Waarom ik de Girlboss serie stom vind

Ik schrijf graag over series, films en boeken die ik leuk vind. Vandaag wil ik graag mijn ergernis uiten over de Netflix serie Girlboss. Gebaseerd op het gelijknamige (en wat mij betreft toffe en inspirerende) boek van Sophia Amuroso. Maar de serie? Die vind ik echt ongelóóflijk stom. Ik ga je vertellen waarom.

Leestijd

Netflix's Girlboss

De serie is heel losjes gebaseerd op het boek ‘#GIRLBOSS’ van Sophie Amaruso. Zij startte Nasty Gal toen ze 28 was, een online shop met vintage kleding wat een wereldwijd succes werd: haar bedrijf was op het hoogtepunt $200 miljoen dollar waard.

Het is dus geen documentaire of precieze weergave van het verhaal van Sophia Amaruso, maar een serie die er inspiratie uit gehaald heeft. Sophia uit de serie is dus niet zoals de Sophia in het echte leven, al heb ik begrepen dat Sophia Amaruso ook niet door iedereen geliefd wordt.

Het begint tenenkrommend. In de eerste aflevering zie je Sophia in een auto een heuvel in San Francisco oprijden. Ineens is haar benzine op en komt ze stil te staan op de helling. Een tram achter haar toetert: ze staat natuurlijk in de weg. Het enige wat ze kan is schreeuwen, boos worden en iedereen behalve zichzelf de schuld geven dat ze middenin de stad op een helling staat zonder benzine. Zo gaat het constant door. Sophia is volwassen, maar heeft geen zin in volwassen zijn. Ze wil geen verantwoordelijkheden nemen, zoals werken of zorgen dat je benzine in je tank hebt zitten. Ze is lui. Ze wil eigenlijk gewoon niks, maar wel leven in haar grote loft in San Francisco. Wanneer ze ontdekt dat ze met het verkopen van vintage kleding op eBay veel geld kan verdienen, heeft ze het licht gezien. En blijft ze een verwende, luie volwassen vrouw die alles wil hebben en daar tegelijkertijd daar niks voor wil doen.

 

Wat ik allemaal stom vind aan Sophia

 1. Sophia is een dief. In elke aflevering steelt ze wel iets. Het begint in aflevering één met een Perzisch tapijt dat ze gewoon meeneemt bij een winkel. Maar ook (en niet alleen): drank, lunches van collega’s, tijd van haar baas (waarin ze niet werkt, maar dingen doet die ze zelf wil doen), boeken en ik kan nog wel even doorgaan.
 2. Ze is lui. Bij elk baantje dat ze (te makkelijk) krijgt, wil ze gewoon niet werken. Wat het ook is, ze is ongeïnteresseerd en ze belazert haar baas. Het liefst ligt ze gewoon thuis op bed te niksen.
 3. Ze heeft alleen interesse in haar vader als ze geld bij hem los kan peuteren of hem op een andere manier om hulp kan vragen. Het is niet nodig om te zeggen, maar vanzelfsprekend is haar vader nogal teleurgesteld in haar.
 4. Wanneer ze merkt dat ze met een jasje, dat ze te goedkoop in een vintage winkel kocht, makkelijk veel geld kan verdienen op eBay, krijgt ze dollartekens in haar ogen. ‘Met weinig werk veel geld verdienen: nice,’ moet ze gedacht hebben.
 5. Ze heeft geen passie of liefde voor iets. Ze denkt in geld. De rest interesseert haar maar weinig.
 6. Ze schreeuwt, ze praat lomp, ze zorgt niet goed voor zichzelf en wanneer ze een liesbreuk heeft, ‘laat’ ze het gewoon omdat ze geen geld heeft om naar de dokter te gaan. Tja, misschien moet je dan gewoon eens normaal je werk doen?

Is er dan níks leuk aan Sophia? Hmmm. Als ik even met een roze bril naar haar kijk, vind ik haar creatief en eigenwijs. Dat vind ik leuk aan haar. Ze heeft schijt aan hoe het allemaal hoort en ze doet alles lekker op haar manier. Dat is wel cool. Maar alles eromheen: not so much.

En waarom ik de serie Girlboss stom vind

Voortbordurend op het karakter van de hoofdrolspeler dat me totaal niet aanspreekt, vind ik het heel kwalijk dat dit karakter een ‘ inspirerend verhaal’ moet vertolken. Dit is blijkbaar hoe je succesvol kan worden: met liegen, bedriegen en lui zijn. Met mensen voor de gek houden, met dollartekens in je ogen anderen bestelen en ondertussen zelf langzaam maar zeker rijk worden. Hoe kan dat een mooie, leuke, toffe boodschap zijn? Volgens mij is de enige goede boodschap in de serie Girlboss dat je echt niet per se precies hoeft te weten wat je wilt om uiteindelijk toch succesvol en/of gelukkig te worden. Dat het niet raar is dat je een beetje aanrommelt om later toch echt wel te ontdekken waar je hart sneller van gaat kloppen – of waar je geld mee kan verdienen.

Verder vind ik het echt een rare serie, met rare karakters, rare boodschappen. Gelukkig komt er geen tweede seizoen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

200 reacties
 1. Melanie

  Hahahah door een ander blog van je kom ik bij deze terecht! Helemaal herkenbaar! Wat een verschrikkelijk serie en inderdaad; hoezo “Girlboss”!? Bij een girlboss heb ik toch wel een heel ander beeld. Écht, ook ik heb de serie een kans proberen te geven omdat ik dacht; word vast beter na de 3e aflevering ofzo.. no way. Meest vreselijke serie ooit.

 2. Lotte

  Hahaha, ik vind het heerlijk zoals je schrijft; heerlijk eerlijk! En nu ik dit zo lees kijk ik er met andere ogen naar.. Ik wilde aan de serie beginnen, want ‘oh het zou zo goed zijn’. Maar dit is heerlijk verhelderend! Ik heb de eerste aflevering gezien en begrijp heel goed wat je bedoelt; en ik denk dat alles eromheen dan dus behoorlijk verheerlijkt wordt. Dank Cynthia! Even gewoon met beide benen op de grond blijven, ik denk dat ik jou daarom ook zo graag volg; No nonsens en jezelf.

 3. Lindsay

  Jeetje, Ik heb net eens door de reacties gekeken en ik ben verbijsterd. Ja revieuw is niet positief. Vind ik dit erg ? Totaal niet ! Ik word zo moe van alle discussies over wel spon geen spon. Dan vinden we de bloggers niet eerlijk. Maar zodra iemand heerlijk zijn eerlijke mening durft te geven vallen mensen er over ??? Ik zal geen namen noemen maar het herhaaldelijk blijven reageren. Het herhaaldelijk blijven drammen. Ik vind dat deze mensen eens in de spiegel moeten kijken en zich afvragen waar dit vandaan komt. Prima als je een mening geeft. Jammer dat dit nauwlijks netjes gebeurd maar goed dat is tot daar aantoe. Maar mijn hemel meiden voelen jullie je echt beter door maar door te blijven gaan. Ik vond de serie ook minder… Heb me ook gestoord aan de hoofdpersonage en ben blij dat ik niet de enigste ben en ook ik zou een 2e seizoen niet bekijken. Beste cynthia, Blijf alsjeblieft jezelf. Blijf jezelf uiten via jouw blog. En laat de negatieviteit je alsjeblieft niet te veel raken.

 4. Rebecca

  Er is al zoveel gezegd, maar uhm shit hey. Moest vet hard lachen om jouw betoog.

 5. Jessica J.

  Ik ergerde me ook mateloos aan de serie-Sophia. Het boek staat toch op m’n lijstje, want ik ben benieuwd naar de boek-Sophia die inderdaad helemaal anders schijnt te zijn.

 6. Tessa

  Amen! Ik irriteerde me zo erg aan dat ik na aflevering 1 ben afgehaakt. Als ze anders hadden gefilmd met andere insteek en acteurs had het nog wel oke kunnen zijn.

 7. Eva

  Ik vond het ook echt een waardeloze serie en ben na 2 afleveringen afgehaakt ;’)

 8. Mijke

  Ik vond dit artikel juist erg verfrissend. Gewoon lekker blijven schrijven wat je vindt !

 9. noam

  Absoluut mee eens! Voordat de serie uitkwam werd er met veel lof overal aangekondigd dat er een geweldige serie uit zou komen, nou, vreselijk vond ik het. Misschien leuk voor meisjes van 14, maar niet het inspirerende verhaal wat ik had verwacht. Heel amerikaans en overdreven.

 10. Rosie

  De serie trekt mij ook totaal niet.
  Lijkt een beetje op het snakes in suits principe maar dan nu bij vrouwen. Liegen en bedriegen om hogerop te komen. In plaats van echt vechten of echt passie voor iets hebben.

 11. Fleur

  Ik vind dit artikel leuk! Het is eens een andere kijk op dingen waar niet over gesproken wordt. Ik heb de serie helemaal afgekeken en na een hele dag studeren was dit heerlijk hersenloos. Maar inderdaad, deze serie is niet inspirerend en ik vind ook niet dat iemand er een voorbeeld aan moet nemen. De manier waarop ze vrienden, familie en verantwoordelijkheden behandelt vind ik niet goed. Wat ik wel leuk vind aan de serie is dat ze er vanzelf wel op deze manier achter komt dat ze toch hart moet werken. Zo vind ik het wel goed dat ze super erg haar best doet om die bruidsjurk toch op tijd te brengen.

  Sophia is een heel ander persoon dan we normaal op tv zien. Ze is egoistisch, weet wat ze wilt (en vooral wat ze niet wilt), beetje verwend, niet gewend ergens voor te werken en ontzettend lui. Maar ik vind het leuk om te zien dat ze zich toch een beetje leert aan te passen op het einde, maar toch op een manier haar eigenheid behoudt. Ook vond ik het leuk om te zien dat ze op haar leeftijd niet alles voor elkaar had. Zoveel series tonen 21 jarige die álles voor elkaar hebben. Heerlijk om ook gewoon te zien dat mensen struggelen.

  Ik geloof dat in alles (elke serie, film) een leermoment kán zitten. Daarom vind ik dit artikel zo leuk. Kritisch kijken naar een serie is goed. We kijken zoveel tv en youtube, maar niet alles heeft een goede boodschap of brengt iets goed. Iemand zei ooit tegen mij: ‘Garbage in, garbage out!’. Ik geloof toch ergens dat dit waar is. Niet dat we nooit meer slechte tv kunnen kijken, maar kijk er op z’n minst kritisch naar en onderscheid wat waardevol is en wat waardeloos is. Daarom vind ik dit artikel super leuk (is de derde keer dat ik dit zeg haha), maar dit zet mensen aan het denken. We moeten niet hersenloos alles maar kijken omdat het kan, besluiten wat we met de info willen doen.

