Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Series & films van de laatste tijd

Wooo, het is mega lang geleden dat ik een post maakte over series en films die ik de laatste tijd keek. Het werd wel weer eens tijd, dus. Voor mijn gevoel heb ik een fantastisch televisie-seizoen achter de rug, ik heb echt veel dingen gekeken waar ik erg van heb genoten.

Leestijd

Ja hoor, B&B Vol Liefde met een enorme stip op een. Wat vind ik dit een waanzinnige, fantastische, geweldige realityshow. Ik hoef je natuurlijk niet meer te vertellen waar dit over gaat (goed, ik doe het toch: B&B eigenaren zoeken naar de liefde en potentiele liefdeskandidaten komen op bezoek). De echtheid van deze zo verschillende mensen, de ongemakkelijkheid, dat je deze mensen voor je gevoel echt leert kennen en een beetje in je hart sluit, de liefde die hier en daar ontluikt en hier en daar ook echt totaaaal niet – ik smul ervan. Hemels.

De Barbie film! Ik ben er twee keer heen geweest in de bios omdat ik er de eerste keer zo weg van was. Wat een te gekke film. Ik heb twee keer twee uur lang in totale focus en aandacht zitten kijken. Het ligt er zo lekker dik bovenop en dat vind ik prachtig, en de diepere boodschap is natuurlijk helemaal top. Enorm grappig, meerdere keren hardop zitten lachen, en gewoon ontzettend goed gedaan. Mijn favoriete film sinds tijden.

Het nieuwste seizoen van Married At First Sight Australia heb ik nu bijjjjna afgekeken. Het is altijd een hele zit, iets van 35 afleveringen die ook allemaal bijna een uur duren. Nu is er zoveel herhaling dat het al met al de helft ‘echt’ duurt, maar toch. Ik geniet ervan. Mensen die elkaar nog nooit ontmoet hebben en gaan trouwen is natuurlijk een recept voor drama. Zet deze mensen dan ook nog eens regelmatig bij elkaar tijdens etentjes en borrels en dat is een tweede recept voor nog meer drama. Net als bij B&B Vol Liefde ga ik toch wel echt van deze mensen houden (alhoewel, niet van Harrison) en ik leef enorm mee met alle ruzies en shit. Ja, ik schaam me niet voor hoor, ik houd van deze trash televisie.

Nog niet helemaal uitgekeken, maar ik geniet erg van de documentarieserie Arnold, over Arnold Schwarzenegger, op Netflix. Wat een bijzondere man is dit. Dat wist ik al wel, maar ik wist niet echt veel van hem. Deze serie gaat gewoon helemaal over hem, zijn jeugd en zijn prestaties en hoe hij dat voor elkaar gekregen heeft. Echt vet en inspirerend. Soms vond ik het wel heel erg gefocust op ‘alles is maakbaar’ en ‘als je maar hard genoeg wil en werkt kan je alles bereiken wat je wilt’ (wat niet juist is en waar ik het echt niet mee eens ben), maar alsnog erg leuk om naar te kijken.

Ik denk dat ik kan zeggen dat ik The Bear een van de beste series ooit vind (naast Breaking Bad). We keken laatst seizoen 2 op Disney+ en woooow. Emoties overal. Wat een rauwe, heftige serie, I love it. Het gaat over een nogal dysfunctionele familie met een restaurant. Ik zal niet verklappen wat er in seizoen 2 allemaal staat te gebeuren, maar het is seizoen 1 on steroids. En met erg veel lekker eten dat ook goed in beeld wordt gebracht. Genieten.

Avatar behoort ook tot een van mijn favorieten. Jemig, wat veel goede dingen heb ik gezien de laatste tijd. Of nou ja, MAFS en B&B kan je wellicht niet onder ‘goed’ scharen, maar okay. Eerder dit jaar zag ik voor het eerst de eerste Avatar film (jep, beetje laat) en deze vond ik al te gek, ik vond Avatar The Way of Water nog zoveel beter. Het ziet er allemaal gewoon zo mooi uit, en dat verhaal: zo mooi en ontroerend. Van mij had het hier en daar wel wat minder gewelddadig gemogen, maar echt enorm van genoten.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.