De Structuurjunkie planner in gebruik

De Structuurjunkie Planner ligt inmiddels alweer anderhalve maand in de winkels en ik ben er al een aantal weken elke week mee aan het werk. Ik ben niet de enige (gelukkig!), veel Structuurjunkies delen foto’s van hoe ze de planner gebruiken. Vandaag wil ik je wat meer vertellen en laten zien over hoe de Structuurjunkie Planner in het dagelijkse gebruik is.

Leestijd

Voor als de Structuurjunkie Planner nieuw voor je is: deze planner geeft je handige maand- en weekoverzichten om al je afspraken en taken goed te plannen, maar daagt je ook elke maand uit om bijvoorbeeld doelen te formuleren, productiever te werken met bijvoorbeeld de Pomodoro-techniek of om vroeger op te staan. Met de planner kan je elke maand vooruitblikken en evalueren, en ook na elke week kan je een evaluatie-overzicht invullen. Op deze manier ben je niet alleen elke dag bezig met productief en effectief werken (en met je doelen behalen!), maar reflecteer je ook waardoor je telkens je gedrag kan aanpassen.

Hieronder laat ik je graag wat foto’s zien van mensen die de Structuurjunkie Planner gebruiken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Mijn nieuwe planner proberen ✏️🔜#structuurjunkie #stabilo #studiostationery #bicpen #alltimefavourite

Een bericht gedeeld door Celeste (@celesteandragdolls) op

Ik vind het zo leuk om te zien hoe iedereen de planner op haar of zijn eigen manier gebruikt! De een doet het heel clean, de ander gebruikt kleurtjes en weer anderen gaan met stickertjes en plaatjes aan de slag. Het is maar net wat je zelf leuk en fijn vind, voor iedereen is dat anders. Natuurlijk gebruik ik zelf de Structuurjunkie Planner ook elke dag, dus ik heb even wat foto’s gemaakt om te laten zien hoe ik hem gebruik.

Ik gebruik zelf de maanduitdagingen natuurlijk ook!

Uitdaging #1: een doel formuleren met tussendoelen

Maandvooruitblik september

Maandevaluatie september

Weekevaluaties

Week 34

Week 37

Week 38

Week 39 – op het moment van fotograferen zat ik hier nog middenin

Zoals je ziet werk ik met kleuren. Ik ben wat wispelturig qua welke kleuren ik leuk vind, ik ben nog mijn favoriete stiften aan het kiezen 😉 Maar ik houd een kleur aan voor drie dingen in mijn leven die me veel tijd kosten: ‘werk’, ‘thuis/privé’ en ‘wijn’. Ik raad je aan niet teveel van deze ‘categorieën’ te maken, want dan raak je zelf het overzicht kwijt. Drie of vier is denk ik wel de max. Ik vul álle dingen die ik doe in in mijn planner en de taken schrijf ik onder de dagoverzichten. Die taken deel ik ook weer op in die drie categorieën: ‘werk’, ‘thuis’ en ‘wijn’. De taken zet ik vervolgens in mijn weekoverzicht. Dat doe ik zodat ik een helder beeld krijg of de taken die ik in gedachten heb voor de week realistisch zijn, of dat ik er juist nog wat meer bij kan hebben.
Oh, enne, de ruimte rechtsonder die je kan gebruiken voor notities of wat dan ook, gebruik ik zelf dus ook nog voor taken.

Soms gebruik ik een post-it als ik in een week veel ‘kleine dingen’ heb die ik moet onthouden en doen, op die manier houd ik het overzicht en hoe ik er niet allemaal priegelige dingetjes bij te schrijven. Die post-it kan dan in principe ook weg als alles afgevinkt is, maar ik vind het stiekem gewoon leuk om het te laten zitten zodat ik na weken nog kan zien wat ik die week allemaal gedaan heb. Voor mij persoonlijk zijn er dus soms wat te weinig ‘takenvakjes’, maar dat heb ik eigenlijk in alle planners. Meer taken kunnen gewoon niet op een pagina, haha.

