Mijn binge-watch tips op Netflix – voorjaar 2020

In deze tijden hebben we een beetje afleiding nodig, en thank GOD for Netflix! Ik deel vandaag mijn Netflix tips van de afgelopen tijd, en Cynthia zal die van haar binnenkort ook delen. Vul jij de comments aan met die van jou?

Leestijd

Deze Corona ellende blijft nog eventjes in ons midden en inmiddels zijn we ook allemaal goed op de hoogte over het belang van binnen blijven. Natuurlijk zijn er heel erg veel mensen die gewoon doorwerken en daarmee een belangrijk onderdeel in ons land vormen maar dit artikel is ook voor jullie, op jullie hard verdiende vrije momentjes.
Voor de mensen met minder vitaal werk, voor de mensen die het motto ‘thuiswerken is niet werken’ hanteren, voor de mensen die echt even geen werk hebben; jullie hebben waarschijnlijk tijd over en hunkeren naar een manier om deze tijd door te komen. Op een gegeven moment zijn de kasten uitgeruimd, nieuwe recepten uitgeprobeerd, keukenkastjes blinkend en ramen gelapt. Netflix wordt waarschijnlijk iets vaker aangezet dan normaal, en hopelijk bied ik je nu een aantal nieuwe titels om de tijd te doden!

Ik heb al eerder een artikel geschreven in 2018, misschien zit daar nog iets voor je tussen dus die link ik hier voor je!

Hoewel ik echt een sucker ben voor gemakkelijk wegkijkende televisie, programma’s waar je weinig hersencellen voor nodig hebt, kijk ik af en toe ook graag wat spannends. Luuk en ik kijken ook wel graag samen een serie, waaronder deze! The Stranger is gebaseerd op een boek van Harlan Coben, een schrijver waar ik graag van lees. Hij heeft ook mee geproduceerd aan deze serie. De serie gaat over een gezin in een rijke buurt waar de moeder verdwijnt nadat haar man haar confronteerde met ‘nieuws’ dat hij te horen heeft gekregen van een vreemde. Hij gaat een zoektocht aan waarbij elke keer een nieuw geheim onthult wordt en hij dichter bij de waarheid komt. Het leuke van deze schrijver is dat je vaak tot het einde een beetje in het ongewisse blijft en daardoor wil je echt door blijven kijken/lezen.

Omdat we The Stranger keken kwam Safe naar voren als aanrader van Netflix voor ons. Wederom een Britse serie door Harlan Coben. Er zijn zeker overeenkomsten met The Stranger maar het verloop van het verhaal verloopt heel anders en het einde valt daarom ook niet te voorspellen. Hier verdwijnt een dochter uit een welgesteld gezin en gaat wederom de man des huizes opzoek naar antwoorden. Er lopen ook allerlei zijsporen naast die langzaam ontrafelt worden en die uiteindelijk allemaal samen leiden naar de ontknoping. Ook een spannende ‘man-proof’ serie die wij graag, snel afkeken.

Even wat luchtigs. Nou ja, dit is wel heel erg luchtig. Yummy Mummies is een reality serie over het leven van vier vrouwen in Australië. Ze beginnen allemaal zwanger en in seizoen twee zijn ze allemaal bevallen. Hoogzwanger, volledig door de visagie en kapper onder handen genomen, op naaldhakken, in strakke kokerjurken, gaan zij samen allerlei onderwerpen van het zwanger zijn en moeder worden met elkaar aan. Inclusief cat fights! Het gaat werkelijk nergens over, maar ik keek het toch heel erg lekker weg. Gewoon omdat het zo simpel was en omdat ik altijd graag voor de gek wordt gehouden met een betere versie van de realiteit haha.

