Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Review – FOREO ISSA 3

Van Foreo kreeg ik de ISSA 3 opgestuurd. Een elektrische tandenborstel die effectiever, hygiënischer en duurzamer moet zijn. Ik probeer hem voor je uit, hij is anders dan anders!

Leestijd

FOREO ken je misschien van hun LUNA gezicht-reinigingsapparaten. Inmiddels hebben ze hun collectie uitgebreid en daar hoort nu ook deze elektrische tandenborstel bij. Het voelt ergens een beetje gek om hem zo te noemen, want het zijn sonische pulsaties die hij maakt en hij beweegt niet zo op en neer zoals je van een andere tandenborstel wellicht gewend bent.

Je koopt hem al helemaal opgeladen, dus je kan er gelijk mee aan de slag. Er zit ook een hoesje bij van sky-leer maar persoonlijk zal ik die niet echt snel gebruiken. Ik zet hem gewoon op mijn wastafel neer of leg hem in een apart bakje in de la. Als ik er mee zou reizen dan zou ik er denk ik een washandje overheen schuiven omdat deze ook vocht op neemt en je die gewoon weer mee wast.

Het borsteltje is ook anders. Hij is langwerpig zoals een ouderwetse tandenborstel en heeft siliconen ‘haartjes’. De borstelkop is flexibel en buigt mee als je harder drukt. Hierdoor kun je hem ook net wat gemakkelijker manoeuvreren op lastige plekjes.

Onderop kun je hem aan en uit zetten, maar ook harder en zachter. Er zijn in totaal 16 verschillende snelheden.

Aan de achterkant kun je hem opladen met een simpel snoertje. Er zit dus geen standaard bij zoals je gewend bent en dat komt omdat hij 365 dagen lang mee gaat met één oplaadbeurt. Dat heb ik nog niet uit kunnen testen want hij is nog niet op gegaan haha. Ze noemen dan specifiek 365 dagen en ik weet niet van hoeveel poetsbeurten per dag ze dan uit gaan. In alle gevallen is het in ieder geval een hele fijne lange batterijduur waardoor je hem gewoon ook in een la kan leggen in plaats van dat je er altijd tegen aan kijkt op de wastafel. Wel zou ik hem zo neerleggen dat hij goed kan drogen en dat hij niet met het borsteltje teveel andere dingen aanraakt, in verband met de hygiene.

Ook super fijn dat je geen oplader op vakantie mee hoeft te nemen, dat redt hij dus gewoon makkelijk!

Door de siliconen ‘haartjes’ is hij een stuk hygiënischer dan tandenborstels met nylon haartjes. FOREO zegt zelf 10.000 keer meer hygiënisch maar dat is voor mij natuurlijk nooit meetbaar. Logischerwijs lijkt het me wel correct dat het hygiënischer is omdat de siliconen ‘haartjes’ niet poreus zijn en geen bacteriën op kunnen nemen of kunnen laten vermenigvuldigen. Hierdoor kun je ook zes maanden met een opzetborsteltje. Dit maakt het ook een stuk duurzamer dan borsteltjes die twee maanden meegaan.

Moet je hem wel vervangen, dan zijn die te koop bij onder andere Douglas, De Bijenkorf en Lookfantastic. Ze kosten dan, afhankelijk van de winkel, tussen de €20,00 en €24,00 euro van wat ik zo kan zien. Als je dat terugrekent naar andere opzetstukjes is dat niet persé duurder, omdat je er langer mee kan.

De FOREO ISSA is zacht voor je tandvlees en daarmee vermijd je dat je tandvlees overgevoelig maakt. Er zijn 11.000 pulsaties per minuut waardoor je erg effectief je tanden, tandvlees en tong kan reinigen. FOREO zegt zelf dat het de algehele mondhygiëne met 140% kan verbeteren en dat hij 30% meer plak verwijdert dan een manuele tandenborstel. Wederom, voor mij niet meetbaar haha maar, ik wil het je wel meegeven.

Wat wel grappig is, is dat je ermee poetst als een normale tandenborstel, als een ouderwetse! Een andere elektrische houd je meer stil op één plek maar deze beweeg je dus zelf in je mond op en neer. Dat is denk ik gewoon een kwestie van voorkeur maar ook gewenning. Ik moest namelijk helemaal weer omschakelen en even wennen aan deze andere handeling. Daar wen je natuurlijk ook weer zo aan.

Ik vond het zelf prettig om hem op de hoogste stand te gebruiken. Je komt uiteindelijk overal in je mond met deze tandenborstel en hoewel de resultaten voor mij niet goed meetbaar zijn voor mij kan ik alleen maar zeggen dat het een fijne tandenborstel is. Ik denk dat het per persoon heel erg verschilt waar je voorkeur ligt. Als je graag op een normale manier poetst dan denk ik dat dit een enorme toevoeging kan zijn aan je routine, omdat het je geen extra tijd kost maar alleen maar voordelen kan geven qua mondhygiëne. De pulsaties zijn ook wat zachter dan het bewegen van een andere elektrische tandenborstel qua sensatie in je mond. Ik heb wel eens gehoord dat mensen daar een jeukerige neus van krijgen of kokhals-neigingen. Dat zou met deze wellicht anders en dus beter kunnen aanvoelen. Dat is wel geheel per persoon afhankelijk natuurlijk.

Ik kan niet op mijn eigen ervaring baseren dat mijn mond schoner aanvoelt of anders, want ik zorg altijd dat mijn mond schoon is voordat ik stop met poetsen. Ik poets ook vaak langer dan twee minuten omdat ik daar gewoon heel erg precies in ben. Wel zie ik echt een aantal grote voordelen, afgezien van wat ik net al noemde.

Ik vind het een ENORM voordeel dat hij er mooi uit ziet, hij is er ook nog in lichtroze, zwart en mintgroen. Ook vind ik het een enorm voordeel dat hij zo lang meegaat zonder opgeladen te hoeven worden en dat je daardoor dus geen snoer en oplader op je wastafel hebt staan. Ook maakt het het gewoon een stukje makkelijker op vakantie. Daarnaast vind ik het ook echt een hygiënischer idee, net als dat ik dat ook al vond bij de FOREO gezichtreinigingstools.

Hebben? Dan kun je hem bij onder andere De Bijenkorf vinden voor €169,00.

Dit artikel bevat gekregen producten

Emmy ter Horst

Een beetje prettig gestoord en geobsedeerd door sushi en mijn mini-me Novae. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint :)