Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

De Structuurjunkie planner in gebruik

De Structuurjunkie Planner ligt inmiddels alweer anderhalve maand in de winkels en ik ben er al een aantal weken elke week mee aan het werk. Ik ben niet de enige (gelukkig!), veel Structuurjunkies delen foto’s van hoe ze de planner gebruiken. Vandaag wil ik je wat meer vertellen en laten zien over hoe de Structuurjunkie Planner in het dagelijkse gebruik is.

Leestijd

Voor als de Structuurjunkie Planner nieuw voor je is: deze planner geeft je handige maand- en weekoverzichten om al je afspraken en taken goed te plannen, maar daagt je ook elke maand uit om bijvoorbeeld doelen te formuleren, productiever te werken met bijvoorbeeld de Pomodoro-techniek of om vroeger op te staan. Met de planner kan je elke maand vooruitblikken en evalueren, en ook na elke week kan je een evaluatie-overzicht invullen. Op deze manier ben je niet alleen elke dag bezig met productief en effectief werken (en met je doelen behalen!), maar reflecteer je ook waardoor je telkens je gedrag kan aanpassen.

Hieronder laat ik je graag wat foto’s zien van mensen die de Structuurjunkie Planner gebruiken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Mijn nieuwe planner proberen ✏️🔜#structuurjunkie #stabilo #studiostationery #bicpen #alltimefavourite

Een bericht gedeeld door Celeste (@celesteandragdolls) op

Ik vind het zo leuk om te zien hoe iedereen de planner op haar of zijn eigen manier gebruikt! De een doet het heel clean, de ander gebruikt kleurtjes en weer anderen gaan met stickertjes en plaatjes aan de slag. Het is maar net wat je zelf leuk en fijn vind, voor iedereen is dat anders. Natuurlijk gebruik ik zelf de Structuurjunkie Planner ook elke dag, dus ik heb even wat foto’s gemaakt om te laten zien hoe ik hem gebruik.

Ik gebruik zelf de maanduitdagingen natuurlijk ook!

Uitdaging #1: een doel formuleren met tussendoelen

Maandvooruitblik september

Maandevaluatie september

Weekevaluaties

Week 34

Week 37

Week 38

Week 39 – op het moment van fotograferen zat ik hier nog middenin

Zoals je ziet werk ik met kleuren. Ik ben wat wispelturig qua welke kleuren ik leuk vind, ik ben nog mijn favoriete stiften aan het kiezen 😉 Maar ik houd een kleur aan voor drie dingen in mijn leven die me veel tijd kosten: ‘werk’, ’thuis/privé’ en ‘wijn’. Ik raad je aan niet teveel van deze ‘categorieën’ te maken, want dan raak je zelf het overzicht kwijt. Drie of vier is denk ik wel de max. Ik vul álle dingen die ik doe in in mijn planner en de taken schrijf ik onder de dagoverzichten. Die taken deel ik ook weer op in die drie categorieën: ‘werk’, ’thuis’ en ‘wijn’. De taken zet ik vervolgens in mijn weekoverzicht. Dat doe ik zodat ik een helder beeld krijg of de taken die ik in gedachten heb voor de week realistisch zijn, of dat ik er juist nog wat meer bij kan hebben.
Oh, enne, de ruimte rechtsonder die je kan gebruiken voor notities of wat dan ook, gebruik ik zelf dus ook nog voor taken.

Soms gebruik ik een post-it als ik in een week veel ‘kleine dingen’ heb die ik moet onthouden en doen, op die manier houd ik het overzicht en hoe ik er niet allemaal priegelige dingetjes bij te schrijven. Die post-it kan dan in principe ook weg als alles afgevinkt is, maar ik vind het stiekem gewoon leuk om het te laten zitten zodat ik na weken nog kan zien wat ik die week allemaal gedaan heb. Voor mij persoonlijk zijn er dus soms wat te weinig ’takenvakjes’, maar dat heb ik eigenlijk in alle planners. Meer taken kunnen gewoon niet op een pagina, haha.

De maandoverzichten gebruik ik zelf niet echt, alleen om de belangrijkste taken en afspraken op te schrijven. In andere planners keek ik ook nooit echt naar het maandoverzicht, ik gebruik het gewoon niet. De weekevaluaties gebruik ik wel trouw, ik vind het echt prettig om elke week even terug te blikken en stil te staan bij hoe mijn week was. Omdat ik halverwege augustus begon met de planner, ben ik pas vanaf september met de maandvooruitzicht en maandevaluatie begonnen. Die is wat gedetailleerder dan de weekevaluatie en daar ga ik ook altijd even wat langer voor zitten. Ik heb er persoonlijk veel baat bij om voor de maand begint bewust te kiezen wat mijn focus is en wat mijn belangrijkste taken zijn. Aan het eind evalueren helpt om scherp te blijven en om te checken of je op koers ligt voor je doelen. Of gewoon om te bedenken of het allemaal wel een beetje lekker gaat.

Het is heel suf om te zeggen over iets wat je zelf hebt gemaakt, maar ik gebruik de Structuurjunkie Planner met heel veel plezier. Het is eigenlijk precies zoals ik het wilde hebben, het is ook gewoon een planner die ik zelf zou kopen. En dat was de bedoeling toen we dit idee hadden. Goed, nu is het wel weer mooi geweest met de veren in mijn eigen reet 😉

Structuurjunkie plannen + jullie feedback

Mijn uitgever Blossom Books en ik hebben nog heel wat Structuurjunkie plannen. Zo willen we volgend jaar een planner uit gaan geven zonder alle uitdagingen voorin. Er zijn veel mensen die die uitdagingen top vinden, maar er zijn natuurlijk ook mensen die liever ‘gewoon’ een planner/agenda willen zonder de hele reutemeteut eromheen. Snap ik helemaal. Voor die mensen komt er een planner met alleen 12 maandoverzichten, 52 weekoverzichten en extra notitiepagina’s. Deze variant is ook ideaal als je een jaar de eerste Structuurjunkie Planner hebt gebruikt en nu gewoon door wilt met een ‘gewone’ planner. Wanneer deze precies in de winkel ligt weten we nog niet, maar ik houd je natuurlijk op de hoogte! Ook komen er nog meer Structuurjunkie items aan, ook daarover update ik je.

Inmiddels gaat het zo hard met de planner dat er een nieuwe druk aankomt! Dat is natuurlijk fantastisch. Er verandert één ding aan de Structuurjunkie Planner met de nieuwe druk: de maandoverzichten veranderen. Deze waren nu ‘verdeeld’ over twee pagina’s, wat veel mensen onhandig vonden, deze gaat nu verspreid worden over twee pagina’s waardoor je op een spread dus een overzichtelijk zicht op je hele maand hebt.

Ook hoor ik hier en daar dat de planner niet goed open blijft liggen op tafel. Dat doet hij wel, maar dan moet je de ‘rug’ even forceren. De rug zit niet vast aan de kaft, dus als je hem even ‘kraakt’ dan blijft de buitenkant van je planner gewoon mooi. Als je dit doet, blijft je planner gewoon goed openliggen op tafel. Dit is voor mij ook een belangrijk punt, dus dit kan zeker. De kaft heeft een matte coating, dit ziet er super chic uit vind ik zelf, maar je ziet  (vette) vingerafdrukken er wat beter op. Dit los je makkelijk op door er een licht vochtig (microvezel)doekje overheen te halen.
Iedereen bedankt voor de feedback, want hierdoor kunnen wij betere versies maken en producten ontwikkelen die nog meer mensen aanspreken. 🙂

Klik hier om de Structuurjunkie Planner te bestellen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.