Op je bek: Cynthia Schultz

In de nieuwe rubriek ‘Op je bek’ interview ik mensen over de grootste fouten die ze maakten in hun leven. Want, hoe cliché ook, van fouten maken leer je het allermeest. Lees je altijd over de grootste successen en overwinningen, in deze serie interviews lees je over valkuilen, diepe dalen en grote missers om er zelf wat van te leren. Ik trap af.

Leestijd

Cynthia Schultz

Als je Cynthia.nl volgt, weet je wellicht een beetje wie ik ben. Ik ben Cynthia, 26 jaar, tien jaar lang MissLipgloss.nl, een van de grootste beautyblogs van Nederland gerund, en nu eigenares van lifestyleblog Cynthia.nl. Van anderen zeg ik gerust dat ze veel succes hebben, over mezelf vind ik dat wat lastiger. Als ik terugkijk op de afgelopen tien jaar heb ik aardig wat succesvolle dingen gedaan, waar mijn blog er één van is. Daarnaast schreef ik een boek, organiseerde ik samen met compagnons meerdere keren een groot beauty-event, was ik regelmatig op televisie te zien, schreef ik voor magazines en werk ik met grote merken samen als L’Oréal, Renault en Wehkamp.

Leuk, die successen, maar er ging natuurlijk van alles mis. Ik ben meerdere keren goed op mijn plaat gegaan. Zowel zakelijk als privé. Ik deel mijn grootste fouten met je, en wat ik van deze missers heb geleerd.

1: 'Ja' zeggen als ik 'nee' bedoel

Ik zeg zó vaak nee. Echt elke dag zeg ik nee, omdat ik mijn grenzen moet bewaken. Omdat heel veel mensen iets van me willen en omdat heel veel mensen dingen van me vragen waar ik niks mee kan. Dat gaat me goed af, maar soms zeg ik nog steeds ja als ik nee bedoel.
Ik ging daarmee het meest de mist in bij een grote samenwerking. Ik treed liever niet in details, maar met een aantal mensen werkte ik nauw samen aan een groot project. Zij hadden hun expertises en ik de mijne, daarom gingen we samen op. Op momenten dat er iets gebeurde wat ik niet wilde, gaf ik – zoals ik gewend ben – aan dat ik het niet zag zitten. Wat vervolgens regelmatig terugkeerde was dat zij mij op een manipulatieve manier overhaalden. Soms had ik niet eens door dat het gebeurde en zat ik vervolgens vloekend in de auto naar huis.

Die ja’s die nees waren zorgden ervoor dat ik daarna een lange periode dingen deed die ik eigenlijk niet wilde, waar ik niet gelukkig van werd.

Waarom heb ik ja gezegd? Die ja’s die nees waren zorgden ervoor dat ik daarna een lange periode dingen deed die ik eigenlijk niet wilde, waar ik niet gelukkig van werd. Het zorgde voor veel frustratie, omdat ik het van het begin af aan al niet wilde en tóch ja heb gezegd.
Inmiddels heb ik geleerd nee te zeggen en grenzen aan te geven. Ook als ik daar niet de begripvolle reactie op krijg die ik verwacht. Ook als dat een moeilijk gesprek oplevert. Ook als het tot ruzie uitloopt. Nee is nee. Het voelt heel sterk om voor mezelf op te komen en dat weegt veel zwaarder dan het lastige gesprek of de confrontatie uit de weg gaan.

2: Niet eerlijk zijn over producten in een advertorial

Zo’n zes jaar geleden nam ik het nog niet zo heel nauw met eerlijk zijn over betaalde postings. Wel vermeldde ik het altijd als ik ergens voor betaald kreeg, maar toen ik een aanvraag kreeg van een productenlijn waarover ik eerder niet zo enthousiast was, besloot ik hem toch te accepteren. De posting ging over een online programma en niet inhoudelijk over de producten. Ik kreeg, terecht, een boel kritiek over deze advertorial.
Inmiddels neem ik alleen maar betaalde campagnes aan over producten waar ik zelf écht oprecht enthousiast kan zijn, anders gaat het feest gewoon niet door. Ik heb al meerdere keren campagnes afgeketst omdat ik er niet volledig achter kon staan. Dat is niet leuk, maar het voelt wel heel erg goed en het zorgt ervoor dat ik voor de volle honderd procent achter mijn blog en samenwerkingen kan staan.

