Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Tips om genoeg water te drinken in de herfst & winter

Persoonlijk vind ik het in de zomer altijd veel makkelijker om genoeg water te drinken. Het is warmer buiten, dat nodigt uit tot het drinken van lekker koud water (met wat fruit er in of zo). In de koudere seizoenen is dat toch wat lastiger, een glas water is minder aantrekkelijk of zo. Daar vandaag: tips om genoeg water te drinken in de herfst & winter

Leestijd

Maak je water extra lekker

Water kan je natuurlijk gewoon ‘zo’ drinken maar voor zo’n twee liter per dag is dat misschien een beetje saai. Ik maak mijn water graag extra lekker door er bijvoorbeeld een schijfje citroen in te doen, of ander fruit. Nog gezond ook.

Zelf houd ik erg van bruisend water, en je kan kraanwater ook bruisend maken met bijvoorbeeld een SodaStream. Wij hebben thuis een bruisendwaterkraan, dat is echt fantastisch.

Ik doe zelf ook soms een scheutje suikervrije limonadesiroop in m’n kraanwater, ik vind die van Teisseire erg lekker.

Zet een grote pot thee

Voor mij gaat deze tip niet echt op, want ik ben geen hele grote theeliefhebber. Soms een kruidenthee vind ik lekker, maar ik ben niet iemand die liters thee wegklokt. Als jij wél graag thee drinkt, zet dan een lekkere grote pot thee en zet die naast je terwijl je aan het werk bent. Lekker warm, dat drinkt toch makkelijker weg als het buiten koud is.

Zorg voor nóg gezonder water

Wij zijn echt gezegend met ons schone, lekkere kraanwater in Nederland. Het is dus helemaal prima om gewoon kraanwater te drinken, all day every day.

Sinds een tijdje voeg ik een zakje Vivatap toe aan mijn water. Dit is 100% natuurlijk en het zorgt ervoor dat er meer mineralen (magnesium, kalium, natrium en calcium) in je water komen, net als Vitamine C en antioxidanten.
Vivatap zorgt ervoor dat je water de ideale pH-waarde van 7,5 heeft, wat beter is voor je lijf.
Daarnaast filtert het schadelijke stoffen zoals kwik, E.coli , chloor en salmonella uit het water, dat is vooral in het buitenland handig. Je doet gewoon een zakje in je fles – je kan ongeveer twee tot drie flessen (0,5 liter) gebruiken met 1 zakje.

Met de kortingscode CYNTHIA10ACT krijg je 10% korting op de je Vivatap bestelling. Zo is een starterkit met fles, 72 sachets Vivatap en een bewaardoosje. Deze set kost €29,95, met mijn code €26,96. Uiteraard kan je ook alleen een doosje met 36 sachets kopen, dat kost €11,66 (na mijn korting).

Zet je water binnen handbereik

Voor de hand liggend, maar wel nuttig: zet een fles of karaf water binnen handbereik. Op die manier drink je toch makkelijker en sneller nog wat slokjes en als je dat de hele dag door doet, kan dat zo een liter of meer schelen.

Drink meteen 's ochtends een groot glas water

Bij het ontbijt drink ik altijd meteen een groot glas water van 300ml. Dat is echt een gewoonte en het is mooi meegenomen! Ook een goeie: voor en na elke maaltijd een glas water. Zo drink je heel gemakkelijk al meer dan een liter water per dag.

Drink je water op kamertemperatuur

Vind jij het lastig om heel koud water te drinken als het buiten koud is? Heel simpel, zorg dat je water op kamertemperatuur is. Dat drinkt makkelijker weg. Water dat uit de kraan komt kan best koud zijn als het kwik daalt, dus zet een kan op tafel zodat het water wat warmer kan worden.

Hoe drink jij genoeg water in de herfst en winter?

Dit artikel bevat affiliatie links. Als je via deze link producten bestelt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.