekt Vrouw. Ik hoef geloof ik niet uit te leggen waar dit over gaat haha. Elk seizoen blijft lekker. Het ongemak, de funfactor, de échte mensen en soms ook de verbazing. Een gouden formule dat elk jaar weer een succes is. Dit seizoen is nog niet voorbij dus er komen er nog genoeg leuke afleveringen aan gelukkig! Op zondag is dit ook op televisie te zien, wij kijken het meestal terug.

NPO

Ik ben vrij laat bij de Dexter hype. Op NPO plus zijn wij nu alle seizoenen aan het kijken en we zijn al een heel eind. Onlangs kwam er een reboot uit, New Blood. Als ik Cynthia mag geloven is het super, anderen vonden het ver gaan. Ik ben erg benieuwd wat ik er van vind! Vooral gelijk nadat we alle andere seizoenen hebben gekeken die echt al mega oud zijn.

De serie gaat over een man die de drang heeft om te moorden, maar geen slecht hart heeft. Hij heeft zichzelf met behulp van zijn (inmiddels overleden) vader een manier aan geleerd om alleen slechte mensen te pakken en er mee weg te komen. Along te way komen er natuurlijk problemen en hoe verder je komt door de seizoenen, hoe meer het voelt dat hij dichterbij gepakt worden komt. Maar, ik weet niet hoe het eindigt want ik ben nu in seizoen 5 van de 9.

NPO Plus

Love is Blind! God wat een heerlijke reality tv. Ze hebben een groep mannen en een groep vrouwen in twee aparte huizen gezet die verbonden zijn door ‘pods’. Kamers met een dun tussen muurtje waarin vrouwen en mannen uit de twee huizen met elkaar kunnen daten zonder elkaar daadwerkelijk te zien. In de hoop natuurlijk dat er liefde ontstaat zonder hun uiterlijk mee te laten spelen. Dit is het tweede seizoen en hij was weer heerlijk. Het eerste seizoen is nog iets juicier vond ik, maar deze had ook zeker genoeg momenten. Gelukkig zijn er uit beide seizoenen ook echt stellen nog steeds bij elkaar dus dat is oprecht mooi. Fijn dat wij kunnen genieten van alle drama er om heen :).

Netflix 

Married at first sight is ook te zien op de normale televisie maar ik heb het nooit gekeken en ben eigenlijk pas onlangs begonnen met het laatste seizoen dat zich nu aan het afronden is. Ik loop achter qua afleveringen met de televisie uitzendingen. Ik heb dus de andere seizoenen niet gezien, maar die kan ik zeker nog terug kijken. Ik vind het super leuk en ik heb geen idee waarom ik hier nooit eerder aan ben begonnen!

In MAFS (zoals het ook wel wordt genoemd door kijkers) worden mensen gekoppeld door experts en ontmoeten ze elkaar pas op hun trouwdag. Daarna leren ze elkaar pas kennen. Ik heb me laten vertellen dat er ook zeker al wat MAFS baby’s zijn geboren inmiddels dus er zijn ook hier succesverhalen. Dat maakt het kijken des te leuker vind ik want je gunt het iedereen ook zo, die ware liefde!

Videoland en RTL

Reizen Waes is een programma wiens afleveringen op NPO heel ver terug te zien zijn en dat ook al heel lang loopt dus. Deze Belgische presentator bezoekt landen die je doorgaans niet snel bezoekt en ontdekt of dat misschien wél de moeite waard zou zijn. Zo reist hij naar landen als Iran, Bangladesh of Georgië, om er maar een paar te noemen. Wij kijken er gewoon af en toe eentje die ons leuk lijkt en letten niet perse op welke de nieuwste is of op welke volgorde. Dat is ook niet nodig bij deze serie. Onwijs leuk en leerzaam en deze presentator is ook gewoon erg likable! Hij neemt échte risico’s, is niet bang ongemakkelijke vragen te stellen, is niet bang om zijn handen vies te maken en deinst eigenlijk nergens van terug. Je krijgt hierdoor hele echte televisie.

NPO Plus

The Bachelor. Ik zie wel een trend in mijn kijkgedrag van de afgelopen tijd; onwijs veel matchmaking! Indian matchmaking heb ik namelijk óók nog gekeken maar staat hier niet tussen omdat ik twijfel of ik het wel echt een aanrader moet noemen. Wat kan ik zeggen… ik ben een sucker for love! 

The Bachelor is wel écht een aanrader. Dit is seizoen twee met een Nederlandse man, we hebben ook nog The Bachelorette gehad met Gaby Blazer dus feitelijk kun je het ook seizoen drie noemen. Dit seizoen is Youtube ‘ster’ Thomas de bachelor. In een huis op een mooie zonnige locatie stoppen ze een hoop (knappe) vrouwen bij elkaar die vervolgens allemaal willen eindigen als zijn love match. Elke week valt er iemand af en het proces is gewoon heerlijk om naar te kijken. Dit jaar vind ik de meiden ook wat ‘liever en socialer’ naar elkaar. Vorig jaar waren er echt een paar mean girls.
Maar… kritische noot… ik vind het opvallend dat er bijna nooit iemand uit zichzelf naar huis gaat. Ik kan me gewoon niet zo goed voorstellen dat elke vrouw dan ook head over heels op hem wordt. Niks ten nadele van hem, maar die vrouwen hebben ook hem moeten leren kennen natuurlijk en dat kan toch onmogelijk vanuit hun kant altijd een match zijn?

Anyhow, ik heb OOK The Bachelor U.S.A. ontdekt waaruit weer een The Bachelorette U.S.A. kwam. Loved. Them. All.

Gelijktijdig is ook de Belgische Bachelor bezig, met niemand minder dan Fabrizio uit Temptation Island. Dat geeft deze Belgische variant wel een iets ander tintje, iets platter en voor mijn gevoel is Fabrizio ook een iets minder goede kandidaat. Ik vind hem er niet heel lekker mee om gaan en soms ook niet zulke nette opmerkingen maken. Maar goed, desalniettemin NET zo lekker om naar te kijken.

Je merkt, ik heb het druk gehad met al deze Bachelor(ette) avonturen haha!

Videoland

The Home Edit. Zo bevredigend! Deze twee dames hebben een EMPERIUM opgezet als het gaat om het organiseren van kasten. Of dat nou voorraadkasten zijn of kledingkasten of hele kamers. Ze maken het zó netjes! Bovendien doen ze dit bij allerlei celebrity’s dus het is ook gewoon leuk om te spieken bij hun thuis. Het zijn ook twee leuke dames om naar te kijken vind ik.

Seizoen twee is net uit en ik kan niet wachten om daar in te duiken! Ze gaan namelijk ook langs bij The Little Market van Lauren Conrad, zin in!

Netflix

Daarnaast heb ik ook echt zin om te beginnen aan Love is Blind Japan én er komt heel snel een nieuw seizoen van Selling Sunset uit, Love it!!


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)