3: Te lang blijven hangen in een 'vriendschap'

Nu ik 26 ben, heb ik geleerd dat het heel normaal is dat vriendschappen komen en gaan. Mensen waarvan je je niet kan voorstellen dat ze niet in je leven zijn, verdwijnen wel en dat blijkt vervolgens prima.
Waar ik een fout heb gemaakt is dat ik te lang aan een vriend bleef hangen die geen zin meer had in mij. Dat zag ik pas later, na een ruzie die het einde betekende. Toen ik terugkeek, realiseerde ik me pas dat er allemaal tekenen waren geweest dat hij al die tijd helemaal geen zin meer had in contact met mij. Als ik wilde afspreken, bleek het elke keer erg moeilijk om een datum te prikken. We zagen elkaar praktisch nooit meer, terwijl ik herhaaldelijk contact zocht. Online zag ik dat hij elke week met andere vrienden afspraak, maar blijkbaar nooit tijd had voor mij.
Wanneer er feestjes waren en ‘vriendengroepfoto’s’ genomen werden voor de lol, stond ik er om een of andere reden nooit op. Hij was niet op belangrijke momenten aanwezig en en grote problemen deelde hij niet met mij, maar hoorde ik via anderen. Zo is er nog veel meer, te veel om hier uit de doeken te doen.
Ik ben niet zo snel achterdochtig, maar ik had eerder moeten vragen wat er aan de hand was. Ik heb geleerd om alerter op vriendschappen te zijn, aan de bel te trekken als ik het gevoel heb dat er iets verkeerd zit en ik realiseer me nu dat vriendschap van twee kanten moet komen. Wanneer ik nu het gevoel heb dat iets niet goed gaat in een relatie, dan vraag ik veel eerder of er iets is, of ik me zorgen moet maken, en wat ik kan doen om het (eventueel) op te lossen. Ik ben minder afwachtend en stap eerder op mijn vriend(inn)en af om voor meer helderheid te zorgen.

4: Mezelf vergelijken met anderen

Ik draai al even mee in de blogwereld. Datgene wat blogs zo leuk maakt, is de persoonlijkheid erachter. Een unieke persoonlijkheid die authentiek is, die niet is zoals de rest, die zichzelf laat zien en die daar achter staat.
Door de jaren heen zijn er heel wat bloggers en YouTubers bijgekomen, waar ik soms wel onzeker door ben geweest. Ik vergeleek mezelf enorm met anderen, met wat anderen deden en hoe anderen daar dan weer op reageerden.
Wat is zij mooi, avontuurlijk, wat maakt ze prachtige foto’s en goede video’s, wat heeft ze goede campagnes op haar site, wat heeft ze een leuke vriendengroep, wat maakt ze goede reisverslagen, wat heeft ze mooie outfits. In de vergelijkingen die ik maakte had ik dit alles helemaal niet, liep ik hopeloos achter, was ik een of ander internetfossiel dat niet meeging in de nieuwe ontwikkelingen en voelde ik me vreselijk onzeker.

 

Wat ik heb geleerd? Dat ik mezelf en mijn eigenheid moet omarmen.

Wat ik heb geleerd? Dat ik mezelf en mijn eigenheid moet omarmen. Nee, ik ben geen feestbeest, ik ben geen avonturier, ik heb niet elke dag een fashionable outfit aan, ik heb geen maat 34, maak geen perfecte foto’s en video’s, maar ik ben wel mezelf. Ik ben ik. Ik ben Cynthia, ik doe mijn best om een goed blog bij te houden, om dingen te delen waar ik zelf vol passie over ben, om mijn social media kanalen op een manier te updaten waar ik me goed bij voel. Ik denk dat ik daar bezoekers mee aantrek die zich met mij kunnen identificeren, of die in ieder geval mijn echtheid kunnen waarderen. Dat vergelijken gebeurt zeker soms nog wel, maar ik ga veel meer uit van mijn eigen kracht. Daarbij let ik echt wel op wat er ‘gebeurt’ in de online wereld en kijk ik welke trends en ontwikkelingen bij mij passen, maar blijf ik daarbij zo dicht mogelijk bij mezelf.

 

De komende weken interview ik verschillende mensen over de fouten die zíj maakten en vooral wat ze daarvan leerden.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

105 reacties
 1. Leonie

  Wat een leuke rubriek! En de website ziet er echt goed uit 🙂 een hele positieve verandering. En idd, ik vind het leuk om je te volgen om de persoon die je bent. Ga zo door!

 2. Lena

  Leuke rubriek Cynthia? Een beetje persoonlijke vraag; gaat punt 3 over Mascha van Beautygloss..?

  • Cynthia Schultz

   Nee, want dat is een vrouw en dit gaat over een man.

 3. Lena

  Leuke rubriek Cynthia! Een beetje een persoonlijke vraag, maar gaat punt 3 over Mascha van Beautygloss…?