 12. Linda

  Ik ben na een kwartier gestopt, vond dat personage zó irritant. Dus ja, ik snap je helemaal.

 13. Marjolein

  Ooh ik ben het helemaal met je eens. Ténenkrommend personage, echt zo’n kinderachtig ‘de hele wereld is tegen mij’ persoon.
  Jammer, want ik vond het boek Girlboss wel heel leuk om te lezen!

 14. Marloes

  Prima dat je er zo over denkt en prima dat je dit deelt. Maar ik denk dat het beter was overgekomen als het een artikel was geweest met recensies over meerdere series. Nu is het wel een brok negativiteit, dan was het meer genuanceerd geweest en in mijn optiek aantrekkelijker om te lezen.

 15. Michele

  Zucht zucht zucht. Ik volg je blog al jaren (van toen je nog korte zwarte haren had en lippenstift maar niks vond en wat bollere wangetjes had). Helaas denk ik dat ik er zelf mee ophoud. Helaas spreekt de content op je blog me steeds minder aan (hier en daar staan er nog steeds leuke dingen tussen, maar over het algemeen zeer weinig). Deze review slaat me echter het meest tegen, anderen hebben al uitgebreid gecomment waarom. Negativiteit troef. Had het in een overzichtsartikel tussen 4 andere series gestaan oke, maar van een volledig artikel hierover word ik niet blij, krijg er negatief gevoel van. Goed, ik verwacht niet dat je je er iets van aantrekt dat ik persoonlijk ermee ophoud met je blog te lezen, maar je bent zakenvrouw en dan denk ik dat het nog altijd belangrijk om weten is waarom je “product” sommige mensen niet meer aanspreekt. Doe ermee wat je wilt met mn feedback en veel succes nog.

  • Heleen

   Oh mijn god, een negatief artikel, dat moet wel het einde betekenen!
   Ik snap het niet, negativiteit hoort bij het leven toch? En dit is echt het eerste negatieve artikel wat ik hier lees in tijden.
   Of wil jij alleen maar blijdschap en positiviteit? Tsja…. Lijkt me niet echt een afspiegeling van de werkelijkheid. Maar als jij graag in een bubble wil zitten op het internet, ga je gang.

  • Michele

   Dag Heleen, wat een lieve reactie van je? Als jij je nog goed voelt op Cynthia’s blog, prima dan voor je? Naar mijn aanvoelen was mijn reactie beleefd en genuanceerd geformuleerd (niet enkel de negativiteit hiervan, maar ook de content haalde ik aan als reden dat ik het hier niet langer naar m’n zin heb). Ook de kattigheid in de reacties spreekt me allerminst aan. En ja, daar mag je je door aangesproken voelen. Dat je voor Cynthia in de bres springt als mensen haar beledigen, prima, maar dat ik niet mag uiten waarom ik niet langer van zin ben om haar te volgen want dat ik dan als een naief kind in een happy-happy-joy-joy bubble zou leven, vind ik gewoonweg kattig en kinderlijk.

  • Heleen

   Huh? Je bericht beginnen met “Zucht zucht zucht” vind je beleefd en genuanceerd? Dan kom je anders over dan je denkt.
   En ik zeg toch nergens dat je je mening niet mag uiten? Dan moet je het alleen niet erg vinden als ik ook mijn mening uit over het feit dat ik het inderdaad naïef vind om in een happy bubble te willen leven (op het internet althans).
   Je komt zwaar beledigd over, maar zó gemeen was mijn comment ook weer niet. Ik vind je nogal snel op de tenen getrapt. Niks mis met een béétje kattigheid, we hoeven niet allemaal alleen maar complimentjes te geven terwijl we in een kringetje zitten en handjes vasthouden.
   Maargoed dat wordt natuurlijk een welles/nietes, want je zal mij ongetwijfeld mega kattig en kinderachtig blijven vinden terwijl ik jou waarschijnlijk mega soft blijf vinden.

 16. Marye

  Ik had echt precies hetzelfde. Dacht ook ben ik nou de enige die naast de hype valt en er echt niks aan vindt. Ik irriteerde me ook echt rot aan het verhaal en de personages.

 17. Agata

  Ik heb maar een halve aflevering gekeken en kon niet verder. Wat een vervelende serie. Vind ik nog knap Cynthia dat je volgehouden hebt. Ga zeker door met je ongezouten mening geven!

 18. Elke

  Ik moet zeggen dat ik dit afbreuk vindt doen aan je (overwegend) megapositieve en hippe nieuwe site! Het geeft me geen fijn gevoel en ik word hier ook totaal niet door geïnspireerd, ja, om een comment te schrijven en een beetje ”tegengas” te geven. Ik vond de serie namelijk juist ontzettend grappig en vooral heerlijke ongecompliceerde tv waarbij je niet na hoeft te denken (net zoals bijvoorbeeld Jane the Virgin en The Unbreakable Kimmy Schmidt, ik ben fan!). Ik krijg het idee dat jij juist een beetje teveel hebt nagedacht en het gedachtegoed van de serie wat te serieus opvat, zo is het volgens mij helemaal niet bedoeld. De insteek van je artikel laat daarnaast geen ruimte meer voor andere meningen, het is bijna een soort negatieve propaganda. Dat zal, jouw kennende, niet je bedoeling zijn, maar een beetje minder ”stom” en wat meer nuance was beter geweest denk ik.

 19. Nabila

  Zo mee eens!!! Goed artikel Cynt! En verrasend dat het altijd wel de zelfde mensen zijn die hun gal online moeten spuwen. Zo respectloos en triest bah bah

 20. Anouk

  Ha Cynthia, ten eerste: ik lees jouw blog regelmatig met veel plezier 🙂 Ten tweede: fijn artikel! Gewoon jouw mening en ik kon er wel om lachen. Naar mijn mening iets teveel negatieve comments hier daarom wat positieve vibes 🙂 Groetjes!

 21. Susanne

  Zoooo herkenbaar! Ik ben de serie gaan kijken omdat ik het boek leuk vind en de hoofdrolspeelster in een andere film juist heel leuk vond. Ik heb het toch afgekeken in de hoop dat het beter werd en meer diepgang kreeg. Uiteindelijk wilde ik toch weten hoe het “afliep” maar waaatttt teleurstellend!
  Leuk dat je eens een review schrijft over iets dat tegenviel en waarom!!

 22. Lila

  Nou lidwij meid, je hebt toestemming van misslip om voor haar op te komen. 3…2…1… GO!

  Niemand valt je aan hoor. Het is precies zo dat niemand een ‘negatieve’ reactie op je negatieve review mag geven.

  • Cynthia Schultz

   Jawel hoor. Negatieve en kritische reacties zijn van harte welkom zolang ze respectvol blijven. Ik zeg nergens dat dat niet mag of kan.

 23. Lila

  Deze serie doet me juist aan beautybloggers denken. Lekker makkelijk geld verdienen. Niet dat daar wat mis mee is hoor.

  @Lidewij misschien moet jij eens stoppen met voor Cynthia te spreken?? Ze kan prima voor zichzelf opkomen.

  • Cynthia Schultz

   Iedereen mag z’n mening geven hier dus Lila mag ook gewoon voor mij opkomen. Net als dat anderen me hier ‘mogen’ aanvallen.

 24. Tess

  Ik zou het leuk vinden als je vaker een soort recensie of gewoon een artikel schrijft over series die je kijkt!

 25. Lien

  Misschien een gekke vraag, maar waarom heb je de serie verder gekeken als je deze niet leuk vindt? Althans ik maak uit je stuk op dat je in elk geval meer dan 1 aflevering hebt gekeken. Als ik iets zo tenenkrommend vind besteed ik mijn tijd liever aan leuke dingen 🙂

  • Cynthia Schultz

   Omdat ik toch hoop dat ’t beter wordt. Ik kijk ook regelmatig series waar ik naarmate de afleveringen vorderen wél van ga houden namelijk 🙂

 26. Irene

  Laten we zeggen dat je mensen raakt, Cynthia. Hihi. Ik ken de serie niet maar als ik het zo lees zou ik me ook enorm storen aan het personage.
  Vind het wel “grappig” (en ook heel verdrietig tegelijk) dat lezers altijd maar verlangen van bloggers dat ze eerlijk zijn en hun oprechte mening geven, maar bij iets als dit wordt dat dan weer totaal niet geapprecieerd. Ik ben heel blij met je blogje want nu bespaar ik me de tijd om de serie te kijken. Haha. Ik klikte net op dit artikel omdat ik het tof vond dat er gewoon stond dat je de serie stom vindt en ik was heel benieuwd waarom. Van mij mag je zelfs vaker zo’n dingen schrijven! 😀

  • Lila

   Ze moeten eens hun ‘eerlijke’ mening over de producten die ze opgestuurd krijgen eens geven.

 27. Elise

  Wat een verschillende reacties zeg! Bah bah… Ik ben benieuwd of de helft hetzelfde had gezegd als er geen schermpje tussen had gezeten, maargoed!

  Ik heb zelf ook de serie gekeken. Tenenkrommend vond ik het! Om exact dezelfde redenen als jij ook omschrijft. Met name de hele houding van Sophia. Narcisme ten voeten uit in mijn (niet professionele) ogen.

  Ik snap een gedeelte van de negatieve reacties wel, het gevoel van luizenleventje en het niet hard te hoeven werken van bloggers en vloggers. Persoonlijk kan ik daar zelf ook stikjaloers om worden. Mega frustrerend hoe sommige mensen hier hun geld (en ook nog een mooi bedrag ook) mee kunnen verdienen. Maarja, we leven in 2017, en zo zit de wereld in elkaar. Had ik maar een ander beroep moeten uitzoeken toch? 😉

  Nu vind ik persoonlijk dat jij niet in dit rijtje thuishoort hoor, maar dat is alleen omdat je altijd (in mijn ogen) eerlijk en duidelijk bent geweest naar je lezers.

  Respect voor een keer een heerlijk negatief artikel, want dat schreeuwerige happy happy joy joy word ik zelf ook heeuul erg moe van

  Fijne dag nog verder!

 28. Robin

  Ik moet zeggen dat ik 3 afleveringen heb gekeken en toen ben gestopt. Ik vond het niet een serie om verder te kijken. Ik kan me erin vinden wat jij ervan vind.
  Ik had het leuker gevonden als je erbij had gezet hoe het boek is want ik heb zelf het boek niet gelezen. Groetjes!

 29. Annelien

  De commentsectie op dit bericht is een boeiendere soap geworden dan de Girlboss serie. Mygoodness mag iemand een serie stom vinden?!

  • Matanja

   Vind ik nou ook!
   Ieder mens is anders en heeft zijn eigen mening , gelukkig!

 30. Clara

  Ga je lekker met je passief aggressieve tweets?

