Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Welke series ik de afgelopen tijd streamde

We zijn weer een kwartaal verder sinds de laatste update dus ik geef je vandaag weer een blik op de series die ik afgelopen voorjaar en zomer streamde. Misschien haal je er nog een goede tip uit 🙂

Leestijd

Riviera is een serie op Videoland die ik al een hele tijd opgeslagen had maar eigenlijk nooit net interessant genoeg vond om mee te beginnen. Het gaat over een relatief jonge vrouw die haar (extreem rijke, oudere) man verliest tijdens een moordaanslag. Zij gaat op onderzoek uit en dan mond het verhaal eigenlijk uit in het één na het andere soapserie scenario. Spannend als in boeiend, maar niet TE spannend. Daar houd ik van haha. Ik keek de serie samen met Luuk en tot en met de helft van seizoen twee (er zijn drie seizoenen, dat is een lekker idee vind ik altijd) boeide het ons heel erg en wilden we blijven kijken. Daarna werd het iets TE telenovela. Maar, ik denk dat ik hem zelf nog wel af kijk want ik ga iets lekkerder op die soapserie scenario’s dan Luuk. Het speelt zich overigens allemaal af in Zuid Frankrijk, vandaar ook de naam, maar er wordt wel voornamelijk Engels gesproken in de serie. Die plaatjes van het prachtige landschap, de mooie jetset outfits, boten en auto’s, dat maakt de serie wel nóg vermakelijker.

Selling the OC is een spin off van Selling Sunset, de populaire realityshow over een groep makelaars in L.A. De eigenaren van deze makelaarsgroep beginnen in deze serie met hun filiaal in The Orange County in Zuid California. Je duikt hier dus eigenlijk in een bestaand format maar met nieuwe mensen, nieuwe drama. Hoewel ik altijd wel iemand ben die gehecht raakt aan persoonlijkheden, zat ik ook vrij snel lekker in deze serie. De drama is AAN in Selling the OC. Wel een iets onredelijkere drama nog dan bij Selling Sunset, maar niet om minder van te genieten :). Ook iets inclusiever, met de nadruk op IETS ;).

In Dream Home Makeover volg je een stel dat een bedrijf heeft in interieur design namelijk Studio McGee. Zij heeft eigenlijk geen achtergrond in dit vak maar heeft er wel een gigantisch grote carrière van gebouwd met nu een Netflix serie met een aantal seizoenen. De stijl is wel echt heel Amerikaans maar ik vind het wel echt heel leuk om te zien wat er ervan maken. Ik ben gek op interieurontwerp en dit is ook iets wat ik op Youtube bijvoorbeeld veel kijk. Ik kijk deze show graag in de sportschool als ik mijn cardio aan het doen ben haha.

First Class in een reality show over een groep mensen in Barcelona. Ik vond het heel erg vermakelijk om naar te kijken, vooral omdat ik zelf net in Barcelona was geweest. De karakters zijn daarentegen niet zó uitgesproken dat ik denk dat er een tweede seizoen komt. Ik vond het vooral leuk dat het eens in Europa was en geen Amerikaanse reality was.

Luuk en ik zijn niet echt sci-fi kijkers maar deze serie vonden we heel erg vermakelijk en als er een nieuw seizoen komt zijn wij er ook wel als de kippen bij denk ik. Je wil dit gewoon door blijven kijken omdat je wil weten wat er gebeurt.

In het kort gaat het over een vliegtuig dat verdwijnt en vijf jaar later ineens alsnog gewoon landt alsof er niks gebeurt is. De nabestaanden zijn al door gegaan en ze zijn natuurlijk een groot mysterie. Ook ontdekken sommige van hen speciale krachten, waar ze wat mee moeten. Je volgt vooral één familie in de hoofdrol. Het acteerwerk had wat beter gekund maar de verhaallijn sleept je gewoon lekker mee.

Volgens mij hoef ik niet uit te leggen waar dit over gaat haha. Onlangs verscheen een nieuw seizoen van Echte Gooische moeders waarin ze met z’n viertjes naar Italië gingen. Weer een erg leuk seizoen waar je zo doorheen vliegt. Jammer dat er maar zo weinig afleveringen per seizoen zijn, voor mijn gevoel kunnen ze hier nog veel meer content uit slaan haha.

Ik ben Echoes terwijl ik dit schrijf nog aan het kijken. Ik vind het een hele spannende (wederom weer niet te spannende haha) serie die me echt blijft boeien. Je weet van te voren niet goed wat je gaat zien, voor soort serie.
Het gaat over een tweeling die erg verbonden met elkaar zijn, tot er eentje vermist raakt. De ander gaat opzoek en raakt al snel verwikkelt in hele ingewikkelde zaken. Langzaam ontdek je meer over hun verleden en je wil door blijven kijken uit nieuwsgierigheid.


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)