 4. Petra

  Ik volg jou echt al jaren (misschien al wel vanaf het begin?) vanaf de zijlijn. Ik ben geen beautymeisje, maar vind jou altijd zo heerlijk echt en spontaan overkomen. Je deelt je passie en dat waardeer ik heel erg. Ik was even verbaasd toen ik merkte dat jij je niche loslaat, en op een veel breder lifestyle gebied verder gaat bloggen. Terwijl ‘al die anderen’ toch veel meer een niche opzoeken en marketeers heel hard roepen dat je met een niche veel verder komt. Ik vind het echt mooi om te zien hoe jij als blogger van het eerste uur gewoon je hart durft te volgen. Ga zo door! Geweldige blogserie dit, ik kijk uit naar de volgende afleveringen!

 5. Lisanne

  Ik vind jou een van de meest echte en oprechte bloggers. En juist daarom volg ik je ook zo graag 🙂 Het is geen toneelstukje, het is gewoon Cynthia, een mooi mens (in mijn ogen). En ja, soms gaat er weleens wat fout, ook dat is menselijk…

 6. Rosalie

  Op je bek gegaan, maar alleen maar gegroeid lieve Cynthia!

  Leuke nieuwe rubriek!
  En ik vind je site onwijs leuk!!

 7. Renske van Raaij

  Dat je zo dicht bij jezelf blijft en toch zo succesvol bent met zoveel volgers, daar mag je echt verdomd trots opzijn!

  Er zijn een aantal ‘grote’ bloggers/vloggers die dat niet doen maar toch een boel volgers hebben. En daar zou ik als persoon zelf niet trots op kunnen zijn.

  En jij flikt t ook, maar je bent wel Cynthia!

 8. Elke

  Leuke nieuwe rubriek, iedereen gaat immers op z’n bek maar het maakt je als persoon wel hoe je ermee omgaat! Qua persoonlijke (karakter) ontwikkelingen kan ik me heel erg hierin vinden, en vind zo’n artikel juist leuk om lezen, ook om mijn eigen geleerde lessen weer ff naar boven te halen :). Ben erg benieuwd naar de volgende mensen in deze reeks!

 9. Lisa

  Leuk en oprecht!
  Ik kan me goed inbeelden dat het een verademing moet zijn nu je eindelijk artikelen kan schrijven en posten waar je zelf 100% achter staat. Beginnen met een schone lei en hoe! Doe zo voort!

 10. Jaap van Wijk

  Ik vond MissLipGloss verschrikkelijk, een concurrentie en haat / nijd tussen andere website / blogs.

  Cynthia.nl, verschrikkelijk leuk website, zo ben je meer jezelf en blogs is ook wat persoonlijker en leuker op geworden.

  Goede stap om oude verleden achter te laten en verder te gaan met een nieuwe!

  • Lisanne

   Op welke manier was Misslipgloss haat en nijd? dat snap ik niet hoor, haha.

 11. Yvette

  Hele leuke rubriek dit, ik ben benieuwd naar de volgende artikelen in deze rubriek!

 12. Claudia

  Wat een leuke rubriek is dit! Ik vind het stoer dat je zelf aftrapt en eerlijk bent over de dingen die je achteraf liever anders had aangepakt. Ben benieuwd naar de rest van de serie!

 13. Karlijn

  Cynthia, bedankt voor dit mooie artikel! Ook ik heb misslipgloss jarenlang met veel plezier gevolgd, ben daarna een hele lange tijd afgehaakt en nu onwijs positief verrast door deze website. Tijdens het lezen ben ik echt aan het genieten, inspirerend en oprecht!

  Als het mag een klein verzoekje: ik zou het heel leuk vinden als je Mayra Louise vraagt voor deze rubriek.

 14. Anneke

  Mooi artikel Cynthia.
  Open en eerlijk geschreven.
  Net zoals enkele mensen die op dit artikel hebben gereageerd, was ik na jarenlang volgen afgehaakt op Miss Lipgloss.
  Ik vond het persoonlijk allemaal te ‘groots’ worden..
  Maar dit is weer helemaal Cynthia! Althans, voor mij.
  Bedankt en keep going!

  Liefs, Anneke

 15. Marleen

  Wat een tof idee en stoer dat je zelf aftrapt! Ik ben onwijs benieuwd naar de volgende artikelen in deze rubriek!

 16. Nienke

  Wow, super krachtig artikel! Ik moet je eerlijk zeggen dat ik de afgelopen jaren een beetje was afgehaakt op jouw blog, omdat ik ‘jou’ begon te missen. Whatever that may be, want echt weten hoe een blogger persoonlijk is gaat natuurlijk niet. Maar ik merkte wel dat je zoekende was en dat de passie van het begin een beetje begon te vervagen. Toevallig keek ik laatst weer en zag toen dat je over ging op Cynthia.nl. Alles waarom ik heel veel jaartjes geleden ooit je beautyblog volgde, zie ik nu weer terug (op een andere manier, een nieuwe levensfase): eigenheid, sprankeling en oprechtheid. Je hebt gelijk, jouw persoonlijkheid maakt je blog. Je hoeft je niet te meten aan anderen. Ga zo door. Ik kom zeker vaker terug 🙂

 17. Laura

  Wow wat een mooi artikel dit, Cynthia! Ik ben benieuwd naar de rubriek!