  • Cynthia Schultz

   Passief agressieve tweets? Wat bedoel je precies? Ik heb hier geen enkele tweet aan besteed. Ik heb alleen toen ik de serie had gekeken mijn mening gedeeld op twitter.

  • Lidewij

   Dat is beautyscene, niet Cynthia :’D

 31. Winnie

  Ik ben voordat ik op vakantie ging begonnen aan de eerste aflevering die ik opzich wel vermakelijk vond. Ik heb het boek niet gelezen, dus gaan het niet daartegen afzetten. Ben benieuwd of ik me in jou punten ga herkennen.
  En wat betreft lui zijn en dingen stelen, tja, vermakelijk voor in de serie in maar in real life een no go uiteraard.

 32. Eva

  Precies dit is waarom ik na 1 aflevering ben afgehaakt.

 33. Marijke

  Leuk om te lezen! Ik deel met mijn omgeving ook wat ik absoluut niet leuk vindt en deze serie hoort daar zeker bij.

 34. Lisanne

  Ik heb het boek niet gelezen, ik denk dat ik de serie daardoor gewoon als vermakelijk heb ervaren. En niet alsof ik er een voorbeeld aan zou moeten nemen… dus daarom vond ik het wel een grappige serie.

  Maar je hebt goede punten hoor, als je kijkt naar een serie die het boek of het echte verhaal zou moeten vertolken waarschijnlijk, ze is in de serie bepaald geen voorbeeld! En daar heb ik dus verder geen idee van, was wel benieuwd geweest naar een tweede seizoen maar snap ook dat die er niet komt.

 35. Charlie

  Ik ben het echt helemaal met je eens. Ik heb hem uitgekeken, maar vond het veelal tenenkrommend.

  Waar ik van schrik is dat volgens sommige comments mensen zich persoonlijk aangevallen voelen over jou mening over een serie. Cynthia schrijft iets over wat ze wel of helemaal niet leuk vindt, dat is geen reden om haar persoonlijk aan te vallen. Vindt jij de serie wel leuk, helemaal prima fijn dat jij er wel van hebt genoten, dat mag namelijk ook gewoon.

 36. Bep

  Ik vind dit juist leuk om te lezen dan al die semi positieve blogs en als je kijkt naar het aantal reacties, goed bezig!

 37. Nikki

  Haha, wow! Cynthia, zie het als een compliment dat je zoveel los kunt maken met een – wat mij betreft – gefundeerde mening. Heerlijk juist, eens wat anders dan dat eeuwige over-positieve. (Ja dat vind ik oprecht een ding. Wie is er nou aaaaaltijd positief over aaaalles. Kom op zeg, niet zo achterbaks, of misschien meer naïef.)

  Overigens ben ik het er mee eens. Heb de serie afgekeken en was ergens toch gefascineerd, maar dat komt meer vanwege de link naar de échte Sophie. Vind je invalshoek verhelderend en de spijker op z’n kop slaan.

 38. Minka

  Wow… ik heb de serie niet gekeken maar ik lees de reacties en snap werkelijk niet waarom zoveel mensen Cynthia op dit artikel aanvallen? Wat is er mis met het genuanceerd uiten van een MENING? Toch prima als jij het wel een goede serie vindt? Je komt hier op Cynthia.nl en niet op NRC / Telegraaf etc.. Ik bezoek Cynthia omdat het haar persoonlijke blog is en ik ben het niet altijd eens met reviews/boekentips maar ik waardeer wel ontzettend iemands MENING. Feedback is niks mis mee maar flauwe reacties kan ik niet serieus nemen en ik hoop ook dat jij dit ook naast je neerlegt Cynthia. Fijn weekend vanaf Terschelling! 😉

 39. Maaike

  Tof dat je zo eerlijk bent. Je hebt letterlijk niks verkeerd gezegd in deze blog. Ik vind het echt chill dat niet alles positief is. Worden mensen alleen maar onzeker van.

  Liefs ❤️

 40. Annemarie

  Volg je al een tijdje, maar ik reageer normaal gesproken nooit. De serie zegt me niets. Ik vind het ook niet erg dat het een negatief oordeel is. Maar wat me niet helemaal duidelijk is, wordt er slecht geacteerd, is het een slecht scenario, slechte regie etc.? Een onsympathiek personage maakt nog geen slechte serie zoals je zelf al aangeeft. Waar heb je nu precies moeite mee? Het doet me wel een beetje geforceerd aan: zo van ik ga nu eens een negatief stuk schrijven. Ik mis de nuance. Dat een serie stom is, is een oordeel waar ik niet zo veel mee kan. De reacties op jouw post verbazen me wel. Sommigen grijpen dit echt aan om jou persoonlijk aan te vallen. Voor de rest vind ik je nieuwe blog erg leuk , al behoor ik niet tot de doelgroep.

 41. Fleur

  Zo ontzettend met je eens! Het is me niet eens gelukt het hele seizoen af te zien en ik heb denk ik nog nooit een karakter zo onsympathiek gevonden als Sophia.

 42. Aline

  Hey! WOW hier kan ik me ZO in vinden! Plus hoe het ge edit (noem je ditook zo bij series?) is. Continu schreeuwerige muziek, schreeuwerige personages en inderdaad een schijthekel aan het hoofdpersonage om de redenen die jij noemt. Heb de serie wel afgekeken, maar joh echt de slechtste serie die ik heb gezien en ik kijk echt alles wat los en vast zit

 43. simone

  Oooh ik vond het juist wel grappig… raar artikel… smaken verschillen… beestje vaag topic!

 44. Marie

  Hee Cynthia,

  Wil je even een hart onder de riem steken hoor als lurker sinds the days dat je nog kort donker haar had (nog steeds respect for how you can rock any hairdo!) Wat een pittige reacties allemaal. Ik kan me heel erg vinden in je mening over de serie. Ik had zo uitgekeken naar een inspirerend verhaal over de groei en ontwikkeling van een krachtige vrouw maar Netflix heeft voor mij ook de plank volledig misgeslagen met de uitwerking van het hoofdpersonage. Ik weet niet eens waarom ik de serie nog heb afgekeken, ik zat me alleen maar te irriteren aan haar luiheid en de manier waarop ze met haar “geliefden” omgaat :’)

  Maar los van de serie, ik hoop dat je lekker blijft schrijven over de dingen in het leven die je leuk vind maar ook over de dingen waar je niet achter staat 🙂 Niks mis met deze negatieve review over Girlboss, wel van alles mis met de negativiteit in de comments #hatergonnahate

 45. Diana

  Wat een onwijs stom artikel. Misschien moet je een dagboek schrijven ipv alles op internet knallen. Dat je nog geld durft te verdienen met deze rotzooi. Ik zou me kapót schamen. Cynthia ik denk dat een echte baan jouw leven zou verrijken, eens nagedacht over journalistiek oid? Zou je veel goeds doen denk ik.

  • Cynthia Schultz

   Wat een onvriendelijke reactie. Is dit nu echt nodig? Waarom zeg je dit?

  • lien

   Diana, ik snap je reactie niet helemaal en vind hem ronduit onbeleeft.
   Je geeft aan dat een echte baan, onder andere in de journalistiek, het leven van Cynthia zou verrijken.
   Een ‘echte baan’ betekent niet werk van 9 tot 5 maar het regelmatig uitvoeren van werkzaamheden waarvoor je loon krijgt. Die ‘echte baan’ heeft Cynthia dus al en ze is er succesvol in.
   Ik vind het vreemd dat je journalistiek als baanoptie noemt terwijl je het artikel rotzooi vind en onwijs stom.
   Daarnaast is het ironisch dat je jouw mening niet onderbouwt.
   Misschien eerst even goed nadenken voordat JIJ je reactie op internet knalt.

  • Lidewij

   Haha Diana misschien moet jij maar terug naar jouw echte baan en daar je tijd verdoen want Cynthia heeft gewoon een baan. Hou op hoor!

 46. Seren

  Hi,

  Ik wilde eigenlijk commenten dat ik je review wel waardeer. Al ben ik het niet met je mening eens, maar dat hoeft ook niet. Ik lees lang niet meer alles op je site maar dit trok mijn aandacht, omdat ik wilde weten waarom je het stom vond. Ik vind het grappig omdat ik de hoofdrolspeler zag als iemand die geen doel heeft, niet weet wat ze wil of kan, maar wel met een sterke tegendraadse persoonlijkheid. Dat ze niet perfect is, of juist super irritant is, wil niet zeggen dat ze niet moet doen waar ze blij van wordt. Ik zag een meisje dat van haar passie, vintage kleding, haar werk kon maken. Ze stak ontzettend veel tijd en energie om de juiste kledingstukken te vinden. Ze bewerkte de kleding, zoekt locaties, modellen om de juiste foto’s te maken.. daarna gaat ze ook nog eens die brug over, zet ze zich over haar principes heen en brengt de jurk naar haar klant zoals ze het had beloofd. In mijn eigen ogen veranderd haar leven 180 graden omdat ze eerst geen doel heeft en aan alles schijt heeft en daarna vastberaden is om een succes te maken van haar passie. En dat, is niet wat iedereen kan. Je kan zo goed of fout leven en ambities hebben om succesvol te worden, maar als je niet doorzet dan komt het niet. Haar personage had die shop niet zo kunnen krijgen als ze niet zo egoïstisch en rebels was geweest. Dit hoeft niet voor elk succesverhaal zo te zijn natuurlijk.

  Voor de mensen die het niet eens zijn met een dergelijke artikel, prima dat je ook iets niet leuk vind.. en ga verder met je leven, morgen weer een nieuw artikel nieuwe kansen?

  • Lila

   Het zou natuurlijk ook hartstikke saai voor Cynthia zijn als mensen geen reacties achterlaten. Als je een blogje post dan kan je er ook ‘negatieve’ reacties op verwachten. We hoeven niet allemaal ”yeey Cynthia, je hebt altijd gelijk” te roepen natuurlijk he.

 47. Lianne

  Wat is hier allemaal voor drama in de comments over een serie?

  Ik vond Girlboss de serie ook afschuwelijk. Britt Robertson (die Sophia speelt) zet in the First Time wèl een heel geloofwaardige rol neer, maar in Girlboss niet. Ze is niet driedimensionaal, egoïstisch, vervelend en maakt ook geen ontwikkelingen door als personage. Je kan niet met haar sympathiseren, want ze is aan het einde van seizoen 1 net zo vervelend als aan het begin.

  Dat zorgt ervoor dat het niet te kijken is. Voor mij. Zelfs ondanks RuPaul en Dean Norris.

  Ik sprak mensen die inspiratie haalden uit haar houding en het door de muziek, sfeer en algehele verhaal wel leuk vonden. Ook prima.