De enige Nederlandse serie in mijn rijtje! Ares is een horrorserie en gaat over een studentengenootschap waar er iets te vaak iemand dood gevonden wordt. Het verhaal gaat over een meisje uit een redelijk normaal Amsterdams gezin met een moeder die psychisch in de war is. Zij komt door omstandigheden terecht in het leven van de rijke leden van dit genootschap en wordt meegenomen in de duistere wereld waar ze in aanraking komt met bovennatuurlijke fenomenen.

Italiaanse tieners die de onderwereld interessanter vinden dan het normale schoolleven. Ik was verkocht. Een heerlijke weg-kijk-serie waar rijk en arm samenkomen, en waar jonge meiden worden verleid door mooie spullen tot een punt waar ze hun eigen lichaam verkopen. Het schijnt gebaseerd te zijn op een waar gebeurt verhaal…

Good Girls vond ik echt een hele goede serie. Het heeft humor, spanning, drama. Eigenlijk alles wat je wil. Bovendien zijn het drie goede actrices die de hoofdrollen vertolken. Het verhaal gaat over drie huisvrouwen die door geldproblemen de criminaliteit ingaan. Uiteraard komen ze in een heel crimineel circuit terecht waar ze totaal niet tegen opgewassen zijn. Het is allemaal heel relatable opgezet, bijna alsof het iedereen zou kunnen gebeuren. Bijna dan haha.

Love is Blind heb ik werkelijk verslonden. Een reality serie waarin mannen en vrouwen met elkaar daten zonder elkaar te zien. De enige manier om er met een partner uit te komen is als je je ook verloofd. Werkelijk na een aantal dagen verloven zich een aantal stellen, die vervolgens elkaar in het echt zien en samen op vakantie gaan. Daarna moeten ze samenwonen en elkaars familie ontmoeten en tot slot … trouwen ze. Of niet. En dat alles in vier weken, OMG.
Het programma bestempel ik wel echt als fout, vooral omdat het allemaal zo volgens traditionele Amerikaanse waardes verloopt. Er zijn geen stellen van hetzelfde geslacht en bijvoorbeeld het samenkomen van een blanke man en een donkere vrouw speelt echt een veel te grote rol. Toch is het ontzettend binge-waardig want de drama’s die het met zich meebrengt zijn gewoon te vermakelijk.

Toen ik het artikel in 2018 schreef keek ik ook al Riverdale, en nog steeds komen er nieuwe afleveringen bij. Het is een serie over een groep tieners dat in een stadje woont waar ze continue met nieuwe uitdagingen worden geconfronteerd. En niet de minste ook; vooral seriemoordenaars, drugs en akelige gevechten komen zo ongeveer elke aflevering terug. Op de een of andere manier voelt het toch als een tiener serie. Het is gebaseerd op een stripboek en dat maakt dat de hoofdmoot een zoetsappige ondertoon blijft hebben met karakters die onrealistisch uitgesproken zijn. Heerlijk.

Dan weer een hele spannende; The Rain. Als je heel gevoelig bent voor alles rondom het Corona virus denk ik niet dat dit het juiste moment is om te kijken, maar ik trok het wel en wilde ook graag verder kijken omdat het zo spannend was. Het gaat namelijk over een virus dat in de regen zit en twee kids die achter worden gelaten in een bunker door hun vader de wetenschapper. Uiteindelijk komen ze samen met een andere groep jongeren en gaan ze samen het gevecht tegen het virus aan door een oplossing te zoeken. Gelukkig niet realistisch omdat de regen waar het virus in zit je gelijk doodt, maar wel enigszins realistisch en angstaanjagend op gebied van quarantaine zones en mensen die alleen maar voor zichzelf gaan.

Working moms is een serie die me werkelijk hardop laat lachen, maar ook hardop laat huilen. Ontzettend humoristisch, herkenbaar (ook als geen moeder bent), verdrietig en mooi. De serie volgt vier werkende moeders die alle vier hun eigen struggles hebben door, en naast het moederschap in combinatie met werk en het onderhouden van relaties. Ik hoop dat er snel een nieuw seizoen komt!