 18. Josefine

  Prachtige blogpost! Ik denk dat het feit dat je dit online zet, laat zien hoe krachtig en puur je bent. En zoals altijd, fijn geschreven. Veel lof voor jou <3

 19. Maxime

  Cynthia, wat ben jij een geweldig mens. Heerlijk, deze openheid en eerlijkheid, zeker in een tijd waar alles fake is en een neppe filter heeft. Authentiek – ik hou ervan!! Liefs uit de VS xxx

 20. Fleur

  Wat een leuke en interessante rubriek!
  Bijzonder en eigenlijk ook mooi om te lezen hoe helder en open jij nu terug kan, durft te zijn en open bent over je fouten en hoe je er, nu terug dekend, tegen aan kijkt! Ben heel benieuwd wie je nog allemaal gaat interviewen, ik kijk er naar uit:)

 21. Felicia

  Ik wil even zeggen dat ik je website nu echt heel erg leuk vind!

 22. Iris

  Superleuke rubriek! Ik herken hier heel veel in. Ik zeg ook te vaak ja op dingen die ik echt niet wil, omdat ik niet goed confrontaties kan aangaan. Ook dat met die vriendschappen is erg herkenbaar voor mij, helaas. Ben benieuwd naar de volgende interviews!

 23. Wieke

  Wat een leuk idee deze rubriek! Ben benieuwd wie de volgende persoon wordt die je interviews. 🙂

 24. Yolanda

  Zo wat eerlijk ! En leuk om te lezen, vooral dat je hebt geleerd van je fouten!

  Jij bent eigenlijk de enige blogger die ik blijf volgen juist om je eigenheid en omdat je ook duidelijk en eerlijk bent over dingen die je minder goed vindt of als het privé even wat minder met je gaat. Want dat hebben we allemaal weleens en het is vaak heel herkenbaar.

  Ik haal juist af bij de ‘collega’s’ waar alles net ff te heppiedepeppie / stylish verantwoord is omdat dat (voor mij) te onecht voelt.

  Ik vind de nieuwe weg die je bent ingeslagen geweldig ! Ik ben ook heel benieuwd naar de volgende ‘op je bek’ edities.
  Fijn weekend !

  • Laura

   Ik sluit me hier volledig bij aan!! 🙂

 25. Vera

  Wat een leuke rubriek!

 26. Mariska

  Wat een mooi en eerlijk stuk om te lezen! Dat over die advertorial heb ik wel eens ergens online gelezen inderdaad. Van je fouten leer je. En inderdaad, nee zeggen en jezelf blijven is enorm belangrijk maar soms ook wel lastig.

 27. Sarah

  Wat leuk om te lezen. Ik ben benieuwd naar de aankomende artikelen in deze rubriek.

 28. Jessica

  Superleuke rubriek! Met herkenbare leerzame lessen. En waar ik vanuit ga is als ik nee zeg, zeg ik ja tegen mezelf…..

 29. Elke

  zo inspirerend hoe je dit zo eerlijk en open vertelt!

 30. Jessica

  Boeiende serie. Bij de titel verwachtte ik iets heel anders, meer gênante blunders ofzo. Dit is veel inhoudelijker, opener, kwetsbaarder. Echt positief verrast. Goed bezig! Ben benieuwd wat je nog meer voor ons in petto hebt!

 31. Loes

  Interessante rubriek! Leuk dat je zo eerlijk bent. Want inderdaad: iedereen maakt fouten. Ben benieuwd naar de komende artikelen in deze rubriek!

 32. Kim

  Wat een leuke nieuwe rubriek zeg! Ik kwam eigenlijk sowieso altijd al niet zozeer voor de beauty. Vind het te gek dat je deze stap hebt durven nemen en ben nu al wat vaker hier te vinden! Keep up the good work!

 33. Sandy

  Wow wat een ontzettend open, eerlijk en mooi verhaal. Ruim de helft van wat je schrijft had zo uit mijn levensverhaal kunnen komen. Ik heb zoveel meegemaakt, zoveel lessen op de harde manier moeten leren, ben zo vaak onderuit gegaan. Gelukkig sta ik tegenwoordig wel stevig met beide benen op de grond maar dat was wel een hele een lange weg, haha..!

 34. Annelot

  Wat een mooi verhaal!