  Die mensen gingen niet allemaal tegen me krijsen dat ik echt niet mocht zeggen dat het ik het geen toffe serie vond.

 48. Chantal

  De onderwerpen op de site spreken me niet meer zo aan. De reacties daarintegen vind ik best vermakelijk.

 49. Paula

  Hi,

  Ik moet toegeven dat het een negatief stuk is maar ik geef je ook gelijk, je mag positief en ook negatieve meningen geven.
  Maar ik miste wel wat..
  In je inleiding laat je weten dat je het een stomme serie vind maar het boek wel leuk vond. Daarna kwamen de redenen waarom je de serie stom vind maar miste daarna door je inleiding een soort van positieve beschrijving van het boek en waarom die wel leuk is. Het artikel had dan meer van waarde voor mij persoonlijk gehad.

 50. Annika

  Ik vond de serie wél leuk, maar ik snap wel waar je vandaan komt. Ik werd er juist door gemotiveerd om harder te werken om mijn doel te bereiken. En ik heb regelmatig tegen de tv geroepen dat ze niet zo moeilijk moest doen, want ja, ik stoorde me ook aan haar karakter. Zo zonde, want Britt Robertson kan zo leuk zijn en ik kijk graag naar haar werk.

  Ik had wel graag nog een seizoen gezien, waar ze haar een flinke schop onder haar kont hadden kunnen geven.

 51. Rom

  Door alle commotie ben ik nu wel héél benieuwd geworden naar de serie, dus ga hem meteen kijken. Benieuwd of ik het met je eens ben of dat ik het wel een leuke serie vind 🙂

  • Iris

   Haha, mee eens. Ik ga nu toch eens kijken.

 52. khadija

  Ik heb een paar afleveringen gezien en toen ben ik ermee gestopt. Door haar karakter, want het gaf mij geen inspiratie.

 53. Sharon

  Ik vond het echt een hele leuke serie en vind het ontzettend jammer dat er geen tweede seizoen van komt. Deze post valt me tegen van je. Niet alleen omdat je een serie heel kinderlijk ‘ stom’ noemt maar het volledig afkraakt, terwijl iets wel of niet leuk vinden een mening is. En bedoel hiermee niet dat je alleen maar positief moet zijn, maar ben ’t met eerdere reacties hier eens dat een hele post hierover niet nodig was.. Lees dan liever een post met een aantal aanraders er in om inspiratie op te doen door een korte samenvatting te lezen waar het over gaat..

 54. Natron

  Ik houd van een kritisch artikel. Het heeft wat meer diepgang, omdat hieruit jouw visie op een goed mens en een goed leven blijkt. Dus bedankt daarvoor!

  Ik heb de serie niet gezien, maar ben al geen fan van de titel ‘Girlboss’. Dat impliceert dat je als vrouw een specifiek soort baas bent. Hoezo kun je niet gewoon baas zijn? En als er iets is wat ik vervelend vindt, is het stereotyperen van vrouwen en ze daarmee ongelijk naast mannen neerzetten. Blijkbaar wordt ook duidelijk dat een girlboss geen volwaardige boss is, want sophia is lui, alleen maar op geld belust en wil niet werken.
  Dat je meegaat in dit narratief, lees ik in mindere mate ook in je review over de serie. Het viel me op dat je je ergert aan haar luiheid, verwendheid, onverzorgdheid, haar manier van praten (lomp, schreeuwen) en dat ze haar hand op houdt bij haar vader. Die eerste eigenschappen en laatste gewoonte zijn zaken die in onze maatschappij vaak worden gebruikt om gedrag van vrouwen te bekritiseren. Stel je eens voor dat het om een man gaat, zouden we ook zo over hem praten? Woorden als ‘verwend (nest)’, ‘brat’ en ‘prinsesje’ zijn doorgaans termen voor vrouwen.
  Waarom zijn haar manier van praten en zelfverzorging zo storend? Zou je hetzelfde over een man zeggen? Hoe hoort ze te praten en hoe hoort ze zich te verzorgen?
  Dit is wat ik erin zie en ik vroeg me af of het je ook bezig houdt.
  Tot slot voel ik me onprettig bij het idee dat we in een maarschappij leven waarin we niet lui mogen zijn. Je productiviteit is in mijn ogen niet gelijk aan je waarde als mens, vrouw, baas of wat dan ook. Ik wens iedereen ruimte en tijd om te luieren.
  Maar goed. Heb de serie niet gezien, dus ik ga slechts af op jouw beschrijving 🙂

  • Noortje

   Zo raak en waardevol deze comment! Precies wat me ook geboeid heeft aan de serie je hoeft niet perfect te zijn om te mogen werken aan je passie en/of bedrijf. We vergelijken onszelf zo erg met anderen en denken dat wij dat nooit zouden kunnen omdat we niet (kunnen en zelfs willen) leven onder dezelfde standaard waardoor we tegen gehouden worden door het idee dat we niet goed genoeg zouden zijn. Nou guess what, we are Good enough! Ik vind de serie heel erg gaan over de moed hebben om te geloven in jezelf met al je goede en slechte eigenschappen en daar het beste van te maken.

  • Heleen

   Ik kan natuurlijk niet voor Cynthia praten, maar ik had zelf wel ook zo over de hoofdpersoon gepraat als het een man was. Dan was het een vervelend ventje geweest.
   Wat betreft de luiheid… het zit em er denk ik meer in dat ze van anderen probeert te profiteren. Er is niets mis met een middag op de bank zitten, maar zij maakt misbruik van anderen omdat ze zelf niet wil werken, dat vind ik wel wat anders.
   Verder vond ik je comment leuk, onderhoudend en eens een andere kijk 🙂

 55. Maartje

  Ik vond de serie ook niks. Het frappante is dat serie mij heel erg aam bloggers liet denken.

 56. Nadine

  Echt zo ongelofelijk eens
  Niemand in m’n omgeving heeft hem gezien dus ik kon met niemand delen waarom ik hem zo stom vond.
  Want dat is de serie gewoon
  Stom
  In alle opzichten

 57. Joyce

  Hi Cynthia

  Ik ken de serie niet maar ben nu best benieuwd wat ik er van vind. Waarschijnlijk ook slecht ?

  Waar ik wel benieuwd naar ben is hoe jij om gaat met alle shit die je over je heen krijgt. Lijkt me zo verrot als je je eerlijke mening over iets geeft en dan zoveel negatieve reacties krijgt. Snap ook niet zo goed waarom mensen het nodig vinden om zoooo negatief te reageren.
  Ik wens je in ieder geval een fijn weekend en hoop dat je er beter mee om kunt gaan dan dat ik dat zou kunnen.

 58. Sally

  Cynthia.., wat erg dat mensen zo kunnen reageren.. ik snap niet dat mensen zo kunnen zijn.. prima dat ze het artikel vervelend of niet leuk vonden maar toch.., waar maken mensen zich druk om.

  Hopelijk trek je je er niks van aan.. al is dat soms denk ik heel lastig.

  Als ik bij een titel/artikel denk: dit vind ik niks of hier heb ik geen interesse in dan sla ik hem gewoon even over 🙂
  99% van je artikels vind ik top!
  Blijf vooral zo doorgaan zoals je nu doet.. je bent jezelf en je hebt het niet voor niets zo ver geschopt!
  Voor alle mensen die jou niet (meer) leuk vinden: ga op zoek naar een andere leuke blogger….. internet staat er tenslotte vol mee! Maar ga iemand niet zo afkatten, daar wordt het leven echt niet leuker door en het is zonde van je energie!

  Liefs!

 59. Tja

  Ach jij krijgt je geld ook makkelijk binnen met je spon.

  • Cynthia Schultz

   Flauw – en het is wel helder dat je geen idee hebt hoeveel tijd en werk er in het runnen van mijn bedrijf (blog en daarbij behorende kanalen) gaat zitten.

  • Lies

   Om even op Cynthia’s ‘hoeveel tijd en werk er in het runnen van je bedrijf (blog en daarbij behorende kanalen) gaat zitten’ te reageren: daar kies je zelf voor. Daarnaast is het echt niet zo dat jij de enige bent die harder werkt dan gemiddeld. Ik werk ook in de mediawereld en weet ik als geen ander hoe het is om ook in de avonduren en in het weekend met mijn werk bezig te zijn. Je moet je steeds maar voegen naar de mensen die je wilt spreken of waar je mee af moet spreken. Dat is niet op vrijdag om 17.00 uur afgelopen. Dat betekent niet dat ik bij elk commentaar dat ik waar dan ook over krijg het meteen maar over de ‘ja, maar ik werk hard’-boeg moet gooien. Daarnaast komt het een beetje denigrerend over dat je doet alsof niemand je ooit begrijpt. Zie jij wel in dat mensen met een werkweek van 40 uur ook hard werken? Of heb jij het gevoel dat wat jij doet veel zwaarder is?

   Om nog even op de inhoud van deze blogposts in te gaan. Ik werd blij van het idee dat je een tijdje geleden MissLipgloss verruilde voor iets waar je meer van je enthousiasme in kon leggen. Dit artikel voelt meer als opvulling terwijl je op een cruise zit dan puur enthousiasme. Tuurlijk mag je iets delen waar je niet tevreden over bent, maar ik dacht te hebben gelezen in je omschrijven dat je juist over dingen wilde schrijven die je inspireren, waar je blij van wordt. Daar hoort dit toch helemaal niet bij?

  • Cynthia Schultz

   Je moet die opmerking in context zien: ik reageer op een comment waarin wordt gezegd dat ik niet werk voor mijn geld. Ik claim ook niet harder te werken dan gemiddeld. Ik zeg niet dat ik hard of harder werk of het zwaar heb of wat dan ook. Er zijn ongelooflijk veel mensen die veel harder werken dan ik en nog veel meer die het zwaarder hebben dan ik. Dat betekent niet dat ik niet gewoon voor mijn geld werk, en dat is letterlijk wat ik in mijn reactie zeg. En het ‘maar ik werk hard’-argument gebruik ik nooit, dat heb ik vele jaren geleden wel afgeleerd 🙂
   Iemand zegt dat alles mij komt aanwaaien, ik geef aan dat dat niet zo is en dat ‘mag’ dan niet? Vind je dat zelf niet onredelijk?
   En ik heb dit artikel geschreven omdat het me bezighield, iets in me losmaakte. Het viel me op en over juist die dingen deel ik op mijn blog, want daar gaat Cynthia.nl over: zonder regels of beperkingen delen wat ik wil delen. Aan opvulling doe ik hier niet. Als ik om wat voor reden dan ook geen tijd heb om content te maken waar ik achter sta, dan komt er gewoon geen update.