De maandoverzichten gebruik ik zelf niet echt, alleen om de belangrijkste taken en afspraken op te schrijven. In andere planners keek ik ook nooit echt naar het maandoverzicht, ik gebruik het gewoon niet. De weekevaluaties gebruik ik wel trouw, ik vind het echt prettig om elke week even terug te blikken en stil te staan bij hoe mijn week was. Omdat ik halverwege augustus begon met de planner, ben ik pas vanaf september met de maandvooruitzicht en maandevaluatie begonnen. Die is wat gedetailleerder dan de weekevaluatie en daar ga ik ook altijd even wat langer voor zitten. Ik heb er persoonlijk veel baat bij om voor de maand begint bewust te kiezen wat mijn focus is en wat mijn belangrijkste taken zijn. Aan het eind evalueren helpt om scherp te blijven en om te checken of je op koers ligt voor je doelen. Of gewoon om te bedenken of het allemaal wel een beetje lekker gaat.

Het is heel suf om te zeggen over iets wat je zelf hebt gemaakt, maar ik gebruik de Structuurjunkie Planner met heel veel plezier. Het is eigenlijk precies zoals ik het wilde hebben, het is ook gewoon een planner die ik zelf zou kopen. En dat was de bedoeling toen we dit idee hadden. Goed, nu is het wel weer mooi geweest met de veren in mijn eigen reet 😉

Structuurjunkie plannen + jullie feedback

Mijn uitgever Blossom Books en ik hebben nog heel wat Structuurjunkie plannen. Zo willen we volgend jaar een planner uit gaan geven zonder alle uitdagingen voorin. Er zijn veel mensen die die uitdagingen top vinden, maar er zijn natuurlijk ook mensen die liever ‘gewoon’ een planner/agenda willen zonder de hele reutemeteut eromheen. Snap ik helemaal. Voor die mensen komt er een planner met alleen 12 maandoverzichten, 52 weekoverzichten en extra notitiepagina’s. Deze variant is ook ideaal als je een jaar de eerste Structuurjunkie Planner hebt gebruikt en nu gewoon door wilt met een ‘gewone’ planner. Wanneer deze precies in de winkel ligt weten we nog niet, maar ik houd je natuurlijk op de hoogte! Ook komen er nog meer Structuurjunkie items aan, ook daarover update ik je.

Inmiddels gaat het zo hard met de planner dat er een nieuwe druk aankomt! Dat is natuurlijk fantastisch. Er verandert één ding aan de Structuurjunkie Planner met de nieuwe druk: de maandoverzichten veranderen. Deze waren nu ‘verdeeld’ over twee pagina’s, wat veel mensen onhandig vonden, deze gaat nu verspreid worden over twee pagina’s waardoor je op een spread dus een overzichtelijk zicht op je hele maand hebt.

Ook hoor ik hier en daar dat de planner niet goed open blijft liggen op tafel. Dat doet hij wel, maar dan moet je de ‘rug’ even forceren. De rug zit niet vast aan de kaft, dus als je hem even ‘kraakt’ dan blijft de buitenkant van je planner gewoon mooi. Als je dit doet, blijft je planner gewoon goed openliggen op tafel. Dit is voor mij ook een belangrijk punt, dus dit kan zeker. De kaft heeft een matte coating, dit ziet er super chic uit vind ik zelf, maar je ziet  (vette) vingerafdrukken er wat beter op. Dit los je makkelijk op door er een licht vochtig (microvezel)doekje overheen te halen.
Iedereen bedankt voor de feedback, want hierdoor kunnen wij betere versies maken en producten ontwikkelen die nog meer mensen aanspreken. 🙂

Klik hier om de Structuurjunkie Planner te bestellen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

50 reacties
 1. Kat

  Hallo Cynthia,

  Ik ben ontzettend blij en vooral tevreden met de inhoud van de structuur junkie planner 2020!
  Echter mis ik een soort van elastiek die mijn planner mooi bij elkaar houdt.
  De bladzijden waaien wat open of gaan vouwen in mijn tas. Heb je hier een oplossing voor?

  Hoor het graag, alvast bedankt:)

  • Cynthia Schultz

   Hey Kat, wat onwijs leuk om te horen!
   Het handigste is om hier zelf een elastiek voor te vinden. Wij hebben zelf naar de opties gekeken om deze erbij te doen, maar liepen tegen allemaal problemen aan (bijv dat er dan plastic om alle planners moet en dat willen we niet, of dat ze juist heel erg in de andere planners een afdruk achterlaten als ze opgestapeld liggen omdat de kaft van zacht materiaal is).