 35. Astrid

  Oh wauw, ontzettend interessante rubriek! Ik ga deze interviews sowieso lezen. Het is eng en vervelend om op je bek te gaan, maar uiteindelijk zijn het allemaal leermomenten die je weer maken tot wie je nu bent. Dat van jezelf vergelijken herken ik heel erg, en soms moet ik mezelf echt even stoppen en denken van “HO! Bij deze mensen zie je ook alleen maar de positieve kant, ook bij hun zal het niet allemaal vlekkeloos zijn verlopen! En zij zijn jou niet.”.

  • Cynthia Schultz

   Wat leuk om te horen, er komen – vind ik – nog hele leuke mensen met mooie leerzame fouten voorbij in de interviews die komen gaan.

 36. Amber

  Je bent zo goed bezig met Cynthia.nl! Ik voelde me al een tijdje niet meer ‘thuis’ op misslipgloss, las voornamelijk nog de persoonlijke artikelen. Ik ben dus heel erg blij dat je nu naar Cynthia.nl bent overgestapt en wat een verademing is jouw website in vergelijking met alle ‘perfectheid’ op alle social media en andere websites. En tegelijkertijd toch heel vrolijk. Voel me hier wel heel erg op m’n plek als bezoeker en check jouw site nu als als allereerste als ik wakker word! (:

  • Cynthia Schultz

   Dank Amber! Dat is precies wat ik graag wil met Cynthia.nl 🙂

 37. sharon

  Jeej, wat een leuk nieuw rubriek op Cynthia.nl!
  Hier kunnen we zeker wat van leren!
  Ik zou het leuk vinden om ‘bekende mensen/BNNer’s te zien in dit rubriek!

  • Cynthia Schultz

   Thanks Sharon, heb je specifieke verzoekjes? Ik hoor ze graag, dan kan ik eens kijken wat ik kan doen!

  • Vera

   Dat zou zeker leuk zijn!
   En hoop dat Emmy ook nog volgt 🙂

  • Kimberly

   Hee Cynthia, mij lijkt het leuk als Anna Nooshin zou meewerken aan deze rubriek! 🙂

  • Crystal

   Hoi Cynthia, wat een leuke en inspirerende rubriek! Het zou heel leuk zijn om een interview met Coco (van http://www.lightbycoco.com) in deze rubriek te lezen. Een Nederlandse die in USA woont, dus misschien blijft dit een wens…?

 38. Willemse

  Leuk bedacht deze nieuwe rubriek.
  Ik ben er heel benieuwd naar hoor…

 39. rachel

  heel mooi geschreven mop, je schrijft het zoals ik je ken, en we hebben allemaal wel dat beeld van oh die doet het beter en oh die is mooier maar weet je meis ik ben daar in de jaren ook wel achter gekomen dat jezelf ook gewoon uniek bent, je maakt jezelf en niet een ander 🙂
  op je bek gaan gaat iedereen, klaar, en juist daar leer je van, word je groot en hard van :D. Je bent als een blogstertje begonnen kijk waar je nu staat 😀 #toppertje

  ik vind dit een hele leuke rubriek en kijk uit naar andere hun verhaal ook 😀

 40. Kim

  Mooi en krachtig geschreven!
  Ik zou dit soort artikelen graag vaker willen lezen 🙂 You go girl!!

 41. Danielle | Mama Lifestyle Blog

  Wat een verademing tussen al die succes stories op internet. De afgelopen 10 jaar hebben weet name zakelijk behoorlijk wat missers gemaakt. Met verkeerde mensen in zee gegaan, mensen die we al jaren kenden en waar we ons zo in vergist hebben. Dat heeft ons zomaar een ton en heel veel kopzorgen bezorgd. We zijn dan wel heel veel geld verloren, maar we hebben er onmetelijk veel wijsheid voor terug gekregen. Helaas op een harde manier.

 42. Merel

  Wat een leuke nieuwe rubriek! Dat met die vriendschappen herken ik wel. Vriendschap moet echt van twee kanten komen, anders werkt het niet… heb ik ook geleerd. En nee durven zeggen is denk ik waar veel mensen wel mee zitten. Ik bewonder jou juist zo dat je jezelf blijft. Cynthia die eerst sport hater werd en nu juist sport omarmt. Maar ook dat je gewoon ook op je blog jezelf blijft. En nu alleen dingen doet en blogt over dingen die jou gelukkig maken! Kunnen veel mensen denk ik wat van leren. Ik ook!

