Series & films begin 2019

Ik begon mijn 2019 met een week vrij en daarna was ik een week ziek, dus genoeg tijd om series en films te kijken. Het is wel weer tijd om eens een blik te werpen op de dingen die ik keek, van You en Birdbox tot Heel Holland Bakt en Wie is de Mol.

Leestijd

You

Ik zag You voorbijkomen op Netflix en na de trailer besloten Willem en ik gewoon te gaan kijken, ik was wel aardig geïntrigeerd door Joe (Penn Badgley) die volledig geobsedeerd is door zijn fling Beck (Elizabeth Lail) en haar daardoor (bijna vanzelfsprekend) gaat stalken. Wat ik zo prachtig vind aan You is de combinatie van de romantische, bijne chickflick-achtige sfeer die wordt neergezet, met zachte blurs en pastelkleuren, in combinatie met de creepy stalkescapades van Joe. Interessant wordt het wanneer ik me ontzettend aan Beck ga ergeren en Joes acties steeds beter ga begrijpen… Ik heb echt enorm genoten van seizoen 1, we hebben het in twee dagen gekeken en ik heb meteen daarna het boek gelezen. In het boek vind ik Joe veel enger, in de serie is hij charmanter en minder op seks belust, maar ook het boek is tof om te lezen als je de serie leuk vond. Het tweede seizoen is gebaseerd op het tweede boek (Hidden Bodies), dus ik denk dat ik die ook ga lezen…

Bird Box

De Netflix-hype van de feestdagen was Bird Box. Het was alsof iedereen het gezien had. Toen Willem en ik een film wilden kijken werd het Bird Box, we waren toch wel erg benieuwd. Bird Box is een post-apocalyptische film (ben ik gek op) over een freaky monster die mensen zichzelf laat vermoorden zodra je het/hem/haar aankijkt. Dus: een geblinddoekt leven is het enige wat erop zit. De hoofdrol is voor Sandra Bullock die Malorie speelt, zwanger van haar eerste dochter. Ze speelt het overtuigend, maar ik vond dat er in de eerste scenes al dingen ‘mis gingen’. Ook vind ik het zeer onrealistisch hoe perfect zij er tijdens praktisch de hele film uit blijft zien (geef me haar foundation en kapper) en het einde vond ik echt walgelijk. Oftewel: bij mij rezen nogal wat vraagtekens, maar ik vond het idee wel heel gaaf en ik heb ook wel genoten van de film.

Grace & Frankie seizoen 5

Eindelijk, eindelijk, EINDELIJK is Grace & Frankie weer begonnen! Ik houd zo van deze twee oude dames die samen nog wat van het leven proberen te maken nadat hun partners er met elkaar vandoor gingen. De nette, ietwat stijve, chique Grace met haar bitchy dochter die haar cosmetica-imperium heeft overgenomen en de flamboyante, hippie-achtige Frankie die altijd in grote zwierige jurken rondloopt. Mooi hoe het van bijna slapstick naar een wat serieuzere ondertoon is gegaan met ingewikkelde ruzies en relaties die opbloeien en toch weer stuklopen, bejaardentehuizen en kinderen waarmee het niet altijd helemaal vlot.

Mad Men seizoen 3

Oh, Mad Men! We zitten er echt helemaal in en zijn inmiddels aanbeland bij seizoen 4. Het gaat nog steeds over een reclamebureau op Madison Avenue in New York en  Don Draper is de held. Of nou ja, zijn heldenstatus brokkelt wel langzaam af en ik begin hem eigenlijk steeds meer te haten. En daarna vind ik hem weer uiterst charmant en goed in zijn werk, en daarna vind ik hem weer een klootzak. Ik houd zo van deze serie, van de sets, alle oude meubels van toen, de kleren, de kapsels, de ontwikkelingen die de karakters doormaken en oh wat houd ik van de humor van Roger. Ik lach me elke keer kapot om zijn droge humor. Gelukkig hebben we nog vier seizoenen te gaan en ik ben zo benieuwd hoe alles verdergaat…

Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt

Sinds een paar jaar ben ik totaal verslaafd aan Heel Holland Bakt. Ik kijk elke week uit naar zondagavond, een uur lang zit ik aan de televisie geplakt, krijg ik hartverzakkingen bij taarten die uit elkaar vallen, huil ik mee met deelnemers die de tent verlaten en lach ik me rot om André van Duin (en wil ik Robert en Jannie knuffelen en thee met ze drinken). Ik ben bij dit seizoen vooral gek op Cas, wat een ontzettende lieverd die ook nog eens fantastisch bakt.

