Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Stalogy notebooks

Mooie, praktische notitieboeken: ik ben er gek op. Al jaren gebruik ik vooral Moleskine notebooks, maar laatst in een schrijfwarenzaak in Londen viel mijn oog op een kleine notebook van Stalogy. Ik gebruik hem inmiddels een halfjaar en heb een back-up klaarliggen: ik ben er helemaal weg van. Vandaag vertel ik je graag waarom de Stalogy notebooks zo fantastisch zijn.

Leestijd

Stalogy

Stalogy is een Japans merk dat zich helemaal richt op de basics: ze laten alle onnodige opsmuk weg en maken hele eenvoudige notitieboeken en daarbij behorende accessoires. Heel veel meer kan ik over het merk niet vinden, het is bijna mysterieus. Ik kocht mijn notebook dus in een winkeltje in Londen, maar in Nederland vind je de notebooks bijvoorbeeld bij de Buiten de Lijntjes webwinkel voor €26. Ik kocht mijn tweede A6 Stalogy Notebook bij Amazon.de waar ik hem voor een hele goede prijs vond, voor €14,64 inclusief verzending – nogal een prijsverschil!

Stalogy 365 Day Notebook A6

Ik ging voor de Stalogy 365 Day Notebook A6, een kleine variant die ik makkelijk mee kan nemen in kleinere handtassen. Waar ik meteen voor viel was de grote hoeveelheid pagina’s en dat hij nog steeds heel handzaam is. Ter vergelijking: een Moleskine notebook is ongeveer even dik, maar heeft maar 196 pagina’s. Deze heeft met zijn 368 pagina’s maar liefst 172 pagina’s meer.

Het idee achter de Stalogy notebooks is dat je ze als planner kan gebruiken. Er zitten genoeg pagina’s in voor een heel jaar, en op elke pagina vind je de dagen, maanden en uren. Persoonlijk gebruik ik mijn notebook gewoon als een notebook, maar je zou hem dus als handzame planner kunnen gebruiken. De pagina’s zijn héél dun, heel glad van textuur en ze hebben een ‘rooster’ op elke pagina.

Wat ik er zo geweldig aan vind is dat je enorm veel pagina’s in zo’n klein, handzaam, licht boekje hebt. En: inkt drukt bijna niet door op de pagina’s. Natuurlijk wel een beetje – het papier is echt heel dun – maar het is heel minimaal. Ook blijft het boekje mooi open liggen als je de rug even goed ‘kraakt’. Van dat ‘kraken’ wordt het boekje niet lelijk, na een halfjaar elke dag gebruiken ziet ‘ie er nog mooi uit. Al zie je natuurlijk wel dat ik hem gebruikt heb, maar dat vind ik ook wel zo zijn charme hebben.

€26 is natuurlijk wel een nogal forse prijs voor een notitieboekje, maar voor mij is hij het dubbel en dwars waard. Ter vergelijking: een A6 softcover Moleskine is €14,90 en als je naar het aantal pagina’s kijkt is deze Stalogy bijna het dubbele van de Moleskine. Dus als ik het zo bekijk het geld ook nog eens echt waard. Ik gebruik vooralsnog alleen de A6, maar misschien schaf ik binnenkort ook nog wel een A5 aan…

Ja, ik kan dus een hele blogpost weiden aan zo’n eenvoudige notebook, maar ik kan dus zó blij worden van dit soort dingen die ik elke dag gebruik.

Wat is jouw favoriete notebook?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.