 43. Kirsty

  Dit klinkt als een mooie rubriek! Tof ook dat je zelf aftrapt met jouw fouten. Te vaak ja zeggen doe ik soms ook nog wel, maar ik merk dat ik steeds beter word in nee zeggen. Ik merk alleen wel dat ik vaak enthousiast ben en dan mijzelf in moet houden om overal meteen ja op te zeggen; eerst even nadenken of het überhaupt een optie is, is beter, anders heb ik achteraf soms spijt.

  • Cynthia Schultz

   Dat heb ik ook inderdaad. Ik ben zo snel enthousiast en wil alles wel doen, maar moet dan altijd eerst even bij mezelf nadenken of het wel echt kan.

 44. Martine

  Wat een leuke rubriek. Ik verheug me op de rest.

 45. Charlotte

  Leuke rubriek, maar vind de titel echt heel suf… Past niet bij je

  • Kim

   Inderdaad. Ik vind het echt een stomme titel. Kinderachtig grof, hip proberen te zijn, zoals Bon die steeds lauw zegt. En het stuk is nog slechter. Slecht geschreven, slechte voorbeelden. Vond alleen dat stukje over Clinique (gate) toepasselijk. Een vriendschap proberen te onderhouden is toch niet ‘op je bek gaan’

  • Elisa

   Ik vind de titel ook niet echt gepast. Laatst stond er op Instagram stories bij een foto opeens ‘Jezus’. Op missliploss kwam je toch anders over… de insteek vind ik daarentegen wel goed! Wellicht kun je nadenken over een wat sympathiekere titel.

  • Cynthia Schultz

   Ik ben heel blij met de titel, dus die ga ik niet veranderen. Bedankt voor jullie feedback. 🙂

  • Kim

   Ik vind de titel juist leuk!!! Het spreekt mij juist wel aan.
   En ik snap helemaal dat het te lang blijven hangen in een vriendschap voelt als op je bek gaan!! Ik vind het allemaal heel herkenbaar.
   Zoveel mensen, zoveel meningen blijkt wel weer. Maar het iets vriendelijker uiten daarvan, mag wat mij betreft wel ?

  • Cynthia Schultz

   Dankjewel Kim! Voor mij ging het niet per se om dat ik de vriendschap wilde redden en dat dat de fout was, maar dat ik niet eerder echt aan de bel trok terwijl ik al zolang voelde dat er iets niet goed zat. Ik had eerder het gesprek aan moeten gaan, eerder moeten checken wat er niet OK was.

  • Petra

   Ik vind dit juist heeeerlijk! Voor mijn gevoel is Cynthia veel meer the girl next door geworden die ook welleens scheld of iets niet 100% perfect doet. En juist op insta voel ik dat ook zo, bijv toen ze in Londen was en aangaf dat ze in d’r eentje aangeschoten was. Voorheen miste ik dit soort details wel eens en kwam het voor mij allemaal ‘te perfect’ over.

   Vanuit mij wel 1 feedback puntje dat ik vind dat het wel mooi is als dit artikel in gaat op 1major probleem waar de rest van kan leren ipv 4kleine. Voelde voor nu als geen nieuwe informatie. Desondanks wel leuke rubriek en ben benieuwd wat er komen gaat!

  • Cynthia Schultz

   Thanks Petra, voor mij voelt het zoveel echter nu ik het ‘MissLipgloss imago’ heb losgelaten. En goede feedback! Daar ga ik met de nieuwe interviews even over nadenken.

 46. lisette

  Leuk om deze rubriek te lezen. Niet alles gaat perfect al lijkt dat soms wel voor de buitenwereld.

 47. Petra

  Mooi en herkenbaar:)

 48. Ness

  Heel mooi geschreven! Daarom volg ik je al jaren, je blijft trouw aan jezelf en ik vertrouw op je eerlijkheid in reviews. Je bent super goed bezig! Je mag trots zijn op jezelf! 🙂

 49. Malu

  Wat een mega leuke rubriek! Heel origineel! Ik ben benieuwd naar de rest van de serie:-)

 50. Kim

  Mooi geschreven. Heel herkenbaar ook. Ben benieuwd naar de anderen! Leuke rubriek.

 51. Mariëlle

  Wat een mooie rubriek! Ik weet van mezelf dat ik best goed nee kan zeggen. Maar er zijn een aantal ‘vriendschappen’ waar ik wel klaar mee ben. Het is nog iets te ingewikkeld om meteen gedag te zeggen, dan raak ik ook een goede vriendin kwijt vrees ik. Dus daar moet ik nog over na denken haha!

