Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Wat zit er in mijn werktas

Als ik een dag op pad ga voor afspraken of het geven van een training, neem ik natuurlijk altijd een tas met spullen mee. Ik ben altijd goed voorbereid, qua technologie (denk aan een powerbank en koptelefoon), maar ook qua eten en drinken. Vandaag laat ik je zien wat er in mijn werktas zit!

Leestijd

Ik heb meestal twee tassen bij me: een klein handtasje en een grotere stoffen totebag. Maar als werktas neem ik soms ook mijn grotere Mulberry tas mee, daar kan lekker veel in. Het is maar net waar ik zin in heb.

Elektronica

Er gaat op een werkdag buiten de deur nogal wat elektronica mee. Het is echt veel als ik het zo naast elkaar zie!

Allereerst uiteraard mijn laptop. Ik heb een MacBook Air. Die is lekker licht en ik neem hem overal mee naartoe. Ik vind hem erg fijn, ik werk al meer dan tien jaar met Apple laptops en naast dat ze snel zijn en prettig werken, zien ze er ook nog eens mooi uit.

Daarnaast uiteraard mijn telefoon, een iPhone X. Met AirPods, die ik nog maar net heb. Mijn zakelijke telefoon zit natuurlijk ook in mijn tas, dat is een Huawei P20 Lite.

Een powerbank, USB-C kabel (voor mijn MacBook) en een Lightning kabel (voor mijn iPhone) gaan ook altijd mee. En natuurlijk heb ik ook de gewone oplader van mijn MacBook bij me, voor als ik ergens ben met een stopcontact. Het scheelt wel dat ik ongeveer zes tot zeven uur op mijn laptop kan werken tot ‘ie leeg is.

Eten & drinken

Ik ben qua eten en drinken altijd extreem goed voorbereid. Als ik honger krijg en geen eten heb, word ik erg snel hangry. Ik heb altijd lekker en gezond eten en drinken bij me, zodat ik nooit geïrriteerd of slap door de honger van mezelf zit te balen.  Het liefst ga ik voor dingen die me meteen energie geven, die lekker zijn en ook goed voor me.

Altijd in mijn tas: nootjes. Meestal gemengde noten die ik in een bakje doe. Het voordeel van noten is dat ze a) hartstikke lekker zijn, maar ook dat ze b) vet gezond zijn en c) goed vullen. Een handje noten en ik ben er weer. Fijne energie.

Snacks voor onderweg zijn vaak zoet en ik houd juist van hartig overdag, dus de laatste tijd neem ik ook vaak Mini Babybel mee. Mini Babybel zijn de kleine rode kaasjes, gemaakt van 98% melk. Er zit veel calcium in en vitamine B12, maar ze zijn vooral hartstikke lekker en leuk om uit te pakken. Mini Babybel is lekker romig en hartig en zijn al in een handige portie verpakt. Ik houd erg van kaas, maar neem dit niet zo snel mee onderweg. Het is gewoon onpraktisch. Maar dit is handig! Ook top voor na het sporten of voor in de lunchtrommel van je kinderen.

Als ik wel trek heb in wat zoets neem ik gewoon wat fruit, zoals een banaan of een appel. Ik neem ook nog weleens wat extra pure chocola mee, of wat dadels.

En natuurlijk een fles water! Ik heb altijd een kunststof fles bij me die ik kan bijvullen.

Papier, boekjes & vrije tijd

Naast alle technologie en eten en drinken heb ik nog meer bij me. Ten eerste natuurlijk mijn planner! Zonder planner kan ik niet werken. Zo weet ik precies wat ik vandaag en deze week nog wil doen en kan ik het meteen afstrepen.

Ook gaat mijn Moleskine notitieboek altijd mee. Voor aantekeningen of om snel ideeën op te schrijven of uit te werken. Ik heb echt papier nodig. En natuurlijk een mooie, fijne vulpen.

En mijn e-reader zit ook in mijn tas. Als ik ergens een ‘verloren’ momentje heb of even moet wachten, vind ik het lekker om mijn werk even opzij te schuiven en te lezen. Zo heb ik altijd eindeloos veel boeken bij me om even te ontspannen.

Wat heb jij altijd in je werktas zitten? Wat zijn echt onmisbare items voor jou om een werkdag lekker door te komen? En wat zijn jouw favoriete snacks voor onderweg?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.