Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Wat ik overgenomen heb van influencers

We worden met z’n allen natuurlijk behoorlijk ‘geinfluenced’ door alles wat we voorbij zien komen en ik begon te denken wat ik eigenlijk allemaal had gekocht door dat ik ‘geinfluenced’ was. Dat deel ik vandaag met je!

Leestijd

Influencers

Wanneer is iemand nou een influencer? Eigenlijk is iedereen een influencer want je hebt altijd een bepaalde invloed op je omgeving. Ik heb heel erg vaak iets gekocht omdat een vriendin zei dat het goed was. Je vertrouwt die persoon, en daarom denk je zeker te weten dat het een topproduct is. Zo werkt dat ook een beetje met de mensen die je online volgt. Op de een of andere manier vertrouw je een bepaald persoon, of je vertrouwt een massa omdat het veel gezegd wordt. We noemen iemand officieel een influencer als deze ook betaald krijgt om producten te promoten of om invloed uit te oefenen op de doelgroep.

Net als iedereen ben ik daar gevoelig voor. Toen Instagram en Youtube nog in hun babyschoenen stonden was ik vooral heel erg bezig met make-up. Beauty bloggers, beauty Youtubers, dat waren de mensen die ik volgde. Fashion influencers vond ik toen nog een beetje intimiderend met hun perfecte figuurtjes en eeuwige ‘on-point-styling’. Nu ben ik meer gewend aan dat beeld dat voorbij komt en inmiddels haal ik daar ook meer dan voldoende inspiratie uit. Back in the days, kocht ik vrijwel alle make-up die ik kocht, op basis van een mening van een influencer. Die opwinding van zo’n nieuw make-up product aaarghhh … zoo fijn!

Ik neem je even mee langs de producten of items die ik kocht omdat het onder invloed van een influencer was, en die ik ook echt lang en vaak ben gaan gebruiken.

Benefit bronzer - Hoola

Ik gebruik al heel erg lang de bronzer van Benefit, Hoola. Ik zag hem ooit voor het eerst bij @shaaanxo op Youtube denk ik. Ik was gek op haar tutorials. Ik kijk ze nu nooit meer omdat ik nu niet meer opzoek ben naar inspiratie voor make-up looks want ik ben een beetje een saaie doos geworden op make-up gebied. Ook heb ik zelf nu inmiddels zoveel make-up en ook zoveel inspiratie uit mezelf, dat ik als ik uit wil pakken ook echt wel op een mooie look kom. Shannon, van het Youtube kanaal, vertelde altijd uitgebreid over haar liefde voor Hoola omdat hij de perfecte kleur had omdat hij mat was, niet te warm en goed gepigmenteerd. Zij gebruikte hem om mee te shapen, iets wat ik toen nog nooit had gedaan. Ik vind hem nu nog steeds meer geschikt om gewoon een bronzed look mee aan te brengen want ik vind hem om te shapen toch nog net iets te warm, maar ik heb het zeker wel eens gedaan.

Sleek oogschaduw paletten

Ik moet gewoon glimlachen als ik aan deze tijd terug denk. Sleek oogschaduw paletten is het allereerste wat ik kocht omdat ik beïnvloed werd door iemand anders. En drie keer raden wie die persoon was… Cynthia! Zij had destijds haar webshop nog en ik geloof dat ik wel 10 paletten tegelijk kocht. Ze waren, en zijn, natuurlijk mega betaalbaar en hebben in verhouding een hele goede kwaliteit. Hier kon ik écht eens mee gaan experimenteren. Deze paletten waren voor mij echt het begin van een lange en grote liefde voor make-up. Ik gebruik nog steeds graag het Storm palette, maar ik gebruik momenteel eigenlijk vrij weinig oogschaduw.

The Lauren Look

De Lauren Look. Zo noem ik hem nog steeds. Daarmee bedoel ik: een simpele, frisse basis make-up met een licht glanzende lipbalm-achtige lipgloss en een strakke zwarte winged eyeliner. Geinspireerd op Lauren Conrad’s signature look uit de begintijd van The Hills. God wat heb ik die serie verslonden en wat was ik onder de indruk van de gemakkelijke schoonheid van Lauren Conrad. Ik heb geoefend tot mijn hand eraf viel, en die winged eyeliner gaat me nu nooit meer mis. Ik heb hem een jaar of twee ELKE dag gedragen, nu neem ik alleen de tijd als ik wat extra’s met mijn make-up doe. Ik doe hem niet meer over een oogschaduw look heen, iets wat ik vroeger wel vaker deed. Iets wat iedereen vroeger eigenlijk deed haha. Nu vind ik het zonde van de oogschaduw, en vind ik een winged liner krachtiger zonder oogschaduw of hooguit met een beetje bronzer op mijn oogleden.

