Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Najaar luisterboekentips

Natuurlijk houd ik van de zomer, maar er is één ding dat ik geweldig vind aan het najaar (naast sjaals en winterjassen en kaarsen): lezen. Het najaar, met de regen die tegen het raam tikt en de knusheid binnen, vind ik hét boekenseizoen bij uitstek. En daarom heb ik vandaag een aantal luisterboekentips voor je voor dit najaar.

Leestijd

Alle Harry Potter delen

Harry Potter is voor mij typisch hersftleesvoer. Héérlijk om al die delen weer opnieuw te beleven! Ik heb ze inmiddels denk ik allemaal al wel vier of vijf keer gelezen en het verveelt nog steeds niet. Op Storytel staan de boeken zowel in het Nederlands als in het Engels.

Yuval Noah Harari - Sapiens

Jaren geleden las ik Sapiens (en ook Homo Deus) van Yuval Noah Harari en ik vond het zó interessant. Echt een heerlijk non-fictie boek waar je helemaal in kan wegzakken omdat het zo verrast en zó boeiend is.

Honderdduizend jaar geleden waren er wel zes verschillende menssoorten. Nu is er maar één soort over, en dat zijn wij. Homo sapiens. Hoe komt het dat alleen wij zijn overgebleven? Hoe kwamen onze voorvaderen op het idee om steden en zelfs koninkrijken te stichten? Waarom gingen we in goden geloven, maar ook in natiestaten, en in bedrijven. Waarom vertrouwen we op geld, boeken en wetten? En hoe zal onze wereld er in de toekomst uitzien? In Sapiens neemt Yuval Noah Harari ons mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we geworden wie we nu zijn? In zijn aanstekelijke relaas laat Harari ons kennismaken met een raadselachtig fenomeen: de mens. ‘Zeventigduizend jaar geleden was Homo sapiens nog een onbeduidende diersoort die zo’n beetje zijn eigen gangetje ging in een uithoek van Afrika. In de millennia daarna veranderde hij zichzelf in de absolute heerser van de planeet en de grootste nachtmerrie van het ecosysteem.’

Joël Dicker - De waarheid over de zaak Harry Quebert

Dit is een van mijn favoriete boeken ooit: De waarheid over de zaak Harry Quebert. Het is een verhaal over een moordzaak die wel héél mysterieus is (en die heel lang duurt om opgelost te worden). Heel spannend en ik vind het ook heel leuk om meegenomen te worden naar New Hampshire. Ik vind zijn andere boeken ook heel goed, zoals Het mysterie van kamer 622, die ook te beluisteren is.

Elke Wiss - Socrates op sneakers

Een boek over filosofie! Bij uitstek heerlijk om te luisteren omdat dit zo’n boek is dat je aan het denken zet. Socrates op Sneakers gaat over de kunst van een goed gesprek. Hoe luister je goed, hoe ga je met elkaar in verbinding en hoe stel je goede vragen? Heel praktisch ook om direct toe te passen. En leuk dat het door de schrijver zelf is voorgelezen.

Emily St John Mandel - Het glazen hotel, Station Elf & Sea of tranquility

Station Elf is een van mijn favoriete boeken, en de andere verhalen van Emily St John Mandel vind ik ook fantastisch. Ze hebben allemaal iets dystopisch, iets akeligs, en soms zit er ook een lekkere scheut science fiction doorheen. Station Elf las ik meerdere keren en was mijn eerste boek van haar, waar ik helemaal weg van was. Als laatst las ik Sea of tranquility en die vond ik ook zó verrassend. Echt dikke vette aanraders.

Matt Haig - Middernachtbibliotheek

Oooh, Middernachtbibliotheek zou ik zo nog tien keer lezen of luisteren. Wat een prachtig verhaal over keuzes, levens die je niet geleefd hebt, levens die ook allemaal niet perfect zouden zijn, en tevreden zijn met het leven dat je ‘gekozen’ hebt. Zo mooi geschreven en vol levenslessen. Ik houd van dit boek.

Via mijn link krijg je 30 dagen Storytel helemaal gratis. Dat betekent dus dat je al deze boeken gratis kan luisteren! Zo heerlijk voor het najaar. Je zit nergens aan vast, je kan opzeggen wanneer je wil en je kan op deze manier Storytel gewoon even lekker uitproberen. Klik hier om 30 dagen gratis Storytel te regelen.

Dit artikel bevat een affiliate link.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.