Passion Planner

Doelen waar je niet aan werkt zijn geen doelen, maar dromen. En wat zijn die doelen nou eigenlijk voor mij? Wat blijkt het in het dagelijkse leven toch lastig om je doelen helder te maken en er écht aan te werken. Ik gebruik sinds dit jaar een Passion Planner die me daar waanzinnig bij helpt.

Leestijd

Wat is een Passion Planner?

Een Passion Planner is een agenda, een gids om je doelen te stellen, dagboek, schetsboek, to do list voor persoonlijke zaken én je werk en dankbaarheidsdagboek allemaal in één. De bedenker van de Passion Planner, Angelia Trinidad, wilde een hulpmiddel maken om je doelen te formuleren maar er ook daadwerkelijk elke week en elke dag aan te werken. De Passion Planner helpt je je grote doelen op te breken in kleine hapklare doelen en die weer in stappen waar je echt mee aan de slag kan. En die stappen, die verwerk je in je dagelijkse leven.

Angelia: ‘Ik wilde deze planner maken als een soort kompas dat mensen helpt bij hun dagelijkse keuzes. Het is simpel. Je vraagt jezelf af: ‘brengt wat ik doe vandaag me dichter bij mijn doelen? Ja? Dan doe ik het. Nee? Dan doe ik het niet.’ Ik wilde een hulpmiddel maken dat mensen niet alleen helpt na te denken over hun doelen, maar er ook echt actie bij ondernemen en het onderdeel van hun dagelijkse leven maken.’

De Passion Planner is een manier om je doelen te formuleren, gestructureerd aan deze doelen te werken en je tijd goed in te delen. Het is een handvat dat je dagelijks kan gebruiken om je leven op een goede en leuke manier in te delen.

De planner is als volgt ingedeeld:

 • instructies voor het maken van je Passion Roadmap (doelen formuleren)
 • een jaaroverzicht voor vier jaar
 • 12 maandoverzichten
 • 12 maand-evaluaties
 • 52 weekoverzichten
 • een mid-year Passion Roadmap op de helft van de planner
 • achterin vrije ruimte voor aantekeningen e.d.

 

Je 'Passion Roadmap'

In het eerste deel van de planner ga je aan de slag met je doelen. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe je gaat bedenken wat je eigenlijk allemaal wilt bereiken en doen de komende jaren en dat ga je opschrijven. Uiteindelijk kies je één van deze doelen je ‘Gamechanger’ en die schrijf je op op een andere pagina. Daaromheen ga je opschrijven wat je allemaal moet doen om dit doel te behalen. Vervolgens ga je deze prioriteren en in je planner zetten.

Als je wil, kan je meerdere ‘Gamechangers’ tegelijk hebben en hier ook tegelijk aan werken. Ikzelf werkte eerst aan de realisatie van Cynthia.nl, daarna begon ik ook met een paar andere ‘Gamechangers’.

Wat hier zo mooi van is, is dat je je doel echt inplant in je planner. Je deelt het op in hapklare taken en die ga je ook daadwerkelijk doen. Dat maakt het echt anders dan even bedenken wat je doelen zijn, je gaat er namelijk ook daadwerkelijk mee aan de slag.

De jaaroverzichten

Dan zit er een spread in met een jaaroverzicht. Niet één, maar vier. Ik heb een Passion Planner zonder datum, maar dit is volgens mij ook zo in de Passion Planner die wel op een specifieke datum in een specifiek jaar begint.

Persoonlijk gebruik ik dit niet veel. In het begin gaf ik er vooral in aan wanneer ik op reis was, maar ik gebruik sowieso nooit jaaroverzichten. Handig dat ‘ie er in zit, maar ik pak hem er niet vaak bij. Wat handiger was geweest is als de weeknummers erbij hadden gestaan, dat gebruik ik zelf namelijk wel weer vaak.