 2. Marieke

  Hi!

  Ziet er super tof uit. Kan je wat zeggen over de light versie? Lijkt deze er op?

  Thanks alvast!

  Groetjes Marieke

 3. Rachelle Bosch

  Hoi Cynthia!

  Ik wil graag de uitgebreide planner bestellen, maar hij is helemaal uitverkocht bij bol.com.. is ie nog ergens te krijgen of komt er nog een nieuwe oplage?

  Dankjewel alvast!

  Groetjes, Rachelle

  • Cynthia Schultz

   Hey Rachelle,

   Ze zijn helaas helemaal op. Uitverkocht… Op dit moment staat er geen nieuwe druk op de planning, maar mocht dat wel zo zijn dan kan je dat hier natuurlijk meteen lezen!

 4. Cato

  Hi,
  Ziet er goed uit. Voor mij echt een gemis dat zaterdag en zondag halve dagen zijn.

  Mijn werkdagen houd ik prima bij in mijn outlook werkagenda.
  Juist in het weekend heb ik meer uren nodig.

  Ik hoop op een aanpassing.
  Groet

  • Cynthia Schultz

   Er is helaas simpelweg geen ruimte voor 🙁 Dat vind ik zelf ook erg jammer, maar we moesten keuzes maken.

 5. Kaat

  Lieve Cynthia,
  is er ondertussen al geweten wanneer de nieuwe planner verschijnt?
  Ik moet toch stilaan echt mijn agenda voor volgend jaar gaan aanschaffen (want al veel nieuwe plannen en afspraken voor 2019) en had het liefste jouw nieuwe planner hiervoor gehad. Als het toch te lang duurt, zal ik een andere moeten aanschaffen, maar dan weet ik dat alvast! (Denk dat veel mensen ondertussen op hete kolen zitten….)
  Dankjewel!
  Kus
  Kaat

  • Cynthia Schultz

   Ha Kaat, je bedoelt de planner zonder uitdagingen en evaluaties? Die komt waarschijnlijk pas in augustus.

 6. Daniëlle

  Ik ben nog steeds iedere dag erg blij met mijn planner. Het is de eerste planner die ik structureel ook iedere dag er even bij pak! Geeft mij echt rust!

 7. Mirthe

  Aaaah wat top dat je een planner gaat maken met alleen maandoverzichten, weekoverzichten en extra notitiepagina’s! Dat is echt precies waar ik naar op zoek ben (gebruik nu voor het tweede studiejaar de Passion Planner) omdat ik de reflectie etc. in de praktijk niet echt gebruik en het liefst gewoon een basic kalender heb met een urenplanning en to do’s. Ook de inspirerende quote etc. van de passion planner kan ik prima missen, de structuurjunkie planner ziet er gewoon net wat overzichtelijker en minimalistischer uit, zeker als de maand gewoon op één overzicht komt te staan, en die importkosten sla ik ook graag over. Ik maak nu zeker mijn studiejaar af met de passion planner maar kan me er nu al op verheugen om volgende herfst in die van jou te beginnne! Goed bezig!

 8. Annet

  Fijn dat er een nieuwe variant komt!

  Ik heb de planner niet gekocht vanwege al die pagina’s met informatie over doelen stellen etc.
  Daarom ben ik blij om te horen dat er een basic variant komt.
  Hopelijk kan het als kerstcadeautje onder de boom 😉

 9. Lisa

  Fijn artikel en leuk met die foto’s. Geweldig dat er een andere versie komt, want ik heb geen doelen en uitdagingen.

 10. Lori

  Ohh wat top dat er een versie komt zonder de evaluaties etc! Persoonlijk gebruik ik een planner alleen om mijn studie te plannen dus dit klinkt me als muziek in de oren. Alhoewel ik nu ik de foto’s zo zie het voor mij niet verkeerd zou zijn om wat gedetailleerder te plannen voor wat meer rust en vrije tijd 😊

 11. Eva

  Ha Cynthia! Ik ben heel blij met de planner en eigenlijk waren die maandoverzichten mijn grootste kritiekpunt dus het is top dat jullie die gaan aanpassen! 🙂 Ben ook benieuwd naar de ‘light’-versie die er gaat komen. Bij mij ontbrak trouwens het derde leeslintje. Niet heel vervelend maar het was wel handiger geweest als hij er wel had gezeten.