Chloé parfum

Daar is ze weer hoor, Cynthia. Ik kan me herinneren dat zij mega enthousiast was over het originele parfum van Chloé en later ook over de andere edities zoals Love of Love Stories. Door haar ben ik het voor het eerst gaan ruiken en ik was meteen verkocht. Tot op de dag van vandaag heb ik áltijd een flesje Chloé parfum staan. Ik draag hem niet elke dag want ik varieer, maar als ik hem draag dan voelt het altijd heel erg als … Emmy. Dat klinkt een beetje gek, maar de geur past gewoon bij mijn ziel haha. Ik heb alle andere varianten die ze uit hebben gebracht sindsdien ook geprobeerd en ik kom toch steeds terug bij de originele.

Webshops

Inmiddels volg ik wel ook graag fashion accounts zoals die van Chiara Ferragni 0f Negin Mirsalehi. Hoewel ik daar wel inspiratie van krijg qua kleuren, fits of wat er ‘in’ is, is het soms ook niet altijd draagbaar of toepasbaar op mijn eigen garderobe. Zoals ik ook al eerder vertelde ben ik geobsedeerd door de stijl van Kae Sutherland en Yara Michels en bij hun kan ik het wél heel goed op mezelf toepassen. De jurk op de tweede/rechterfoto heb ik van Kae overgenomen via United Wardrobe. Naast inspiratie word ik denk ik het meest beïnvloed door hen omdat er webshops of merken genoemd worden waar ik dan eens een kijkje ga nemen. Bijvoorbeeld Loavies, waar de paarse blouse van is. Ook Nakd had ik anders denk ik niet gekend maar die doen zoveel samenwerkingen met influencers, dat ik mezelf ook wekelijks op die site begeef tegenwoordig. Drama.

Dat pakt overigens niet altijd goed uit. Ik zag namelijk ook heel veel sportoutfits van Gymshark voorbij komen en had in mijn hoofd ervan gemaakt dat dat dan wel de perfecte outfits moesten zijn die aan alle criteria zouden voldoen. Ik bestelde een dure outfit en dit bleek dus niet zo goed te zijn als ik had verwacht.

Fitness oefeningen

Ik haal heel veel inspiratie uit fitness oefeningen die ik zie bij meiden op Instagram. Ik vind het leuk om afwisselende trainingen te hebben en zoals over elk onderwerp wat me interesseert wil ik er graag meer over weten. Ik ben niet zozeer op zoek naar accounts die foto’s posten van ‘perfecte’ lichamen maar meer naar accounts waar echt afwisselende oefeningen en trainingen te zien zijn. Ik vind accounts @whitneysimmons (ook heerlijk op Youtube), @gainsbybrains (Nederlands!) en @hannaoeberg het meest inspirerend maar er zijn er ongetwijfeld een miljoen die ik nog niet ken. Hen zag ik ook vaak weerstandsbanden gebruiken en daardoor ging ik zelf hier óók naar op zoek. In die zoektocht kreeg ik contact met Fast Fit die mega leuke pastelkleurige banden hebben en die mocht ik testen! Ik ben enthousiast en van hen mag ik ook een kortingscode verspreiden; emmyfastfit voor 20% korting. You are very welcome :).

Real Techniques

En weer terug naar de make-up! Ik kan me ook nog heel goed herinneren dat ik op het Youtube kanaal van Pixiwoo stuitte. Twee zusjes die gigantisch groot zijn geworden op YouTube met hun make-up tutorials. Ik slurpte die informatie echt op als een spons. Zij brachten een lijn uit met tools. Geniale tools. Zij gaven ook informatie over de voordelen van synthetische kwasten en ik was helemaal om. Ik vertrouw hun tools nu nog steeds blind, en gebruik ze elke dag al zeker 7 jaar lang.

Colombia

Als ik ga reizen, dan zoek ik bijna altijd veel informatie voor die reis op blogs. Wat de lekkerste restaurants zijn, de mooiste plekjes die je ‘moet’ zien en die ene leuke straat met winkels. We zijn in januari een maand in Colombia geweest omdat ik op de blog Reisjunk geweldige foto’s voorbij zag komen én een mooie reisroute voor onze reisduur. Geboekt!

Ik maak mezelf hier ook wel eens gek mee. Dan moet ik met alle geweld nog taart eten bij dat ene leuke zaakje wat ik voorbij zag komen en dan laat ik weinig ruimte over voor spontaniteit. In Sardinië hebben we dat echt los gelaten. Ik heb NIKS van te voren opgezocht en daarmee had ik ook een hele relaxte vakantie. Goede les voor mezelf. Wat we wel hebben gedaan is op de dag zelf op TripAdvisor zoeken naar restaurants die goed aangeschreven staan. Helemaal loslaten doen we het dus niet.

Wat heb jij allemaal van influencers overgenomen?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)