Twaalf maandoverzichten

Van de jaren ga je naar de maanden. Er zijn twaalf maandoverzichten in de planner. Dit is een overzicht van je maand die je zelf kan invullen met hoofdzaken. Daarnaast kan je onder dit overzicht je projecten invullen en je kan een mind map voor deze maand maken. Links staat een overzichtje met ‘people to see’, ‘places to go’ en ‘not to do list’. Zoals je ziet gebruik ik dat niet echt, het is meer geinig.

Handig aan deze overzichten is, het zegt het al, dat je overzicht hebt over je maand. Nu focus ik me vooral op de weekoverzichten en vergeet ik halverwege de maand nog wel eens wat in mijn maandoverzicht in te vullen, wat wel aangeeft dat ik het er niet elke dag bij pak.

Wel vind ik het erg prettig om af en toe even te kijken wat ik als hoofdprojecten voor deze maand had opgeschreven en om naar de mind map te kijken.

Twaalf maand-evaluaties

Wat ik helemaal fantastisch vind is de maandelijkse evaluatie. Dit is een spread met allemaal vragen over je afgelopen maand, waardoor je echt even moet gaan zitten en nadenken over allemaal aspecten van de afgelopen pak ‘m beet dertig dagen. Hierdoor ga je echt nadenken: wat heb ik geleerd, wat waren toffe momenten, wat was er niet zo leuk, hoe heb ik mijn tijd ingedeeld, heb ik dat gedaan zoals ik het wilde, en zo niet, hoe komt dat dan? Ik vind het erg fijn dit in te vullen en goed te kijken naar de afgelopen maand en ook te evalueren waarom iets wellicht niet zo goed ging, of waarom ik geen tijd maakte voor iets wat ik wel graag wilde doen. Hoe komt dat? En ga ik er komende maand wél mee aan de slag, of niet?

Ook ga je na deze evaluatie direct weer bezig om komende maand beter te maken. Heel tof en ik gebruik dat elke maand (al is dat nu dus nog maar twee keer geweest).

52 Weekoverzichten

Dit is wat ik het meeste gebruik in combinatie met de ‘Passion Roadmap’ en de ‘Gamechangers’ – ha, wat klinkt dat allemaal Amerikaans, he. De weekoverzichten! Elke week heb je een spread om alles in te vullen wat je maar doet. Ik zie dit niet als een agenda maar meer als een manier om mijn workload te verdelen, te plannen en te zien waar mijn tijd eigenlijk naartoe gaat.

 

Voordat ik de Passion Planner gebruikte, had ik altijd to do lists in notitieboeken. Dat doe ik nu niet meer: mijn Passion Planner is echt mijn huidige tool om mee te werken. Alle to do lijsten gaan daarin, ook naar aanleiding van mijn ‘gamechanger‘, oftewel het doel waar ik op dat moment aan werk.

Het fijne aan de weekpagina’s is het overzicht in werk. Ik zie precies hoeveel ik nog moet doen, hoeveel ik al gedaan heb en hoe ik mijn tijd heb ingedeeld. Aan het einde van een week zie ik of ik mega productief ben geweest of dat ik juist meer tijd voor mezelf heb genomen.

Nogmaals: ik gebruik mijn planner niet als een agenda. Daarvoor gebruik ik digitaal Google Agenda waar ik op al mijn apparaten op kan. Ik gebruik mijn Passion Planner alleen thuis om mee te werken. Mijn agenda is iets anders.

Mid-year Passion Roadmap

Op de helft van het jaar is het tijd om weer even fris bezig te gaan met je doelen en plannen. Daarvoor is speciaal een spread gemaakt middenin. Je kan ook op de website van Passion Planner extra Passion Roadmaps downloaden zodat je die kan printen. Ik heb dat zelf gedaan omdat ik aan meerdere ‘Gamechangers’ tegelijk wil werken.

Vrije ruimte

Achterin het boek is nog aardig wat ruimte voor je eigen aantekeningen. Zo kan je daar opdrachten doen die soms in de weekoverzichten staan, zoals bij mijn eerste foto’s. Er zijn blanco pagina’s, maar ook pagina’s met ruitjes.

