Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Series & films – voorjaar 2017

De laatste maanden heb ik meer gelezen dan televisie gekeken, dus het duurde even voordat er weer een nieuwe blogpost over series en films verscheen. Vandaag is het weer zover! Ik bespreek een aantal series en films, waaronder De Nieuwe Garde, Orange is the New Black, Grace & Frankie en Wallace & Gromit and the Curse of the Were-Rabbit.

Leestijd

De Nieuwe Garde

Een vriendin tipte me deze serie van NPO: De Nieuwe Garde. In de Nieuwe Garde volg je jonge ambitieuze Nederlandse chefs. Van een vriendengroep met drie restaurants in Amsterdam tot een jonge chef met een Michelin-ster. Je ziet de mooie kanten van het vak, maar ook, of misschien wel vooral, de moeilijke aspecten. Horeca is zwaar en dat merk je bij al deze jonge mensen. Ik vond elke aflevering ontzettend leuk om te zien door de afwisseling tussen de verschillende chefs. Ze zijn allemaal erg verschillend, maar wel stuk voor stuk ontzetten ambitieus.

Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde is een van mijn favoriete programma’s op de NPO. Het is altijd leerzaam en het gaat over producten die we (bijna) allemaal gebruiken of eten. Er zijn weer wat nieuwe afleveringen en die heb ik allemaal al verslonden. Mijn favoriet? Krokant en carpaccio.

Orange is the New Black

Yes, een nieuw seizoen Orange is the New Black! Ik heb nog niet alle afleveringen gezien, ook omdat ik de serie steeds minder leuk begin te vinden. Voor mijn gevoel startte het als een vrij serieuze serie met hier en daar een lollig randje, inmiddels is het uitgegroeid tot iets wat bijna als een slapstick aanvoelt. Misschien moet ik het nog een kans geven, maar ik word er soms een beetje flauw van…

Abstract

Abstract is een serie documentaires over verschillende soorten designers, van een striptekenaar tot een architect en interieurontwerper. Het is eigenlijk de Chef’s Table van de designers. Je wordt per aflevering meegenomen in een persoonlijk verhaal waarin het werk centraal staat. Erg mooi, elke aflevering is heel anders en de passie stroomt erdoorheen.

Grace & Frankie seizoen 3

Ik vind Grace & Frankie echt een van de leukste series op dit moment. Zo grappig, vrolijk en hier en daar emotioneel en gevoelig. In dit nieuwe seizoen zijn Grace en Frankie bezig met het lanceren van hun zelfontworpen vibrator. Dat gaat natuurlijk niet allemaal van een leien dakje: de twee hebben regelmatig ruzie. Ik vind wel dat ze érg veel ruzie hebben, maar de hoofdtoon is nog steeds comedy. Ik heb er doorheen gebinged en ik heb echt weer genoten van dit seizoen.

Wallace & Gromit: The curse of the were-rabbit

Ik ben gek op stop-motion films en Wallace & Gromit is gewoon altijd grappig. In ‘The curse of the were-rabbit’ gaan ze op jacht naar het grote monsterkonijn dat alle moestuinen in het dorp verwoest. En net terwijl er een wedstrijd aankomt voor de best geoogste groente… Het wordt natuurlijk een grote chaos. Ik blijf me tijdens de hele film verbazen over hoe mooi alles gemaakt is van klei, zo fantastisch. De inhoud is natuurlijk grappig, niet al te diepgaand: licht vermaak, maar erg leuk.

Weinig films, vooral series en documentaires de laatste tijd! Mijn favoriet van deze blogpost is echt De Nieuwe Garde samen met Grace & Frankie. Laat het me weten als jij aanraders hebt, ik ben benieuwd naar jouw favoriete series en films van de laatste tijd.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.