Structuurjunkie Notitieboek & Taken

Zoals je weet lanceer ik meerdere keren paar jaar nieuwe kleuren en varianten van de inmiddels zeer populaire Structuurjunkie Planners, en sinds een paar weken heb ik de collectie aangevuld met een notitieboek en een blokje waar je je taken op kan schrijven. Zo leuk: het idee voor Structuurjunkie begon drie jaar geleden met het idee voor een notitieboek, en na het Werkboek en de Planners is er nu dus óók eindelijk een prachtig en heel fijn notebook. Ik laat hem graag aan je zien!

Leestijd

Structuurjunkie Notitieboek

Ik heb zelf áltijd een notitieboek bij me en schrijf er elke maand wel eentje vol. Met aantekeningen van afspraken, ideeën, plannen, lijstjes, berekeningen, samenvattingen van boeken die ik lees… Al zolang ik me kan herinneren schrijf ik notitieboeken vol (en ik heb dan ook een lade met volgeschreven notitieboeken). Drie jaar geleden kwam ik bij Blossom Books, mijn uitgever, terecht met het idee voor een eigen stationery-lijn. Na wat brainstormen gingen we eerst voor het werkboek en de planners en nu eindelijk is er dan óók een echt Structuurjunkie Notitieboek!

Zoals je snapt ben ik vrij kritisch als het gaat om notitieboeken. Ik gebruik zelf altijd Moleskine of Leuchtturm boekjes en ik heb nogal wat eisen. Die heb ik allemaal verwerkt in ‘mijn’ notitieboek. Natuurlijk moet ‘ie er ten eerste beeldig uitzien. Er moet een lintje in zitten. Ik wilde de pagina’s dikker dan het papier van Moleskine, dat vind ik te dun (mijn vulpen drukt er erg doorheen), ik wilde dat het boekje goed open blijft liggen én dat ‘ie dik genoeg is. Maar niet te dik.

Het is allemaal gelukt. Ik vind hem zó mooi geworden! Er zitten 192 pagina’s in, dus je kan er even mee vooruit.

Het notitieboek blijft goed openliggen, maar net als bij de planner moet je de rug wel even ‘forceren’. Dat voelt altijd eng, maar niks gaat kapot en je beschadigt er ook niks mee. Je ziet op de foto ook goed in hoeverre pen doordrukt. Dit is balpen en markeerstift, vulpen zie je iets meer maar drukt ook niet door.

Het formaat is 14 x 20 cm, vergelijkbaar met een Large Moleskine notitieboek die 13 x 21 cm is.

Je kan hier het Structuurjunkie Notitieboek bestellen voor €14,99. Je vindt ze ook bij de boekwinkel, en alle boekwinkels kunnen het notitieboek voor je bestellen.

Structuurjunkie Taken

Ook loop ik sinds het ‘begin van Structuurjunkie’ met het idee voor een blokje met takenlijstjes. Dit soort blokjes heb ik zelf jarenlang gebruikt en ik maak nu zelf ook vaak nog lijstjes in mijn notitieboek, ook in combinatie met mijn planner. Nu is er dus een Structuurjunkie variant! Met op elke pagina ruimte voor 20 taken, en uiteraard kan je ook de achterkant gebruiken. Elk vel kan je er makkelijk afscheuren zodat je met een nieuwe kan beginnen. Er zitten 112 vellen op het blokje.

Klik hier om Structuurjunkie Taken voor €8,99 te bestellen. Ook deze is bij de boekwinkel te koop en als hij er niet ligt, kan de boekhandelaar hem voor je bestellen.

Op dit moment ligt deze collectie aan Structuurjunkie items in de winkels, zo bizar! En zó tof. Je vindt meer info over de nieuwe planners trouwens hier, die zijn nu ook te koop. En je krijgt er een gratis minicursus met plantutorials bij ter waarde van €49,95.

Zo leuk om dit met je te delen. 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

17 reacties
 1. Elisabeth

  Hai Cynthia,

  Wat maak je plannen toch leuk! Heb op latere leeftijd de diagnose ADHD gekregen, de chaos was echt niet meer te overzien ook al deed ik jarenlang alsof het allemaal wel prima ging. Eén van de meest onhandige kenmerken van ADHD is dat je hoofd het alleen goed doet als je echt interesse hebt voor iets. Met jouw mooie boekjes maak je structuur aanbrengen voor mij in ieder geval interessant, het design trekt mijn aandacht, het lettertype is fijn, de opmaak van de boeken is duidelijk en rustig. Ook het werkboek dat je hebt gemaakt, helpt mij enorm, alle ideeën en dromen die constant door mijn hoofd stuiteren, kan ik ordenen in het boek en het helpt me om meer richting te geven. Ook hier helpt het enorm dat het design zo goed is, waardoor het keer op keer toch weer mijn aandacht trekt. Ik denk dat je boeken een goede match zijn voor mensen met uitdagingen op het neurodiverse vlak!
  Dus…dankjewel!

