Q&A over ondernemen

Alweer zeven jaar ben ik ondernemer, Emmy is begin dit jaar met haar eigen bedrijf Studio Mint gestart. Op Instagram kon je al je brandende vragen over het ondernemerschap stellen en wij beantwoorden ze vandaag. We vertellen alles over businessplannen, wat je allemaal moet regelen als ondernemer, hoe je werk en privé verdeelt, en waarom zou je iets doen wat zoveel anderen al doen?

Leestijd

Klik hier als je video niet kan zien.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

11 reacties
 1. Eline

  Interessante video dames! Meer van dit! 😀
  Ik heb een vraag voor Cynthia: waar heb jij je pensioen geregeld? Ik ben zelf ook zzp-er (2 jaar nu) en weet nog niet zo goed hoe ik dat wil doen, maar vind t wel belangrijk om er niet al te lang mee te wachten… (sorry voor de late reactie trouwens, paar weekjes op vakantie geweest dus nu een beetje aan het inhalen ^^) Thanks!! X

 2. Charlotte

  Gave video! Leuk om twee totaal verschillende perspectieven te horen, en dankjewel voor het beantwoorden van mijn vraag. Ik heb er nog een: Waar komt die mooie blouse van Emmy vandaan? <3

 3. Juliette

  Wat weinig reacties, op zo’n interessant onderwerp..
  Was erg informatief, en geloof dat mensen hier zeker wat aan hebben.

  Zelf geloof ik ook echt dat je ergens hart voor moet hebben om er een succes van te kunnen maken. Al is het natuurlijk geen garantie, die heb je natuurlijk nooit, maar het zorgt wel degelijk voor een grotere gunfactor bij ‘de klant’ 🙂

 4. Charlotte Meindersma

  Wat leuk om twee verschillende ondernemers tegelijkertijd over bepaalde onderwerpen te horen.
  Helemaal mee eens trouwens, dat een echt ondernemingsplan niet nodig is, maar dat je wel goed moet weten wat je doel is. En inderdaad: zeker jezelf zijn, anders kun je alleen nog maar op prijs concurreren, en naar mijn mening moet je dat nu juist niet willen.

 5. Loes | Gewoon iets met Loes

  Wat een leuke video dames. Leuk dat jullie allebei een ‘ander’ bedrijfje hebben en vanuit dat oogpunt de vragen beantwoorden. Super inspirerend om te zien. Als ik naar mezelf kijk zou ik best voor een deel eigen ondernemer willen zijn, maar ik dat ik altijd parttime voor een werkgever zou blijven werken. Die sociale zekerheden die je daar krijgt vind ik ook erg belangrijk en dat is toch lastiger als je een eenmanszaak hebt.

 6. Jannike

  Interessant filmpje! Het lijkt mij wel leuk om een eigen onderneming te beginnen, maar het lijkt me ook best moeilijk!

 7. Carla

  Leuk! Enthousiasmerend 🙂
  Succes Emmy, ook 🙂
  Ik heb wel een vraag voor Cynthia:
  Hoe, of waar, kun je leren hoe je een blog als Cynthia.nl of Curvacious.nl of Veracamilla.nl etc kunt maken? Waar/hoe kan iemand die wil starten ‘het vak’ leren?
  Wat zou je adviseren?

  Hartelijke groeten, en dank! Carla

  • Cynthia Schultz

   Hey Carla, daar is niet echt een workshop/cursus o.i.d. voor voor zover ik weet. Alle bloggers die een succesvolle blog hebben, hebben dit zelf geleerd door het te doen (en daarbij fouten te maken, haha).

 8. rachel

  Handig voor mensen die wat willen gaan opstarten dames 😀