  • Debbie

   De enige die het ‘ik heb het zo zwaar’-argument gebruikt ben jij Lies, niet Cynthia 😉

 60. Kim

  Hoi Cynthia

  Ik ben dit soort blogs niet van jou gewend. Je bent normaal altijd zo positief. Kreeg er echt een naar gevoel van. Natuurlijk mag jij je mening geven alleen een hele blog er over schrijven.. Deze is echt supernegatief. Jammer 🙁

  Groetjes Kim

  • Cynthia Schultz

   Dat snap ik, maar ik schrijf toch ook over dingen die me wel bevallen? Dus als iets me niet beviel, dan kan ik daar niet over bloggen? Dat is juist heel waardevol op zijn tijd, denk ik. Als iedereen zo zou ‘leven’ (online, maar ook offline), zou je nooit een eerlijke kritische review lezen.

 61. Silke

  Wat mij een dubbel gevoel geeft over dit artikel is dat het me hetzelfde gevoel geeft als haatreacties. Daar ben je zelf erg tegen, maar is dit artikel eigenlijk niet een grote haatreactie? Wanneer iemand een blogpost schrijft over waarom ze jouw blog zo enorm stom vindt, is dat dan niet exact hetzelfde? Tuurlijk, achter een blog zit een persoon. Maar achter een serie zitten ook mensen van vlees en bloed. Jij valt hen nu heel persoonlijk aan.

  • Saar

   Helemaal mee eens!

  • Cynthia Schultz

   Ik krijg veel persoonlijke aanvallen, ik zeg niks over de makers van de serie. Ik heb kritiek op het fictieve karakter in Girlboss, op de serie zelf, over de makers zeg ik niks want ik heb geen idee wie dat zijn. Daar zit wel een groot verschil in. Er worden onaardige dingen over mij als mens gezegd, dat doe ik hier niet. Ik hoop dat je dat verschil ziet.

 62. Jose

  Haha heerlijk artikel, love it. Heb de serie nooit gezien het verhaal sprak me niet zo aan 🙂

 63. Susanne

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik de serie wel amusant vond. Wel dat ik halverwege iets had van, kom, dit weten we nu wel, ga wat doen zeg. Maar jouw mening raakt me wel, in de zin dat het me een andere invalshoek biedt die ik wel snap ook als ik hem zelf niet zo heb ervaren. Dank je wel dus daarvoor. Hopelijk trek je je de negatieve commentaren niet te veel aan maar dat zal wel niet, je hebt hier vast wel een beetje een olifantshuid voor ontwikkeld.

 64. Laura

  Terwijl iedereen absoluut een eigen mening mag hebben, vind ik het wat ‘stom’ dat je hier een volledige blogpost aan wijdt. Dat je een serie geweldig vindt en daarover wilt vertellen, begrijp ik perfect. Maar een post schrijven, puur om iets af te breken waar mensen tijd, geld en moeite in hebben gestoken, om puur subjectieve redenen, dat vind ik persoonlijk wat onvolwassen.

  • Cynthia Schultz

   Mag ik je dan een oprechte vraag stellen? 🙂 Vind je dat reviews en artikelen alleen maar positief moeten zijn? Wat vind je er dan bijvoorbeeld van dat mensen op IMDB/Metacritic/in de NRC/Volkskrant negatief schrijven over films/series/boeken etc?

  • Maaike

   Recensies in bijvoorbeeld de Volkskrant, ook de negatieve, zijn doorgaans gestructureerde stukken met een duidelijke opbouw en opgaaf van reden van de beoordeling. Dit is geen recensie, dit is het ongefundeerd afkraken van een persoon/serie d.m.v. wat anekdotes; “de serie is stom, want de hoofdpersoon is stom want ze dot en dit en dat, dit vind ik ook stom, ohja ze is wel creatief hihi maar vind het nog steeds een stomme serie, ok doei!”

   Hebben ze bij het eerste Journalistiek nooit verteld dat “stom” en “leuk” uit den boze zijn? 🙂

   Je kan heus goede reviews schrijven, ik heb ze vaak genoeg gezien (over beautyproducten bijvoorbeeld), maar als je dit een goede/professionele review (of “recensie”) noemt, dan zou ik nog eens kritisch naar je daadwerkelijke potentie en in hoeverre je die echt benut kijken.

   Het viel mij ook op dat je ergens verderop in de comments benoemd dat deze blogpost best kan “want ik val niemand aan als persoon.” Je beseft je wel dat deze serie gebaseerd is op een echt persoon? Zelfs al zal ze dit hoogstwaarschijnlijk nooit lezen, je valt alsnog iemand persoonlijk aan, direct of indirect.

   Nou goed, ik kan er kort of lang over zijn, wat mij betreft sla je de plank hiermee volledig mis. Jammer!

  • Cynthia Schultz

   Bedankt Liza, het is prima om te discussiëren en meningen uit te wisselen, zolang het respectvol blijft.
   Verder: Daar heb jij gelijk in – maar ik schrijf hier ook geen recensies a la Volkskrant en dat streef ik ook niet na. Ik noemde juist ook IMDB/metacritic etc om het over meningen van ‘de gewone mens’ te hebben. Er zijn trouwens ook wel gerenommeerde recensenten die films en series genadeloos neerhalen. Ik bedrijf hier geen journalistiek – op mijn blog zijn geen regels en blog ik over wat mij bezighoudt. ‘Stom’ is misschien een kinderlijke omschrijving, daar heb je gelijk in.
   De serie is trouwens geïnspireerd op. Sophia in de serie is niet Sophia in real life. Ik heb het in mijn blogpost over Sophia in de serie en het is dus helemaal niet mijn bedoeling om Sophia Amaruso neer te halen. (Hier bijvoorbeeld het niet zo onderbouwde neerhalen van een kinderfilm op Volkskrant: https://www.volkskrant.nl/film/niets-rechtvaardigt-een-uur-lang-brandweerman-sam~a4508280/)

 65. Michelle

  Je verwoord exact de gevoelens die ik over deze serie heb! Maar zelf wist ik ze niet onder woorden te brengen. Ik was enorm gefrustreerd door Sophia, maar kon niet uitleggen waarom. Je neemt me de woorden uit de mond.

 66. Sanne

  Ik vond girlboss juist geweldig! Heel herkenbaar dat ‘volwassen moeten worden maar dat eigenlijk niet willen’

 67. Julie

  Wauw Kirsten, wat moet jij gefrustreerd zijn dat je überhaupt de moeite neemt om vijf of zes keer te reageren terwijl je er in het geheel geen nieuw punt mee maakt. Lijkt me heel vervelend om je zo te voelen. Hopelijk krijg je een leuk weekend en ben je snel iets vrolijker. 🙂

  Oke en nu on topic: de site heet Cynthia en er staat bij dat het gaat over ‘dingen waar Cynthia zich mee bezig houdt’, dus ik zie geen probleem. Blijkbaar houdt Cynthia zich bezig met deze serie. Vind het een prima artikel, je hoeft ook niet overal laaiend enthousiast over te zijn.

  Fijn weekend allemaal!
  Oh enne Cynthia, trek je die negatieve reacties alsjeblieft niet te hard aan. Dat soort mensen zijn gewoon jaloers.

  • Cynthia Schultz

   Thanks 🙂 dat is inderdaad waar mijn site over gaat.

  • Kirsten

   Ik hoef mijn punt niet te maken, omdat anderen dat al gedaan hebben en daar sta ik achter. Dus sta ik ze daar in bij. Wat heeft dat in hemelsnaam met gefrustreerd zijn te maken?
   Maar dit punt wil ik best maken: Als iemand hier laat weten dat hij of zij het ergens niet mee eens is, dan valt dat direct onder de noemer ‘jaloers’. Dat vind ik bijzonder knap bedacht. Jij ook een fijn weekend!

 68. Evelyne

  Ik heb eigenlijk geen mening over de serie. Waar ik wel een mening over heb is dat ik het fantastisch vind dat je mensen “triggert” om hun mening over het artikel te ventileren. Je moet van tevoren bedacht hebben dat er mensen negatief zouden reageren, je loopt al lang genoeg mee. En toch doe je het! Badass en petje af ?

 69. Nicole

  Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik nog nooit op deze manier naar de serie heb gekeken. Ik vond het best een grappige serie, maar je hebt wel gelijk. Ze is echt een luie, onverzorgde dame en zeker geen voorbeeld ook eigenlijk. Het is niet een hele inspirerende serie, ze is niet echt een ‘girl boss’ op de manier waarop ik die term interpreteer. Leuk artikel!

 70. Nienke

  Haha, geweldige review! Zo droog, zo nagel op de kop! Ik ben na een halve aflevering gestopt met kijken. Blij dat ook hier onze smaken overeen komen! Altijd als ik een nieuw boek wil lezen neem ik een kijkje op je Goodreads pagina, nog nooit teleurgesteld geweest!

 71. Engelina

  Ik ben dus niet de enige die de serie stom vind! Mijn broertje van 15 had dit een keertje aan staan en ik heb toen een paar afleveringen meegekeken maar werd er gewoon zenuwachtig van. Ik heb geeneens interesse meer om het boek te lezen .

 72. Rozan

  Ik vind een artikel over iets stom vinden eigenlijk wel verfrissend en eerlijk. Lekker blijven doen hoor!

 73. Sandra

  Jammer hoor! Ik vind dat je hier echt de plank mee mis slaat. Natuurlijk mag je een mening hebben. Maar in dit artikel kraak je de serie echt af. Ik kan mij goed voorstellen dat dit niet goed overkomt op mensen. Voor mijn gevoel heb je dit artikel met negatieve energiege schreven. Ik vind dat je door dit artikel erg je mening wilt opleggen op andere. Erg jammer. Naar mijn mening had je artikel beter over gekomen als je eerst de positieve (wat jij wel interessant vond) dingen aan de serie had geschreven (wat je overigens niet echt gedaan hebt). En daarna de nadelen. Op die manier hoef je de serie niet stom te noemen, beter beschreven was: Wat ik minder interessant vond aan de serie.
  Persoonlijk vind ik je blog er echt op achteruit aan het gaan. Voorheen toen het nog misslipgloss.nl was keek ik elke dag. Tegenwoordig eens in de week.

  • Kirsten

   Inderdaad. Ik denk er precies zo over.

  • Jo

   Helemaal mee eens. MissLipgloss was leuk, deze nieuwe versie van het blog stukken minder.

 74. Anna

  Je kent het gezegde “De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet” zeker nog niet?

  • Kirsten

   Hahahahha! Ze kan zichzelf nul procent identificeren. ?

  • Cynthia Schultz

   Hoi Kirsten! Je bent op mijn site, dus je mag me gewoon rechtstreeks aanspreken ipv in de derde persoon over me praten. Dankjewel 🙂

  • Kirsten

   Ik sprak tegen Anna. Dus tja, dan ben jij derde persoon!

 75. Anna

  Je kent het gezegde zeker nog niet? De pot verwijt de ketel….