  • Cynthia Schultz

   Oh wat suf! Daar had je mee terug mogen gaan naar de winkel, hoor, want dat is natuurlijk wel een fout aan onze kant. Enne, blij met de rest van je positieve comment!

 12. Iris

  Ooh als de planner komt met gewone weken zonder uitdagingen ga ik hem echt kopen!

 13. Marjoleine

  Ik heb je planner nu een paar weekjes en ben er mega blij mee! Plannen is echt een “feestje” geworden! Inmiddels heb ik hem ook voor mijn vriend gekocht en een aantal vriendinnen hebben hem ook al aangeschaft.

 14. Nienke

  Ik heb al zoveel planners (gehad), maar vind deze indeling me zo aanspreken dat ik twijfel om deze ook gewoon te kopen. Need it in my life! Zo handig dat je de weken zelf in kunt vullen. Op dit moment pak ik mijn flow planner er nog maar nauwelijks bij, zo zonde!

 15. Evi

  Hoi Cynthia,
  Ik heb het al eens gevraagd maar ik vond geen antwoord terug. Komt er ook een familyplanner uit?

  • Marlous

   Ik heb ervaring met de Passion Planner, maar deze ziet er ook fijn uit.
   Een familieplanner variant zou inderdaad helemaal top zijn!! Het is nu wat proppen met het ook noteren van zwemlessen, kinderfeestjes en sportwedstrijden van onze twee kids

  • Cynthia Schultz

   Daar zijn nu nog geen plannen voor, maar is wel een goed idee. Ik schrijf ‘m op!

  • Evi

   Ja onze boys plakken met stickers hobbys, logeerpartijen, feestjes enz in de familyplanner maar dat krijg ik onmogelijk in een gewone planner erbij 🙂

  • Marlous

   Met een klein extra kolommetje onder elke dag ben ik al zielsgelukkig 😇

 16. Sandra

  Ik gebruik jouw planner nu 7 weken en ik ben er supertevreden over! Ik had tot 2 maanden terug een Passion planner en ik prefereer de Structuurjunkie planner, hij is compacter voor mijn gevoel en ik gebruik de opdrachten, al zou ik hem volgend jaar als mijn planner vol is inderdaad zonder de maandopdrachten kopen. Doelen stellen deed ik al (ze uitvoeren ook 😉 ).
  Eigenwijs als ik ben dacht ik afgelopen zondag, laat ik de planner eens een week puur en alleen voor mijn boekenblog gebruiken. Dat werd niets, gisteravond laat zat ik de rest van de week alsnog te plannen et voila, overzicht is helder, taken staan geordend en ik ging weer als een malle, les geleerd 😉

  Tip voor diegene die moeite hebben met de maandoverzichten van de eerste druk: ik gebruik deze
  maandplanning als planner van mijn blogberichten en omdat het steeds rijen van 6 vakjes zijn ipv 7 (7 dagen = 1 week) schrijf ik met een zwarte viltstift over de gedrukte nummering heen en deel het laatste vakje in de rij (6e) door tweeën d.m.v. een schuine streep (linksboven zaterdag, rechts beneden zondag, duh). Op deze manier heb je wel 7 ‘dagen’ op één rij + een goed maandoverzicht. Enne fijn om te horen Cynthia dat dit vanaf de tweede druk is opgelost 🙂

  • Cynthia Schultz

   Goede tips en wat een goede input verder! Dankjewel!

 17. Kim

  Al lang aan het twijfelen er eentje te kopen. Ziet er toch wel goed uit!!

 18. Lou

  Oh, leuk om te lezen weer: zonder alle ‘reut’ lijkt hij me gelijk een stuk praktischer voor mijn doeleinden. Ik ben zelf helemaal weg van de passion planner, maar na het debacle met de eco sleeves die niet eco waren omdat ze gewoon helemaal niet hergebruikt kunnen worden, door jet afschaffen van a4 fornaat en door de enorme toename van verzendkosten, stap ik over. Heb al wat op het oog, tegen de tijd dat de sjp uitkomt in de clean versie zal ik daar nog eens aan denken.

