Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Tips om je verjaardag te vieren in deze corona-tijd

Op 18 Mei word ik 30! Dit zal wel een van de raarste verjaardagen ooit zijn. Op Instagram vroeg ik om leuke tips om deze dag ook in deze tijd feestelijk te maken. Ik kreeg zóveel tips, en ook zoveel DM’s met de vraag of ik de tips wilde delen, dat ik er een blogpost aan wijd. Voor iedereen die in deze tijd jarig is.

Leestijd

Niet dat jarig zijn in deze tijd nou het allerergste is, maar het is toch leuk om óók nu je verjaardag te vieren. Voor iedereen die nu jarig is, of dierbaren heeft die nu jarig zijn, deel ik vandaag wat leuke ideetjes.

Ik realiseer me dat de regels in België anders zijn dan in Nederland. Deze tips zijn gebaseerd op de adviezen van het RIVM die in Nederland gelden.

Hang zelf de slingers op!

En dit bedoel ik zowel letterlijk als figuurlijk. Als je wilt dat je een feestelijke verjaardag hebt, dan moet je er zelf voor zorgen dat dat zo gaat zijn! Wacht niet tot anderen met iets leuks komen, maar bedenk zelf alvast iets. Zo ga ik er niet vanuit dat Willem, familie en vrienden iets bedenken, maar zorg ik zelf dat ik er wat leuks van maak.

Ook heb ik cadeaus voor mezelf gekocht. Ik wilde al een tijdje nieuwe Birkenstocks omdat mijn huidige paren bijna helemaal versleten zijn. Een paar weken geleden zag ik hele mooie zwarte lak-versies, maar ik bestelde ze toen niet omdat ik dacht: ‘Hm, ik kan nog wel even met mijn huidige paren vooruit.’ Voor mijn verjaardag bestelde ik ze tóch en toen ze binnenkwamen, pakte ik de doos in zodat het echt een cadeautje is op de 18e.

En een leuke tip van een volger: bestel boeken bij de lokale boekhandel en laat ze inpakken. Op je verjaardag mag je ze uitpakken! Ik heb sowieso altijd een leeslijstje en sommige boeken lees ik op mijn e-reader, andere lees ik liever fysiek. Ik ga dus zeker een aantal boeken bestellen en laten inpakken voor mijn verjaardag.

Al met al: hang zelf de slingers op. Maak er zélf een feestje van!

Dan nu... heel veel quarantaine-verjaardagstips

Mijn hele leven draait om eten en mijn verjaardag dus ook. Normaal gesproken ga ik meestal uit eten als ik jarig ben, dat gaat nu niet, dus maken we er gewoon thuis een eetfeestje van. Met mijn favoriete ontbijt (knisperverse croissants vers uit de oven), heerlijke taart (gemaakt door mijn vriendin Harma), fantastische wijn (ik denk champagne, maar ik ben er nog niet uit) en ’s avonds mijn lievelingseten. Al weet ik nog niet wat dat dan gaat zijn… Sushi? Een driegangendiner van een van mijn favoriete restaurants? Steengoede pizza? Dus ook misschien een ideetje voor jou als je gek bent op eten: maak er op jouw verjaardag echt een eetfeestje van.

 

Zorg voor bezoek en een ‘feestje’ op een manier die nu mag en passend is. Bijvoorbeeld via FaceTime met verschillende vrienden en familie, of met de app HouseParty waarin je met meerdere mensen tegelijk kan ‘videobellen’. Ook kan je met een aantal mensen apart afspreken in de voortuin of voor je huis om toch gezellig wat mensen te zien op gepaste afstand. Dat laatste gaan wij doen, en daarbij ga ik gewoon een soort ‘schema’ maken zodat er maar maximaal twee mensen tegelijk zijn.

Ook een leuk idee: picknicken! Maak een goedgevulde picknickmand en fiets of rijd naar een plek in de natuur waarvan je zeker weet dat er geen andere mensen komen. Ik ben zelf helemaal geen picknicker, maar ik vind het wel een heel leuk idee.

Ik krijg altijd het ultieme verjaardagsgevoel van POST. Van echte kaartjes. Dat kan je misschien niet helemaal afdwingen, maar iemand op Instagram zei: stuur jezelf een supermooi kaartje met een tekst aan jezelf! Plan het in via Hallmark of Greetz. Ik deelde mijn postadres ook al op Instagram, als je mij een kaartje wilt sturen zou ik dat superleuk vinden: Ruigedoornstraat 12, 7721 BW Dalfsen.

Als het even kan: neem vrij. En doe alles waar je zin in hebt.

Zo’n lieve tip van Maaike: je ouders een bos bloemen sturen op jouw verjaardag als dank voor zoveel jaar ouderschap. Nooit aan gedacht, maar zo origineel en zó leuk!

Oh ja: PIOENEN. Pioenrozen zijn mijn lievelingsbloemen en altijd met mijn verjaardag zijn ze er. Dus ik ga sowieso zorgen dat ik die in huis haal.

Op mijn verjaardag doe ik altijd net even meer mijn best om er feestelijk uit te zien. Zomers jurkje, make-upje. Dat ga ik nu dus ook doen. Op Terschelling begin mei kocht ik een hele mooie jurk, die ga ik denk ik aandoen. Extra feestelijk gevoel geeft dat toch!

Wat ik in het begin van deze blog ook al zei: slingers ophangen! Versier het huis of laat het huis versieren door je huisgeno(o)t(en). Ballonnen, slingertjes, instant feest!

Ik ga op mijn verjaardag even een halfuurtje live op Instagram, lijkt me hartstikke leuk om zo mijn 30e met jullie eventjes te vieren. Dat kan je natuurlijk ook doen als je minder volgers hebt dan ik, samen met je vrienden of familie.

Als je niet weet wat je jezelf moet geven of moet vragen aan geliefden, kan je denken aan iets ‘voor in de toekomst’. Bijvoorbeeld een etentje als het straks weer mag. Of een weekendje weg in dat fijne hotel. Zo vind ik een bon voor een glas champagne op het strand van Curacao best een leuk cadeautje voor in het najaar (als ik in ieder geval dan die kant op kan). Alleen het idéé al. Heerlijk.

Ik bedenk zelf vooral: waar word ik nou echt blij van op mijn verjaardag. Dat is lekker eten, lekker drinken, geliefden zien en me ‘jarig voelen’. Dat laatste is toch iets geks, maar iedereen ken het wel, toch? Ik voel me altijd extra jarig door post, lieve cadeautjes (al gaat het niet om de cadeaus, toch geven cadeautjes een echt verjaardagsgevoel), bloemen en TAART natuurlijk.

En: als je graag een feestje viert, bedenk dan gewoon dat je altijd later in het jaar nog een feestje kan geven. Zelf vier ik mijn verjaardag meestal klein, maar ik word wel blij van het idee dat ik het gewoon later ‘echt’ kan vieren. Het voelt nog ver weg, maar er komt een moment dat het kan! En als ik er dan zin in heb, organiseer ik dan gewoon een feestje.

Als jij in deze periode jarig bent, of als een geliefde in deze periode jarig is, hoop ik dat je wat hebt aan deze tips! Zelf heb ik door jullie juist inspiratie voor mijn eigen verjaardag gekregen die ik vandaag met liefde deel.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.