 76. Glamourista

  Jaaaaa! Ik deel je mening echt volledig, Cynthia! Ik begrijp niets van de hype… volgens mij ben ik niet eens aan aflevering 2 begonnen omdat ik het hoofdpersonage niet kon uitstaan. Alles willen maar er niks voor willen doen, allergisch aan dat soort mensen!

 77. Lot

  “Ze denkt in geld. De rest interesseert haar weining” “Ze heeft alleen interesse in X als ze geld kan krijgen”- Cynthia, die pas artikelen schrijf over koffers, etentjes, e-readers en talloze andere dingen als ze ze gratis heeft geschooid.

  “Met weinig werk veel geld verdienen: nice, moet ze gedacht hebben” – Cynthia, die een filmpje maakt over haar kapsel terwijl ze al 2249 andere artikelen over haar kapsel heeft geplaatst (aldus de zoekmachine op je website.

  En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik zal de oude koeien uit de sloot betreffende eerdere twijfels aan “eerlijk over beauty” en jouw woorden over “mensen voor de gek houden met dollartekens in je ogen” maar achterwege laten. 🙂

  Vind je dit niet een beetje hypocriet? De pot verwijt de ketel? En ik ben misschien ook wat hard, maar ik vind het echt een raar artikel. Je hebt de overstap gemaakt naar een andere website zodat je “alleen dingen kan delen die je écht de moeite waard vind. Wanneer je iets écht wil delen, waar ik inspiratie van krijg en creatief van wordt.” Zijn dit nou oprecht de artikelen waar jij zo’n spark van krijgt? Waar je blij, creatief en geïnspireerd van wordt? Andere mensen (want mind you, het weliswaar fictieve karakter is nog steeds gebaseerd op een echt persoon) afkraken in een verder vrij leeg artikel is datgene waar jij in de de laatste Misslipgloss jaren naar streefde en nu eindelijk kan delen? Sorry, maar ik zie het niet.

  • Zappy

   Om alleen even op het eerste zinnetje te reageren….hoeveel mensen zouden werken als het geen geld zou opleveren…hoeveel mensen? Ik wil getallen…..ben het zo zat vloggers en bloggers telkens weer aangevallen worden. Dit is hun werk! Je werkt om geld te verdienen anders doe je het niet. Dat je je werk leuk vindt is mooi meegenomen maar iedereen vergeet dat dit ook werk is.
   Hoe kan je Cynthia vergeleken met dat meisje…ze steelt, ze verkoopt dingen door om extra geld te verdienen…..als je het vervelend vindt dat bloggers etc geld verdienen (en gratis spullen krijgen) door hun werk dan moet je ze maar niet volgen. Lijkt mij zo vermoeiend om iedere keer weer geïrriteerd te raken maar toch nog komen kijken….snap het gewoon niet.

  • Kirsten

   Lot verwoordt precies zoals het is.

  • Lisanne

   Ik denk er ook zo over Lot.
   En ehhh… ligt het nou aan mij of is het commentaar dat het met Cynthia eens is hoofdzakelijk collegabloggers?
   Degenen die kritisch zijn op het artikel hebben vaak geen website gelinkt. Is me trouwens al vaker opgevallen.

  • Cynthia Schultz

   Dat klinkt als een aanname, maar ik hoop dat je dat zelf ook ziet 🙂 ik ken van de mensen die reageren praktisch niemand persoonlijk.

  • Kirsten

   Mij ook Lisanne.

   Wat mij ook opvalt in al die jaren, is dat er steeds meer bloggers stoppen, minder doen, wat anders gaan doen..

  • Vera

   Misschien begrijp ik je punt een beetje hoor maar ik vind je reactie nogal fel.
   Ik zie de vergelijking met gewoon hard werken (zoals heel veel mensen gewoon doen) met de zovele extra’s. Wie krijgt er na een week hard werken nou een cruise, of een andere reis, aangeboden (of inderdaad, Cynthia ontvangt vele geweldige artikelen om te reviewen en heeft zelfs niet hoeven te sparen voor haar prachtige gordijnen). Ik heb inderdaad niet het idee dat Cynthia daarvoor veel harder werkt dan een gemiddeld iemand die een volle werkweek op een kantoor of andere baan heeft. Daarom snap ik echt het gevoel wat veel mensen krijgen als bloggers/vloggers aangeven erg hard te werken. Uiteraard werken ze hard en zijn ze absoluut niet lui. Maar dat is precies zo bij de meesten van ons. Misschien verzacht het voor sommige reageerders wel om dit te erkennen.

   Maar los hiervan vind ik het juist mooi om te zien dat iemand dit voor zichzelf heeft opgebouwd. Mooi toch voor Cynthia dat ze zo kan leven?! En ik vind het juist prettig dat er artikelen zijn waarin Cynthia zich kritisch opstelt en haar eerlijke mening geeft. Misschien was het wel wat handiger dit artikel te verpakken in een review of weer een post waarin meerdere series worden beoordeeld.

  • Lidewij

   Dames, dat jullie zuur zijn omdat jullie je werk niet leuk vinden is toch niet Cynthia’s schuld? Dat is je eigen schuld. Ik werk me ook het apezuur maar ik vind het hartstikke leuk, lekker toch. Als je niet blij bent met je baan heb je twee keuzes: je zoekt een andere baan (als dat kan) of je neemt het voor wat het is en jammer dan. Maar iemand anders naar beneden halen omdat ze blij is met wat ze doet en het iets is waar jij ook blij van zou worden als het jouw baan was is wel heel laf. Was het azijn in de aanbieding?

 78. Femke

  Ik deel je mening volkomen! Vond de serie precies om dezelfde redenen niet leuk, en ben halverwege aflevering 6 gestopt. Fijn juist dat je hier ook zo eerlijk over bent. Er was zo’n grote hype rondom de serie ‘Girlboss’ maar sinds het is gelanceerd, is het akelig stil. Vond ik ook al veelbetekenend. Ben ook blij dat er geen tweede seizoen komt…

 79. Zappy

  Haha, sommige reacties zijn echt hilarisch, het hebben van een persoonlijke blog betekent (althans in mijn wereld) dat je persoonlijke artikelen post. Verhalen, reviews, meningen enzovoort. Dit betekent ook dat je af en toe je ei kwijt wil, zoals je dat bij een vriendin doet. Van jo, ik heb een film gezien en die was ZO slecht….blablabla. Kan je je voorstellen hoe bizar het zou zijn als je vriendin dan zoooo heftig zou reageren…Ieder zijn mening maar laat Cynthia ook haar mening geven. Waarom zo bot reageren? En voor mensen die denken dat videos maken en blogposts schrijven, netwerken, adverteerders happy houden, hoofd boven houden in YouTube land en duizend andere dingen die Cynthia rekening mee moet houden, makkelijk is/gaat, zou ik willen voorstellen om het een maand lang te proberen….kijken wie het laatst lacht. Live and let live. Wat anderen doen heeft NUL invloed op jouw leven. Denk jij maar aan jezelf. One love.

 80. Melanie

  Wat grappig dat jij dit ook vindt. Ik vind vooral de hoofdpersoon bloedirritant. Ik kan me op geen enkel punt met haar identificeren en in het echte leven zitten dit soort personen ook in mijn ‘allergie zone’. Eigenlijk ben ik alleen daarom afgeknapt op deze serie en na de derde aflevering gestopt. Jammer, want ik had gedacht dat ik het een leuke serie zou vinden.

 81. Lara

  Misschien deed de hoofdpersoon haar wel iets te veel denken aan haar voormalige beautygloss bestie.

  • Diana

   Waarom hebben ze eigenlijk ruzie?

 82. Monica

  Wat een pittige reacties hier zeg. Jeetje! Het blijft toch echt Cynthia dr blog en haar mening. Het kan toch niet altijd positief zijn. Mensen die gemene opmerkingen maken, is dat nou echt nodig?

  Ik vond de serie zelf ook tegenvallen en vond de houding van de hoofdrolspeelster ook raar. Buiten dat zaten er wel grappige stukjes in maar niet voldoende voor mij om alles af te kijken.

 83. Eva

  Wat je stoort aan een ander leeft in jezelf.

  • Kirsten

   Nee joh, ze herkent zichzelf hier helrmaal niet in! 😉 Dat vind ik nog het meest komische van dit hele ‘artikel’.

  • Charlotte

   Hoi Kirsten, ik snap niet goed waarom je de hele tijd terugkeert naar de site om negatieve comments te plaatsen. Als je Cynthia niet kan hebben, ga dan gewoon niet naar haar persoonlijke blog?

 84. Tanisha

  Ik volg je al jaren. En mijn complimenten voor cynthia.nl. Ik vind het persoonlijk een eerlijke site met een zeer divers aanbod aan onderwerpen. Maar een heel artikel wijden aan iets wat van alle kanten ‘ stom’ is.. vind ik persoonlijk een beetje heftig. Misschien valt het beter wanneer je meerdere series vergelijkt in een artikel. Wanneer ik wakker ben bezoek ik diverse sites. Waaronder die van jou. Voor mijn gevoel begin je de ochtend met een bonk aan negativiteit. En ja ik koos er zelf voor om op het onderwerp te klikken.. maar ik had eigelijk een ludieke wending verwacht in het artikel.

  • Kirsten

   Helemaal eens. Vind het overtrokken en zelfs kinderachtig.

  • Kirsten

   @Thessa, ik ben in ieder geval 39 en het volledig met Lila eens.

 85. Lila

  Zoals jij vindt dat de hoofdpersoon te makkelijk aan een baan komt, vind ik dat jij te makkelijk aan jouw spullen/reizen komt. En als je het niet aangeboden of opgestuurd krijgt, laat je jouw management er wel naar vragen. Dus Ik snap dat deze serie je raakt.

  • Kirsten

   Helemaal met jou eens. Goed gezegd.

  • Thessa

   Sorry ik ben echt heel erg benieuwd naar hoe oud jij bent als je zoiets zegt.
   Volgens mij heb je niet door hoe hard en veel Cynthia heeft gewerkt om op deze positie te komen.

   Als je jaloers bent op de aanbiedingen die ze krijgt, oke, daar kan ik bij inkomen.
   Maar ze krijgt het niet voor niks.. denk dat je een reality check nodig hebt :S

  • Kirsten

   @Thessa, ik ben het eens met Lila en ik ben 39. Weet niet wat jij voor theorie hebt over leeftijden?!

  • Maartje

   Precies dit!

  • Thessa

   @kirsten, omdat ik de reactie van deze persoon ondermaats en kinderachtig vind. En alsof ze cynthia pas net volgt en geen besef van haar werk historie heeft. Ik hoop zelf dat ik over 9 jaar niet zo gefrustreerd reageer op mensen die jonger zijn en succesvoller zijn. Al je reacties komen heel jaloers over. En het internet wordt steeds meer gebruikt als een uitlaatklep maar please houd even respect voor jezelf.

