Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Tips om bij de kringloop te shoppen

Kringloop shoppen is leuk, duurzaam en één van de weinig duurzame dingen wat ook nog eens een stuk goedkoper is dan het alternatief. Daarom geef ik je graag wat tips om sneller een koopje te scoren in de kringloop!

Leestijd

Ik loop heel erg regelmatig (iets te vaak) bij een kringloop winkel en koop ook heel regelmatig (iets te vaak dus) iets voor in huis of om aan te trekken. Ik kan er zelf dus best wat van, maar ik heb een vriendin die het écht heel goed kan. Die speurt er echt altijd de mooiste dingen weg. Ik heb galpal Anouk gevraagd om haar tips, zij is echt met recht de koningin van het Kringloop shoppen.

In een ander artikel zal ik je ook meenemen op een shoppingtrip, en vertel ik mijn visie bij bepaalde items zodat je er misschien beter doorheen kan kijken als je ook weer gaat. Die zal hierna online komen!

Geen verwachtingen maar wel een lijst

Als je verwacht dat je een perfect kastje gaat vinden dan ga je het nooit vinden, zo werkt het vaak met al het winkelen. Ga dus met een open blik. Maak daarentegen wel een (mentaal) lijstje want dan valt je oog er ook eerder op als je er voorbij loopt.

Weet wanneer het aangevuld wordt

Als je weet wanneer het aangevuld wordt kun je je tripjes zo plannen dat je als een van de eerste de mooie spulletjes er tussen kan vinden. Vaak komt er elke dag wel iets binnen, ga dus ook regelmatig zodat je nieuwe items kan spotten.

Heel af en toe tref je zulke mooie bakjes als deze.

Ga in kleine rijke dorpen

In rijke kleine dorpen wordt er vaak mooiere of luxere spulletjes binnen gebracht dan in een grote stad, want de mensen die er wonen geven ook meer geld uit aan die spullen.

Rolmaat en snelle handelingen

Neem een rolmaat mee als je iets specifieks nodig hebt want je kunt niet de dag erna weer terug komen, dan is het item vaak weg. Zie je iets, meet het eventueel op en neem het gelijk mee.

Dit leuke lila kopje met turquoise binnenkant scoorde ik onlangs nog. Ik koop vaak twee stuks als het er is en ik wissel thuis gewoon af.

Probeer het

Probeer dingen vooral heel erg veel aan. Let op materiaal en kleur als je ergens langs loopt en kijk daarna pas naar de maat. Grotere maten kun je vaak ook gewoon dragen, maar dan net op een andere manier.

Tijdschriften

Anouk koopt ook heel veel tijdschriften bij de kringloop, die zijn in de winkel hartstikke duur en het blijft leuk om verhalen te lezen die niet persé op de actualiteit slaan.

Leuke glazen kun je echt bij de kringloop kopen. Ik gebruik zulk soort vaak met Kerst, voor een signature cocktail bijvoorbeeld.

Off season

Koop buiten het seizoen om. Koop in januari mooie glazen Kerstballen als het winterspul er nog net ligt, en soms hebben winkels het hele jaar door wel Kerstballen liggen. De kringloop verhoogt ook de prijzen rond de Kerst op de Kerstspulletjes dus weet wanneer je iets aanschaft. Dat geldt trouwens ook voor Kerstballshoppings in andere winkels dan de Kringloop.

Doe wat terug

Breng zelf ook dingen naar de kringloop in plaats van ze te verkopen op Marktplaats. Zo houd je zelf ook in stand dat er leuke dingen weggebracht worden en je hebt gelijk weer een reden om er eentje te bezoeken. Het geeft een goed gevoel als je zo goedkoop leuke spulletjes vindt, en dan voelt het ook goed om daar wat voor terug te doen. Zo maak je het ook leuk voor anderen.

Ik breng zelf ook regelmatig wat weg, onlangs nog twee grote vuilniszakken vol. Zo is het voor een ander ook leuk!

Verzamelen

Een verzameling beginnen is leuk. Zo verzamelt Anouk mooie gekleurde glazen vazen en zet ze die allemaal bij elkaar neer als een collectie. Ik zelf verzamel mooi antiek servies. Dan heb je ook elke keer weer een leuk doel en een goedkope bevrediging van je shopbehoefte.

En, heb je er wat aan denk je? Ga jij vaak naar de Kringloop?


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)