Online training ‘Nee is ook een woord’

De vraag die ik het meeste krijg als het gaat om plannen, structuur en productiviteit, dan is het wel: ‘Hoe leer ik makkelijker nee zeggen?’ Zonder je schuldig te voelen, zonder te twijfelen, zonder te denken dat je een bitch bent. Omdat ik weet hoeveel mensen hiermee struggelen, en omdat vaker nee zeggen je enorm veel tijd en ruimte gaat geven, geef ik in september een live online training, ‘nee is ook een woord’. Deze training kost t/m 7 september maar €29 en ik nodig je van harte uit!

Leestijd

Daar zit je dan weer. Tegen die klus aan te hikken. Omdat je weer ja hebt gezegd terwijl je liever nee wilde zeggen. En nu kan je niet meer terug, vind je. Of ben je alwéér persoon X aan het helpen terwijl je niet eens toekomt aan de dingen die je zélf belangrijk vindt.
Je hebt nauwelijks tijd voor jezelf, tijd voor de projecten waar je aan wilt werken, tijd voor je gezin, voor vakantie, voor een moment vrij.
Omdat je altijd ja zegt. Terwijl je weet dat je nee moet zeggen.

Dat ja zeggen, dat doe je uit enthousiasme, of omdat je aardig gevonden wil worden, omdat je geen ‘lastig gesprek’ wilt… Waarom je zo vaak ‘ja’ zegt terwijl je ‘nee’ moet zeggen, weet je misschien wel. 

Ik heb zelf ook jarenlang geworsteld met nee zeggen. Of dus met het niet nee zeggen. Ik deed een miljoen dingen waarvan ik er heel veel niet eens écht wilde doen, maar die ik deed omdat ik geen nee durfde te zeggen. Ik was bang voor de confrontatie, het ‘lastige gesprek’ (want een lastig gesprek is er niet als je gewoon altijd instemt), ik was bang dat ik niet aardig gevonden zou worden of dat ik iets heel gaafs of een mooie kans zou mislopen. Dit kostte me enorm veel tijd en leverde me stress op, en het zorgde ervoor dat ik me helemaal niet kon focussen op datgene wat ik zelf het liefste deed. Eigenlijk vergat ik ook een beetje wat ik zelf echt wilde omdat ik constant dingen aan het doen was die anderen van me vroegen.

En dat kan iets heel kleins zijn, als nee zeggen tegen bijvoorbeeld een energieverkoper aan de deur, tot iets heel groots als het aangaan van een groot project in je carrière. Zodra je realiseert dat je dit anders wilt, en je weet dat je doordat je zo vaak ja tegen anderen zegt je heel vaak nee tegen jezelf zegt, is er maar één weg en dat is dat je veel vaker nee gaat zeggen. En daar wil ik je heel graag mee helpen in mijn training! Want als je vaker nee gaat zeggen krijg je echt een leuker leven, met zoveel meer tijd voor de dingen die jij belangrijk vindt.

Online training 'Nee is ook een woord'

Foto: Mariët Mons

Op zondag 6 oktober om 14.00u geef ik de live online training ‘nee is ook een woord’ waarin ik je ga leren hoe je vaker nee kan zeggen. Maar ook waarom je dat zou doen. En waarom je het nu nog niet doet of durft. Ik neem je bij de hand, geef je opdrachten en geef je vooral heel praktische tips, zoals hoe je nou zo’n nee-gesprek voert, of wat je doet als iemand je over probeert te halen, terwijl je toch echt nee wilt zeggen. Maar ook bespreek ik je mindset en natuurlijk of je een bitch bent als je vaak nee zegt (het antwoord is natuurlijk nee).

Deze training kost tot en met 7 september  €29 (daarna gaat de prijs omhoog met €20), duurt ongeveer 2 – 2,5 uur en je kan vragen stellen. Als je niet live bij kan zijn is dat niet erg: je kan de training een maand lang terugkijken.

Doe je mee? Schrijf je hier dan in.

Via de link hierboven kom je ook uit bij de veelgestelde vragen, maar stel gerust je vraag hieronder als hij er niet tussen staat.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

Gerelateerde artikelen

14 reacties
 1. Femke

  Vind je in bijna alles wat je doet leuk en succesvol. Maar als het om assertiviteit zijn of voor jezelf leren opkomen gaat, zou ik persoonlijk eerder naar een professioneler iemand gaan.

  • Cynthia Schultz

   Dat is natuurlijk helemaal aan jou, Femke. 🙂 Ben wel benieuwd naar wie je dan zou gaan? En wat is precies een ‘professioneler iemand’? Iemand die er een opleiding voor heeft gevolgd of zo?

 2. Iris

  Ik stoor me er altijd aan als er staat ‘Normaal voor 399 euro, nu voor maar 29 euro!’. Ik geloof dat gewoon niet. Ook het feit dat de prijs na een bepaalde datum duurder wordt. Waarom? Zodat mensen zich snel aanmelden? En dus geen tijd hebben om er goed over na te denken of ze dit wel echt nodig hebben? Uit dit soort dingen blijkt vaak dat het allemaal om het geld gaat en niet om het ‘mensen helpen’ zoals je zelf zegt.

  • Cynthia Schultz

   Ha Iris, wat jammer dat je het zo negatief ziet. Het is een training die ik normaal zeker voor dat bedrag zou geven, maar nu eenmalig voor dit bedrag geef omdat ik het leuk vind zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het werk dat ik doe. En zo kan ik een keertje heel veel mensen in één keer helpen in plaats van een kleiner groepje. Leuk om eens uit te proberen, dacht ik. Een earlybird prijs is de beloning voor mensen die vroeg beslissen, wat een heel normale manier van kaartverkoop is in de evenementen en trainingen.

 3. Jolanda

  Nou nee, bedankt…..

  • Cynthia Schultz

   Goed gedaan, jij hebt de training niet meer nodig 😉

 4. Syl

  Bedoel je niet “Nee is ook een antwoord” ipv woord
  Trouwens mijn motto als ik mijn grenzen bewaak.

  • Cynthia Schultz

   Nee ik bedoel ‘nee is ook een woord’. 🙂

 5. Suuz

  Gelukkig heb ik daar geen last van. Ik wil iemand graag helpen, als het niet ten koste gaat van mijn eigen werk of belangen. Ik leg tegenwoordig ook niet meer uit waarom iets niet kan, of waarom ik niet kan. Ik had nog weleens last van mensen die dan in oplossingen gingen denken: als je dit dan zo doet dan kun je dat van mij ook doen. Nee. Gewoon nee. Nee. Nee! NEE!

 6. Ier

  Ik dacht dat het “Nee is ook een antwoord” was? Dat klinkt logischer? 😁

  • Suuz

   Ja, vind ik ook sterker.

  • Syl

   Zelfde gedachte hier

   Appelflappen is ook een woord….Maar zegt niks inhoudelijks

 7. rachel

  oh dat is zo irritant als je geen nee kan zeggen!! gelukkig heb ik daar nooit echt moeite mee gehad alleen als jong meisje. het is gewoon belangrijk om nee te kunnen zegen want je gaat jezelf alleen maar tegenwerken anders 😉