  • Laura J

   Jeetje Lila, waarom zoveel frustratie over het feit dat Cynthia spullen/reizen krijgt? En waarom moet je er een label op plakken in de zin van “ze krijgt dit TE makkelijk”? Ook al benadert ze soms een bedrijf zelf met de vraag of ze iets op willen sturen, wat is hier dan mis mee? Ja, het is een mooie bijkomstigheid van haar werk en daar mag je jaloers op zijn, maar het is geen stelen of bedriegen of iets waar niks tegenover staat. Bedrijven maken gebruik van haar bekendheid en bereik (dingen die ze heeft op moeten bouwen en voor heeft moeten WERKEN) en een artikel/video over een gekregen product is ook gewoon werk.
   Ik wil gewoon graag snappen wat je zo verkeerd vindt aan “makkelijk spullen krijgen”. Zolang het maar duidelijk is dat het gaat om gekregen producten of sponsoring, zie ik het probleem namelijk niet.

 86. Kelly

  Ik dacht dat ik de enige was die dit vond! Ben ik blij dit te lezen… exact dezelfde mening over deze serie. Ik kreeg er gewoon geen positief gevoel van, alles kwam nogal vanuit een arrogante houding vond ik.

 87. bonnie

  Hai Cynthia,

  je hebt gelijk. Ik vond Sophia ook een trut. Ik heb wel de hele serie afgekeken, en uiteindelijk iets meer empathie gekregen. Sommige mensen zijn ook verbitterd, en moeten misschien door zo’n fase om uiteindelijk een mooier mens te worden? Hoop ik! Ik ga seizoen twee wel kijken. Jij?

  • Cynthia Schultz

   Ja daar zit ook wel wat in natuurlijk! Ik kan ‘niet-perfecte’ karakters ook enorm waarderen, Breaking Bad is een van mijn favoriete series bijvoorbeeld. Seizoen twee komt er niet maar ik was hem ook niet gaan kijken als hij wel kwam.

 88. Donna

  Ik snap het commentaar hier niet zo. Mag je dan alleen maar positieve recensies online plaatsen? Ik vind het juist fijn als iemand eerlijk en negatief durft te zijn! Deze serie leek me al niks, maar nu weet ik zeker dat ik er niet aan ga beginnen.

  • Anne

   Mee eens! Ik word er een beetje moe van dat je alleen maar positieve meningen mag geven. Als je op een nette manier je mening geeft, positief of negatief, dan heb ik daar respect voor. Jammer als er dan aanvallende reacties komen op een nette, negatieve mening. Je hoeft er niet mee eens te zijn, maar reageer dan op een respectvolle manier.

 89. femketje

  ik vond er af en toe wel grappige stukken in zitten, maar net zoals je zegt: ze blijft een verwend nest!

 90. Thessa

  O wat heerlijk artikel.
  Dan waarschuw ik je maar vast voor de serie van Marvel : Iron Hand
  (als ik de titel nu goed heb)

  Wij vinden de hoofdrolspeler echt een zeikerd worden haha.
  Valt ons wel bij meerdere Marvel series op.

  • Femke

   Je bedoelt Iron Fist 🙂

 91. Stephanie

  Ik ken de boek niet en de serie ook niet. Dus kan nog geen mening geven. Maar ken de actrice wel en die vind ik wel leuk in series en films spelen.
  Dus wel kijken en zien of ik het leuk of ook bagger vind. of niet kijken en twijfelen of ik het leuk zou vinden.
  Wat een gepieker op een vrijdagmiddag ??

 92. Tessa

  Ik respecteer je mening, maar ik ben het er niet mee eens. Het is een leuke serie, gewoon ter ontspanning. Je hoeft er niets uit te halen, daarvoor kan je ander soort series/documentaires/films kijken. Ik vind het persoonlijk ook echt onnodig om een heel artikel te wijden aan iets wat je stom vindt. Wat wil je ermee bereiken?

  • Cynthia Schultz

   Smaken verschillen natuurlijk! Leuk juist dat jij er plezier aan beleeft 🙂 En antwoord op je vraag: net als bij een positieve review: mijn mening geven en daarover schrijven op mijn blog. Het hoeft niet altijd lyrisch te zijn, een beetje kritisch en negatief zijn is juist goed.

  • Monique

   Ik sluit me graag aan bij Tessa. Ik snap wat je zegt op haar reactie, echter vind ik wel dat je iedereen die deze serie wel leuk vind een schijtgevoel geeft. Er is namelijk totaal geen ruimte voor een andere mening en dat stoort me.

  • Cynthia Schultz

   Natuurlijk wel! 🙂 iedereen mag toch zijn of haar mening hebben over deze serie? Dit is die van mij. Als jij er wel van geniet dan is dat toch top? Ik zeg niet dat dat niet mag of kan.

 93. Kim

  Wat leuk om een keer je ongezouten mening te lezen! Alle recensies die ik tot nu toe heb gelezen waren allemaal overwegend positief dus dit is een mooie afwisseling. Persoonlijk vond ik de hoofdpersoon ook niet echt sympathiek maar vind wel dat ze een persoonlijke groei doormaakt waardoor ze een doel en een passie krijgt in het leven. Ze heeft een sterke persoonlijkheid (al dan niet een negatieve) en dat maakt deze serie wel even anders dan de gemiddelde cliché “vrouwenseries”. Al met al vond ik het toch een vermakelijke serie met niet te veel diepgang – ideaal voor de zondagmiddag.

 94. Judith

  Ik heb de serie wel helemaal afgezien (vooral omdat ik wel fan ben van de actrice in andere films/series), maar nu ik dit artikel zo lees, kan ik mij er wel een beetje in vinden!

 95. Willemse

  Wat een heerlijk artikel om te lezen 🙂
  Jouw site straalt vooral positieviteit uit, en hoewel je mening negatief is (waar ik het helemaal mee eens ben trouwens!) vind ik dit toch een positief artikel.
  Je laat maar weer eens zien dat je een eigen mening mag hebben en dat je echt niet alles leuk hoeft te vinden waar de rest van de meute blijkbaar mee wegloopt.
  Ik hou zowiezo niet van dit soort serie’s,net als Sex and the city, Gilmore girls e.d. vond ik waarschijnlijk als bijna enige vrouw niet te pruimen haha
  Misschien een tip ; Ozark is wel een aanrader.
  Je moet wel door het eerste saaie half uur komen, maar deze serie is super goed gecast, en bevat veel onverwachte wendingen.
  Tot nu toe vind ik het iig heel leuk.

  • Cynthia Schultz

   Dank voor je reactie! Ik vind een kritische negatieve review op z’n tijd prima. Wel opvallend dat een kritische negatieve review over cosmetica wel wordt geaccepteerd, maar dat veel mensen dit niet kunnen waarderen. Observatie 🙂

  • Liza

   @Cynthia: dat vind ik vrij logisch eigenlijk. Bij een kritische review over een make-up product kan je de overweging maken of je er wel of niet geld aan gaat uitgeven. Je hebt er daadwerkelijk iets aan. Terwijl bij een artikel als dit, sommigen zich afvragen ‘is dit nou het artikel van de dag? Wat is de meerwaarde hiervan?’ Dan is het niet gericht op het hebben van je mening er over, want dat is prima, maar meer een kosten-baten analyse.

   Dat is niet per se mijn mening, maar ik snap het wel. Voornamelijk als het ’t enige artikel van de dag is. Persoonlijk vind ik het wel een fijne afwisseling. Wel een kritisch puntje: is jouw negatieve review ook niet negatief omdat je zelf een GirlBoss bent en ergens niet wilt dat die groep mensen zo neer wordt gezet en je je totaal niet in haar kan vinden? Ik ken de serie zelf niet hoor, maar was een gedachte

  • Cynthia Schultz

   Snap ik ergens wel, maar ook niet. Ik schrijf over zoveel onderwerpen waar je niet per se wat aan ‘hebt’ maar die meer mijn mening, ervaring of observatie zijn. En ergens is het ook wel kosten/baten, want: ga je je tijd investeren in deze serie? Dus niet met geld, maar met tijd.
   En over waarom ik me aan haar stoor: nee ik denk niet echt dat dat het is… ik zou mezelf ook niet zo snel een Girlboss noemen denk ik 😛 ik stoor me gewoon aan de dingen die ik benoem in de blogpost, zoals haar luie verwende gedrag et cetera. Ik kan me echt 0% met haar identificeren, dat zal het ook zijn. Al kan ik me ook niet identificeren met vele andere film- of seriekarakters en dan vind ik het nog steeds leuk, haha. Snap je me nog? 🙂 oh en ik update Cynthia.nl altijd max 1 keer per dag, nooit twee keer. Dus een artikel is altijd het enige artikel van de dag 🙂

  • Liza

   Bedankt voor je reactie! Ik moet zeggen dat ik best wel schrik van de hoeveelheid negatieve comments die deze middag nog geplaatst zijn nadat ik gereageerd heb. Ik vind dat je er goed op reageert en het spijt me dat het tot in het extreme getrokken is.

   Om terug te komen op je reactie: vroeger was het nog wel twee keer, maar dat ter zijde. Het is 1 bonk negativiteit op de dag terwijl als er daarna nog een positief artikel online kwam dan had het veel minder zo’n negatieve lading. Mensen hebben er voor hun gevoel weinig aan. Ik snap met je onderbouwing waarom de serie je totaal niet goed bevallen is, dat wel. Maar ik denk dat met tijd mensen net zo goed 1 aflevering konden kijken en er dan zelf wel achter waren gekomen. Dat is wat anders dan 10x een foundation moeten proberen totdat je de goede hebt gevonden AKA meer kosten.

   Anyway ik waardeer je eerlijkheid over deze serie, laat zien dat je niet schroomt om je mening te geven ongeacht of deze negatief is.

 96. Heleen

  Van A-Z mee eens! Ik heb nog nooit een serie gezien waarin ik de hoofdpersoon zó onsympathiek vond. Een puntje wat je niet hebt opgeschreven maar waar ik me ook rot aan ergerde was dat ze ontzettend van haar vriendin probeert te profiteren! En als die vriendin dat uiteindelijk niet meer pikt dan stopt ze de hele vriendschap maar. Wat voor naar mens ben je dan?

  Als ik Sophia was dan zou ik absoluut niet blij zijn met hoe ik werd neergezet. Daar heb ik echter niets over gehoord, dus misschien is ze in het echt ook wel zo?

 97. Ina

  Helemaal met je eens! Ik heb de serie uitgekeken omdat het korte afleveringen waren, maar ik stoorde me ook superhard aan haar om de redenen die je genoemd hebt! Gelukkig ben ik dus niet de enige 🙂

 98. Judith

  Jeetje wat negatief. Ik vraag me af waarom je een heel artikel schrijft, je tijd in investeert over één serie?