Hoe de Passion Planner mij helpt

Ik ben best een gestructureerd type en heb door de jaren heen een manier van werken ontwikkeld die voor mij goed werkt. Ook ben ik vaak bezig met doelen formuleren en deze uitwerken. Toch miste ik soms nog iets om de vertaling van dromen naar doen te maken. Ik ben altijd gewoon druk bezig met mijn ‘gewone werk’, oftewel mijn blog, YouTube en social media kanalen bijhouden, waardoor andere dromen en doelen toch vaak op de achtergrond raakten.

Wat ik merk is dat de planner mij erg goed helpt om écht aan mijn doelen te werken. Elke dag opnieuw! Ten eerste werkt het inspirerend en motiverend om alles weer even op papier te zetten. Wat wil ik eigenlijk echt? Daar over nadenken en het opschrijven geeft al een boost. Als je er vervolgens echt mee aan de slag gaat en je vooruitgang op papier echt zíet, geeft dat een top gevoel.

Voor de livegang van Cynthia.nl moest er erg veel gebeuren en deze planner heeft me erg geholpen het inzichtelijk en behapbaar te maken. Daarnaast gaf het me enorm veel voldoening en zelfvertrouwen als ik aan het einde van de week zag hoeveel vooruitgang ik had gemaakt!

In weken dat het juist wat minder gaat, helpt de planner me juist reflecteren, naar de afgelopen dagen te kijken, te bedenken waarom het minder ging en wat dat voor consequenties met zich meebracht

Is het niet een beetje dwangmatig?

Álles plannen, alles tot in de uren uittekenen, bijhouden waar je je tijd aan besteed, is dat niet een beetje dwangmatig? Ik kan me voorstellen dat er veel mensen zijn die het er spontaan een paniekaanval van krijgen en dat snap ik heel erg goed. Voor mensen zoals ik, die erg baat hebben bij structuur, visueel overzicht en extra intrinsieke motivatie helpt het juist heel erg.

Wel denk ik dat je niet teveel moet vastklampen aan een planner als je merk dat je er juist stress van krijgt. Voor mij geeft het erg veel overzicht en daardoor rust en ruimte. Voor anderen kan ik me voorstellen dat het juist een krampachtig gevoel geeft. Ieder z’n ding, zegt oma Cynthia altijd maar. Wat voor jou werkt, werkt voor jou.

Voor wie is de Passion Planner een aanrader?

 • voor mensen die al erg houden van to do lists en doelen stellen, maar het lastig vinden alles om te zetten naar een gestructureerde manier van werken.
 • voor mensen die wel doelen en dromen hebben, maar er nooit wat van terecht komt.
 • voor mensen die de hele week druk bezig zijn, maar aan het einde van de week niet het gevoel hebben dat ze productief zijn geweest, of met hun doelen bezig zijn geweest.
 • voor mensen die graag meer overzicht hebben in hun werkweek.

En voor wie is het niet zo geschikt? Voor iedereen die bovenstaande zaakjes al prima voor elkaar heeft, en voor iedereen die gewoon niet zo van plannen houdt en daar verder ook geen baat bij zou hebben.

De Passion Planner kan je kopen via hun website. Er zijn verschillende varianten. Die ik heb is nog te koop en kost $35 voor de grote en $30 voor de kleinere. De varianten met een effen bruine of zwarte kaft kost $30 (groot) en $25 (klein). Je kan kiezen voor een planner zonder data, zodat je er op elk moment in kan beginnen en de maanden en data zelf invult, je kan ook een voor 2017 kopen die begint op 1 januari (maar persoonlijk zou ik daar nu niet meer voor gaan, zonde!).


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

69 reacties
 1. TM

  tegenwoordig kun je hem ook via bol.com wel krijgen.

 2. Maureen

  Hi,

  hopelijk kan iemand mij verder helpen!
  Op de site zie ik dat de verzendkosten ongeveer $10,- zijn.
  Bij mijn weten komt er nog Nederlandse btw en inklaringskosten bij.
  Omdat deze agenda/ planner meer kost dan €22,- komt er €13,50 bij plus 21% van de totale waarde. Dan zit je dus op minimaal €20,- extra!

