Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Series en programma’s – update 2021

Ik zag dat het ongeveer een jaar geleden is dat ik een update hierover heb geplaatst, dus ik neem je mee langs de series, films en programma’s die ik het afgelopen jaar graag keek!

Leestijd

Dynasty

Deze serie verslind ik en tegelijkertijd loop ik ook rustig weg om een kopje thee te pakken zonder de boel te pauzeren. Het gaat snel maar anderzijds blijven onderwerpen ook hangen. Heerlijke wegkijker om gewoon even je hoofd uit te zetten.

Het is een remake van de serie van vroeger en het gaat over een hele rijke familie die een groot bedrijf draaiende houdt met alle intriges van dien. Echt een over the top soap.

The Bachelor & Prince Charming

Deze pak ik even in één. Waar ik The Bachelorette al verslond vond ik het nu misschien nóg wel leuker. Ik vond Tony niet echt handig omgaan met alles en ik vond Julia niet de beste keuze maar het slaat natuurlijk helemaal nergens op om als kijker zoveel meningen te hebben over mensen die je niet kent. Maar dat maakt het juist ZO lekker! Echt genoten en ik kan niet wachten op een nieuw seizoen.

Gelukkig is Prince Charming nu bezig met een nieuw seizoen! Hetzelfde concept maar dan alleen maar met mannen. Het leuke daar aan vind ik ook dat ze onderling ook natuurlijk nog romances zouden kunnen krijgen, maar wellicht wordt dat ook wel tegen gehouden door de productie. Zo’n juicy verhaal, daar wacht ik eigenlijk wel op namelijk haha.

Sex education

Een hele leuke serie die Luuk net zo leuk vindt als ik. Dat vind ik altijd wel fijn, want zo vaak zit ik niet alleen op de bank wat te kijken, meestal besteden we die vrije tijd toch samen. De momenten dat ik alleen wat kijk zijn bijvoorbeeld op zondag als hij sport kijkt (typisch) of in mijn lunchpauzes.

Anyhow, deze serie gaat over een groep tieners in een bizar mooi plaatsje in Engeland. De hoofdrol speler geeft sex-adviezen aan andere jongeren en vanuit die verhaallijn loopt er eigenlijk van alles. Zowel grappig als realistisch.

You

We keken onlangs het derde seizoen van You en we verslonden het gewoon. Ge-wel-dig. In het eerste seizoen zie je de hoofdrolspeler die fixeert op een meisje en uiteindelijk haar stalkt. Maar, op een manier zodat je tóch aan de kant van de hoofdrolspeler staat gek genoeg haha. In het tweede seizoen krijgt de boel al een spin maar dit derde seizoen is hij getrouwd en wel met een vrouw die óók moordneigingen heeft. Echt een briljant gevonden verhaallijn en ik kan alleen maar hopen dat er een vierde seizoen komt want ik zie zeker allerlei mogelijkheden.

Deze keek ik overigens ook samen met Luuk. Ik vertel dat er even bij omdat het soms lastig is series te vinden die zowel mannen als vrouwen waarderen. Beetje kort door de bocht maar als Luuk het leuk vindt en jij hebt ook een man thuis, dan kun je het wellicht proberen haha.

Clickbait

Clickbait hebben we ook samen gekeken. De serie begint met de vermissing van een man, waar gewaarschuwd wordt dat hij bij 5 miljoen views op Youtube sterft. Drie keer raden wat iedereen gaat doen; kijken naar de video natuurlijk. Je volgt in elke aflevering een ander persoon van de familie en komt zo elke keer tot een andere ontdekking. Echt zo’n verhaal waar je de uitkomst van de voren niet kunt voorspellen, love that.

Working moms

Ik denk dat ik deze al wel vaker heb aangehaald maar afgelopen jaar was er een nieuw seizoen van deze heerlijke serie. Het is in deze serie niet zozeer het onderwerp, alhoewel dat ook velen zal aanspreken, maar de personages waar het mij om gaat. Zo briljant bij elkaar gevonden en geweldig geacteerd. Deze serie laat me hardop lachen en hardop huilen. Gelukkig vaker lachen dan huilen haha.

Lupin

Ook samen gekeken: Lupin. Een serie over een man in Frankrijk met een oneerlijk verleden waardoor hij criminele keuzes maakt, maar dan wel op de manier waarop een stripheld dat ook zou doen. Dat maakt het vermakelijk maar onrealistisch ook wel. Je kijkt het toch lekker weg omdat hij toch de held is waarvan je wil dat hij er mee weg komt en dat lukt eigenlijk constant.

La casa de papel

Hier hoef ik waarschijnlijk niks meer over te zeggen want ik ken niemand die deze serie niet kijkt haha. Vanaf seizoen één tot nu blijft hij goed, verrassend en je wil maar één ding: doorkijken.

