Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Storytel of BookBeat

Er zijn inmiddels aardig wat aanbieders voor het streamen van luisterboeken: voor een vast bedrag lekker veel luisterboeken luisteren. Ik heb zelf ervaring met Storytel en BookBeat en ik dacht dat het weleens handig zou zijn om beide apps eens naast elkaar te leggen. Welke is goedkoper, en vooral: welke is beter? Dikke bonus: via mijn links krijg je bij Storytel 30 dagen gratis en bij BookBeat 45 dagen, zodat je het ook zélf lekker kan uitproberen. Oké, let’s go!

Leestijd

De kosten

Dat is toch waar we ons meestal het meest door laten leiden: de kosten. Is het een veel duurder dan het ander?

Storytel

 • €13,99 voor 1 account per maand, onbeperkt luisteren
 • €18,99 voor een familie-account (2-3 accounts)
 • 1 miljoen boeken in 9+ talen
 • Proefperiode 30 dagen gratis
 • Luisterboeken én e-books

Bookbeat

 • €8,99 voor 1 account per maand voor 20 uur luisteren
 • €10,99 voor 1 account per maand voor 100 uur luisteren
 • €1,99 per extra account (dus als je met je familie wilt luisteren)
 • 900.000+ boeken in 18 talen
 • Proefperiode 45 dagen gratis
 • Luisterboeken én e-books

Qua prijs komt BookBeat veel beter uit de bus. Nu is het wel zo dat je bij BookBeat wel maximaal 20 luisteruren hebt met het goedkoopste abonnement, dat is 40 minuten per dag. Zelf haal ik dat niet eens, dus voor mij is dat prima. Wil je meer, dan kan je voor €10,99 naar 100 uur, dat komt neer op 3 uur en 20 minuten per dag, ik denk dat dat voor de meeste mensen meer dan genoeg is. En dan is het nog steeds goedkoper dan Storytel.

De proefperiode is bij BookBeat (via mijn link) langer dan bij Storytel, er zijn meer talen en ook een ‘familie-account’ is goedkoper.

Het aanbod

Dit is natuurlijk heel moeilijk te vergelijken, want welke boeken je wilt luisteren is mega persoonlijk. Ik heb een aantal populaire boeken op een rijtje gezet en of ze bij de twee aanbieders te luisteren zijn.

Je ziet dat meer boeken niet op BookBeat te vinden zijn, en wel op Storytel. Maar dit is een soort steekproef op basis van populaire boeken van dit moment. Het gaat natuurlijk vooral om de boeken die JIJ wilt luisteren. Je vindt hier ook het aanbod van BookBeat, en hier het aanbod van Storytel. Zo kan je zelf eens zoeken naar de boeken die jij graag wilt luisteren.

De app

Daar kan ik kort over zijn: beide apps werken vlekkeloos. De functionaliteiten zijn ook vergelijkbaar, je kan bij beide apps boeken downloaden om te luisteren als je geen internetverbinding hebt (wat ik zelf heel handig vindt) en je kan bij beide een boekenplank maken uiteraard. BookBeat ziet er anders uit dan Storytel, maar ze werken allebei heel intuïtief en gemakkelijk. Hierbij heb ik dus geen voorkeur.

30 dagen gratis Storytel & 45 dagen gratis Bookbeat!

Op basis van de info die ik je gegeven heb, kan je zelf een keuze maken welke app je wilt gaan gebruiken. Het mooie is dat je ze ook allebei gratis via mijn link kan proberen, zodat je het lekker zelf kan uittesten. Mijn voorkeur gaat, door alle punten hierboven, inmiddels lichtelijk uit naar BookBeat, maar het zal ook afhangen van het aanbod en hoe dat verandert en/of aangevuld wordt de komende tijd.

Klik hier voor 30 dagen gratis Storytel.

Klik hier voor 45 dagen gratis BookBeat.

Affiliate

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.