  Voor de dames (en heren) die dit besteld hebben, kwamen er extra kosten bij? En zo ja, hoeveel?

  Groeten Maureen

 3. Cassandra

  Ik ben echt dan door je duidelijke review en wil deze met nog wat dames bestellen. Weet jij zo hoe het zit met invoerrechten etc?

 4. Ivon

  Oke ik wil deze nu echt heel graag!
  Ik hoorde laatst dat er ook een Nederlandse variant nu is? Heb je die gezien/ervaring mee?

 5. Sandra

  Hoi Cynthia,

  Net besteld op hun website!
  Ik vroeg me enkel af — heb jij douane of inklaringskosten moeten betalen boven de betaling online? Heb dat nog al eens meegemaakt met zendingen die uit de VS kwamen…

  Groeten
  Sandra (uit België 🙂 )

 6. Tessa

  Ik HOU van dit artikel. Ik heb het nu voor de derde keer met veel plezier gelezen en nu ook een passion planner voor mezelf besteld. Bedankt, dus! Ik hoop dat ik ook maar een fractie van jouw georganiseerdheid eigen kan maken

  • Cynthia Schultz

   Ooo, wat leuk. Lief, je reactie! Fijn om te lezen.

 7. Linda

  Oh, wat een heerlijke review! Ik heb mijn Passion Planner vorige week besteld en lees alle reviews die ik kan vinden. Eindelijk kan ik al mijn lijstjes, kriebeltjes en losse papiertjes op 1 plek kwijt, ik word ook helemaal vrolijk van al die kleurtjes die je gebruikt. Ik kan niet wachten om ‘m te gaan gebruiken!!

  • Lissa

   Hoi,

   Mag ik vragen hoe lang het duurde voordat je de passion planner binnen had?

 8. Esther

  Hallootjes!

  Welke betaalwijzes zijn er bij het bestellen van de Passion Planner?
  Ik vind hem echt fantastisch, fijne en uitgebreide blog erover.

  Groetjes,

  Esther

 9. Cindy Reyns

  Besteld! Als thuisblijfmama loopt het vaak wat in de war bij mij terwijl ik toch een paar doelen heb die ik wil bereiken wanneer ik nog thuis ben. Ik hoop dat deze planner me net iets meer kan helpen. Maar na dit artikel en het filmpje ben ik om

 10. Nathalie

  Jaaa besteld!

 11. Anne

  Wat leuk is dit! Het was erg interessant om te lezen. Misschien begin ik hier eens mee in een rustige periode, zodat ik alles even goed kan opschrijven. Het lijkt me in ieder geval erg fijn om mijn leven zo op orde te hebben!

 12. maris

  Lieve Cynthia,

  Ooit idee gehad om een Cynthia Planner te maken-ontwerpen. En zelf of via Hema te verkopen. Haha… Zou denk ik zo mooi zijn en kan ik het om de hoek halen.
  Maar serieus vind het echt iets voor jou.

 13. Laura

  Superfijne uitleg, tnx Cynthia. Ik heb ‘m meteen besteld via jouw link en als het goed is is hij al onderweg. Ik kende de Passion Planner al wel van naam, maar nu ik zie hoe jij ‘m hebt ingedeeld kan ik niet wachten om ermee te beginnen.

 14. Patricia

  Prachtig! Helder en duidelijke uitleg Cynthia, top. Waar ik benieuwd naar ben; gebruik je Wunderlist nu nog?

 15. Ingrid

  Ik vind het echt een briljant concept. Zou voor mij ook ideaal zijn. Heb jij de grote of de kleine variant? Kwamen er nog extra (douane)kosten bij?

 16. lisa

  Heel leuk en informatief om te lezen!!

