Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10

Mini ‘selfcare’ momenten in je dag

Als je niet elke dag uren de tijd hebt om aan jezelf te besteden, moet je op een andere manier gaan zoeken naar tijd voor jezelf, naar ‘selfcare’ momenten. Vandaag deel ik acht mini selfcare momenten met je die je écht elke dag kan doen, zodat je wat meer rust in je kop krijgt.

Leestijd

10 minuten lezen en ontbijten

Ik begin mijn dag altijd met een ontbijt en een boek. Nu is het natuurlijk geweldig als je dit een half uur of een uur kan doen, maar de kans is groot dat je niet zóveel tijd hebt. Maar stel nou dat je dit tien minuten doet. Telefoon nog even uit of uit beeld. Iets lekkers te eten. En gewoon even jij en je boek. Hoe fijn is dat?

Wandelen naar een afspraak

Als ik een afspraak heb, en ik kan erheen wandelen, dan doe ik dat graag. Op die manier heb ik een moment voor mezelf, en hoef ik verder even helemaal niks. Mijn gedachten laat ik de vrije loop, ik doe niks ‘nuttigs’ en dat geeft juist weer nieuwe energie en ontspanning. De weg terug van een afspraak naar huis vind ik ook altijd zo lekker, dan kan ik even ‘afschakelen’ en de prikkels verwerken.

Plassen & ademen

Dit is een tip die ik van mijn vriendin Charlotte van Echt In Balans heb. ‘Plassen en ademen’. Als je op de wc zit, adem dan even bewust vijf keer diep in en uit. Focus op je ademhaling en verder niks. Of nou ja, plassen, dus.

Naar de wc ga je toch, dan kan je er ook gewoon even een adem-momentje van maken.

5 minuten koffie en staren

Pauze nemen, koffie/thee/iets anders maken en dan gewoon even voor je uit staren. Naar buiten. Of even met je hond/kat/cavia/kind/partner knuffelen. Vijf minuten helemaal niks doen kan echt zó goed voelen.

Mediteren

Download de app Headspace of Meditation Moments, of zoek een korte meditatie op op YouTube en mediteer. 3 minuten. Een kwartier. Net hoeveel tijd je ervoor vrij wilt maken. Even mediteren kan je koppie echt tot rust brengen en je nieuwe focus geven.

Douchen

Misschien douche je niet elke dag, maar maak van het douchen echt een genietmoment. Gebruik een fantastisch geurende douchegel of zeep, voel heel bewust het heerlijke warme water. Denk niet na over de dag voor je of de dag die achter je ligt. Onder de douche worden al je zintuigen geprikkeld, dus maak daar even gebruik van!

Schrijf op waar je dankbaar voor bent in 5 minuten

Als je even vijf minuten de tijd neemt om op te schrijven waar je dankbaar voor bent, kan je dat zo’n fijn gevoel geven. Je wordt echt tevredener van deze oefening, dus super belangrijk om te doen! Je kan dit bijvoorbeeld heel goed doen in het Structuurjunkie Dagboek.

Ga even naar buiten

Je hoeft echt niet meteen een uur te wandelen om te kunnen genieten van buiten zijn. Al ga je even vijf minuutjes naar buiten voor een mini blokje om. De frisse lucht en de beweging doen je brein goed.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.