Planning 101: Een planner gebruiken

De derde video in mijn serie over planning en productiviteit gaat over het gebruiken van een planner! Inmiddels voor mij een onmisbare tool om gestructureerd (aan mijn doelen) te werken. Ik vertel je er alles over: waarom ik het gebruik en hoe je het zelf dagelijks kan toepassen.

Leestijd

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

20 reacties
 1. Ellen

  Ten eerste: superleuk onderwerp voor een videoreeks! En nog complimenten voor je nieuwe website.

  Ohh ik word echt zo enthousiast van deze planner! Ik zou hem zo willen kopen. Hou van lijstjes en structuur, dingen afstrepen… En het ziet er zo mooi uit! Maar ik werk niet thuis, dus dan zou ik de weekoverzichten doordeweeks overdag al niet kunnen gebruiken. Heb op mijn werk Outlook agenda wat perfect werkt. Dus dan zou dat wel zonde zijn om zo’n hele planner te gebruiken. Maar aan de andere kant ben ik wel iemand die altijd enthousiast allerlei doelen bedenkt en die dan net zo hard niet haalt. En dan heb ik het over doelen als sporten, poetsen, opruimen, bellen met vrienden. Ik vraag me af of je zo’n planner ook alleen voor privé doeleinden zou kunnen gebruiken, of dat het ook echt werk gefocust moet zijn. Heb jij hier ideeën over?

 2. Marloes

  Ik houd van plannen en to do lists, ik heb alleen heel onvoorspelbaar werk waardoor het soms lijkt dat ik plan om te weten wat ik die week iig niet ga doen. Zeker in een dienstweek, dan wordt verwacht dat ik elk issue op pak wat voorbij komt. Soms heb ik geluk en is dat nauwelijks wat. Een andere keer werk je elke dag over en ren je alleen rond voor de afwijkingen. Heb je ideeën om daar mee om te gaan?

 3. Jannike

  Een weekoverzicht is echt zo handig! Zonder dat raak ik altijd een beetje de koers kwijt en dit help wel echt goed om te focussen en concrete plannen te maken.

 4. Anouk

  Super leuke video! Echt tof om te zien hoe je op die manier gestructureerd kunt werken. Ik heb op moment ook allemaal losse post-its in mijn agenda zitten met een grove planning per week tot mijn deadline van mijn scriptie, maar zo’n planner lijkt me toch wat handiger. En ik gebruik in mijn agenda ook altijd allerlei kleuren voor verschillende soorten afspraken zodat ik niet alleen zie dát ik een afspraak oid heb maar ook meteen wát voor (soort) afspraak. Toch leuk om te zien dat ik niet de enige ben die op zo’n manier werkt haha 😉

 5. Laura

  Wat een super leuke en handige serie op je kanaal! Ik vroeg mij alleen af hoe je je ook echt aan je planning houdt?

 6. Laura

  Hey! Wat een super leuke en handige serie op je kanaal! Ik vroeg me af of je in de Q&A kon beantwoorden hoe je je ook echt aan je planning houdt?

 7. Anique

  Oooohhh, mijn passion planner is afgelopen vrijdag op de post gegaan…. Nog heel eventjes wachten…
  Wel grappig. Ik kwam PP tegen en ging naar reviews op zoek en ben eigenlijk op deze manier op je blog terecht gekomen en sindsdien al weer een aantal keren terug geweest om je stukken te lezen, of video’s kijken. Erg leuk! complimenten 🙂

  • Cynthia Schultz

   Oooo! Wat leuk om te horen zeg. Zo tof! Veel plezier hier. En met je PassionPlanner!

 8. Anne-Marie

  Wat een goede planner! Ik houd iets soortgelijks bij op de computer maar op papier is eigenlijk veel handiger. En ook dat evalueren is top!

 9. Anolief

  Allereerst complimenten voor je cite en artikelen. Ik vind het altijd super leuk om nieuwe dingen en inzichten van je te leren. Ik had na deze video als suggestie om eens te bloggen over ‘doelen’? hoe stel je die precies en wat is het belang ervan enzo? Ik merk zelf dat ik beetje inhoudelijke doelen mis in het leven (oke klinkt heel zwaar).. maar ik werd nieuwsgierig naar jouw doelen, die zullen vast deels prive zijn maar ik zie vaak die diepgang wel terug bij jou. En dan heb ik het over minder gangbare doelen dan meer sporten of de was bijhouden zoals je vaak hoort. Bedankt voor je leuke artikelen. Groetjes.

 10. Lenneke

  Ohhh, ik houd hier zo erg van! Ik heb al een tijdje geen video’s van jou (eigenlijk überhaupt geen video’s) meer gekeken. Doe je tegenwoordig iets anders of zo? Ik vind het echt een fijne kwaliteit, mooie close-up shots van de planner tussendoor en je zit ontzettend ontspannen voor de camera. Complimenten! Sinds ik nu meer uren zelfstandig aan het ondernemen ben, merk ik ook dat ik echt goed moet gaan plannen. Ga nu de andere video’s in deze serie effe kijken 🙂

 11. rachel

  vind dit soort blogpost en video’s heerlijk om te lezen omdat ik het zelf ook doe en raak echt van slag als ik geen planning heb of het loopt in de soep hahaha

 12. femketje

  ik wou dat ik zo’n strakke planning kon maken en mezelf er aan houden haha! aan meerdere doelen tegelijk werken is wel weer iets voor mij, maar ik leg ze nooit echt vast op papier 🙂 het reflecteren er op heeft bij mij wat meer tijd nodig. wellicht dat dat aan mijn soort doelen ligt ^^

 13. nicoleswereld

  Wat ziet dat er netjes uit! Ik kan altijd een mooie planning maken maar mezelf eraan houden is lastiger

 14. Sandra

  Wauw wat ziet het er netjes en georganiseerd uit zeg. Daar kan ik zeker nog wat van leren!

 15. Britt

  Heel handig deze serie, ik heb even alle afleveringen gekeken! Tof dit! Ik ben een fervente bullet journal gebruiker, vind ik zelf erg prettig! Zo combineer ik toch een agenda met een planner, want om een hele app apart voor afspraken te houden, tja, ik heb geen druk leven met duizend afspraken of dergelijke. ((:

 16. Daniëlle

  Die planner ga ik zeker aanschaffen en dan proberen op die manier te plannen. Ik merk dat ik het lastig vind om een balans tussen mijn werk (in het onderwijs), privé en mijn blog te krijgen. Ik denk dat een planner mij daar wel mee kan helpen!

 17. Femke

  Fijn dat de planner zo goed werkt voor jou. Ik ben zelf dol op structuur en als ik zelfstandig zou werken zou ik absoluut zo’n planner gebruiken.

 18. marije

  Tof om te zien hoe jij je planner gebruikt en zo je taken gedaan krijgt. Ik ga het toch eens proberen om het zo te doen en kijken of het voor mij werkt.

  Dank je wel voor de tips!