 17. Antoinette

  Leuk om te lezen! Ik behoor tot de categorie die hier helemaal nerveus van zou worden. Alsof ik mezelf iets opleg. ‘Je MOET deze doelen behalen!!!’ Het zou me erg veel stress opleveren. Ik probeer wat meer in touch te zijn met hoe ik me voel; ben ik nog waar ik wil zijn? Moet ik iets veranderen? En op basis daarvan mijn pad te bewandelen. Dat werkt voor mij beter. Dit zou ertoe leiden dat ik mezelf ‘teleurstel’ of een doel ‘opleg’ terwijl het je juist een bevredigd en trots gevoel zou moeten geven. Fijn dat het voor jou zo’n uitkomst is!

 18. Hanan

  Ziet er leuk uit en ik ben ook echt georganiseerd maar ff serieus het bijhouden van deze planner moet je denk ik ook inplannen hihihi.

  Ik ben werkende moeder van 3 kids dus we hebben een vast structuur,er valt weinig te plannen op de schoolvakanties na. Het lijkt mij ook niet fijn om EN een agenda bij te houden EN een passion planner, heb daar gewoon de tijd niet voor,

 19. jonna@burgertrutjes

  Hier kan ik intens gelukkig van worden! Komt op mijn wishlist. En ik denk dat het erg motiverend werkt.

 20. Yvonne

  Handig! Maar niks voor mij haha! Ik heb twee pubers en daardoor zit ik vanzelf al in een vast ritme. Dat valt niet meer op te schrijven. 😉 Verder neem ik alles zoals het komt. Mijn enige doel op het moment is er zijn als ze uit school komen en hopen dat ze goed terecht komen. 🙂

 21. Susa

  Wat een mooi ding! Ik gebruik nu een agenda van school een beetje op de manier zoals jij deze planner gebruikt, maar eigenlijk is een doodnormale agenda daar helemaal niet geschikt voor. Ik vind het moeilijk om zo ‘veel’ geld uit te geven aan zoiets, maar deze planner lijkt me wel heeeel erg handig… Dankjewel voor dit artikel, ik ga eens even goed nadenken!

 22. Jessica

  Jaaa deze wil ik hebben, wat lijkt me het ontzettend fijn om zo gestructureerd om te gaan met je doelen!

 23. Janne

  Jaaa, dit wil ik! Wat heerlijk!

  Vraagje: je hebt bij je work to-do list bijvoorbeeld, getallen staan. 30, 45, 60, 90 en 120 als ik me niet vergis.. Doe je dit om de tijd aan te geven die je er van jezelf aan “mag” werken, of schrijf je achteraf op hoeveel tijd het kostte?
  Of zit ik er compléét naast en is het heel wat anders? 😉
  Ben benieuwd!

  • Cynthia Schultz

   Het is de tijd die ik verwacht dat het gaat kosten in minuten!

 24. Malu

  Mega handig!! Meteen besteld zonder data! Kost €34,10 (inclusief verzendkosten $12) voor de meiden die ook geinteresseerd zijn!
  Zou je ook nog een blog/video kunnen maken over hoe je het best een mindmap kunt opstellen? En hoe kun je het best omgaan met ad-hoc werkzaamheden? Plan je daar ook tijd voor in?

  • Cynthia Schultz

   Ik ben niet heel fanatiek in mindmappwn hoor dus weet niet of ik de juiste persoon daarvoor ben haha. En qua ad-hoc: dan schuif ik met taken die minder orio hebben. Die gaan dan naar de volgende week.

 25. Mrieke

  Hoi Cynthia

  Ik ben samen met mijn dochter nog maar net begonnen met vloggen en hebben je voor onze vlog ook een paar vragen mogen stellen op het I love beauty event. En daarna kreeg je van ons een armbandje. Hopelijk komt het filmpje vanavond online
  Nu zie ik in je planning een content maken. Mag ik vragen wat dit is want we zien op ons YouTube kanaal steeds staan geen content. Maar wat is dat? We komen er maar niet achter. Hopelijk zou je ons hierop een antwoord willen geven
  Alvast bedankt
  Groetjes Marieke&Indigo Sassy-ness ♡

  • Cynthia Schultz

   Hey, het was heel leuk jullie te ontmoeten! En bedankt voor het armbandje. Ben benieuwd naar de vlog! Content is ‘inhoud’, dus in mijn geval een blogpost, social media post of YouTube video. Of content voor bijvoorbeeld een boek.