Dan zijn er nog een aantal series die ik zo lekker wegkijk, echte chick flicks, dat ik ze opnieuw wil gaan kijken. Ik heb dat onlangs gedaan met The Girlmore girls en Glee, maar tijdens deze quarantaine periode vermoed ik dat ik nog wel meer series op repeat zet. Deze heb ik de vorige keer al genoemd, maar dit blijven gewoon toppers.

 • Pretty Little Liars
 • Suits
 • Gossip Girl
 • Jane the Virgin (ik vind dit de leukste serie ooit gemaakt)
 • Friends
 • Dynasty

Deel vooral in de comments welke leuke series nog aan onze rijtjes toegevoegd moeten worden, hoe meer inspiratie hoe beter!


Emmy Bovenhorst

Een beetje prettig gestoord, een gigantische dierenliefhebster, en geobsedeerd door sushi. Dat omschrijft mij goed! Verder ben ik GEK op lekker eten en iets te vaak op vakantie gaan. Ik hoop dat je mijn schrijfsels leuk vindt, mocht je me ook op Instagram willen volgen dan kan dat via @emmystudiomint

Gerelateerde artikelen

27 reacties
 1. Marjan

  Ik ben echt verzot op that 70’s show. Ik kan daar zó hard om lachen! Echt mijn favoriete sitcom. Daarnaast vond ik the Missing en the Bridge ook echt steengoed. Er zijn zo veel leuke series op Netflix en videoland (favo: tha Handmaid’s tale)

 2. Hester

  Als je van Baby houdt, vind je Élite denk ik ook heel leuk! Dat is één van mijn favoriete series, samen met Good Girls. Ik heb echt niet kunnen functioneren tot ik alles daarvan gebinged had, vooral ook door de dynamiek tussen Nancy en Rio.

  • Suus

   Ja echt geweldig! Dit vond ik ZO goed gespeeld. Ik voelde de spanning gewoon in mijn eigen lijf.

 3. Christel

  Oh ja Yummy Mummies vond ik ook echt heerlijk luchtig vermaak. Echt hilarisch die cat fights, je kan je maar druk maken om welke baby er het beste uitziet. 😅
  Mijn tip is Hookup Plan, romantische en grappige Franse serie.

 4. Delphi

  Leuke tips! Een aantal al gezien en een aantal ga ik zeker nog kijken. The circle is overigens ook een heerlijke aanrader! Heerlijk fout stukje reality tv waarbij mensen in een appartementen complex in hun kamer zitten en ze er al chattend achter moeten komen wie er wel of geen catfish is.

 5. Ano

  Hi. Waarom een serie fout vinden omdat het volgens Amrikaanse waardes verloopt? Daar zijn raciale kwesties (en interculturele relaties) eenmaal een zwaarwegend item omdat het hoort bij hun slavernij erfgoed. Beetje zoals Nederlandse series homostellen ‘inzetten’ om bij te dragen aan de homo-emancipatie. Andere waardes maar beide politiek correct.

 6. Susan

  Wij kijken momenteel the Shooter. Leuke serie, wel wat serieuzer. Casa de papel vervolgt morgen weer! Ook een super serie.
  Sex education en atypical voor makkelijk vermaak, erg leuk!
  Ik kijk ook graag Spaanse series, voor de taal in eerste instantie. Heb erg genoten van Las chicas del cable. Ook wel van Grand Hotel maar dat is wel erg zoetsappig soms.

 7. Bianca

  Hollander mis ik nog. Echt topserie.

  • Bianca

   Bedoel Outlander

 8. Lucinda

  Ares heb ik ook gezien, voor een Nederlandse serie is dit een van de betere die ik gezien heb. Toch nog een paar dingen die ik niet snap dus hoop op een nieuw seizoen. Heb zelf nu series op de achtergrond aan voor wat geluid, want anders is het zo stil in huis tijdens het werken.

