Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5

Oordopjestip: Happy Ears

Jaren geleden liet ik oordopjes op maat maken, maar ik raakte er één kwijt en vanwege corona kon ik vorig jaar geen nieuwe laten aanmeten. De zoektocht naar ‘gewone’ goede oordopjes om geluid tegen te houden ging verder. Na het een en ander geprobeerd te hebben denk ik dat ik het gevonden heb: Happy Ears.

Leestijd

Waarom oordopjes voor mij belangrijk zijn

Goede oordoppen zijn voor mij essentieel om in huis te hebben, of bij me te hebben op reis. Simpelweg omdat ik een wat ander ritme dan de meeste mensen heb, en ik vroeg ga slapen (rond negen uur, half tien). Zeker in de zomer of op drukkere plekken is het dan meestal niet muisstil. Daar kan ik niet van slapen. En dus draag ik op momenten dat het niet stil is, oordopjes.

Onmisbaar op reis, handig om te hebben als ik gewoon thuis ben.

Het probleem (voor mij) van gewone oordopjes

‘Gewone’ oordopjes,  van die schuimrubberen dingen, lijken niet in mijn oren te passen. Ze vielen er altijd uit, wat ik ook probeerde. Mega irritant. Door de jaren heen heb ik ook wel eens van die wasbolletjes gebruikt van Ohropax, die sluiten wel goed af, maar het nadeel van die dingen vond ik dat ze een heel vies vet laagje achterlieten. Later kwam Ohropax met siliconen bolletjes, die werken ook goed (ook een tip, dus), maar weer een nadeel: ze zijn wegwerp. Je kan ze best een paar keer gebruiken, maar na twee of drie keer dragen is het tijd ze weg te gooien. En uiteindelijk is siliconen plastic. Niet zo lekker dus, milieutechnisch.

De oplossing (voor mij): Happy Ears in verschillende maten

Op Instagram kwam een advertentie voorbij van Happy Ears, en nieuwsgierig klikte ik verder. De oordoppen kregen mega goede reviews, en waarom: omdat ze er in drie verschillende maten zijn.
Zou dit dan de oplossing zijn?

Maar welke maat moet ik dan hebben?

Happy Ears heeft een proefsetje met daarin hun drie maten (S, M en L) voor €25 inclusief verzending. Niet echt goedkoop, maar als dit de oplossing zou zijn, zou ik het er graag voor over hebben. Ik kreeg ze binnen een paar dagen thuis en toen was het tijd om te testen.

De oordopjes hebben een soort ‘kapje’ van zacht plastic met een ‘steeltje’ eraan waar je het oordopje aan kan vasthouden als je hem in of uit je oor doet. Al snel bleek: S is mijn maat. Blijkbaar heb ik een kleine gehoorgang.

En het werkt. Ze zitten perfect en sluiten goed af. Ik hoor nog wel dingen als ik ze in heb, maar geluiden die me wakker houden (of maken) hoor ik niet. Ze zijn gecertificeerd met een geluidsreducering van 25 dB.

Groot voordeel: het zijn geen wegwerpoordopjes. Het merk zegt zelf dat ze ongeveer 6 – 12 maanden meegaan bij dagelijks gebruik. Ik gebruik ze niet dagelijks, dus dan gaan ze ongetwijfeld nog langer mee. Ik gebruik ze nu zelf een maand of drie en zie nog geen slijtage, dus ik ben heel benieuwd!

Inmiddels heb ik drie paar in huis, waarvan 1 in een toilettas, 1 naast mijn bed en 1 als reserve. Ik wil nooit meer zonder deze dingen, haha. Zo blij mee!

Ze kosten €12 per setje, dus dat is hartstikke betaalbaar.

Op de laatste foto zie je hoe het eruit ziet als ik de Happy Ears draag. Je ziet ze bijna niet.

Gewoon een tip, als jij net als ik op zoek bent naar de perfecte niet-wegwerp en niet-op-maat-gemaakte oordopjes. Hier zijn ze! 🙂

Ik krijg niet betaald hiervoor, ik heb mijn Happy Ears gewoon zelf gekocht.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.