Wie is de Mol

Wie is de Mol keek ik vroeger trouw. Elk seizoen, elke aflevering zaten we met het hele gezin voor de buis. Ik weet nog dat we zelfs op vakantie voor de televisie zaten. De laatste jaren interesseerde me het niet zo, volgde ik het niet, maar dit jaar besloot ik er weer voor te gaan zitten. Ik weet nog hoe leuk ik het ‘vroeger’ vond en hoeveel mensen er elk jaar weer van in de ban zijn… Heerlijk om uit te vogelen wie ‘mijn’ Mol is en om die mensen ‘privé’ te zien. Ik moet elke keer weer glimlachen om die lieve Robert. En: tof om Colombia zo te zien!

Welke series en films heb jij recent gekeken? En wat zijn je echte aanraders?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

18 reacties
 1. Kelly

  You vond ik ook super! Als aanrader zou ik zeggen probeer springvloed eens op netflix!

 2. Sara

  Ahh ik vond You ook echt super om naar te kijken. Ze weten Joe zo neer te zetten dat je sympathie voelt voor hem, ookal is hij écht een creep. Benieuwd naar seizoen 2.
  Zelf ook een mega Mad Men fan! Heerlijke serie. Ik hou enorm van het sfeertje dat wordt gecreëerd en dat je ook de veranderingen qua stijl etc ziet.

 3. Daniëlle

  Ik ben wel benieuwd waarom je het einde van Bird Box zo walgelijk vond? 🙂

  • Cynthia Schultz

   Ik vond het cliché en ongeloofwaardig. Ik kan er alleen niet teveel over zeggen, want dan verklap ik het einde en dat vind ik niet leuk voor mensen die het nog willen kijken.

 4. Saskia

  Wie is de mol! ❤️

 5. Fleur

  We lopen ongeveer gelijk met Mad Men, net klaar met seizoen 3 en moeten nog starten met seizoen 4. Zo herkenbaar: soms vind je Don echt cool en andere momenten vind je hem echt een giga klootzak! Naast Roger, ook heel erg fan van Joan! Nog veel kijkplezier 😌

 6. Roos

  You vond ik redelijk…Wie is de mol keek ik vroeger ook altijd, maar ben er nu ook weer mee begonnen.

  Echte aanrader is de netflix serie ‘sex education’. Hele grappige, maar ook soms verdrietige serie met leuke personages en heerlijk Britse humor.

  Verder kijk ik niet zoveel series, ik kijk ze meestal niet verder na 1 seizoen 🤭

 7. Lisa

  Altijd leuk dit! Bij Birdbox vond ik het einde niks: hoe nu verder? Heel Holland bakt is altijd een favoriet. En ik ga Grace and Frankie toch eens kijken.

 8. Suus

  Lang gewacht op het 5e seizoen van Grace and Frankie. Maar wat mij opviel: seizoen 1 t/m 4 was volgens mijn ultra 4K en seizoen 5 is in HD? Of zeg ik nu iets heel raars? Nog meer mensen dit opgevallen?

 9. Ayla

  Frankie en Grace is ZOO awesome!!!

 10. Alida

  You wil ik nog graag zien. Verder kijk ik nu momenteel The Punisher seizoen 2, lekker veel actie. En ik kijk nu sinds gisteren ook de Netflix documentaire over Ted Bundy, die is ook wel erg interessant. En heb laatst Peaky Blinders afgekeken, ook erg vet!

 11. Irene

  Ik ga niet zo goed op van die enge dingen als Bird Box dus ik ben nu eerst het boek aan het lezen zodat ik weet of ik de film kan kijken of niet. Haha. Ik vind het boek heel erg spannend. Zit heel de tijd met zo’n knoop in m’n buik omdat je heel de tijd verwacht dat er iets engs gebeurt. Het boek van You lijkt me ook wel wat! Die ga ik op mijn lijstje zetten.

 12. Ier

  Ooh, ik vond You echt tenenkrommend. En die Beck was zwaar irritant..
  Maar ik ga het boek dan eens lezen!

 13. Nena Schonkeren

  Lees zeker De Kooi eens, dat is het boek waarop de film Birdbox gebaseerd is. Stukken beter en creepy-er 😉.

  • Nena Schonkeren

   Van Josh Malerman, oeps 🤭.

 14. Kirsten

  Ja eindelijk weer een nieuw seizoen Grace & Frankie! Zo’n leuke serie. Van de week de documentaire over Ted Bundy gekeken, ook echt een aanrader. En ik kijk graag Good Witch, feel good serie. Heel fijn wanneer je bijvoorbeeld een off day hebt 🙂

 15. Anna Laura

  Ik ben afgelopen zomer begonnen aan Grace en Frankie en nu halverwege seizoen 1 (weinig tijd om te kijken). Mad man kende ik niet (alleen de naam) maar als ik dit zo lees misschien wel een serie voor mij! Ik ga eens checken. Ahh ik hou van Heel Holland Bakt! En zondag zo hard gehuild toen Cas er uit ging :(. En net als jij kijk ik sinds een aantal jaren dit keer weer mee met WIDM.