 52. Hester

  Ik lees je blog al jaaaaren, maar reageer eigenlijk nooit. Vroeger dacht ik dat mn mening er niet toe deed, maar nu ik ook ouder word merk ik dat ik meer ga reageren op online artikelen. Ik wilde zeggen hoe mooi ik het vind om te zien dat je als het ware bent “ontwaakt”. Je doet niet meer fake, alleen wat je zelf wil en bent eerlijk geworden. Eerlijke en oprechte mensen zijn zo mooi, juist hun inperfecties maken ze perfect. Ik vind het prachtig hoe je nu bent gaan bloggen en heb echt je eigen transformatie gemerkt, de struggles met jezelf en hoe je uiteindelijk voor jezelf hebt gekozen en doet waar je blij van wordt. Je bent voor mij een voorbeeld en laat mij zien dat ik op de goede weg ben, door ook meer schijt te hebben aan mensen en door altijd jezelf te blijven. Ik vind het mooi om je steeds eerlijker en oprechter te zien zijn!

  • Cynthia Schultz

   Hé Hester, dankjewel voor je lieve reactie. Dat doet me goed!

 53. Laura

  Hey! Ik reageer nooit maar doe het nu voor de verandering een keer wel. Ik ben 29 jaar (ff voor het plaatje) en lees jouw blog juist graag omdat je niet met de rest bent meegegaan maar je authenticiteit hebt bewaard.. Be always the best you! <3

 54. Iris

  Oh ik houd nu al van deze nieuwe rubriek. Zo leerzaam! Vooral het eerste punt herken ik. Benieuwd naar de interviews!

 55. Sandra

  Maat 34 hebben is ook niet altijd wat. Weinig borsten, weinig vormen en wanneer je ook nog lang bent krijg je vaak nare opmerkingen als eet eens een hamburger of als je een gebakje afslaat daarom ben je zo slank! Nee, dat ben ik niet. Ben niet op dieet, dit is gewoon mijn bouw.

  Je bent een mooi mens!

  • Danielle | Mama Lifestyle Blog

   Ik sluit me helemaal bij je aan Sandra. Ik heb ook een maatje 34. Ik ben helaas zo plat als een plank. Ik kan niet eens naar een lingeriewinkel of naar elke kledingwinkel. Ik vreet me helemaal suf, maar ik krijg er maar geen grammetje bij. Doe mij maar een gemiddeld figuur.

 56. Sandra

  Nee, ik ben geen feestbeest, ik ben geen avonturier, ik heb niet elke dag een fashionable outfit aan, ik heb geen maat 34, maak geen perfecte foto’s en video’s, maar ik ben wel mezelf.”

  Lieve Cynthia, perfectie is niet een fashionable outfit, maat 34 en daarvan een mooie foto maken.
  Perfectie bestaat niet. Zelfs al heb je in de ogen van een ander een perfect lichaam, zelf zie je altijd verbeterpunten. Zelfs met mijn maat 34/36 zie ik een vetje hier en een putje daar. Ja, echt.

  En daar is niets mis mee. Zolang je je eigen leven zo inricht dat je er zelf gelukkig van wordt, dingen doet die je energie geven, omringd bent met mensen van wie je houdt en tevreden bent met hoe je er uit ziet en je leven. Want dat is belangrijk. Fuck maat 34.
  Als je maat 34 hebt en je bent tevreden, mooi. Heb je maat 40 en je bent tevreden? Ook mooi!

 57. Ilse

  Ja hoor, punt 4. Goed dat je hierover schrijft! Fijn om te zien dat je van ‘fouten’ kunt leren en er zo andere ook een beetje mee helpt door het te bespreken. Het vergelijken op zakelijk gebied, daar ben ik ook verschrikkelijk goed in en daar erger ik me behoorlijk aan. Al een jaartje heb ik mijn eigen bedrijfje als grafisch ontwerper, maar helaas kan ik mijn stemming behoorlijk laten verpesten als ik iemand beter vind en mooier werk maakt. Gelukkig besef ik me wel dat iedereen z’n eigen stijl en kracht heeft en dat mijn gedachte dus niet helemaal terecht is, het heeft denk ik gewoon tijd nodig om ermee om te leren gaan 🙂

 58. Nora

  Wat een ontzettend sterk artikel :-). Mooi om te lezen. Ik ben al benieuwd naar de volgende artikelen in de rubriek! Liefs

 59. Claire

  Wat een sterk artikel! Ontzettend fijn om hierdoor een kijkje te nemen in jouw leven en gevoelens. Zo gek want ik vind jou juist mega succesvol!!

 60. Ellen

  Wat een sterk artikel! Ik merk dat ik je sinds je de nieuwe website heb nog veel leuker vind geworden. Heel open en eerlijk over het leven!

  • Nora

   Hahaha wat frappant dat er binnen vijf minuten drie reacties zijn geschreven die precies hetzelfde beginnen! Dat geeft maar wel weer aan dat het hartstikke waar is :-).

