Tips om genoeg water te drinken in de herfst & winter

Persoonlijk vind ik het in de zomer altijd veel makkelijker om genoeg water te drinken. Het is warmer buiten, dat nodigt uit tot het drinken van lekker koud water (met wat fruit er in of zo). In de koudere seizoenen is dat toch wat lastiger, een glas water is minder aantrekkelijk of zo. Daar vandaag: tips om genoeg water te drinken in de herfst & winter

Leestijd

Maak je water extra lekker

Water kan je natuurlijk gewoon ‘zo’ drinken maar voor zo’n twee liter per dag is dat misschien een beetje saai. Ik maak mijn water graag extra lekker door er bijvoorbeeld een schijfje citroen in te doen, of ander fruit. Nog gezond ook.

Zelf houd ik erg van bruisend water, en je kan kraanwater ook bruisend maken met bijvoorbeeld een SodaStream. Wij hebben thuis een bruisendwaterkraan, dat is echt fantastisch.

Ik doe zelf ook soms een scheutje suikervrije limonadesiroop in m’n kraanwater, ik vind die van Teisseire erg lekker.

Zet een grote pot thee

Voor mij gaat deze tip niet echt op, want ik ben geen hele grote theeliefhebber. Soms een kruidenthee vind ik lekker, maar ik ben niet iemand die liters thee wegklokt. Als jij wél graag thee drinkt, zet dan een lekkere grote pot thee en zet die naast je terwijl je aan het werk bent. Lekker warm, dat drinkt toch makkelijker weg als het buiten koud is.

Zorg voor nóg gezonder water

Wij zijn echt gezegend met ons schone, lekkere kraanwater in Nederland. Het is dus helemaal prima om gewoon kraanwater te drinken, all day every day.

Sinds een tijdje voeg ik een zakje Vivatap toe aan mijn water. Dit is 100% natuurlijk en het zorgt ervoor dat er meer mineralen (magnesium, kalium, natrium en calcium) in je water komen, net als Vitamine C en antioxidanten.
Vivatap zorgt ervoor dat je water de ideale pH-waarde van 7,5 heeft, wat beter is voor je lijf.
Daarnaast filtert het schadelijke stoffen zoals kwik, E.coli , chloor en salmonella uit het water, dat is vooral in het buitenland handig. Je doet gewoon een zakje in je fles – je kan ongeveer twee tot drie flessen (0,5 liter) gebruiken met 1 zakje.

Met de kortingscode CYNTHIA10ACT krijg je 10% korting op de je Vivatap bestelling. Zo is een starterkit met fles, 72 sachets Vivatap en een bewaardoosje. Deze set kost €29,95, met mijn code €26,96. Uiteraard kan je ook alleen een doosje met 36 sachets kopen, dat kost €11,66 (na mijn korting).

Zet je water binnen handbereik

Voor de hand liggend, maar wel nuttig: zet een fles of karaf water binnen handbereik. Op die manier drink je toch makkelijker en sneller nog wat slokjes en als je dat de hele dag door doet, kan dat zo een liter of meer schelen.

Drink meteen 's ochtends een groot glas water

Bij het ontbijt drink ik altijd meteen een groot glas water van 300ml. Dat is echt een gewoonte en het is mooi meegenomen! Ook een goeie: voor en na elke maaltijd een glas water. Zo drink je heel gemakkelijk al meer dan een liter water per dag.

Drink je water op kamertemperatuur

Vind jij het lastig om heel koud water te drinken als het buiten koud is? Heel simpel, zorg dat je water op kamertemperatuur is. Dat drinkt makkelijker weg. Water dat uit de kraan komt kan best koud zijn als het kwik daalt, dus zet een kan op tafel zodat het water wat warmer kan worden.

Hoe drink jij genoeg water in de herfst en winter?

Dit artikel bevat affiliatie links. Als je via deze link producten bestelt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Dat heeft geen invloed op mijn mening.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

14 reacties
 1. Juliette

  Hey Cynthia,

  Leuke blog, ik drink ook altijd een groot glas ‘s ochtends. Ik zou weg uitkijken met grote glazen vlak voor en 2 uur na het eten, je wil je maagsap niet teveel verdunnen anders verteer je je eten niet goed!