Het gaat over een groep mensen die een bank overvallen onder leiding van een mastermind. Dit seizoen lijkt alles uit elkaar te vallen, er gaan er ook steeds meer dood haha, maar ik ben wel heel erg benieuwd naar de andere vijf afleveringen die later in december nog online komen.

Deze keken we samen.

The Bold Type

Ik denk dat ik wel kan stellen dat dit, naast Jane the Virgin en Gossip Girl, de serie is waar ik het meest van genoten heb. Ooit. Ik vond het zó stom dat het ophield, ik zat er gewoon te veel en te diep in. Er zijn meerdere seizoenen van die ik vrij rap achter elkaar keek in de lockdown periodes. Als je een serie zoekt waar je helemaal in kan duiken voor een langere tijd, dan is dit het. Het verhaal is best cliché, altijd die eeuwige magazine redactie waar je je op moet klimmen. Maar, dit keer is er geen gemene hoofdredactrice maar een inspirerende. Alles wat met inclusiviteit van doen heeft komt praktisch naar voren in deze serie. Het kaart hele eigentijdse onderwerpen aan, het schopt tegen maatschappelijke problematiek en dat allemaal vanuit de ogen van vrouwen rond de dertig. LOVED. IT. Echt. Ik hoop dat ik binnenkort weer helemaal opnieuw kan beginnen, maar ik ben eigenlijk bang dat ik nog te goed weet wat er gebeurt in elke aflevering haha.

Younger

Ook deze valt bij mij in het rijtje ‘verslonden’. Een heerlijke serie met korte afleveringen maar wel heel veel seizoenen op Videoland. Het gaat over een vrouw die afgewezen wordt voor een baan vanwege haar leeftijd. Hierdoor gaat ze zich jonger voordoen als ze is en eigenlijk loopt dat gewoon 7 seizoenen door. Een stabiele cast waar ze zeven seizoenen elke keer een andere draai aan weten te geven rond hetzelfde onderwerp. Heerlijk vond ik het! De serie biedt ook flink wat knappe mannen, ook geen straf haha.

Good girls

Onlangs kwam er van deze serie weer een nieuw seizoen uit maar hij loopt al eventjes mee. Dit seizoen vond ik het minst leuk tot nu toe, omdat er wel heel veel mis gaat haha. Er lijkt geen lucht in te komen, en dat was bij eerdere seizoenen wel het geval. Ik ben echt iemand die lucht in series, films en boeken nodig heeft. lk heb niet zoveel behoefte aan al die negatieve emoties die niet eens uit mijzelf komen. De afwisseling vind ik leuk maar ik zoek gewoon echt altijd naar een serie waar het een beetje ‘goed’ loopt uiteindelijk haha.

Terug naar de serie, deze gaat over drie ‘huisvrouwen’ die een overval plegen om aan extra geld te komen. En stiekem doen ze het ook voor de spanning. Eigenlijk hoe verder de serie vordert hoe dieper ze in een crimineel circuit komen maar dan wel op een luchtige manier dus. Als je me nog volgt haha.

Behind her eyes

Weer een fijne serie die ik samen met Luuk heb gekeken. De serie is achteraf een tikje sci-fi maar dat heb je in het begin niet door. Ik kan ook niet teveel vertellen anders verklap ik al een hoop. Het is in ieder geval een hele spannende serie die je door wilt blijven kijken en dat een onverwacht einde heeft. De basis is een stel met hele ongezellige huwelijksproblemen dat verhuisd omdat de vrouw des huizes niet helemaal te vertrouwen is. Je volgt in het begin echter vooral een andere vrouw, Louise, die een affaire krijgt met de man. Zij raakt op een nare manier helemaal verstrengeld in de relatie en ontdekt steeds meer narigheid.

Kopen zonder kijken

Volgens mij was dit ook op tv te zien maar wij keken hem op Videoland. Ik denk ook wel dat iedereen dit inmiddels kent. Stellen geven alles uit handen en laten een makelaar een huis voor hun kopen, die vervolgens helemaal verbouwd wordt naar hun smaak ook nog eens. Maar, ze weten van te voren niks en hun geld is in handen van andere mensen, ze geven alleen hun wensen door.

In deze bizarre woningmarkt vind ik dit wel heel vermakelijk om te zien en dan geniet ik ook wel weer extra van het feit dat wij al goed zitten in ons nieuwe huis. Ik geniet ook enorm van de interieur styling van Roos, die vaak overeenkomt met mijn eigen smaak. Afgezien van haar keuken en badkamer keuzes, maar goed dat is wellicht wat meer mainstream in plaats van haar eigen smaak.

We zijn inmiddels ook aan de Belgische variant begonnen, de Australische ging me veel te langzaam dus ik begin niet aan de Amerikaanse denk ik. België heeft dan nog wat meer overeenkomsten en herkenbaarheid.

