Stalogy notebooks

Mooie, praktische notitieboeken: ik ben er gek op. Al jaren gebruik ik vooral Moleskine notebooks, maar laatst in een schrijfwarenzaak in Londen viel mijn oog op een kleine notebook van Stalogy. Ik gebruik hem inmiddels een halfjaar en heb een back-up klaarliggen: ik ben er helemaal weg van. Vandaag vertel ik je graag waarom de Stalogy notebooks zo fantastisch zijn.

Leestijd

Stalogy

Stalogy is een Japans merk dat zich helemaal richt op de basics: ze laten alle onnodige opsmuk weg en maken hele eenvoudige notitieboeken en daarbij behorende accessoires. Heel veel meer kan ik over het merk niet vinden, het is bijna mysterieus. Ik kocht mijn notebook dus in een winkeltje in Londen, maar in Nederland vind je de notebooks bijvoorbeeld bij de Buiten de Lijntjes webwinkel voor €26. Ik kocht mijn tweede A6 Stalogy Notebook bij Amazon.de waar ik hem voor een hele goede prijs vond, voor €14,64 inclusief verzending – nogal een prijsverschil!

Stalogy 365 Day Notebook A6

Ik ging voor de Stalogy 365 Day Notebook A6, een kleine variant die ik makkelijk mee kan nemen in kleinere handtassen. Waar ik meteen voor viel was de grote hoeveelheid pagina’s en dat hij nog steeds heel handzaam is. Ter vergelijking: een Moleskine notebook is ongeveer even dik, maar heeft maar 196 pagina’s. Deze heeft met zijn 368 pagina’s maar liefst 172 pagina’s meer.

Het idee achter de Stalogy notebooks is dat je ze als planner kan gebruiken. Er zitten genoeg pagina’s in voor een heel jaar, en op elke pagina vind je de dagen, maanden en uren. Persoonlijk gebruik ik mijn notebook gewoon als een notebook, maar je zou hem dus als handzame planner kunnen gebruiken. De pagina’s zijn héél dun, heel glad van textuur en ze hebben een ‘rooster’ op elke pagina.

Wat ik er zo geweldig aan vind is dat je enorm veel pagina’s in zo’n klein, handzaam, licht boekje hebt. En: inkt drukt bijna niet door op de pagina’s. Natuurlijk wel een beetje – het papier is echt heel dun – maar het is heel minimaal. Ook blijft het boekje mooi open liggen als je de rug even goed ‘kraakt’. Van dat ‘kraken’ wordt het boekje niet lelijk, na een halfjaar elke dag gebruiken ziet ‘ie er nog mooi uit. Al zie je natuurlijk wel dat ik hem gebruikt heb, maar dat vind ik ook wel zo zijn charme hebben.

€26 is natuurlijk wel een nogal forse prijs voor een notitieboekje, maar voor mij is hij het dubbel en dwars waard. Ter vergelijking: een A6 softcover Moleskine is €14,90 en als je naar het aantal pagina’s kijkt is deze Stalogy bijna het dubbele van de Moleskine. Dus als ik het zo bekijk het geld ook nog eens echt waard. Ik gebruik vooralsnog alleen de A6, maar misschien schaf ik binnenkort ook nog wel een A5 aan…

Ja, ik kan dus een hele blogpost weiden aan zo’n eenvoudige notebook, maar ik kan dus zó blij worden van dit soort dingen die ik elke dag gebruik.

Wat is jouw favoriete notebook?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

21 reacties
 1. Carolien

  Klinkt heel goed! Ik hou zelf van bullet journals, ik ben qua papier fan van Lemome en Nuuna. Leuchtturm en Molskine vind ik qua papier wat dun.

 2. lousaa

  Dit spreekt me niet zo aan, ik hou niet zo van dun papier, zelfs al vloeit de pen niet door, dat je de druk van de punt door de pagina heen ziet vind ik niet zo. Grote ruiten en die dagen bovenaan heb ik ook al niet nodig. Dus dit zou voor mij een dure miskleun zijn 🤣

 3. Wendy (B)

  Waar ik op let als ik een notitieboekje of schriftje koop is het gevoel van het papier.

 4. Nora

  Ik dacht bij je laatste alinea: huh?? Maar je bedoelt wijden in plaats van weiden…..