  Liefs

 2. Ivy

  Met een app! Plantje heeft water nodig om te groeien. Voor elke dag dat het lukt, stort ik een euro op mijn goede gewoonte-spaardoel. Daarvan trakteer ik mezelf weer op onnodige fijne dingen. Zoals een afhaal cappuccino, make up, knutselspullen, etc. Ik beloon mezelf ook voor genoeg fruit, opruimen, schoonmaken, etc. Beetje suf dat het een externe prikkel mort zijn voor mij, maar het werkt!

 3. Heidi

  • Wat fijn om te weten.
  • Hier drinken we niet echt veel water, maar meer in de zomer.
  Zou ik toch eens moeten overwegen om toch meer water te drinken.

 4. Saskia

  Ik heb hier dus echt geen moeite mee en kom daarom ruim aan de 2 liter water/thee per dag!

 5. Jade

  Ik zag laatst reclame over pickwick dat ze theezakjes hebben voor koud water. Nog geen behoefte gehad om dat te proberen haha!
  Meestal drink ik warm/lauw water bij het opstaan, ik neem gelijk mijn supplementen en medicijnen in.
  Ik merk dat ik veel minder drink met koud weer en als ik veel thee drink, loop ik constant naar het toilet!
  Mijn tip om vaker water te drinken is: een scheutje citroen- of limoensap erin. Dan smaakt het water wat aantrekkelijker.

  • Marianne

   Die theezakjes zijn best prima, ook van Clipper, Lipton en huismerk ah. Rituals heeft ze ook ooit gehad.

   Nu met een mondkapje in de zorg, drink ik toch echt te weinig. Even tussendoor wat drinken komt er echt minder goed van.

 6. Anne

  Ik sport heel veel dus daardoor drink ik ook best veel water. Wat voor mij helpt is inderdaad bij elke maaltijd wat drinken en tijdens het werk altijd iets van drinken te hebben. Of een glas water of een kop thee. Zo neem ik continue slokjes. En als mijn glas leeg is, meteen weer vullen!

 7. Orrine

  Tip: Op je nachtkastje een beker water neerzetten: zo kan je als je wakker wordt in de nacht ook meer water binnen krijgen als je overdag wat minder drinkt.

 8. Martine

  Vooral nu ik op mijn werk een mondkapje moet dragen (ik werk in de winkel) merk ik dat het lastig is om voldoende te drinken op de dagen dat ik werk.
  Telkens je mondkapje op en af moet mag eigenlijk niet maar aan het eind van de dag helemaal uitgedroogd zijn is ook geen optie.
  Dus daar stoei ik wel mee.
  Op de dagen dat ik thuis ben zet ik regelmatig thee of neem ik een glas lauw water met soms een scheutje agavesiroop of honing voor de lekker 😉

 9. Anne

  Ik ben hier best veel mee bezig, omdat ik het lastig vind genoeg te drinken.

  Thee is mijn favoriete drankje en wat ik doe is het gekookte water uit de waterkoker dat niet in mijn glas gaat, in een travel cup doen. Ik heb er een van Contigo waar het water urenlang warm in blijft. Dan hoef ik voor mijn volgende kopje niet mijn werk te onderbreken, maar kan ik gewoon inschenken.

 10. Suuz

  Ik kom een heel eind met thee en start smorgens naast thee met een groot glas vitamineC bruis.
  Meestal kom ik wel aan 1,5l in ieder geval. In principe is dat naast je maaltijden voldoende.
  Die 2 liter is behoorlijk gehyped(?) door dieetmensen, maar voegt uiteindelijk niet heel veel toe. Zeker in de winter is 1,5 prima.

  Tegenwoordig heeft Spa ook veel varianten met smaak zonder suikers/zoetstoffen en zonder calorieën. Dat is ook een fijne aanvulling soms

  • Lousaa

   Eens, anderhalve liter vocht is prima. S ochtends een kop thee, op het werk een fles water, bij thuiskomen water met vitaminen… Warm water drinken en grote bekers thee werkt voor mij prima. Liever geen zuur erin, ook geen koolzuur. Beter voor m’n tanden.

 11. Margot

  Hier gaan er dagelijks drie flessen spuitwater van 1.5l door… Ik geraak dus bijzonder gemakkelijk aan de aanbevolen hoeveelheid! Ik ben wel een fervent hardloper dus dat moet ook wel gecompenseerd worden.

 12. Matanja

  Ik ben een echte thee liefhebber , ik drink wel zo,n 2 potten thee per dag en daarbij slik ik medicijnen 2x per dag waar ik een glas water bij moet drinken dus ik kom wel aan mijn nodige hoeveelheid vermoed ik.