 19. Maaike

  Ik gebruik de planner sinds augustus en vind het prettig werken. Ik vind wel dat ik erg klein moet schrijven, ik moet nog even de ideale pen daarvoor vinden. Ik ben heel blij te horen dat je de planner uit gaat brengen zonder al die extra’s, die gebruik ik namelijke helemaal niet. Wat meer notitiepaginga’s mag ook van mij, een stuk of 15 extra zou fijn zijn!

 20. Tessa

  Gaaf om te zien dat het zo’n succes is! Ik ben zelf ook voornemens de planner te kopen, je hebt me overtuigd 😉 Wel ben ik nog even benieuwd of je hiernaast ook nog een agenda gebruikt? Of moet ik dit meer zien als een planner én agenda in één?

  • Cynthia Schultz

   Ik gebruik Google Agenda op mijn mobiele apparaten, puur om afspraken in te zetten. Mijn planner gebruik ik alleen thuis/op mijn werkplek, dus vandaar. De planner gebruik ik echt voor ‘workload’ en taken. Maar ik weet wel dat veel mensen de planner gewoon voor alles gebruiken en hiernaast geen agenda gebruiken.

 21. rachel

  hoe onwijs is het om andere je planner zien te gebruiken :D. ik was ook helemaal into de planners maar tegenwoordig dus helemaal niet meer 🙁 misschien komt dat nog terug

 22. Shirley

  ‘komt er een planner met alleen 12 maandoverzichten, 52 weekoverzichten en extra notitiepagina’s.’ Hell yes! Dan ga ik er voor 🙂 Vind het nu jammer dat de helft uit pagina’s bestaat die ik zelf niet zou gebruiken. Laat daarom de Passion Planner ook voortaan liggen. Laat maar komen!

  • Kim

   bij mij precies hetzelfde!
   Ik zou zelfs nog wel een kleiner formaat nog fijner vinden, zodat hij makkelijk overal mee naartoe kan

 23. Ingrid

  Ik gebruik de planner nu ook al een tijdje heel trouw! Echt fijn. Ikzelf geef wel de voorkeur als de data er al in staan. Dus eentje die begint in januari en eindigt in december. Misschien een idee voor de volgende keer? Of twee exemplaren uitbrengen 😉 maar misschien is dat te veel van het goede haha. (en misschien wat groter? A4 formaat? hoewel dat voor velen natuurlijk niet praktisch is, maar bij mij ligt-ie altijd op mijn bureau en ik hoef de planner nergens mee naar toe te nemen) Hoe dan ook, ik vind t een blijver !

  • Regina

   Eens met Ingrid in deze! Ik vind voorgedrukte data ook heel fijn. In dat kader zou dik graag een schoolagenda willen van de Structuurjunkieplanner. Ik gebruik nu de planner van A-Journal en die voldoet prima, maar hij ziet gewoon niet zo heel mooi uit. En dat is Structuurjunkie wel, dat is gewoon een pareltje voor op je bureau. 🙂

  • Maxime

   Ik vind voorgedrukte data júist niet fijn, nu kun je planner kopen/gebruiken wanneer je wilt. 🙂

  • Cynthia Schultz

   Er komt voor 2020 een planner met voorgedrukte data erbij! Dit gingen we niet meer redden voor 2019 (want dan moet je rond aug/sept in de winkels liggen), maar voor 2020 wel. Die ligt dan rond aug/sept 2019 in de winkel. Maar de datumloze blijft ook bestaan! Zoveel mensen, zoveel wensen 🙂

  • Cynthia Schultz

   Wat supergoed om te horen Ingrid! We hebben heel bewust een kleiner formaat gemaakt omdat veel mensen het Werkboek zo groot/zwaar vonden. Dus dat is een bewuste keuze geweest, maar snap wel dat je graag een grotere zou willen – persoonlijk neem ik mijn planner zelf ook niet mee naar plekken, dus ik vind zelf een grote ook beter. Misschien dat dat er ooit nog bij komt. Voor nu nog niet!