 2. Jessica J.

  Ik heb bewondering voor het feit dat jij daadwerkelijk notitieboeken vol schrijft! Volgens mij is me dat in m’n hele leven nog nooit gelukt!
  Ze zien er prachtig uit, Cynthia. Gefeliciteerd!

 3. Martine

  Mooi zeg! En al die kleuren matchen ook zo prachtig met elkaar! Ik heb het notitieboek zojuist besteld. Ben erg benieuwd. Zo te zien is het net zo groot als de planner. Ik zie mijn gele planner en het rode notitieboek al naast elkaar op mijn secretaire liggen!!

  • Martine

   Vandaag het notitieboek binnen gekregen. Het is toch niet net zo groot als de planner, maar iets kleiner. Maar het formaat is eigenlijk heel goed, vind ik. Erg mooi boekje!! Het heeft een hele chique uitstraling. Ik vind het gewoon bijna zonde om erin te beginnen. Ook heb ik altijd allerlei ideeën voor het vullen van zo’n notitieboekje, maar het gaat nooit zoals ik het wil. Dus ik moet nog even goed bedenken waar ik het voor wil gaan gebruiken. Ideeën zijn welkom!

 4. Lisa

  Je hebt het vast al eens verteld. Komen er ook nog planners waar het weekend volledig uitgeschreven staat? Nu zijn het kleine blokken. Ik werk gewoon in het weekend…

 5. Diana

  Wauw wat leuk! Wat heb je een onwijs mooie collectie opgebouwd! De takenlijst vind ik een mooie aanvulling op de planner 🙂

 6. Jorien

  Hi Cynthia,

  Ziet er interessant uit! Ideaal voor het werk.
  Even uit nieuwsgierigheid, hoe duurzaam zijn deze boekjes gemaakt? Ik heb zelf een herbruikbaar notitieboekje maar deze bevalt niet heel goed (onhandig formaat en erg kwetsbaar). Tegelijkertijd vind ik dit soort kleine duurzame gebruiksobjecten ontzettend belangrijk. Is dit een optie voor een volgende versie?

  • Cynthia Schultz

   Ha Jorien! Dank je! Wat bedoel je precies met duurzaam? Duurzaam mbt materiaalgebruik (papier)? Of duurzaam mbt dat hij lang mooi blijft? En wat bedoel je met ‘is dit een optie voor de volgende versie’? Als je vraag voor mij helder is dan kan ik ‘m voor je beantwoorden! 🙂

 7. Ilona Wielinga

  Zo leuk! Ook zo tof dat je je collectie langzamerhand uitbreidt. Een notitieboek is wat mij betreft ook echt onmisbaar gewoon. En zo’n takenlijstje is ideaal voor werk.

 8. Anouk

  Ik mocht van mezelf de planner kopen als ik een baan zou hebben in het onderwijs. En dat is gelukt! Mega blij er mee, alles lekker overzichtelijk.

  • Cynthia Schultz

   Wat superleuk om te horen. En gefeliciteerd!

 9. rachel

  ik kan alleen maar blijven zeggen dat ik trots op je ben cynth 😉

 10. Linda

  ik ben ook heel blij met mijn lightplanner! de eerste planner die ik echt consequent blijf gebruiken.
  en die takenlijst wil ik ook wel en het notitieboekje ook natuurlijk!
  Leuk dat het kwaltiatief goed papier is , want door jou heb ik mij ook een Kaweco vulpen aangeschaft, en die schrijft echt super lekker !

 11. Lucinda

  Ik vind het zo leuk dat je hier helemaal je ding van hebt kunnen maken, ikzelf maak ook met liefde gebruik van de light planner. Deze ga ik binnenkort ook maar aanschaffen, want ik kan ook niet van notitieboekjes afblijven.

 12. Bianca

  Dat vind ik bij de planner light versie erg onhandig, dat hij steeds dicht valt. Je moet hem dus forceren begrijp ik. Nou dan gaan we dat dus maar eens proberen.