  • Cynthia Schultz

   Hey, het was heel leuk jullie te ontmoeten! En bedankt voor het armbandje. Ben benieuwd naar de vlog! Content is ‘inhoud’, dus in mijn geval een blogpost, social media post of YouTube video. Of content voor bijvoorbeeld een boek.

 26. Rilana

  Hoihoi,

  Ik ben verliefd geworden ?, maar ik heb nog nooit besteld via onbekende sites en waar geen Euro tekens voor staan ?
  Hoe gaat dit in zijn werk? Hoe wordt dat van je bankrekening afgehaald enz.

  Verder vond ik je blog leuk om te lezen en erg interessant.

  Gr.

 27. rachel

  ja besteld :D. wat een leuk en handige is dit!! ik gebruik nu 2 filofaxen maar dit moet ik gewoon proberen en ja hebben ja haha

 28. Netty

  Voor mijn studie Psychosociaal Counselor leren we ook om onze cliënten op weg te helpen door te brainstormen over doelen, doelen toetsen op essentie en haalbaarheid, vervolgens hiërarchieenlijstje maken, 3 doelen kiezen die het meeste effect gaan hebben, strategieën erbij bedenken, plannen middels kalender enz.

  Leuk dit dan zo terug te zien in deze planner. Waar het vaak misgaat bij mensen is dat de doelen wel goed bedacht zijn maar niet voldoende uitwerkt. Het is ook belangrijk dat een doel positief geformuleerd is. Je brein is anderd namelijk eerder gericht op wat niet mag dan op wat je wel wilt gaan doen.

 29. Nicole

  Oeh deze vind ik echt heel erg leuk! Het lijkt me heel fijn om alles zo mooi in te kunnen plannen, heel gestructureerd en overzichtelijk.

 30. Heidi

  Er staat een gratis download op de site van passion planner. Ik heb deze uitgeprint en in een arc systeem gedaan. Dan kun je er ook extra papieren en tabbladen in doen. Erg handig!

 31. Tessa

  Ik heb hem ook. Superfijn, al mn afspraken, doelen en herinneringen op 1 plek. Er staat bij elke week een inspirerende quote ( niet bij elke dag 😉

  Leuk bericht!

 32. Yvette

  Oh man, deze planner is echt helemaal voor mij gemaakt, fantastisch! Het punt is alleen dat ik in een jaar tijd al twee behoorlijk dure (30+ euro) planners heb gekocht omdat ze me ook zo gaaf leken en vervolgens doe ik er niks mee 🙁 Mijn leven is gewoon niet druk genoeg denk ik… Zo jammer want ik vind ze echt geweldig, maar ik durf er nu geeneen meer aan te schaffen. Mocht het ooit echt zin hebben, dan kies ik voor deze want wauw <3

  • Marijn

   Ik denk dat je jezelf tekort doet door te denken dat je leven niet druk genoeg is om van zo’n planner gebruik te maken. Je hebt juist veel ruimte om aan je doelen te werken! Nu moet je alleen nog een goede manier vinden die jij prettig werken vindt. Daar zijn best wat boeken over geschreven, want ik denk dat heel veel mensen dat lastig vinden.

   Dus doe wat jij wil:-)

 33. Heidi

  Er staat een gratis download op de site van passion planner (wachtwoord is PASHFAM). Ik heb deze uitgeprint en in een arc systeem gedaan. Dan kun je er ook extra papieren en tabbladen in doen. Erg handig!

  • Tara

   Dankjewel voor de tip! Heel erg handig!