 24. Kirsty

  Wat leuk dat jullie bezig zijn met een variant zonder de uitdagingen! Op zich sta ik wel open voor de uitdagingen, maar ik kan mij ook voorstellen dat dit niet de prioriteit heeft als je gewoon een leuke en handige planner zoekt. De tip van dat microvezel doekje is ook wel handig! Ik had al gelezen dat je snel vingerafdrukken op de planner ziet en het is goed om te weten dat je deze wel makkelijk kunt verwijderen; voor mij is dat anders echt een doorn in het oog.
  Fijn ook om te lezen dat je zelf ook heel blij bent met je planner!

 25. Jolijn

  Ik heb de planner besteld maar ook weer teruggestuurd. Ik vond hem niet zo heel handig in gebruik, het is te dik en bevat te veel informatie/ invuloefeningen voor mij. Kaft was ook al beschadigd dus dat was erg jammer. Ik merk wel dat een planner heel persoonlijk is en iedereen zo zijn eigen voorkeuren heeft. Ik heb nu een hele goedkope gekocht van Stradivarius en die helemaal zelf ingedeeld in weken, dagen en uren. Maar goed, ik snap dat andere mensen wel enthousiast zijn.

 26. Elsemiek

  Nog een korte aanvulling: ik ben het eens met de reactie van Tara. Mijn wekker gaat iedere ochtend om 05.30 uur al. Een eerdere start van tijden zou een perfecte aanpassing zijn.

 27. Elsemiek

  Ja hij is prachtig en heel hulpzaam. Één tip voor een nieuwe druk: meer ruimte voor losse taakjes onderaan de dagen en hier per dag een lijstje met lijntjes onder maken. Verder super Cynthia, mee door blijven gaan! 😉

 28. Tara

  Wat ik jammer vind is dat de planner pas om 7:00 start, ik begin vroeger met werken en moet voor mijn werk ook nog dingen ophalen, regelen en doen. Ik snap dat ik wellicht een uitzondering ben met vroege tijden, maar ik denk dat er meer mensen zijn die nachtwerk doen of in ploegen werken. Daarvoor valt deze planner een beetje af voor mij…

  • Cynthia Schultz

   Hey Tara, snap ik, we hebben alleen simpelweg geen ruimte om de planner eerder te laten beginnen. Zoals je ziet is de pagina al heel vol en anders wordt het geheel te klein om in te schrijven… Wel iets waar we mee aan het spelen/schuiven zijn, maar is best lastig. We hebben nu gekozen voor een dag vanaf 7:00 omdat de meeste mensen daar het meeste aan hebben.

  • Tara

   Dat klopt en dat snap ik ook. 🙂

 29. Anne-Marie

  Je wil niet weten hoe blij ik ben met de planner! Ik heb nu veel meer overzicht en daardoor rust, ook al kan ik – net als jij – niet altijd alle taken kwijt. Maar tegelijkertijd is dat voor mij ook een signaal dat ik teveel heb gepland. Even op de rem dus.

 30. Beau

  Echt een mooie planner! Ik twijfel of ik hem ga kopen of wacht op de nieuwe zonder de uitdagingen.
  In je artikel zit trouwens twee keer de foto van de maandevaluatie.

  • Jacqueline

   Fijn dat er nu een Nederlandse planner is die te vergelijken ( voor mij gevoel ) is met de Passion Planner, eerste indruk is super !!
   Maar volgende keer graag een andere kaft !! Ik kreeg de planner voor mijn verjaardag maar wat zag de kaft eruit, of hij al jaren stoffig op een plank heeft gelegen. Je zag letterlijk de randen van een andere planner die erboven op had gelegen erop en ook nog eens vingerafdrukken, zo zonde. Lees nu dat je het kan oplossen met een vochtig doekje erover heen te halen maar kan toch niet de bedoeling zijn nieuw en dan al gelijk moeten poetsen, zonde…..
   Klein detail maar zal je zelf ook al gezien hebben Pomodoro-Techniek staat niet op blz 31 zoals je in de inleiding schrijft maar op blz 33
   Weet bijna zeker dat het gebruik van deze planner top zal zijn!!