Chateau Meiland

Ik word zó gelukkig van Chateau Meiland! Ik vind het echt een gemis wanneer het niet op tv is want ik kijk er echt naar uit. Ik vind het ook lekker dat het een programma is dat ik op de ‘echte tv’ kijk op de een of andere manier. Lekker kneuterig om half negen klaar gaan zitten met chocola en thee en dan pas plassen als de reclame er is. Ik word vrolijk van ze, ik moet hardop om ze lachen en dat maakt mijn week gewoon nog net een stukje leuker. Ik ben het niet altijd met ze eens wat betreft de keuzes die ze maken of de opmerkingen die ze eruit gooien, maar dat kan ook niet want we zijn allemaal anders. Love it. Never leave me Martien.

The Hills new beginnings

Via het Youtube kanaal van Whitney Port volgde ik de oude serie van begin tot eind, dus daarom was het des te vermakelijk om gelijktijdig dan The Hills new beginnings op Videoland te zien. Vooral om het verschil te zien tussen toen en nu. Eigenlijk is er geen klap verandert haha! Spencer en Heidi sporen nog steeds niet, Audrina is nog steeds zoekende, Brody is nog steeds een beetje een *sshole en daarom heen zijn er nog wat nieuwe gezichten die je er moeiteloos bij in opneemt.

Erg vermakelijk wel hoor, ondanks mijn negativiteit hierboven haha.

Temptation Island

En dan sluit ik graag af met een parel van de dirtbag-tv: Temptaton Island. Op Videoland te zien.

Luuk kijkt met me mee maar wel met een soort van afkeurend oog haha. Dat afkeurende oog heb ik eigenlijk zelf ook wel, maar toch vind ik het te vermakelijk om niet te kijken. Ik kijk wel echt uit naar een nieuwe aflevering elke keer. Dat ze ook elke keer nog mensen vinden die er aan mee doen vind ik ook bijzonder.

Wat ik nóg leuker zou vinden is wanneer ze nu met een format wijziging zouden komen waarin ze de koppels iets meer helpen om de realiteit van de andere kant te zien. Dus niet beelden verdraaien, maar ook laten zien wanneer ze de ander heel erg missen bijvoorbeeld. Daardoor zou er minder gezeik komen en eigenlijk wil ik het liefst dat mensen hun weg naar elkaar terug vinden. Maar, natuurlijk geniet ik ook wel van een beetje sensatie zoals met Bert afgelopen seizoen.
Tja, ik blijf gewoon kijken.

Wat ik nog wil zien

Dan zijn er nog een aantal series die ik graag wil zien, die op mijn (kijk)lijst staan.

 • Maid (Netflix)
 • Selling Sunset nieuwe seizoen (Netflix)
 • Nieuwe afleveringen van Riverdale (Netflix)
 • The mind explained (Netflix)
 • New World (Netflix)
 • On the verge (Netflix)
 • House of Gucci (Bios)
 • Shtisel (Netflix)
 • Passing (Netflix)

Ik heb ook echt vet veel zin om binnenkort weer eens naar de bios te gaan. Met veel te veel zoete én zoute popcorn. House of Gucci lijkt me echt geweldig dus ik hoop dat de bioscopen niet dicht moeten door Corona maar we gaan het merken. Uiteindelijk ga ik hem zien in ieder geval!

Series die ik oversloeg maar de menigte niet

Dan is er ook nog een lijstje met series waar een hype over was maar waar ik niks mee heb/had.

 • De nieuwe serie over Tiger King. 
  Wat een gezeik. Nee, helemaal klaar mee nu. Die mensen zijn in en in slecht, allemaal. Ik ga er ook niet meer naar kijken, ik wil gewoon niet meer bijdragen aan het feit dat ze geld verdienen aan hun roem. Ze mogen van mij allemaal achter slot en grendel.
 • Squid Game
  Dit is me veel te luguber haha. Ik geef daar niks om. Ik heb het geprobeerd maar vond de eerste persoon die uitgelicht werd al gelijk zo vervelend en ook vervelend acteren dat ik afhaakte bij het eerste bloedbad.
 • Ratched
  Geweldig geacteerd, geweldig onderwerp, maar de serie ging mij te langzaam.
 • The Handmaid’s Tail
  De eerste seizoenen heb ik gekeken maar bij het laatste seizoen trok ik het niet meer. De constante ellende en die meest afgrijselijke situaties. Ik vond het zó naar dat ik er naar van werd. En dat is me het niet waard. Byee.
 • Kastanjemanden
  Hier ben ik gewoon te schijterig voor. Ik hou niet van horror. Ik houd er niet van om te schrikken. Mij niet bellen.

Dat was het dan, ik hoop dat je er weer wat nieuwe tips uit hebt gehaald voor je eigen kijklijst 🙂


Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi. Verder ben ik ook GEK op ander lekker eten en ook op iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)