 5. Marielle

  Ah geweldig! Ik hou van notebooks. Ik ben zelf ook echt een Moleskinefan, maar pik ook regelmatig een goedkoper notitieboekje bij de Hema of Primera mee. Paperblanks heeft ook vaak hele mooie notebooks, bijna zonde om te gebruiken haha 🙂

 6. Kelly

  Lijkt me een super fijn notitieboek! Ik heb zoveel verschillende soorten van verschillende merken, van de Action tot Leuchtturm. Ik ben blij met ze allemaal. Maar deze ziet natuurlijk wel heel classy uit. Heel tof.

 7. rachel

  ooh je haalt weer alles open bij me hahah, ik heb wel geteld 60 notitie boekjes, ja nieuw en gebruikte en nog in gebruik een stuk of 11 dus ja ik heb een ocd gevalletje hier haha. moleskine is mijn favoriet maar ook van de hema heb ik er genoeg en deze moet ik eigenlijk ook gewoon hebben haha

 8. Marloes

  Ik geef op het werk altijd de voorkeur aan A4 met een ringband en thuis iets met een mooie (harde) kaft. Wisselt enorm, maak me er niet zo druk om.

 9. Marije

  Van zulke notitie boekjes gaat mijn hart dus sneller kloppen. Lijkt een beetje op de Hobonichi.

 10. Iris

  Ik gebruik niet echt een notebook, af en toe gewoon een goedkoop schrijfblok. Maar voor mijn agenda heb ik een Hobonichi Techo Planner (A6, Engels). Die heeft Tomoe River paper, dat is superdun papier (volgens mij 52 gsm), maar drukt niet door. Is vulpenvriendelijk, en echt geweldig. Sinds ik een vulpen heb ben ik erg kritisch geworden op mijn papier, en geef er dan graag ook wat meer geld aan uit. (Tot vorig jaar gebruikte ik een Nuuna notebook, in A6, voor mijn dagelijkse takenlijstjes, ook goed papier, maar vooral prachtig design!)

 11. Tineke

  Hij is wel erg mooi, maar ik doe het meestal met de notebooks van Action.

 12. Marja

  Op dit moment gebruik ik een Rhodia en wil ik niet meer terug naar een Moleskine of een Leuchtturm. Geweldig goed papier voor mijn vulpen!

 13. Lara

  Ik ben van de boekjes af en gebruik weer even een groot schrift. Ivm afstuderen vind ik dat een stuk overzichtelijker om dingen in te plannen of uit te schrijven omdat ik meer ruimte heb. Eerder had ik zo 10/15 pagina’s vol in een dag of twee, dan gaat het natuurlijk wel erg hard met zo’n boekje. Vond ik zonde van m’n moleskine. Plus geen overzicht dus weer lekker naar een schrift :’)

 14. Marloes

  Wat een mooi notebook. Ik heb er standaard één in mijn tas zitten en kan niet meer zonder.

 15. Femke

  Ik vraag mij af: wat doe je met een notebook? Ik schrijf onderweg nooit iets op. Ja, boodschappenlijstjes, maar die maak ik in m’n telefoon.

  • Renate

   Dat kan je op de foto zien waar zij hem voor gebruikt 😇

  • Debby

   Ik zat ook te denken, notebook? Ik schrijf alleen boodschappen op m’n telefoon op en voor de rest zit er niet bij wat ik wil onthouden haha! Wellicht leuk daar een vervolgpost aan te wijden?

  • Jess

   Hier hetzelfde. Ik denk dat het voor Cynthia heel handig is voor werk en wellicht voor andere ook, of voor school. Maar voor heel veel mensen overbodig 😉 De kleine notities die ik soms heb zet ik ook in mijn telefoon, scheelt nog papier ook!

  • VWillemse

   Jep ik dacht precies hetzelfde ….
   Ik heb genoeg aan mijn telefoon en af en toe n geschreven boodschappenlijstje, meestal kan ik alles toch wel onthouden.
   Maar mocht ik ooit een notebook nodig gaan hebben vind ik deze wel super mooi.

  • Rowan Chanel

   Haha same here! En inderdaad, gebruik je ook geen papier als je het in je telefoon zet.
   Wat ik fijn vind aan to do notities op je telefoon is dat wanneer je het hebt gekocht/gedaan, kun je die notitie gewoon verwijderen. Als je het opschrijft, moet je het doorstrepen oid, en dan twijfel ik stiekem altijd nog of ik het nu wel of niet heb gedaan.

  • Astrid

   Ik heb juist dat ik mijn online lijstjes snel vergeet te bekijken en af te strepen. Dus dan maak ik ze om er niks mee te doen en ze maanden later tegen te komen van ‘ohja die app had ik ook nog!’. :’) Mijn fysieke notitieboekje valt meer op, dus word ik er sneller aan herinnerd om erin te kijken. 😛