 61. Jessica

  Wat een mooi oprecht artikel is dit! Ik bewonder je erom dat je weet waar je prive en werk moet scheiden, maar toch heel persoonlijk schrijft . Ik kijk uit naar deze rubriek!

 62. Irina

  Wat een toffe rubriek! Ik ben nu al benieuwd naar de volgende artikelen!

 63. Liset

  Wat een eerlijke en mooie rubriek! Ik vind dit heel erg interessant om te lezen. Op welk punt komt die ommekeer? Waar leer je van? Wat is voor jou echt belangrijk? Ik vind het mooi om te lezen dat jij voor jezelf hebt geleerd om meer voor jezelf op te komen, grenzen aan te geven en directer te zijn. Ook al is de weg er naar toe helemaal niet leuk, toch is het soms nodig om je minset te kunnen veranderen en sterker te worden.

  • Liset

   *minset = mindset :).

 64. Christa

  De mooie kanten van het ouder worden, op je bek gaan en er op terug kijkend, kunnen zeggen dat je er van hebt geleerd. Hoe ouder ik word hoe comfortabeler het voelt om mezelf te zijn!!!

 65. Adrienne

  Ooohhh wat een goede nieuwe rubriek! Hier wordt ik echt super enthousiast van. Dankjewel voor je openheid. Voor mij ben je diegene waar ik iedere dag als eerste naartoe surf. Je bent goed zoals je bent en juist dat maakt je zo mooi.

 66. Linda

  Ik ben heel benieuwd naar alle interviews die je voor deze rubriek gaat doen! Echt een hele leuke insteek en ook tof dat je zo open over je missers vertelt 🙂

 67. Marjolein

  Heel erg leuk artikel, dit is het eerste dat ik post sinds de lancering van je nieuwe website (ik volg je al enkele jaren) en ik merk echt hoeveel van jezelf je in deze website hebt gestopt. Alles lijkt meer op zijn plaats te vallen. Echt goed gedaan!

 68. Lenneke

  Topidee, deze rubriek! Als je een ‘fout’ zou kunnen noemen uit het verleden die je over mocht doen, zou je dat dan doen? Verder: ik zag net dat je dit op Instagram plaatste en ik werd gewoon blij. Ik heb zo het idee dat dit is wat bij je past en wat je het liefste doet. Good busy!

 69. wendy

  Wat een open blog en moedig van je om dit te schrijven.Ook herkenbaar.Ik volg je blog al een tijdje,vind je enorm gegroeid.

 70. Lindsay

  Wat een mooie rubriek en wat leuk dat je zo’n inzicht geeft! Sommige dingen zijn zelfs behoorlijk herkenbaar. Ik vind het altijd wel tof om over ‘fouten’ te lezen, juist omdat ze zo leerzaam en vaak tekenend zijn voor een verandering bij jezelf. Goed bezig dus Cynthia! 🙂

 71. Malou | Blonde Blossom

  Wat een toffe rubriek en wat gaaf dat je gelijk over jezelf begint! Wat jij hebt met andere meiden, zullen ongelofelijk veel meiden ook met jou hebben. Ik vind jouw blog zelf echt een van de leukste, helemaal nu het over van alles gaat en niet meer alleen over beauty. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat je echt heel gave dingen maakt, haha! Vind ik echt heel knap. Malou x

 72. Miranda

  Wat een eerlijk en openhartig artikel Cynthia, je bent een mooi mens!! X

 73. Marije

  Mooi en oprecht geschreven. Fouten zijn soms pijnlijk maar wel de meest waardevolle les die je kunt krijgen. Tenminste, zo heb ik mijn fouten ervaren.

  Jij bent jij en dat maakt je tot een uniek persoon die je mag koesteren

 74. Nicole

  Wat moedig om dit te vertellen! Ik vind het een leuke nieuwe serie

 75. Anne-Marie

  Wat een goede serie! Mooi om je zo kwetsbaar op te stellen. Ik vind je nieuwe lifestyle blog super, en echt bij je passen. Je bent de afgelopen als mens zo gegroeid en je blog groeit nu eindelijk met je mee. Chapeau!

  • Cynthia Schultz

   Wat een mega lief bericht Anne-Marie. Dankjewel!

 76. Yvette

  Wat fijn om te lezen dit! Ook moedig van je om dit allemaal te vertellen, vooral dat over die samenwerking waarbij je niet helemaal eerlijk was, dat is echt moedig om toe te geven. Leuk idee voor een rubriek en ik kijk uit naar de interviews!

 77. Tara

  Heerlijk openhartig Cynthia! Thanx for sharing..dan sta je ook weer even stil bij jezelf

 78. Susan

  Logisch dat je een aantal momenten struikelt in zo’n lange carrière. Fijn dat je van de meeste dingen in ieder geval geleerd hebt!