Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Series & films najaar 2018

Oh ja, het Netflix-seizoen is er weer! In de zomer kijk ik veel minder films en series dan in de winter, ik lees dan toch liever, ook omdat ik meer buiten ben. Nu zitten we weer lekker binnen en staat de televisie wat vaker aan. Ik deel weer de series en films die ik dit najaar heb gezien of nog aan het kijken ben.

Leestijd

The Breadwinner

Deze animatiefilm is gebaseerd op een boek en gaat over een meisje in de oorlog in Afghanistan. Ze woont in armoede en onderdrukking in Kabul met haar ouders, oudere zus en jongere broertje. Als meisje mag ze de straat niet alleen op, maar als op een dag haar vader wordt ontvoerd en haar moeder ernstig wordt mishandeld, kan ze niet anders dan voor haar familie zorgen. Ze overtreedt heel wat regels en brengt zichzelf daar verschrikkelijk mee in gevaar.

The Breadwinner is een hele verdrietige, confronterende film die op een hele mooie manier gemaakt is. Het is deels tekenfilm, deels animatiefilm en dat is op een hele mooie manier gedaan.

Mad Men

Jaren geleden keek ik de serie Mad Men, maar na een tijdje haakte ik af en vergat ik het. Nu besloot ik het toch weer op te pakken en gewoon bij seizoen 1 te beginnen. Er zijn heel wat seizoenen, dus er staat me nog wat te wachten! Mad Men gaat over een reclamebureau op Madison Avenue in New York in de jaren 50, na de oorlog. Je volgt vooral Don Draper, een van de grote creatieven van het bureau Sterling Cooper, en het (nogal wilde) leven dat hij leidt. Ook ‘de nieuwe’ Peggy heeft een hoofdrol, die zich binnen het bedrijf al snel onmisbaar maakt.
Het eerste seizoen vind ik een beetje traag, maar je leert wel alle personages goed kennen en er wordt een duidelijke sfeer neergezet. Ik ben blij dat ik er weer aan begonnen ben, wat is het toch heerlijk om in de tijd te reizen naar de jaren ’50, met alle kleding, producten, meubels en accessoires.

Gorts Wijnkwartier

Gorts Wijnkwartier heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt, maar ik ben fan. In het programma neemt wijnboer Ilja Gort je mee door zijn chateau en vertelt hij in vijftien minuten van alles over wijn. Van hoe het wordt gemaakt, hoe het er aan toe gaat in de wijngaard, wat je nu precies qua wijn en eten met elkaar kan combineren… Ook beantwoordt hij kijkersvragen en dit doet hij allemaal op zo’n leuke en luchtige manier! Ik houd ervan.

Zondag met Lubach

Helaas zit het seizoen er weer op, nu wordt het wel eens tijd dat ik wat over Zondag met Lubach ga zeggen in mijn serierubriek. Sinds ZML op televisie is kijk ik het trouw en ook dit seizoen keek ik het steevast elke week. Voor als je het niet kent: in het programma bespreekt Arjen Lubach elke week de actualiteiten en dit doet hij op een kritische en heel grappige manier. Daarnaast stipt hij soms gevoelige onderwerpen aan die vervolgens vaak in de politiek worden besproken en in de kranten belanden. Heel knap, maar vooral héél erg leuk om naar te kijken.

The Sinner: Julian

Seizoen 1 van The Sinner vond ik echt waanzinnig intrigerend, dus toen het tweede seizoen eindelijk op Netflix stond, zijn Willem en ik meteen gaan kijken. Echt, hooooooly shit. In seizoen 2 staat een heel andere verhaallijn centraal, al is rechercheur Harry Ambrose wel een bekend gezicht. De dertienjarige Julian vermoordt tijdens een tripje naar Niagara Falls zijn ouders en Ambrose gaat uitzoeken hoe dit precies zit. Meer zal ik niet verklappen, maar ik kan wel zeggen dat het allemaal weer heerlijk naargeestig en griezelig wordt en dat je elke aflevering weer verrast wordt met nieuwe wendingen.

Maniac

Maniac is raaaar. Ik had bij deze serie vaak hetzelfde gevoel als dat ik had bij de serie ‘The Leftovers’: verward, verdwaald en vooral constant hardop denkend ‘ik begrijp het niet’! En dat is juist zo lekker, dat vage. Dat moet je wel een beetje kunnen omarmen, anders is deze serie niks voor je.

Annie en Owen doen allebei mee aan een farmaceutisch onderzoek. En dat is eigenlijk het enige duidelijke in Maniac. De serie gaat alle kanten op, van hallucinaties en dromen, maar ook stilistisch. Ik begrijp er vaak geen hol van, maar ben wel verrast door rare scenes. Alles is vaag, ook het einde is vaag, Owen en Annie zijn vaag, het onderzoek is vaag. Maar toch bleef ik kijken omdat er een bepaalde spanning in de serie zat en omdat ik toch wel erg nieuwsgierig was naar waarom Owen nou precies zo ontzettend ongelukkig is.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.