 34. Heleen

  Dit ziet er echt heel handig en tof uit!
  Maar het maakt me ook erg sip merk ik, omdat ik inzie dat ik helemaal geen doelen heb. Ook heb ik geen idee wat een doel van me zou kunnen zijn. Ik heb zeker dromen, maar durf niet de knoop door te hakken om die ook echt te realiseren (in het buitenland wonen/werken bijvoorbeeld)

  • Eline

   Ik heb precies hetzelfde! Ik werd helemaal blij van deze planner tot ik bedacht dat ik geen echte doelen heb momenteel. En voor iemand die graag plant is dat best confronterend…. Ik wil bijvoorbeeld wel graag reizen, maar met een peuter en een baby op komst zie ik dat voorlopig nog niet echt gebeuren.

  • Netty

   Doelen hoeven niet heel groots en meeslepend ?. Het kan ook zijn : – tijd inplannen om mijn hobby uit te oefenen – 2 keer per maand tijd nemen voor mijn relatie.
   Wanneer je dat uitwerkt kun je denken aan : – geld apart zeten voor hobby – 1 keer per maand uit eten met partner – 1 keer per maand naar bios met partner. Enz enz. Dan plannen. Doen. Later evalueren, eventueel bijstellen enz. Het zijn natuurlijk maar voorbeelden. Het gaat erom dat de doelen die je stelt je kwaliteit van leven verbeteren. Doelen kunnen dan dus groot maar ook klein zijn dat verschilt per persoon.

  • Eline

   Daar heb je gelijk in Netty, dat maakt het al wat overzichtelijker. Ik moet nu even iets dichter bij huis gaan denken. Ik bedacht gisteren ineens een doel: na mijn bevalling weer fit worden voor een mud run o.i.d.!

  • Lisette

   Lieve mensen, je hoeft jezelf geen doel op te leggen! Het idee is juist dat JIJ doet waar JIJ gelukkig van word.
   Als je droom echt is om in het buitenland te werken, zou ik mij daar toch iets meer in gaan verdiepen. Alleen jijzelf kan je eigen dromen waar maken. Hoeft niet voor eeuwig, je kan ook starten met een paar maanden of iets. Zo zonde om niet je dromen achter na te jagen! Je wordt er namelijk een heel gelukkig mens van.

   En waarom kan je niet reizen met een peuter en een baby? Ik heb een peuter en reis zeer regelmatig. We gooien gauw een barrière voor ons zelf op die niet altijd nodig is. Nu zeg ik niet dat je met 38 weken naar Guatamala moet vertrekken maar er is een hele wereld tussen Center Parks en de jungle in! En daar leven ook baby’s 🙂 Als je daar blij van wordt moet je daar aandacht aan schenken. Ik plan ook al jaren vooruit waar ik heen ga reizen, gaat mijn hart echt een stuk sneller van kloppen! En weet je? Reizen met kind vond ik nog VEEL leuker en waardevoller.

  • Marijn

   Wat Lisette zegt, we bedenken zo gauw barriers voor onszelf, en dat is zo zonde

 35. Annika

  Wat een prachtige planner! Ik ben nu nog bezig in notitieboeken, maar misschien is dit ook wel iets voor mij.

 36. Lenneke

  Jaaaa, eindelijk iets gevonden waar ik heel blij van word! Ik werk nu met meerdere boekjes, maar dat maakt me af en toe he-le-maal gek.

  • Lenneke

   Ik heb hem sinds gisteren en kan niet wachten om erin te beginnen.

  • Marie

   Hoelang heb je op je passion planner moeten wachten? Ik heb er namelijk gisteren eentje besteld 🙂

  • Lenneke

   Niet, want ik heb hem geprint en ingebonden, haha!

 37. Sylvia

  Ik vind dit ook zo’n handige planner. Ik heb nu mijn tweede. Vorig jaar de effen zwarte en nu de bruine met een structuurtje. Ik vind de flap achterin ook heel handig. Daarin bewaar ik allerlei documenten waar ik later nog iets mee moet. Op de site kun je behalve extra roadmaps ook nog andere dingen downloaden zoals een financiële pagina; die vind ik ook prettig werken.

 38. Sanne

  Ik heb hem gelijk besteld! Wat een geweldige planner!! Love it!
  Ideaal voor mijn werk!