  Verder is je blog top hoor! Deze is alleen opvallend en niet “hygge” zoals ik de rest van je blog wel uitstraald.

  • Cynthia Schultz

   Ik blog over wat me raakt of bezighoudt. In dit geval is dat niet anders. En ik claim nergens een hyggelig blog te hebben, wat negativiteit, een kritische houding en wat ‘schuring’ op zijn tijd vind ik alleen maar goed. Bedankt voor je positieve feedback 🙂

 99. Marleen

  Hahah Cynthia, ik moet echt lachen om dit soort artikelen! Super mooi dat je gewoon een heel artikel hieraan wijdt :D. Ik moest ook even door irritante momenten kijken in het begin, maar moet zeggen dat ik de humor in de serie wel echt leuk vond 🙂 Maar overall zou ik er geen tweede seizoen van hoeven zien.

 100. Naomi

  Is het boek wél een aanrader?

  • Gerlinde

   Ja! Daarin vertelt (de echte) Sophia dat ze inderdaad stomme dingen heeft gedaan waar ze nu niet meer trots op is en dat je juíst hard moet werken en eerlijk moet zijn.

  • Maud

   Ik heb het boek gelezen en ik vond het een heel inspirerend boek! Staan veel tips/levenslessen in en bij heel veel dingen die ik las dacht ik echt jaaaa hier ben ik het helemaal mee eens!

  • Naomi

   Bedankt voor jullie! Ik zet hem op mijn lijstje 🙂

 101. Milou

  Wat een negatief artikel, ben ik helemaal niet gewend van je haha 😉 Ik vond de serie best wel leuk en vindt het jammer dat er geen 2e seizoen komt! Omdat ik het idee had dat ze aan het einde van de serie wat meer bijdraaide en dat je haar karakter wat zag veranderen, was ik wel benieuwd hoe het in het volgende seizoen verder zou gaan. Ik heb het boek ook nooit gelezen, maar als dat heel anders is dan kan ik mij voorstellen dat dit tegenvalt.

 102. Wendy

  Lol, als jij een heel artikel wijdt aan waarom het slecht is moet het wel heel erg zijn! In alle jaren dat ik je blog lees heb ik denk ik maar een handjevol negatieve artikelen gelezen. Thanks voor de heads up 😉

 103. Annemiek

  Ik vond de bredere verhaallijn wel leuk, niet geweldig maar wel oké. En ze groeit wel wat gedurende de serie.
  Ik vind bijv Carrie van homeland (oké wel een ander kaliber serie) ook echt dom en irritant, maar vind het alsnog wel een goede serie. (Wel veel beter dan girlboss dus maar Carrie is gewoon een draak Haha)

  • Cynthia Schultz

   Oh man!!!! Ik werd helemaal GEK van Carrie na een paar seizoenen. Daardoor ben ik wel gestopt met kijken al vond ik de serie verder wel goed.

  • Ingrid

   De serie Homeland zijn wij om die redeneren ook gestopt met kijken. Zo jammer van de hoofdpersonage want op zich is het een goede serie. Wij ergerden ons ook te erg aan Carrie.
   Girlboss ga ik me niet eens aan wagen dan!!

  • Annemiek

   Haha, daar kan ik dan nog wel overheen kijken ofzo! Als de lijn van de serie me bevalt dus. In een boek vind ik dat wel lastiger, dan moet je je toch meer inleven en dat vind ik dan echt niet leuk. Misschien moet je een lijstje met leuke en stomme karakters uit series maken :p

  • Lidewij

   Maar Carrie is ziek, dat vind ik wat anders! Ik heb Girlboss niet gezien of gelezen maar Sofia lijkt me echt naar qua persoonlijkheid en Carrie bedoelt het wel goed maar is ziek en kan zonder medicatie haar werk beter doen (denkt ze). Dat vind ik wel echt anders.

 104. Lenneke

  Ik ben ook gestopt met kijken. Vond het niet per se een straf om te zien, maar vond het ook niet goed. Door jou ben ik wel Okja gaan kijken! Ben alleen in slaap gevallen, dus moet nog even een tweede poging doen. En heb je nog series die je aanraadt? 🙂

 105. Iris

  Ik ben het compleet met je eens! Heb de serie wel uitgekeken, omdat ik zelf ook met vintage kleding werk en dat wel leuk vond aan de serie en omdat ik zelf scenario’s schrijf en ik ook wel een hekel heb aan perfecte, super sympathieke personages, en dan vind ik het wel interessant om te zien hoe andere schrijvers een imperfectie, onsympathieke personage toch een serie kunnen laten dragen. De actrice heeft iets, waardoor het enigszins kijkbaar blijft, maar scenarieel gezien is het echt één grote flop.

 106. Rowan Chanel

  Een goede vriendin van mij raadde deze serie echt van harte aan. Ik vind de actrice ook erg leuk, ze speelt in meerdere films.
  Maar toen ik de trailer ging kijken van Girlboss dacht ik al direct: Nèh, ga ik niet doen.
  Ik ben een echte humor liefhebber, maar niet als het geforceerd is.
  Kan zo ook best wel eens helemaal in een deuk liggen bij serieuze films, puur omdat ík er dan wél de humor van in zie 😉
  Misplaatst of niet, ontneem je zelf nooit de slappe lach haha!

 107. Joyce – Lemonylifenl

  Ik ken de serie en het boek niet maar als ik jou zo hoor is het inderdaad maar een vreemde serie als het inspirerend moet zijn!

 108. Esmée

  He-le-maal mee eens!! Wat een buttserie was dit zeg, onwijs slecht neergezet en haar gedrag is tenenkrommend! Had er meer van verwacht
  🙁

 109. Charile

  Helemaal mee eens! Ik ben na 3 afleveringen gesopt, ik ergerde me aan alle punten die jij ook noemt hihi

 110. Eveline Fleur

  Ik wil sowieso eerst nog het boek #girlboss lezen voordat ik aan de serie begin, maar als ik het zo lees kan ik het ook prima alleen bij het boek laten. 😉

 111. Annelien

  Eens! Vond het ook een hoog gehalte ‘plaatsvervangende schaamte’. Deze houding is juist eentje waarbij je weinig kans hebt op succes in het echte leven.

 112. Natalie

  Jemig, niemand dwong je om te kijken toch?

  • Cynthia Schultz

   Jemig, niemand dwong je deze blog te lezen toch? 😉 En inderdaad, dat klopt, maar dan mag ik er toch een mening over hebben en die delen? Net als dat ik ook heel lyrisch over series kan zijn.

 113. Tineke

  Dit klinkt niet heel erg goed. Deze serie stond nog wel in mijn lijstje om te gaan kijken, maar ik denk dat ik het nu maar laat.
  Liefs

 114. Liset

  Ik vond het juist een erg leuke serie! 🙂 Ik heb er van genoten en vind het juist balen dat er geen tweede seizoen komt. De serie is lekker rauw, een leuke rock ’n roll vibe en gewoon erg vermakelijk. Ik denk dat je de serie ook niet al te serieus moet nemen als een inspirerend verhaal, het is losjes gebaseerd op het verhaal van Sophia en daar is een serie van gemaakt. En een aflevering was vaak maar 25 minuten, waardoor je hem gauw even tussendoor kon kijken. Smaken verschillen :).

  • Femke

   Eens!

  • Debby

   Ik vond het ook een erg leuke serie en vind het spijtig dat hij niet verder gaat 🙁

  • Nadine

   Mee eens! Ik zou het niet te serieus nemen.. dat laten ze ook zien in de eerste aflevering. Ik heb het boek ook gelezen, en dat is wel bedoeld als een inpspirerend verhaal. Deze serie is gewoon vermaak ??

  • Veerle

   Helemaal mee eens! Het is gebaseerd op het boek, ze hebben het karakter van Sophia net wat meer aangedikt. Plus, als ik het me goed herinner uit het boek, heeft Sophia in haar jongere jaren ook gestolen en kwam ze op me over als het personage Sophia in de serie (alleen die dus net wat meer aangedikt). Ze is juist verandert, en daarom vind ik het jammer dat er geen tweede seizoen komt. Ik vond de serie heerlijk anders en lekker tegendraads!

  • Veerle

   Helemaal mee eens! Het is gebaseerd op het boek, het personage Sophia in de serie is aangedikt (of misschien ook niet, wie weet). Daarnaast kan ik me herinneren uit het boek dat Sophia vroeger spullen stal, dat zijn haar fouten geweest en daar heeft ze weer van geleerd. Mede daarom vind ik het jammer dat er er geen volgend seizoen komt! Ik vind de serie heerlijk anders en lekker tegendraads!

  • Annika

   Helemaal eens met Liset. Ik heb deze serie in het vliegtuig gekeken en het was heerlijk. Vermakelijk is het inderdaad het goede woord. Als we series allemaal te serieus gaan nemen, dan gaan er rare dingen gebeuren! Smaken verschillen, maar hoe Sophia in het artikel wordt omschreven vind ik persoonlijk nogal kort door de bocht.

 115. Marieke

  Ik ben het 100% met je eens. Ik vond de serie ook echt tenenkrommend en ben daarom halverwege afgehaakt. Ik kon het gewoon niet aanzien 🙂

 116. Natasja

  Yes, eindelijk iemand die het met me eens is! Jij hebt precies beschreven wat ik ook al bedacht had. Ik ben ook blij dat er geen volgend seizoen komt.

 117. Wieneke

  Inderdaad! En de naam Girlboss alleen al, we zeggen toch ook geen Boyboss?

 118. Bernadette

  Ik vond het een hele grappige serie daarintegen, maar kan me jouw punten inkomen. Als je t zo opsomt klinkt het me verschrikkelijk in de oren 😉 des te knapper van de S. In de serie dat ze toch een gaaf bedrijf op heeft gebouwd en wél hard is gaan werken.

  Maar blij dat er geen tweede seizoen komt? Dat vind ik vreemd om te zeggen, een ander (ik) zou er wel blij mee kunnen zijn. En jij laat m dan toch gewoon lekker links liggen 🙂 ?

 119. Susan

  Hmm, ik heb het nog niet gekeken maar het klinkt ook niet als iets wat ik graag zou willen zien.

 120. Marloes

  Heb de serie ook gekeken, klonk zo veelbelovend. Maar vond het ook erg slecht. De punten die jij noemt en vond dat er een negatieve vibe vanaf kwam. Heb het hele seizoen afgekeken in de hoop dat het beter zou worden.. een van de weinige series waarvan ik echt denk blij ben dat er geen tweede seizoen van komt!

 121. Shirley

  Ik vond het ook zeker geen hoogstaande serie maar in de kraamweek was het een heel lekkere wegkijker, haha!