  Reageren
 9. Simone

  Mooi lijstje, ik heb er een aantal die ik nog graag wil zien. Zelf ben ik echt helemaal weg van Suits. Sinds afgelopen weekend staat de 2e helft van seizoen 7 eindelijk op Netflix. En op mijn website staan nog veel Netflix tips, mocht je interesse hebben! 🙂

  Reageren
 10. Luca

  Aahh als ik dit lijstje zie, denk ik dat je “Dead to Me” en “Sens8” ook heel leuk gaat vinden!

  Reageren
 11. Inge

  Ik heb vorige week Cheer afgekeken en vond het zeker een aanrader, het is een korte docuserie over een van de beste cheerleaderteams in Amerika. Vorig jaar heb ik Tabula Rasa gekeken, een superspannende vlaamse serie, niet zo bekend maar ook erg leuk.

  Reageren
 12. Suus

  Good girls vond ik ook super!

  Toy boy is ook een spannende serie, extra leuk als je de originele versie neemt die Spaanse gesproken is.
  Over een stripper die opdraait voor de moord op de man van zijn minnares.

  Reageren
 13. Femke

  In aanvulling op bovenstaande:
  – Stranger Things (voor zij die het nog niet gezien hebben)
  – Don’t f*ck with cats
  – Tiger king
  – The staircase

  Reageren
 14. Janneke

  The Restaurant is een leuke Zweedse serie.

  Reageren
 15. MS

  Oeh wat insensitive om te zeggen dat “het samen komen van een blanke man en donkere vrouw een veel te grote rol speelt”. Amerika heeft een ontzettend nare geschiedenis wat racisme betreft Nederland overigens ook, maar veel Nederlanders zijn niet ready for that conversation. Dat je zoiets opschrijft laat ook maar weer zien hoe uneducated (met name witte) mensen zijn als het gaat om racial issues. Bah.

  Reageren
  • In plaats van dat je meteen gaat roepen hoe “insensitive,” “uneducated” en “not ready for the conversation” ze is, kan je ook begrijpend lezen toepassen. Het is vrij duidelijk dat ze bedoeld dat het raar is dat het zo’n groot ding is dat het speciaal uitgelicht moet worden in plaats van dat het gewoon normaal is dat mensen van ieder “racial” achtergrond met elkaar date.

  • Emmy Bovenhorst

   Zoals hieronder gezegd wordt; ik bedoel inderdaad dat ik het vervelend vind dat het een rol speelt uberhaupt, want we willen denk ik allemaal zien dat het geen rol speelt. Daar kun je heel veel om heen zeggen over dit onderwerp, maar dat is de bottomline. Ik vind het ook jammer dat er geen same sex couples zijn. Ik houd niet van hokjes, als een ander ze maakt hoeft nog niet te betekenen dat ik ze gebruik 🙂

 16. You

  Aanraders;

  -you
  – how to get away with murder
  – the alienist
  -mindhunter
  – tiger king

  Reageren
 17. Elsemiek

  Thanks voor deze tips! Ik vond zelf Virgin River echt een heerlijke dromerige wegkijker 🙂

  Reageren
  • Suus

   Ja heel zoetsappig en heerlijk romantisch!

 18. Nadine

  Mijn vriend en ik kijken momenteel Bloodline op Netflix, spannend! Ook How to get away with murder vonden wij fantastisch

  Reageren
  • Nadine

   Orphan black is ook heel spannend vonden wij! En dan natuurlijk de Netflix klassieker: Breaking bad

 19. Tineke

  The stranger hebben we al gezien en is echt een aanrader. Vanaf vrijdag gaan wij weer door met het nieuwe deel van la casa de papel en daarna zal ik eens kijken naar de andere series in deze lijst

  Reageren
 20. Lisa

  Fijne tips. Ik ben begonnen met ‘Self made’, ook heel tof.

  Reageren