 39. Mariska

  Wauw wat een toffe planner! Ik ben gek van lijstjes en planningen en heb ze ook overal rond slingeren. Dit klinkt als een goed middel om de boel ook nog georganiseerd te houden. En uitvoerbaar 🙂 ik merk zelf altijd dat als ik rustiger in mijn hoofd ben, ik zulke dingen vaak los laat. Gebruik je het nog net zoveel nu Cynthia.nl gelanceerd is?

 40. B

  Ik zou hier echt gillend gek van worden. Als die dingen die je dan MOET van jezelf. Ik ben echt meer van go with the Flow. En ondanks dat toch heel productief.

 41. Kirsty

  Dit klinkt echt heel fijn zeg! Ik houd zelf ook van to-do lists en planningen, omdat het mij een overzicht geeft (vooral in drukke tijden). Ik herken mij ook wel een beetje in wat je zegt over druk zijn maar aan het einde van de week niet het gevoel hebben dat ik bezig ben geweest met mijn doelen en wat ik nu echt wil.

 42. N

  Voor mij lijkt het me inderdaad niet zo geschikt. Ik kamp met depressieve klachten en dit grijpt me naar de keel.

  Maar dat is misschien tegelijk juist een reden om er wel in te investeren.

 43. Charlotte

  Wat een handig boekje! Ik maak zelf ook altijd planningen, maar vindt het dan wel moeilijk om mijn doelen in kleine stukjes te hakken. Het viel me trouwens op dat je op Bloglovin nog misslipgloss heet. Ik weet niet of je dit vervelend vindt, aangezien ik volgens mij zo ongeveer de enige ben die dit gebruikt haha. Maar ik dacht: ik laat het je even weten!

 44. Roxa

  Ik vind eerlijk het wit op geel onder je foto niet heel fijn lezen.

 45. Romy

  Wauw, wat een toffe planner! Ik ben de laatste ook meer bezig met mijn dromen en passies en zou dit een superleuke manier vinden om daar echt mee aan de slag te gaan. Wat een fijne, uitgebreide post!

 46. Henriëtte

  Alleen al bij het woord ‘doelen’ krijg ik een acute allergische reactie, haha! Maar dat ben ik, fijn dat dit voor jou werkt! ?

 47. Diana

  Wat een super toffe planner….een paar maanden geleden had je het hier al over, toen was is al benieuwd. Maar nu heb je me echt enthousiast gemaakt!

 48. Loes | Gewoon iets met Loes

  Ik vind ‘m alleen al prachtig om te “hebben”, zeg maar. Liefst in alle kleuren haha. Voor mijn of werk ik met de blog planner van Blogaholic en dat vind ik erg prettig werken. Omdat ik ook nog een baan heb naast het bloggen, lijkt het me wel handig om hier mee aan de slag te gaan, dan kun je meerdere dingen in 1 boek bijhouden.

 49. Daniëlle

  Dit is echt iets voor mij. Heb eerder bullet journal geprobeerd dat was niets voor mij! Vind dit er fantastisch uitzien!

 50. Isabelle

  Ik ben ook een echte planner en gebruik nu al enkele jaren het bulletjournal systeem. Daar is ook echt een hele communiteit van op instagram. Jouw passionplanner ziet er superhandig uit, vooral om inderdaad je doelen en bereiken! Maar ik hou het toch op mijn Bulletjournal omdat die mij alle vrijheid geeft om dingen helemaal zelf vorm te geven en alleen er in te zetten wat ik nodig heb 🙂 Ik denk dat het voor iedereen anders is wat werkt. Maar een format zoals jouw passionplanner lijkt me voor heel veel mensen handig!

 51. Marije

  Ik vind deze planner zo tof maar twijfelde omdat ik de binnenkant niet kon zien. Dank je wel voor de uitgebreide post. Nu weet ik zeker dat ik hem wil.

 52. Willemijn

  Oké nu weet ik het zeker, ik MOET dit ding hebben. Een paar maanden geleden hoorde ik hier via een vriendin al over en na het lezen van jouw review ben ik helemaal om!